Betygen: Så bra är KIK-truppen

24Kristianstad betygsätter KIK-truppen – vilka håller allsvensk klass och vem förtjänar att spela högre upp? Se betygen på samtliga spelare nedan.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.17:30, 15 september, 2017

Betygen: Så bra är KIK-truppen
Foto: Arkiv/Jesper Hallberg

Målvakter

Joel Gistedt + + + + +
Är utan tvekan en av Hockeyettans bästa målvakter. Meriter från spel i SHL, Hockeyallsvenskan och AHL gör att han sitter på en enorm rutin. Kanske lagets viktigaste spelare.

Joakim Strandberg + +
Känns svårt att ge Strandberg något högre betyg. Har köpt att han spelar andrafiolen, och gjorde det bra under de två matcher han stod under fjolåret. Har stått tre matcher på försäsongen.

Backar

Acke Ringström + + + + +
Högklassig back. Blev petad under någon match förra säsongen. Tog det på rätt sätt och växte ju länge säsongen led. Allsvenska klubbar har visat intresse för 26-åringen.

Fredrik Lindblom + + + 
Gör sin fjärde säsong i KIK-tröjan. Utgör en viktig del av laget. Men poängproduktionen avtog nästa helt under förra säsongen. Bör vara god för 20 poäng från sin backplats.

Niklas Lindmark + + + +
Har sett ruggigt bra ut under försäsongen. Fysisk back som inte lägger fingrarna emellan. En speltyp som saknades i fjol. Kommer bli viktig i försvaret.

Viktor Wahldén + + +
Kom in sent från antagonisten Tyringe under förra säsongen. Inledde något svajigt, men växte och tog en ordinarie plats. Rörlig spelare som har sina styrkor i defensiven.

Amil Krupic + + +
Undertecknad hade höga förväntningar på Krupic under förra säsongen. Blommade inte riktigt ut, men har stor potential. Har meriter från pojk- och juniorlandslagen.

Måns Hansson + + +
Inlånad från Malmö Redhawks till den kommande säsong. Har en stor uppsida, men finns också en del att jobba på, full naturligt. Sett pigg ut på försäsongen. Blommar han ut kan det bli en riktig fullträff.

Jonas Halvarsson + +
Enormt svår att betygsätta. Undertecknad har aldrig sett honom spela. Gjorde mycket poäng (25) under förra säsongen. Är skadad och kommer inte till spel på ett bra tag. Kan mycket väl vara värd högre betyg.

Forwards

Fredrik Hansson + + + + +
Håller enormt hög klass. Skulle med största sannolikhet kunna spela i många allsvenska lag. Har blivit en kulturbärare i KIK. Gör sin sjunde säsong i klubben. Slog personligt poängrekord förra säsongen.

Johan Skinnars + + + + +
Även här blir det toppbetyg. Kommer närmast från Södertälje där han varit lagkapten de två senaste säsongerna. Blir oerhört viktig för KIK i jakten på Hockeyallsvenskan.

Daniel Andersson + + + +
Snuddar på ett toppbetyg. Hade intresse inför säsongen från allsvenska lag. Skrev till slut på för KIK igen. Vann skytteligan i kvalserien. Skadade sig i första träningsmatchen och det är oklart om han kan spela premiären.

Malte Sjögren + + + +
Oj, vilken viktig spelare att få ”hem” igen. Ligger ett par månader efter i träningen, men har enligt rapporterna sett väldigt pigg ut. Oerhört jobbig att möta och gör livet surt för många motståndare. Snuddar även han på ett toppbetyg.

Christopher Lindholm + + +
Juniorlandslagsmeriterade Lindholm går in på sin fjärde säsong i KIK-dressen. Gör alltid jobbet och växte desto längre säsongen gick i fjol. Viktig spelare. Snuddar på högre betyg.

Roger Olsson + + +
Kommer till jobbet varje – och gör det bra. Viktig i boxplay. Har 128 matcher i Hockeyallsvenskan på sitt konto.

Herman Hansson + + +
Gnuggare. Kan jaga livet ur motståndarna. Förlängde redan i januari sitt kontrakt över den kommande säsongen.

Viktor Holmkvist + + + 
Viktig rollspelare. Kan spela i såväl förstafemman som fjärdekedjan. Är en av lagets kulturbärare och gör sin sjätte säsong i KIK. Drog i junioråren på sig över 300 utvisningsminuter. Har lugnat ner sig på äldre dagar.

Mikael Johansson + + + +
Ny från Troja-Ljungby som han spelade upp i Hockeyallsvenskan. Har sedan tidigare ett SM-guld med Växjö Lakers på meritlistan. Har under försäsongen visat prov på sin förmåga att täcka skott. Besitter mycket rutin trots sin ålder.

Sonny Karlsson + + + +
Snittade närmare en poäng i Halmstad och Östersund under fjolåret. Har sedan tidigare över 100 matcher med Mora i Hockeyallsvenskan. Såg pigg ut under försäsongen men dras med en knäskada. Spelar inte i premiären.

Simon Norberg + + + +
Ny från IK Oskarshamn. Har även han sett väldig pigg ut på försäsongen. Underskattad spelare. Är god för 25 poäng i Hockeyettan. Stor ar

Marcus Sirén + + + +
Känns aningen svårbedömd. Men leverade en poäng per match i de sju matcher han spelade i KIK-tröjan i fjol. Har dragits med hjärnskakningar, blir han kvitt det kan detta vara en fullpoängare.

Rasmus T. Andersson + + + 
Ny från HV71:s J20-lag – där han vann poängligan. Spelade junior-VM med Danmark förra säsongen. Potentiell poängkung. Har bra skills.

Robin Sterner + + + + +
Kom in sent i laget och har bara kontrakt september ut. Välmeriterad spelare som skulle kunna spela högre upp. Tvåvägsspelare av rang.

Tränare

Mats Lusth + + + + +
Sitter på en enorm rutin och är utan tvekan en av seriens bästa tränare. Säger alltid vad han tycker.

Joakim Johansson + + + +
Har visat sig ha en fin fingertoppskänsla när det gäller värvningar. Är lite av en ”Mr KIK”. Gör allt och lite till för klubben.

Betygsätts ej: Colin Holmström och Zeke Back.

 

FaktaBetygen:
5 – allsvensk klass
4 – hög Hockeyettan-klass
3 – god Hockeyettan-klass
2 – godkänd
1 – Jesper Hallberg-klass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK-dagen

TV: Här hyllas TV-pucksvinnaren

KIK-produkten vann TV-pucken – i samband med derbyt hyllades han på hemmaplan.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.11:29, 14 december, 2017

Den 5 november vann Skåne TV-cupen, sedan man besegrat Ångermanland med 5-4 i finalen. I det vinnande laget fanns en Kristianstads IK-produkt med.

Åhussonen Hugo Nilsson var nämligen en del av vinnarlaget.

LÄS MER: KIK-produkten vann TV-pucken: ”Aldrig varit så nervös”

– När slutsignalen väl går fattar man inte att det är på riktigt liksom, sa Hugo Nilsson till 24Kristianstad dagarna efter segern.

Under onsdagens derby mellan KIK och Tyringe fick så Hugo Nilsson hyllas även på hemmaplan, vilket du kan se i spelaren ovan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - Tyringe SoSS

Pånyttfödde Hansson ledde KIK till derbyseger

Tung höst – nu är Herman Hansson tillbaka på allvar.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:19, 13 december, 2017

3 bilder

Herman Hansson har haft en tung höst i KIK-tröjan, men har de sista matcherna vaknat till liv. I derbyt mot Tyringe var det Hansson som ledde till KIK till segern och noterades för ett mål och ett assist.

– Det har varit lite knackigt, lite upp och ner. Det har inte varit som jag önskat alls…, säger Herman Hansson.

LÄS MER: KIK-stjärnans hälsning inför derbyt: ”För ett jävla liv”

Kan du sätta något finger på det?
– Nej, jag kan faktiskt inte göra det. Jag har försökt träna på som vanligt hela tiden. Det har inte stämt riktigt och jag vet inte vad det beror på.

De sista matcherna har dock Hansson lett KIK med sitt hårda arbete tillsammans med Mikael Johansson och Simon Norberg.

– Jag trivs bra med Simon och Micke i den kedjan. Vi utnyttjar farten bra och kör liksom.

Ja. Tanken är väl inte att du ska bidra med så mycket poäng?
– Jag gör ju inte så mycket poäng, sen hade man kanske önskat att göra det. Men jag kan inte vara en spelare som jag inte är. Jag får göra det det jag är bra på.

Du köper din roll?
– Ja, det får man göra. När man spelar så, känns det bra för egen del med. Alltså när man inte hittar sitt spel och nöter på.

Nu väntar speluppehåll fram till 27 december då allettan drar igång. Men Herman Hansson erkänner att han inte har full koll på motstånden som väntar.

– Först och främst blir det nog en tuff vecka. Vi får se vad Mats bjuder på (skratt).

Har du koll på lagen i allettan?
– Egentligen inte. Jag kollar inte så mycket på det där. Huddinge mötte vi förra året och de är väl favoriter. Visby är ett krigargäng…

Vad kommer krävas av er?
– När vi spelar som bäst ska vi gå till kvalserien. Så är det bara. Det är det vi måste göra match efter match. Vi måste höja lägstanivån. Vi har våra dippar och det måste bort. Kan vi bli jämnare och mala och mala, så blir vi svårstoppade. Då är vi tunga.

 

 

FaktaHockeyettan
Kristianstads IK–Tyringe SoSS 5–4 e. förl
(1–2, 1–2, 2–0, 1–0)
Målen: 01.32 0–1 Belmin Mesanovic, 08.46 1–1 Malte Sjögren, (Johan Skinnars), 17.50 1–2 Måns Carlsson, (Khalid Ibrahim, Oliver Henriksson), 31.01 1–3 Khalid Ibrahim, (Johan Lindholm, Mattias Eriksson), 38.14 2–3 Herman Hansson, (Simon Norberg, Mikael Johansson), 39.56 2–4 Jesper Wiberg, (Thage Pettersson), 52.05 4–4 Sonny Karlsson, (Fredrik Hansson, Johan Skinnars), 60.25 Simon Norberg, (Tobias Björklund).
Skottstatistik: 45–25 (16–8, 12–8, 16–9, 1–0).
Utvisningar: KIK: 2x2. TSOS: 4x2.
Domare: Daniel Lindgren.
Publik: 2 022, Kristianstads Ishall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK–Tyringe

Lusth inför derbyt: ”Vi ska ta det på fullaste allvar”

Mats Lusth om derbyt, att vara klar för allettan och laget som imponerat på honom under hösten.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.12:01, 13 december, 2017

2 bilder
  • Mats Lusth i samtal med Joel Gistedt. Foto: Jesper Hallberg
    Mats Lusth i samtal med Joel Gistedt. Foto: Jesper Hallberg
  • Mats Lusth. Foto: Jesper Hallberg
    Mats Lusth. Foto: Jesper Hallberg

I lördags kunde KIK säkra biljetten till spel i allettan som börjar den 27 december. Men det återstår en match i grundserien och det är inte vilken match som helst – det är derby mot Tyringe – och gratis inträde.

– Det känns jävligt skönt att vi kunde lösa det i lördags. Nu blir det mycket folk, fullsatt, i kväll. Nu har vi inget att… vi behöver inte ha någon ångest och kan spela ut, säger Mats Lusth och fortsätter:

LÄS MER: KIK-stjärnans hälsning inför derbyt: ”För ett jävla liv”

– Vi kan släppa loss och ha jävligt roligt. Det är verkligen skönt att vi kunde lösa det. Nu är det tre lag inblandade i måstematcher, det är skönt att slippa det.

Är du besviken över att ni blev klara för allettan så sent – förra året blev ni klara tidigt?
– Nej. Jag vet inte vad som är bäst. Vi var lite pressade, men visade när det behövdes. Då slog vi Kallinge hemma och Dalen borta. Det är svåra matcher. Det är en styrka när man är i trängt läge.

Och just HC Dalen är ett lag som imponerat på Mats Lusth under säsongen.

– Det är väl utropstecknet. Det var väl ingen som tippade att dem skulle ligga i toppen. Det gjorde ingen av de andra tränarna heller, tror jag. De spelar mycket på motståndarnas misstag och tajta i egen zon, säger Lusth.

Vilket lag vill du ha med dig till allettan?
– Det har absolut ingen betydelse.

 Vad tänker du om matchen mot Tyringe?
– Den är inte betydelselös. Alltså, positionsmässigt har den ingen betydelse. Men det vore skönt att gå in och vinna. Vi kan gå ut och spela ut. Vi ska ta det på fullaste allvar, hålla fokus och göra bra saker. Sen vill vi locka tillbaka storpubliken till matcherna framöver.

 

 

FaktaHockeyettan
Kristianstads IK–Tyringe SoSS
19.00 Kristianstads Ishall
Läget i laget: Christoffer Lindholm, Joakim Strandberg och Roger Ohlsson är skadade och kommer inte till spel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - Tyringe SoSS

KIK-stjärnans hälsning inför derbyt: ”För ett jävla liv”

Sista matchen grundserien, fritt inträdde – och derby. Då skickar Acke Ringström en hälsning till fansen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:01, 13 december, 2017

KIK-stjärnans hälsning inför derbyt: ”För ett jävla liv”
Acke Ringström. Foto: Jesper Hallberg

Varken Kristianstads IK eller Tyringe har något att spela för i kvällens derby och gratismatch. Men trots det pratas det när i ishallens katakomber om att det kommer bli fullsatt. KIK-backen Acke Ringström vill skicka en hälsning till fansen.

– Jag hoppas att Brigaden trycker i lite… Det är bara att komma ner och göra det vanliga egentligen: föra ett jävla liv. Det är då det blir roligt att spela och göra den där extra lilla grejen. De ska tycka det är kul att komma och titta, säger Acke Ringström och forsätter:

LÄS MER: Lusth inför derbyt: ”Vi ska ta det på fullaste allvar”

– Det ska bli kul att lira, det går ju rykten om att det är fullsatt.

KIK har vunnit samtliga möten mot Tyringe de två senaste åren och vann höstens möte med 9–4, efter en rejäl överkörning i mittenakten.

Håll koll på 24Kristianstad.se under kvällen för att läsa allt om derbyt.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK–Tyringe

KIK-backen: ”Matchen har stor betydelse”

Han har imponerat under de två matcher han har spelat – nu väntar hans första derby.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.10:08, 13 december, 2017

KIK-backen: ”Matchen har stor betydelse”
Jonas Halvarsson laddar för sitt första derby. Foto: Jesper Hallberg

Jonas Halvarsson har gjort två matcher i KIK-dressen. Mot Tyringe kommer hans tredje match och första derby. Något han ser framemot.

– Skitkul! Nu har vi vunnit de senaste matcherna och vill gå in i en alletta med bra matcher i kroppen. Det kommer mycket publik och det är tändvätska bara det, säger Jonas Halvarsson.

LÄS MER: Storpublik vankas i ”gratisderbyt”

Har det någon betydelse att matchen inte har betydelse?
– I och med att det derby, sista matchen och mycket publik har det stor betydelse. Det har även betydelse för fansen. Vi ska ta tag i matchen direkt och styra spelet.

Du har spelat två matcher. Hur känns det?
– Knät har känts bra. Sen är det klart att man saknar tajming och matchtempo, men därför var det bra att inleda mot Kallinge. De spelar med ett högt tempo. Då kommer man in i det och det är lättare att komma in i det.

Halvarsson har placerats med nyförvärvet Tobias Björklund under de två matcherna. En offensiv duo menar undertecknad, men det har enligt Halvarsson fungerat bra så här långt.

– Det funkar bra, tycker jag. Han är en spelskicklig back som är lätt att spela med, säger han.

Det är ingen risk att det blir för offensivt?
– Nej, det tycker jag inte. En av oss får sticka, så får den andra stanna hemma. Den som har läge går.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng