Flera butiker utsatta för stölder i helgen

Snatterier inträffade på flera butiker i Kristianstad.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.13:00, 2 oktober, 2017

Flera butiker utsatta för stölder i helgen
Flera snatterier inträffade i Kristianstad i helgen. Foto: Casper Johansson.

Flera snatterier inträffade i butiker i Kristianstad i helgen. Redan under förmiddagen i fredags kunde en man i 35-årsåldern gripas för stöld på Clas Ohlson. Han hade då snattat en datormus, en tång och hörlurar till ett sammanlagt värde av 870 kronor.

Senare under fredagseftermiddagen kunde väktare gripa en man i 40-årsåldern, sedan han plockat på sig varor värda 350 kronor på Royal Design.

Även Coop City blev utsatta för ett stöldförsök i fredags – sedan en 13-åring försökt stjäla glass från butiken.

– Han hade tagit fyra isglassar, stoppat dem i en väska och sedan lämnat utan att betala, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen.

Ett fall där polisen däremot inte har någon misstänkt är efter en bensinsmitning på Circle K. En gärningsman tankade då för 670 kronor och lämnade bensinstationen utan att betala.

En desto större butiksstöld inträffade på NetOnNet – vilken du kan läsa mer om här.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

24 Journalistik kommer till Varberg: ”Väldigt spännande”

Nästa sajt blir 24Varberg och premiären sker om drygt en vecka.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.16:37, 4 december, 2017

24 Journalistik kommer till Varberg: ”Väldigt spännande”
Jeanette Lindström, vd och Dennis Johansson, redaktör för 24Varberg. Foto: 24Journalistik

Den 11 december får 24 Journalistiks sajter sällskap av 24Varberg och redaktören Dennis Johansson, vilket blir koncernens 12:e sajt med fokus på ultralokala nyheter.

– Det känns jättekul att fortsätta vår satsning i Halland. Vi har fått ett fantastiskt mottagande på de orter där vi har startat, bland annat i Halmstad. Nu fortsätter vi vår expansion och Varbergs känns väldigt spännande, säger Martin Persson, etableringsansvarig och nyhetschef för 24Varberg.

24 Journalistik grundades i oktober 2014 och först ut blev 24Kalmar. Konceptet fick ett varmt mottagande och framgångarna ledde till att ägarna expanderade sin satsning på framtidens lokaljournalistik.

– Vi klarar av att göra journalistik helt utan presstöd och målsättningarna är högt ställda. Samtidigt måste vi vara ödmjuka, det är ett hårt jobb av både journalister och säljare som ligger bakom de fina resultaten, säger Jeanette Lindström, vd för 24 Journalistik.

Läsarna förknippar ofta 24:an med att man är snabbt ute med nyheterna och har stor genomslagskraft i sociala medier. Att artiklarna är gratis för alla är också väldigt uppskattat.

– Det känns jättekul att vi nu kan erbjuda gratis och ultralokala nyheter även i Varberg. Med tanke på det gensvaret som vi har fått i Halmstad så känns det mycket bra att vi kan fortsätta växa på västkusten, säger Martin Persson.

I höstas klev mediejätten Mittmedia in som delägare i 24Journalistik. Det innebär bland annat en rad synergieffekter där koncernerna hjälper varandra.

– Mittmedia har en teknisk styrka och system som vi kan dra nytta av, en skalbar redaktionell organisation och dessutom en gedigen erfarenhet både publicistiskt och strukturellt, säger Jeanette Lindström.

Fakta24 Journalistik består av följande sajter:

24Kalmar
24Nybro
24Emmaboda
24Uppsala
24Blekinge
24Kristianstad
24Malmö
24Ystad
24Trelleborg
24Halmstad
24Helsingborg
24Varberg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Expertens bästa inredningstips inför jul

"Du kommer garanterat sprida glädje med dessa smaskiga julklappar".

Matilda Larsson

Kl.14:05, 2 december, 2017

9 bilder
 • Foto: Privat / Stefani Lavess.
  Foto: Privat / Stefani Lavess.
 • 1. Ovanlig krans. Foto: Privat / Maria Månsson.
  1. Ovanlig krans. Foto: Privat / Maria Månsson.
 • 2. Gruppera pyntet. Foto: Privat / Maria Månsson.
  2. Gruppera pyntet. Foto: Privat / Maria Månsson.
 • 3. Låt hemmet dofta jul. Foto: Privat / Stefani Lavess.
  3. Låt hemmet dofta jul. Foto: Privat / Stefani Lavess.
 • 4. Välj en enhetlig färgskala. Foto: Privat / Stefani Lavess.
  4. Välj en enhetlig färgskala. Foto: Privat / Stefani Lavess.
 • 5. Lägg tid på paketen. Foto: Privat / Maria Månsson.
  5. Lägg tid på paketen. Foto: Privat / Maria Månsson.
 • 6. Skippa julgrupperna. Foto: Privat / Maria Månsson.
  6. Skippa julgrupperna. Foto: Privat / Maria Månsson.
 • 7. Baka, ät och ge bort. Foto: Privat / Stefani Lavess.
  7. Baka, ät och ge bort. Foto: Privat / Stefani Lavess.
 • 8. Duka vackert. Foto: Privat / Maria Månsson.
  8. Duka vackert. Foto: Privat / Maria Månsson.

Maria Månsson, inredningskonsult, driver företaget By Estetikka.

Inför jul har hon samlat sina åtta bästa inredningstips för en riktigt mysig jul.

1. Ovanlig krans. Varför inte en bukett av granris på dörren istället för en traditionell krans? Denna dekoration är superlätt att göra och ger ett väldigt naturligt och härligt intryck. Välj med fördel kvistar av kungsgran till buketten, då sitter barren lite bättre.

2. Gruppera pyntet. Ställ dina favoritsaker i grupp istället för att sprida ut dem. Gör stilleben i hemmet av det pynt du gillar bäst och placera dessa på platser där de syns.

3. Låt hemmet dofta jul. Det är inte bara ögat som ska ha sitt under julen, nej låt även luktsinnet fira. Tänd ljus som doftar kanel, stick nejlikor i apelsiner, tänd en brasa och ta in granris för att verkligen sätta julkänsla i hemmet.

4. Välj en enhetlig färgskala. Julen kan gå i alla möjliga färger; rött, vitt, silver, guld eller kanske naturnära toner. För ett lite mer samlat intryck i julpyntet – välj en enhetlig färgskala. Detta ramar in intrycket av pyntet lite extra och gör det lätt för ögat att njuta av alltihop.

5. Lägg tid på paketen. Paketinslagning behöver inte vara svårt. Tvärtemot är oftast det enkla det mest effektfulla. Köp riktiga siden- eller bomullsband, lyxiga papper, påsar eller askar och snygga adresslappar. Stick ner en grön kvist under rosetten eller varför inte testa att använda lackstång? Mottagaren av paketet kommer definitivt uppskatta gåvan lite extra mycket om den är vackert inslagen.

6. Skippa julgrupperna. Lägg inte pengar på färdiga blomsterarrangemang. En ensam amaryllis som snittblomma tillsammans med lite eukalyptus är fantastiskt fint och precis lika juligt som en färdig grupp från blomsteraffären. Eller varför inte några hyacinter i  enkla glasburkar där rötterna får synas?

7. Baka, ät och ge bort. Inget är så juligt som julkakor och julgodis. Låt hemmet bada i doften av nybakat, frossa i allt smarrigt och passa på att göra nära och kära glada med lite julgott. Ge bort godis eller kakor i vackra burkar och dekorera med snygga band runt locket. Du kommer garanterat sprida glädje med dessa smaskiga julklappar.

8. Duka vackert. Är det en dag om året som man borde lägga tid på dukningen så är det julafton. Köp inte en massa färdigt pynt till bordet utan knipsa av en bit granris som dekoration. Låt kökshanddukar agera servetter, pynta med stjärnanis eller clementiner och fullkomligt fyll bordet med tända ljus. På så sätt får du en dukning som både är vacker och doftar härligt av jul.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV-premiär: Juldrinken: ”Irish Coffee med pepparkaksgrädde”

Nu nalkas det första advent och vad passar inte bättre om en smaskig juldrink? Idag börjar vår nya TV-serie ”Juldrinken”.

Johan Häll

Kl.10:24, 2 december, 2017

Nu är det premiär för vår nya TV-serie ”Juldrinken” – där dryckesentreprenören Sebastian Jofré Armijo i sex avsnitt kommer att ge dig en smaskig drink med julstämning.

Lagom till första advent hinner du handla följande ingredienser för att göra vår första drink: Irish Coffee med pepparkaksgrädde:

LÄS MER: 170815 Gärds Köpinge IF-Åhus IF

5cl Bushmills Original (SB 410)
2st tsk brun farinsocker
Kaffe
Grädde med pepparkakssmulor
Pepparkaka

Se avsnittet i spelaren ovan.

Tack till Bierhuis Uppsala och Colorful Brands.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Experternas bästa tips: Så får du bättre ekonomi

Helsingborgstrion ger sina bästa tips – så får du en bättre privatekonomi.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.10:40, 28 november, 2017

Experternas bästa tips: Så får du bättre ekonomi
Foto: Pressbild/Helsingborgs stad

Allt fler skuldsätter sig i Sverige – nu ger trion Anne Nilbo, Linda Lindström och Carl Nobel, budget- och skuldrådgivare på Helsingborgs stad, sina bästa tips för att få en bättre privatekonomi.

– Det gäller att försöka att skilja på behov och på begär och att ifrågasätta vad man egentligen behöver, säger Carl Nobel.

– Det finns en oerhört stor betalningsmoral. Jag har mött personer som använt inkomsterna till att betala av skulder. Sedan har de fått ta sms-lån för att ha råd med mat, säger Anne Nilbo.

De är övertygade om att vem som helst kan drabbas av skuldsättning, och den främsta anledningen är att en person i ohanterliga skuldproblem hamnar i någon typ av livskris. Det kan vara allt från en plötslig sjukdom, skilsmässa, dödsfall i familjen eller någon som förlorat arbetet.

Men det kan även handla om nyblivna pensionärer som fått en lägre inkomst än planerad. Budget- och skuldrådgivarna hjälper den drabbade med att gå igenom ekonomin och göra upp en budget.

– Det är bra om man kommer till oss redan när man känner att utgifterna börjar skena i förhållande till inkomsterna. Då kan vi ofta komma till rätta med problemen med hjälp av budgetrådgivning.

– Vi gör en avbetalningsplan som vi lägger upp efter hushållets inkomster och ser vad man har råd med. Kanske finns det något i personens beteende som kan ändras, säger Anne Nilbo.

Här är deras fyra bästa tips för en bättre privatekonomi:

1. Gör en budget, det vill säga få koll på dina inkomster och utgifter under en månad.

2. Lägg undan en buffert till oförutsedda utgifter.

3. Ta inte lån på annat än bostad, studier och, om det verkligen behövs, bil.

4. Om du har barn, lär dem redan tidigt att hushålla med pengar. Får de veckopeng, så är pengarna slut när de är slut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Utdelade skallning – döms

Målsägande fick flera biverkningar av smällen.

Magnus Jansson

Magnus Jansson

Kl.19:21, 27 november, 2017

Utdelade skallning – döms
Foto: Arkiv

En man i 25-årsåldern dömdes under måndagen i Kristianstads tingsrätt för en misshandel som inträffade i juli månad.

Mannen skallade en annan man efter en dispyt utanför målsägandes bostad, där flera människor var inblandade. Målsägande föll till marken av smällen och fick ont i läppen, tänderna och bakhuvudet.

Han har även behövt uppsöka läkaren flera gånger efter incidenten och lider fortfarande av huvudvärk och migrän.

Nu ska han avtjäna en villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng