Betygen: Så bra är KIK-truppen

24Kristianstad betygsätter KIK-truppen – vilka håller allsvensk klass och vem förtjänar att spela högre upp? Se betygen på samtliga spelare nedan.

Jesper Hallberg

Kl.17:30, 15 september, 2017

Betygen: Så bra är KIK-truppen
Foto: Arkiv/Jesper Hallberg

Målvakter

Joel Gistedt + + + + +
Är utan tvekan en av Hockeyettans bästa målvakter. Meriter från spel i SHL, Hockeyallsvenskan och AHL gör att han sitter på en enorm rutin. Kanske lagets viktigaste spelare.

Joakim Strandberg + +
Känns svårt att ge Strandberg något högre betyg. Har köpt att han spelar andrafiolen, och gjorde det bra under de två matcher han stod under fjolåret. Har stått tre matcher på försäsongen.

Backar

Acke Ringström + + + + +
Högklassig back. Blev petad under någon match förra säsongen. Tog det på rätt sätt och växte ju länge säsongen led. Allsvenska klubbar har visat intresse för 26-åringen.

Fredrik Lindblom + + + 
Gör sin fjärde säsong i KIK-tröjan. Utgör en viktig del av laget. Men poängproduktionen avtog nästa helt under förra säsongen. Bör vara god för 20 poäng från sin backplats.

Niklas Lindmark + + + +
Har sett ruggigt bra ut under försäsongen. Fysisk back som inte lägger fingrarna emellan. En speltyp som saknades i fjol. Kommer bli viktig i försvaret.

Viktor Wahldén + + +
Kom in sent från antagonisten Tyringe under förra säsongen. Inledde något svajigt, men växte och tog en ordinarie plats. Rörlig spelare som har sina styrkor i defensiven.

Amil Krupic + + +
Undertecknad hade höga förväntningar på Krupic under förra säsongen. Blommade inte riktigt ut, men har stor potential. Har meriter från pojk- och juniorlandslagen.

Måns Hansson + + +
Inlånad från Malmö Redhawks till den kommande säsong. Har en stor uppsida, men finns också en del att jobba på, full naturligt. Sett pigg ut på försäsongen. Blommar han ut kan det bli en riktig fullträff.

Jonas Halvarsson + +
Enormt svår att betygsätta. Undertecknad har aldrig sett honom spela. Gjorde mycket poäng (25) under förra säsongen. Är skadad och kommer inte till spel på ett bra tag. Kan mycket väl vara värd högre betyg.

Forwards

Fredrik Hansson + + + + +
Håller enormt hög klass. Skulle med största sannolikhet kunna spela i många allsvenska lag. Har blivit en kulturbärare i KIK. Gör sin sjunde säsong i klubben. Slog personligt poängrekord förra säsongen.

Johan Skinnars + + + + +
Även här blir det toppbetyg. Kommer närmast från Södertälje där han varit lagkapten de två senaste säsongerna. Blir oerhört viktig för KIK i jakten på Hockeyallsvenskan.

Daniel Andersson + + + +
Snuddar på ett toppbetyg. Hade intresse inför säsongen från allsvenska lag. Skrev till slut på för KIK igen. Vann skytteligan i kvalserien. Skadade sig i första träningsmatchen och det är oklart om han kan spela premiären.

Malte Sjögren + + + +
Oj, vilken viktig spelare att få ”hem” igen. Ligger ett par månader efter i träningen, men har enligt rapporterna sett väldigt pigg ut. Oerhört jobbig att möta och gör livet surt för många motståndare. Snuddar även han på ett toppbetyg.

Christopher Lindholm + + +
Juniorlandslagsmeriterade Lindholm går in på sin fjärde säsong i KIK-dressen. Gör alltid jobbet och växte desto längre säsongen gick i fjol. Viktig spelare. Snuddar på högre betyg.

Roger Olsson + + +
Kommer till jobbet varje – och gör det bra. Viktig i boxplay. Har 128 matcher i Hockeyallsvenskan på sitt konto.

Herman Hansson + + +
Gnuggare. Kan jaga livet ur motståndarna. Förlängde redan i januari sitt kontrakt över den kommande säsongen.

Viktor Holmkvist + + + 
Viktig rollspelare. Kan spela i såväl förstafemman som fjärdekedjan. Är en av lagets kulturbärare och gör sin sjätte säsong i KIK. Drog i junioråren på sig över 300 utvisningsminuter. Har lugnat ner sig på äldre dagar.

Mikael Johansson + + + +
Ny från Troja-Ljungby som han spelade upp i Hockeyallsvenskan. Har sedan tidigare ett SM-guld med Växjö Lakers på meritlistan. Har under försäsongen visat prov på sin förmåga att täcka skott. Besitter mycket rutin trots sin ålder.

Sonny Karlsson + + + +
Snittade närmare en poäng i Halmstad och Östersund under fjolåret. Har sedan tidigare över 100 matcher med Mora i Hockeyallsvenskan. Såg pigg ut under försäsongen men dras med en knäskada. Spelar inte i premiären.

Simon Norberg + + + +
Ny från IK Oskarshamn. Har även han sett väldig pigg ut på försäsongen. Underskattad spelare. Är god för 25 poäng i Hockeyettan. Stor ar

Marcus Sirén + + + +
Känns aningen svårbedömd. Men leverade en poäng per match i de sju matcher han spelade i KIK-tröjan i fjol. Har dragits med hjärnskakningar, blir han kvitt det kan detta vara en fullpoängare.

Rasmus T. Andersson + + + 
Ny från HV71:s J20-lag – där han vann poängligan. Spelade junior-VM med Danmark förra säsongen. Potentiell poängkung. Har bra skills.

Robin Sterner + + + + +
Kom in sent i laget och har bara kontrakt september ut. Välmeriterad spelare som skulle kunna spela högre upp. Tvåvägsspelare av rang.

Tränare

Mats Lusth + + + + +
Sitter på en enorm rutin och är utan tvekan en av seriens bästa tränare. Säger alltid vad han tycker.

Joakim Johansson + + + +
Har visat sig ha en fin fingertoppskänsla när det gäller värvningar. Är lite av en ”Mr KIK”. Gör allt och lite till för klubben.

Betygsätts ej: Colin Holmström och Zeke Back.

 

FaktaBetygen:
5 – allsvensk klass
4 – hög Hockeyettan-klass
3 – god Hockeyettan-klass
2 – godkänd
1 – Jesper Hallberg-klass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BOMBEN: Mats Lusth tar över Mora

"Mats värdefulla erfarenhet gör att klubben nu förstärker ledarstaben".

Viktor Andersson

Kl.17:18, 19 mars, 2018

BOMBEN: Mats Lusth tar över Mora
Mats Lusth. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Mora plockar in  Mats Lusth som ny huvudtränare under SHL-kvalet. Han lämnar därmed Kristianstad.

– Det är en tränare som har rätt kompetens, stort Mora IK-hjärta och är en riktig vinnarskalle. Mats värdefulla erfarenhet av att spela och vinna viktiga matcher gör att klubben nu förstärker ledarstaben, säger klubbdirektör Peter Hermodsson till hemsidan.

Assisterande tränare under direktkvalet blir Johan Rosén och Daniel Hermansson.

Klubbens stora målsättning är att spela i SHL även nästa år. Mora IK vill med Mats Lusths kunskap, kompetens och nya röst få laget att prestera på en högre nivå. Kontraktet gäller under kvalet, skriver Mora på sin hemsida.

– Mats Lusth som har kontrakt med Kristianstad IK kommer att avsluta säsongen i Mora som ny huvudtränare. Vi önskar Mats Lusth lycka till med resten av säsongen och hoppas att hans inhopp i Mora ska hjälpa moderklubben kvar i SHL, skriver Kristianstads IK på sin hemsida.

24Kristianstad.se söker Mats Lusth för en kommentar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad - Västerås

Drömmen sprack för Kristianstad – profilen avgjorde

Säsongen slut för Kristianstad "Vi hade svårt redan när jag mött honom".

Viktor Andersson

Kl.18:33, 17 mars, 2018

Drömmen sprack för Kristianstad – profilen avgjorde
KIK-Västerås. Foto: Robert Rosén.

När lagkaptenen Johan Skinnars sköt 1-1 för sitt Kristianstad i mitten av den tredje perioden vrålade han ut sin glädje och storpubliken vädrade nått stort.

Då låg allting öppet – då fanns en plats i kvalserien inom räckhåll.

Men Västerås har ett 42-årigt nyförvärv och profil i Conny Strömberg. Han har spelat mängder av raffinerade matcher genom åren – redan för 25 år sedan spelade han divison 1-hockey – då var flera i Kristianstad inte ens födda.

Med sex minuter kvar höll han sig framme i powerplay med ett skott som studsade över en olycklig Joel Gistedt.

– Olyckligt mål, pucken studsar lite olyckligt och så avgör de, säger en besviken Mats Lusth på presskonferensen och fortsätter med en Strömberg-hyllning.

– Jag vet inte hur många poäng han gjort den här matchserien, fyra eller? Just i special teams är han guld värd och vi försökte freda oss men lyckades inte. Han fick dominera.

– Han har ju stått där på kanten i 30 år, vi hade svårt mot han redan när jag mötte honom med Malmö, säger Mats Lusth på presskonferensen efter matchen.

2-1 blev också slutresultatet och vid slutsignalen uppstod vilda glädjescener i Västerås-lägret.

– Vi faller in i Västerås spel och de är skickliga. Det är Thomas (Paananen, Västerås tränare) säger. De fick matchen dit de ville, avslutar Lusth.

 

FaktaPlayoff 3
Kristianstads IK-VIK Västerås: 1-2 (0-1)(0-0)(1-1)
Skott: 26-21
Målet KIK: Johan Skinnar
Arena: Logga Kompetens Arena^
Publik:  1506

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR KIK – Västerås

”Med fansen i ryggen kommer vi att mala ner dem”

Kniven mot strupen för KIK inför rysarmatchen: "Jobbigt att vänta"

André Eriksson

Kl.14:07, 16 mars, 2018

”Med fansen i ryggen kommer vi att mala ner dem”
Foto: Bildbyrån

Kristianstads IK föll med 0–2 i den första playoff 3-matchen mot Västerås.

Därför är laget nu piskat att vinna fredagens hemmamatch för att den allsvenska drömmen ska leva.

LÄS MER: KIK i brygga – föll i första mötet

Och det råder riktiga slutspelskänslor hos KIK.

– Nu går man bara i en dvala och vill att det ska bli match. Det är bara jobbigt att vänta, säger kaptenen Johan Skinnars efter torsdagens träningspass.

– Hela laget är otroligt revanschsuget. Vi gjorde en helt okej match i Västerås, men inte tillräckligt bra för att vinna. Nu vill vi visa att vi har det som krävs, säger han.

Kristianstad lyckades inte göra mål på Västerås i bortamatchen – men nu har Skinnars taktiken klar för att spräcka nollan inför hemmafansen.

– Vi måste komma in lite närmare inpå mål och skapa giftigare målchanser. Vi måste komma på insidan av deras backar, där boxar de ut oss lite lätt, säger han.

Samtidigt har man respekt för motståndaren, som gjorde en riktigt fin defensiv insats i den första matchen.

– De är duktiga. De spelar otroligt defensivt och otroligt disciplinerat och det tar lite på orken för oss. Men med våra fans i ryggen här hemma kommer vi att mala ner dem, säger Johan Skinnars.

Nedsläpp 19.00 i Kristianstads ishall.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK – Tranås

Drömmen lever – KIK vidare efter förlängningsdrama

Tony Pappila matchhjälte när KIK slog in matchbollen på övertid.

André Eriksson

Kl.18:31, 10 mars, 2018

Drömmen lever – KIK vidare efter förlängningsdrama
Jubel i KIK. Foto: Faton Pasho.

Kristianstads IK fick en drömstart på playoff 2-mötet när de stängde ner Tranås AIF fullständigt på bortais i torsdags och vann med 2–1.

Det gjorde att KIK hade två matchbollar på sig att gå vinnande ur matchserien.

LÄS MER: Lusth: ”Det är det här som pricken över i:et”

I lördagens hemmamatch hade man den första. Det skulle visa sig bli en riktigt tajt tillställning som inte skulle avgöras förrän i förlängningen efter 2–2 i ordinarie tid.

Men väl i förlängningen var Kristianstads IK starkast och Tony Pappila blev stor matchhjälte när han slog in segermålet till 3–2 drygt fem minuter in på övertid.

Därmed vinner KIK playoff 2-mötet med 2–0 och slipper den tredje matchen.

Nu väntar spel i playoff 3 – och drömmen om allsvenskan lever.

FaktaPlayoff 2, match 2
Kristianstads IK–Tranås AIF 3–2 e. fl. (0–0, 1–1, 1–1, 1–0)
Målen, KIK: Daniel Andersson, Fredrik Hansson, Tony Pappila.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tranås AIF - Kristianstads IK

Kaptenen frälste Kristianstad – har två matchbollar

Skinnar och Gistedt hjältar för KIK.

Viktor Andersson

Kl.22:21, 8 mars, 2018

Kaptenen frälste Kristianstad – har två matchbollar
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Joel Gistedt storspelade och lagkaptenen Johan Skinnars stod för det avgörande målet när Kristianstad tog en tung seger i bortamötet med Tranås.

KIK vann med 2-1 efter att Skinnars skjutit in 2-0-målet och själv assisterat Daniel Andersson till ledningsmålet.

– Det var skönt, det krävs två segrar, nu har vi en och sitter i förarsätet, säger Johan Skinnars på telefon efter matchen.

Annars var det hemmalaget som tryckte på, avlossade 33 skott och spelade bra.

– Jag tycker vi spelade bra på ledning. De sköt mycket skott utifrån och även om Joel stod för ett par bra räddningar var det ganska lugnt, säger Skinnars.

En Gistedt i form förde KIK till seger som nu har två matchbollar på hemmaplan för att ta sig vidare till nästa omgång.

– Nu ska vi se till att lösa det här hemma, avslutar Skinnars.

FaktaPlayoff 2
Tranås AIF IF - Kristianstad IK: 1-2 (0-2)(0-0)(1-0)
Målen KIK: Daniel Andersson, Johan Skinnars

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng