Flera butiker utsatta för stölder i helgen

Snatterier inträffade på flera butiker i Kristianstad.

Robert Rosén

Kl.13:00, 2 oktober, 2017

Flera butiker utsatta för stölder i helgen
Flera snatterier inträffade i Kristianstad i helgen. Foto: Casper Johansson.

Flera snatterier inträffade i butiker i Kristianstad i helgen. Redan under förmiddagen i fredags kunde en man i 35-årsåldern gripas för stöld på Clas Ohlson. Han hade då snattat en datormus, en tång och hörlurar till ett sammanlagt värde av 870 kronor.

Senare under fredagseftermiddagen kunde väktare gripa en man i 40-årsåldern, sedan han plockat på sig varor värda 350 kronor på Royal Design.

Även Coop City blev utsatta för ett stöldförsök i fredags – sedan en 13-åring försökt stjäla glass från butiken.

– Han hade tagit fyra isglassar, stoppat dem i en väska och sedan lämnat utan att betala, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen.

Ett fall där polisen däremot inte har någon misstänkt är efter en bensinsmitning på Circle K. En gärningsman tankade då för 670 kronor och lämnade bensinstationen utan att betala.

En desto större butiksstöld inträffade på NetOnNet – vilken du kan läsa mer om här.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rånvågen i Kristianstad

De överklagar fängelsedomen efter rånvågen

Fyra män dömdes till fängelse efter flera väpnade rån i Kristianstad under hösten. Nu väljer två av dem att överklaga sin dom.

Henrik Nordell

Kl.11:59, 19 mars, 2018

De överklagar fängelsedomen efter rånvågen
Flera män dömdes för rånet mot Ica-butiken i Färlöv.

Det var den 23 februari som domen föll i Kristianstads tingsrätt mot de fyra män som misstänktes för väpnade rån mot Sturebröd, Hesslebaren samt Ica Nära i Färlöv. De ska i olika konstellationer ha gått in maskerade på de olika platserna och hotat personalen.

Den äldsta personen, en 22-åring, dömdes till tre års fängelse för grovt rån, vapenbrott, grov stöld och häleri. Han ska bland annat ha riktat en pistol mot butikspersonalen i Ica-butiken.

LÄS MER: Så blir domen efter höstens väpnade rån

De tre andra gärningsmännen, mellan 19 och 20 år gamla, dömdes till ett år och fyra månaders fängelse respektive två års fängelse för rån och rånförsök.

I fredags var sista dagen att överklaga domen till hovrätten och det har nu två av männen gjort via sina advokater. Den är 19-åringen samt en av 20-åringarna som vill få sina fängelsedomar prövade i en högre instans.

Den 19-åriga mannen misstänks ha kört flyktbilen under rånet mot Ica Färlöv. Enligt domen ska han ha haft ekonomiska problem och blev erbjuden 4 000 kronor för att köra en bil. Det framkommer inte ifall han kände de andra rånarna sedan tidigare.

Den 20-åriga man som också överklagar sin fängelsedom, misstänks ha varit med vid två av rånen. På Hesslebaren misstänks han ha hotat personalen med en hammaren. Själv hävdar mannen att han blev uppringd dagen innan av någon som frågan ifall han ville vara med på ett rån. Han tackade nej och stannade hemma.

Det grova rånet mot Ica-butiken den 18 september har 20-åringen också gett sin förklaring till. Han påstår att han inte medverkade där. Tingsrätten har hittat kläder hos en av rånarna med 20-åringens DNA på. Det är av samma typ som användes vid rånet mot Ica-butiken.

Hans förklaring är att kläderna kan ha lånats under en joggingrunda. Att han sökte efter tidningsartiklar efter rånet, förklarar han med att han kände till vilka rånarna är. Han sökte även efter en adress i närheten av Färlöv. 20-åringens förklaring till det är att en vän uppges bo i närheten av golfbanan.

Det är ännu inte bestämt när fallet kommer att tas upp i Hovrätten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Misskötte sina djur – katt fick avlivas

En djurägare i Kristianstad tvingas nu av Länsstyrelsen att vidta åtgärder i sin djurhållning.

Michaela Ekström

Kl.18:55, 14 mars, 2018

Misskötte sina djur – katt fick avlivas
Katten på bilden är inte katten som omnämns i artikeln. Foto: Arkiv

I januari utförde Länsstyrelsen en kontroll hos en djurägare i Kristianstad efter att en anmälan inkommit till myndigheten. Vid den första kontrollen fann Länsstyrelsen flera brister i djurhållningen hos ägarens kaninen, får och katter. Bland annat saknades grovfoder till får och kanin och det fanns skaderisker i fårens inhägnad.

Man fann också att okastrerade hon- och hankatter hölls tillsammans, vilket ur en avelssynspunkt inte är lämpligt enligt Länsstyrelsen. De hittade också en katt med svullen käke och blödande öra som ägaren ålades att ta till veterinär. Där beslutade ägaren i samråd med veterinären att avliva katten.

Nu kräver Länsstyrelsen att ägaren åtgärdar missförhållandena. Bland annat genom att se till att det finns inhägnader som djuren inte kan skada sig på, att okastrerade katter hålls separerade samt att sjuka djur omedelbart får vård. Om djurägaren inte följer Länsstyrelsens bestämmelser riskerar hon att åläggas med vite.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Älskarinnan om Madsen: ”Sa att han har en mördarplan redo”

På torsdagen börjar rättegången mot Peter Madsen. En av hans tidigare älskarinnor är ett av de viktigaste vittnena. Till henne ska Madsen innan Kim Walls död ha beskrivit ett mordscenario – som utspelade sig på hans ubåt.

Mia Martelleur

Kl.22:32, 4 mars, 2018

2 bilder
  • Foto: Bildbyrån / Pixabay.
    Foto: Bildbyrån / Pixabay.
  • Foto: Wikipedia Commons.
    Foto: Wikipedia Commons.

På torsdag startar rättegången mot Peter Madsen och väntas pågå i minst åtta dagar. En stor del av tiden kommer att bestå av förhör med de 37 vittnen som åklagaren har kallat. Bland vittnena finns 39-åriga Deirdre King som är Madsens före detta älskarinna och åklagarens huvudvittne.

I Kanal 5:s programserie ”Ubåtsfallet – hela historien”, som sändes på söndagskvällen, medverkar bland annat Deirdre King och berättar om sin mångåriga kärleksrelation med Peter Madsen.

LÄS MER: Madsens obehagliga brev till Kim Walls vän

Hon förklarar att hon och många andra kvinnor lockades av hans intellekt och energi. King beskriver också att Madsen ofta ville gå över gränser och gjorde det såväl inom sina projekt som sexuellt.

– När jag och Peter var tillsammans intimt, så slutade det alltid som i ett rollspel. Han tog på sig en uniformsmössa och kallade sig kapten Vladimir, säger hon i programmet.

I programmet berättar King också att Peter Madsen kontaktade henne för en seglingstur dagen efter mordet på Kim Wall.

– Vid den tidpunkten såg jag inget konstigt i mötet. Men senare har jag ju förstått vad det kunde ha betytt för mig, säger hon i programmet.

Deirdre King har tidigare berättat för den amerikanska tidningen Wired hur Madsen, en tid innan Kim Wall klev ombord på ubåten, berättade för henne om sin mördarplan. Det hela började med att älskarinnan behövde motivation att slutföra ett projekt som hon höll på med. Hon bad då Madsen att motivera henne att bli klar genom att skriva något hotfullt. En förförisk konversation tog fart, men eskalerade till en mordplan.

– Han säger att han har en mördarplan redo i ubåten, och jag svarar honom att jag inte är rädd för det och att han måste vara mer hotfull. Han pratar om verktygen han vill använda och jag svarar ”Oh, det är inte hotfullt nog”, säger Deirdre King till Wired.

Vid tillfället tolkade King händelsen som ett skämt och ska först ha haft svårt att tro på misstankarna om att Peter Madsen mördat Kim Wall. Men hon har senare ändrat sin åsikt och är nu ett av de viktigaste vittnena för åklagaren.

– Peter sökte alltid efter gränsöverskridande saker, jag tror det var för att han saknade nånting, säger hon till Wired.

Den förde detta älskarinnan ska först ha haft svårt att tro på misstankarna mot Peter Madsen, men i ett senare skede har hon omvärderat sin åsikt och är nu ett av de viktigaste vittnena för åklagaren.

Enligt Kvällsposten är åklagaren Jakob Buch-Jepsens plan att bevisa att mordet på Kim Wall har varit planlagt i förväg genom att ställa frågor om Madsens bakgrund och hur han var som person. Åklagaren påstår att Kim Wall ska ha blivit utsatt för grovt sexuellt våld ombord på Peter Madsens ubåt, och sedan styckad och mördad.

Madsens försvarsadvokat har valt att inte kommentera några av uttalanden kring fallet. Hon har tidigare sagt att hon hoppas på att hennes klient får en rättvis rättegång.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De kör gratis rälsbuss till Kristianstad Arena

Här kan du åka gratis med klass till Kristianstad Arena. Det är bara att hoppa på.

Henrik Nordell

Kl.06:56, 3 mars, 2018

De kör gratis rälsbuss till Kristianstad Arena
Rälsbussen tar dig till och från Melodifestivalen i Kristianstad Arena.

Nu finns det möjlighet att ta en riktigt nostalgiresa till Kristianstad Arena och Melodifestivalen. Det vill säga för den som inte vill ta en promenad eller ta bussen.

Inför den stora musiktävlingen hörde Kristianstad kommun av sig till Museiföreningen Östra Skånes järnvägar. De ville ha ett alternativt transportsätt till och från arenan. För den som vill åka rälsbuss är det därför möjligt att göra det hela gratis, sponsrat att skattebetalarna.

– I morse körde vi melodifestivalens personal och artister. Nu kör vi för både publik och artister, vi står uppskrivna som deras transportmedel. Den här rälsbussen är från mitten av 1950-talet. De gick på de flesta elektrifierade järnvägarna, säger Olof Wilhelmsson.

Cirka 100 personer får plats i rälsbussen som används just nu. Den bakre delen är särskilt fint inredd. Avgångarna är regelbundna under hela dagen.

– Första avgångarna (lördag) kommer att gå klockan 12.00 och sedan kör vi oavbrutet. Det är bara ett upphåll vid 14-tiden för att vi ska få nån mat i oss, säger  Olof Wilhelmsson.

Rälsbussen går mellan Kristianstad station (spåret närmast Barbacka) och Kristianstad Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TIPS: Tio fantastiska tv-serier du har missat

Det är lätt att vissa titlar flyger utanför radarn när man överöses med tv-serier i så pass stor mängd som nu, men dessa tio vore synd att missa.

Viktor Jerner

Kl.14:50, 24 februari, 2018

TIPS: Tio fantastiska tv-serier du har missat
"Mosaic", "American Gods", "Counterpart" och "The Girlfriend Experience". Foto: Pixabay/Pressbild(HBO,Starz)

Nedan har jag listat tio relativt färska serier som du med största sannolikhet har missat. Kanske har du sett någon av dem, men resten ligger och väntar på att bli upptäckta. Titeln på serien följs av året då den började sändas och den streamingplattform där den just nu finns tillgänglig.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-27-39American Gods, The Deuce, Dear White People och The Girlfriend Experience. Foto: Pressbild (Starz, HBO, Netflix) 

”American Gods” (2017, Amazon Prime Video)

En ambitiös och vågad fantasyberättelse där de ”gamla gudarna” (Oden, Bilquis, Mad Sweeney, Czernobog och Anubis) våldsamt kolliderar med de ”nya gudarna” (Media, Technical Boy och Mr. World), vilket sätter hela världen på spel. En visuellt spektakulär, oförutsägbar och vuxen tv-serie som leker med religioner och skrönor på ett underbart sätt.

”The Deuce” (2017, HBO Nordic)

David Simon, mannen bakom ikoniska ”The Wire”, tar sig an 70-talets New York och levererar i vanlig ordning ett härligt Charles Dickens-doftande drama om en specifik plats och era. Bland annat bygger han ett porträtt av ett par lyckosökande tvillingbröder (James Franco), den riskfyllda prostitutionen kring Times Square och den moderna porrindustrins födelse.

”Dear White People” (2017, Netflix)

Med den Oscarsnominerade skräckfilmen ”Get Out” har den popkulturella dialogen om vardagsrasism och främlingsfientlighet på sistone fått en välbehövlig skjuts framåt. ”Dear White People” fördjupar den dialogen i sin skildring av en grupp afroamerikanska ungdomar på ett Ivy League-college och de motsättningar de upplever. Lika träffande och viktig som underhållande och rolig.

”The Girlfriend Experience” (2016, C More)

En naken, rå och ärlig skildring av lyxprostitution i den amerikanska överklassen där allt handlar om den ultimata ”the girlfriend experience”. I första säsongen får vi följa en lovande juriststudent (Riley Keough) som snubblar in den världen och fastnar. Säsong delas upp i två grenar, dels kring en före detta prostituerad (Carmen Ejogo) som hamnar i vittnesskydd och dels om en snårig politisk konspiration. Sylvasst skriven.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-28-01Divorce, Mosaic, Easy och Counterpart. Foto: Pressbild (HBO, Netflix, Starz)

”Divorce” (2017, HBO Nordic)

Sarah Jessica Parker, mest känd som Carrie i ”Sex and the City”, spelar huvudrollen i denna serie om ett medelålderspar som initierar en skilsmässa efter en otrohetsaffär. Svärta varvas med lättsamhet på bästa sätt och Thomas Haden Church är gudomlig i rollen som den bittra mannen i paret.

”Mosaic” (2018, HBO Nordic)

Ett annorlunda men nagelbitande spännande mordmysterium i sex delar signerat filmmästaren Steven Soderbergh. När den populära barnboksförfattaren Olivia Lake (Sharon Stone) försvinner spårlöst riktas misstankarna mot två män som nyligen har äntrat hennes liv. Intelligent och utsökt snygg serie.

”Easy” (2017, Netflix)

En antalogiserie där varje avsnitt likt exempelvis ”Black Mirror” följer nya karaktärer och berättelser. Den gemensamma nämnaren är att alla handlar om relationer och kommunikation i Chicago. De halvtimmeslånga avsnitten skiftar lite i kvalitet, men en mer skönt avslappnad och samtidigt tankeväckande serie får man leta efter.

”Counterpart” (2018, Viaplay)

En serie som är mitt i sin första säsong just nu. Innehåller en ljuvlig blandning av spion-noir och science fiction där briljanta J.K. Simmons spelar två karaktärer från olika parallella världar. När ett kallt krig börja växa fram mellan de två sidorna tvingas de två dubbelgångarna samarbeta i en kamp mot klockan, och spänningen byggs stadigt på.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-24-kl-07-28-15Catastrophe och Feud. Foto: Pressbild (Amazon, FX)

”Catastrophe” (2015, Amazon Prime Video)

Komikerna Sharon Horgan och Rob Delaney både skriver manus och spelar huvudrollerna i denna skönt avskalade serie. Premissen är klockren i all sin enkelhet; amerikanska Rob bestämmer sig för att flytta till London när han oplanerat gör brittiska Sharon, en kvinna han knappt har lärt känna, gravid. Smärtsamt ärligt och stundtals hysteriskt roligt.

”Feud” (2017, HBO Nordic)

Ryan Murphys kritikerrosade berättelse om den episka fejden mellan filmstjärnorna Bette Davis (Susan Sarandon) och Joan Crawford (Jessica Lange) på 60-talet. Ordet ”fulspel” togs till helt nya nivåer när de tillsammans spelade in filmen ”What Ever Happened to Baby Jane?”. Skamlöst underhållande och härlig serie.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng