HELGRESULTAT: Lokalt lag klara för nedflyttning

Fotbollssäsongerna går in i sitt slutskede och upp- samt nedflyttningar ska bestämmas. I helgen blev det klart att ett lokalt lag trillar ner i seriesystemet.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.10:33, 4 september, 2017

HELGRESULTAT: Lokalt lag klara för nedflyttning
Nedflyttningen till Division 7 är klar. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån.

Herr

Division 3 Södra Götaland

IFK Trelleborg 3-3 Nosaby IF
Mål: 1-0 Adam Golstrand (37), 2-0 Adam Golstrand (61), 2-1 Robin Lindskog (79), 3-1 Max Forslund (81), 3-2 Boris Bozic (90), 3-3 Karl Rydhög (92).
Med två mål på tilläggstid lyckades Nosaby rädda en pinne nere i Trelleborg. Poängen gjorde även att man övertog serieledningen, då konkurrenten Olympic åkte på en plump i Eslöv. Nosaby har alltså grepp om en division 2-plats.

Division 4 Östra

Åhus Horna BK 0-3 Önneköps IF
Mål: 0-1 Robin Andersson (7), 0-2 Jonathan Hellström (45), 0-3 Kristoffer Ottosson (60).
Säsongens 15:e(!) förlust för Åhus, som nu är nära nedflyttning. Med fyra omgångar kvar har man nio poäng upp till kvalstrecket. Nästa helg väntar topplaget Hjärsås/Värestorp spikas nedflyttningen då?

Division 5 Nordöstra

Bjärnums GoIF 5-1 Ovesholms IF
Mål: 0-1 Victor Åkesson (16), 1-1 Simon Reinholdsson (18), 2-1 Stefan Larsen (42), 3-1 Oskar Olsson (49), 4-1 Hannes Friberg (51), 5-1 Noak Wanstadius (66).
Ovesholm är fast i ingenmansland och kan börja fokusera på kommande säsong. För Bjärnum lever i sin tur Division 4-drömmen i allra högsta grad, och efter VMA:s poängtapp är man nu bara tre poäng från serieledningen.

Broby IF 2-3 Åsums BK
Mål: 1-0 Felix Blennborn (33), 2-0 Elliot Blennborn (55), 2-1 Nexhat Halili (58), 2-2 Robin Moustafa (69), 2-3 Jens Fredriksson (78).
Trots ett 2-0-underläge lyckades Åsum vända på steken och lämna Östra Göinge med samtliga tre poäng. Segern mot jumbon gör att Åsum nu är mycket nära nytt Division 5-kontrakt. Ner till återkval är det nämligen åtta poäng.

Glimåkra IF 2-1 Kiaby IF
Mål: 0-1 Björn Lindau (24), 1-1 Oscar Schuller (48), 2-1 Oscar Schuller (59).
Kiaby tog ledningen i Glimåkra, men fick åka hem med noll poäng. Med fyra omgångar kvar att spela innehar man då fortsatt en nedflyttningsplats, även om Fjälkinge bara är två poäng framför. I nästa omgång? Då tar Kiaby emot just Fjälkinge på Sjölyckan.

Näsby IF 6-1 Fjälkinge IF
Mål: 1-0 Sanjin Tufek (7), 2-0 Sanjin Tufek (44), 3-0 Abdullah Ahmad (52), 4-0 Edonis Krasniqi (54), 4-1 Robin Gunnarsson (60), 5-1 Sanjin Tufek (65), 6-1 Sanjin Tufek (77).
Näsbys Division 4-jakt och Sanjin Tufeks kamp om skytteligatiteln fick sig en varsin skjuts i helgen. Då VMA tappade poäng mot Tosteberga/Nymölla är Näsby efter trepoängaren nya serieledare. Tufek övertog i sin tur skytteligaledningen, efter målkalaset på Grönevi.

Division 5 Östra

Tollarps IF 8-0 Lövestads IF
Mål: 1-0 Jimmie Oskarsson (5), 2-0 Jimmy Björk (10), 3-0 Jimmie Oskarsson (18), 4-0 Jacob Andersson (45), 5-0 Jimmie Oskarsson (60), 6-0 Jimmy Björk (63), 7-0 Anders Sköld (80), 8-0 Dennis Dahlberg (88).
Efter sin andra raka seger överlämnar Tollarp jumboplatsen till just Lövestad. Målkalaset för upp klubben till tiondeplats, och återkval. Ett nytt kontrakt finns i sikte – och upp till säker mark skiljer tre poäng.

Köpingebro IF 3-0 Vittskövle IF
Mål: 1-0 Filip Fening Sönnichsen (52), 2-0 Timoty Axelsson (81), 3-0 Jens Olsen (90).
Ytterligare ett bottenlag som bärgade en trea, vilket sätter Vittskövle i en allt jobbigare situation. Från att ha fightas om kval uppåt börjar lagen underifrån nu närma sig. Ner till återkval skiljer bara två poäng.

IFK Ystad FK 1-1 Åhus IF
Mål: 0-1 Tobias Ursprung (8), 1-1 Philip Åkesson (85).
Likt Tollarp och Vittskövle går Åhus en oviss kamp kring kvalstrecket. Vad som såg ut att landa i en välkommen trepoängare slutade istället med delad poäng nere i Ystad. Därmed skiljer det bara en poäng ner till kval för Åhus del.

Division 6 Mellersta

Djurröds IK 1-4 Linderöds IF
Mål: Okänt.
Derbyförlusten gör att nedflyttningen nu är ett faktum för Djurröds IK. Med fyra omgångar kvar är det 14 poäng upp till kvalplatsen. Medan Djurröd får starta om i division 7 går Linderöd en fortsatt jämn kamp kring det nedre kvalstrecket.

Billeberga GIF 2-0 Huaröds IF
Mål: 1-0 Jens Vighagen (63), 2-0 Johan Månsson (80).
I kampen kring att undvika återkval slåss även Huaröd. I helgen blev det dock noll poäng och ett oförändrat läge, där målskillnaden fortsatt är det enda som håller laget på säker mark.

Division 6 Östra

Yngsjö IF 4-0 Wä IF
Mål: 1-0 Kristian Ekstrand (34), 2-0 Kristian Ekstrand (50), 3-0 Marcus Eriksson (57), 4-0 Kristian Ekstrand (84).
Serieledande Yngsjö tog en bekväm seger mot bottenlaget Wä, sedan Kristian Ekstrand stått för tre mål framåt. Divison 5 är alltså fortsatt inom räckhåll för Yngsjö medan Wä fortsatt är inblandade i nedflyttningsstriden, i allra högsta grad.

Viby IF 0-4 Vanneberga IF
Mål: 0-1 Anton Persson, 0-2 Andreas Lewitz, 0-3 Andreas Lewitz, 0-4 Andreas Johansson.
Mål: Vanneberga har inte gett upp hoppet om att nå seriesegern och direktplatsen till division 4. Så länge Yngsjö inte tappar poäng får man dock finna sig i att vara två poäng bakom – och inriktade på kval.

Österslövs IS 0-1 Vinnö IF
Mål: 0-1 Ola Carlson (67).
Nedflyttningen kryper allt närmare för Österslöv, och kan bli definitiv i kommande omgång. Med fyra matcher kvar att spela har Österslöv nämligen elva poäng upp till Wä på kvalplatsen.

Önnestad BoIF 1-3 Näsums IF
Mål: 0-1 Sebastian Andersson (28), 0-2 Daniel Lindblad (38), 1-2 Martin Wrangö Flou (46), 1-3 Mikael Nilsson (49).
Inte heller Näsum har gett upp hoppet om seriesegern, och Önnestad kammade noll mot topplaget. Då bottenlagen förlorade ser Önnestad dock säkra ut i tabellens mitt.

Edenryds IF 3-1 Everöds IF
Mål: 0-1 Melker Knutsson (17), 1-1 Måns Kiaer (66), 2-1 Henrik Sörensen Larsson (77), 3-1 Henrik Sörensen Larsson (79).
Medan Edenryd förbereder sig för kval till femman är Everöd näst sist i tabellen. Då inte heller Wä tog poäng är läget i botten oförändrat, men för Everöds del gäller det att börja plocka poäng om division 6-kontraktet ska räddas.

Venestad IF 4-1 IFK Knislinge
Mål: 0-1 Rasmus Eriksson (15), 1-1 Jetmir Bucolli (49), 2-1 Dinese Sandmark (56), 3-1 André Nilsson (70), 4-1 Magnus Johansson (88.
Tre inkasserade poäng och ett säkrat division 6-kontrakt. I teorin kan Venestad visserligen fortfarande få kvala sig kvar, men med tio poäng ner och ett koppel av lagen mellan sig kan Venestad börja tänka på 2018.

Division 7 Nordöstra

Gärds Köpinge IF 2-10 Skepparslövs IF
Mål: 0-1 Erik Lindberg (5), 0-2 Daniel Nilsson (22), 0-3 Daniel Nilsson (26), 1-3 Hesam Jafari (43), 1-4 Tony Svensson (49), 1-5 Tony Svensson (64), 1-6 Daniel Nilsson (68), 2-6 Anton Wallebäck (70), 2-7 Alexander Mårtensson (77), 2-8 Daniel Nilsson (82), 2-9 Tony Svensson (86), 2-10 Robin Karlsson (89).
Serieledande Skepparslöv tog en ordentlig storseger i helgen. Det var dessutom inte mot vilket motstånd som helst, utan ett Gärds Köpinge som i allra högsta grad är inblandade i striden kring den sista kvalplatsen.

Östra Sönnarslövs IF 0-4 Svensköps IF
Mål: 0-1 Patrik Karlsson (16), 0-2 Gilbert Peine (37), 0-3 Patrik Karlsson (41), 0-4 Robin Norman (90).
Östra Sönnarslöv är ett av få lag utan något att spela för, då det kommer bli division 7-spel även 2018. Hemma mot Svensköp lyckades man inte heller ge övriga lokala lag en hjälpande hand, utan istället kunde Svensköp klättra upp till kvalplatsen.

Bjärlövs IF 2-8 Strömsborgs IF
Mål: 0-1 Mergim Curri (6), 0-2 Jeton Curri (16), 1-2 Faruk Zuber (18), 1-3 Mergim Curri (27), 1-4 Mergim Curri (28), 1-5 Jeton Curri (47), 1-6 Mergim Curri (49), 1-7 Jeton Curri (67), 1-8 Jeton Curri (76), 2-8 Faruk Zuber (86).
Bjärlövs förhoppningar om att ta poäng under hösten börjar se allt mindre ut. Ännu en förlust noterades mot Strömsborg, ett motstånd man tidigare sagt sig ha en realistisk poängchans mot.

Östanå Bruks IF 3-2 Degeberga GoIF
Mål: 1-0 Anton Svensson (7), 1-1 Oliver Kjellkvist (10), 2-1 Självmål (65), 3-1 Anton Svensson (71), 3-2 Jacob Topcu (73).
Degeberga fick till slut gå poänglösa från mötet med topplaget Östanå Bruk. Nollpoängaren gör även att kvaldrömmen börjar bli svårnådd. Upp till Svensköp på fjärdeplats skiljer nämligen sju poäng.

Dam

Division 3 Nordöstra

Åhus IF 5-0 IFK Osby
Mål: 1-0 Louise Jarl Bergqvist (2), 2-0 Mikaela Ekberg (10), 3-0 Therese Carlsson (21), 4-0 Therese Carlsson (53), 5-0 Mikaela Ekberg (83).
Serieledande Åhus gjorde processen kort med Osby och tog en bekväm seger. Division 2-tåget rullar vidare och kampen om den enda platsen dit är fortsatt stenhård, med fyra lag inom loppet av tre poäng.

Wä IF 5-0 Tyringe IF
Mål: 1-0 Emelie Johnsson (23), 2-0 Julia Henningsson (40), 3-0 Emelie Johnsson (55), 4-0 Emelie Johnsson (60), 5-0 Tilda Jeppsson (65).
För Wä är det fortsatt division 3-spel som gäller, även om man kunde ta en skön och övertygande seger mot Tyringe. Wä får nu sikta in sig på att nå femteplatsen, vilken man tampas med Osby och Lönsboda/Treby om.

Östanå Bruks IF 5-0 Gärds Köpinge IF
Mål: 1-0 Erika Mjärdestam (30), 2-0 Erika Mjärdestam (42), 3-0 Erika Mjärdestam (69), 4-0 Erika Mjärdestam (73), 5-0 Erika Mjärdestam (88).
5-0 var ett högst gångbart resultat i division 3 i helgen. Gärds Köpinge lyckades nämligen inte ge Åhus en hjälpande hand, utan åkte på en storförlust. Fortsatt har man dock tre poäng (och 21 plusmål) ner till Tyringe på nedflyttningsplats.

Division 4 Nordöstra

Önnestad BoIF 10-0 Hörja IF
Mål: Moa Lovén x3, Carola Axelsson x3, Therese Eriksson, Johanna Jönsson, Malin Danielsson och Lina Pettersson.
Önnestad kommer allt närmare division 3, sedan man kört över jumbon Hörja. Segern innebar att man övertog serieledningen från Vittskövle. Båda lagen har dock tio poäng ner till kval – och ser ut att kunna rikta in sig på division 3-spel 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föreningen drar sig ur seriespel 2018

Efter tre år försvinner föreningen från seriesystemet. ”Det är klart att det är väldigt tråkigt”, säger ordföranden Emil Svensson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:20, 12 november, 2017

Föreningen drar sig ur seriespel 2018
Djurröds IK har dragit sig ur seriespelet. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

När det slutgiltiga serieförslaget presenterades på torsdagen hade Djurröds IK dragit sig ur Division 7 Nordöstra, som man placerats i till kommande säsong. Ett beslut som trots allt inte var särskilt oväntat. Redan i samband med att nedflyttningen från Division 6 Mellersta blev klar flaggade föreningens ordförande Emil Svensson för att man inte skulle återkomma nästa år.

– Redan då såg det mörkt ut. Sen har det inte hänt så mycket egentligen. Vi har haft ett upprop där vi försökte få in folk, men det gav inga resultat. Det har mognat fram att lägga ner föreningen eller åtminstone göra den vilande, tyvärr. Det blir inget seriespel 2018 i alla fall. Det är klart att det är väldigt tråkigt, det kan man inte komma ifrån. Men sån är verkligheten, säger Emil Svensson när 24Kristianstad når honom dagen efter att det bekräftats.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag

Ni var anmälda till det första serieförslaget. När fattade ni beslutet att dra er ut?
– Det var väl egentligen bara att vi inte hann meddela Skåneboll, att vi inte tänkt medverka. Vi sa att vi skulle ta ett beslut i november och nu är vi där.

LÄS MER: Djurröd klara för nedflyttning

Även om flera spelare aviserat att de tänkt lägga skorna på hyllan var det inte på grund av truppen Djurröd drog sig ur. Istället handlar det om ett bristande styrelseengagemang. När tre drivande krafter blev till en, och där inte var någon som ville kliva in i styrelsen stod det klart att det inte skulle gå att hålla föreningen vid liv.

– Det var väl egentligen bara jag kvar till slut. Vi har varit tre stycken som hjälpts åt, även om det mest är jag som varit där nere. Det har varit tungt nog att bara vara tre och dra i det. Att göra det själv går inte, förklarar Emil Svensson.

Ett beslut huruvida Djurröds IK kommer läggas ner eller om föreningen blir vilande är dock inte taget än.

LÄS MER: Så ser serieförslaget ut

– Vi ska ha en träff med byalaget i veckan som kommer, och mer definitivt avgöra hur det kommer se ut. Så jag kan inte svara på om föreningen läggs vilande eller läggs ned. Beslutet som är taget är att det blir inget seriespel i alla fall. Men jag har svårt att se någon annan ta upp det senare eller ta vid och fortsätta.

För Emil Svensson går flytten vidare till Venestad IF, där han blir spelande assisterande tränare till nye huvudtränaren André Nilsson. Förhoppningen är även att några av spelarna från Djurröds IK följer med på den korta flytten österut.

Under lördagen tog så Djurröds IK sitt slutliga(?) avsked, i samband med klubbens årliga gala.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag

Det slutgiltiga serieförslaget bjuder på en del förändringar.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:32, 9 november, 2017

Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag
Det slutgiltiga serieförslaget har kommit. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

På torsdagen meddelade Skånes Fotbollsförbund det slutgiltiga serieförslaget till 2018. För klubbarna från Kristianstads kommun är det små förändringar jämfört med det första serieförslaget.

De stora förändringarna syns i division 7, där de lokala lagen återfinns i två serier istället för tre som tidigare. Gärds Köpinge IF, Rinkaby GoIF, Vanneberga FF och Östra Sönnarslövs IF har nämligen samtliga flyttats över från den östra sjuan till den nordöstra. Där gör man Balsby SK, Bjärlövs IF och Österslövs IS sällskap.

LÄS MER: Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

LÄS MER: Lokalfotbollens serieförslag

Ett lag som däremot dragit sig ur seriespel är Djurröds IK, som redan i samband med nedflyttningen flaggade för att det fanns en risk för det. Nu står det alltså klart att föreningen inte återkommer till seriespel 2018.

24Kristianstad har tidigare berättat om Ovesholms IF:s planer på ett damlag, men de fanns inte med i det första serieförslaget. Nu är man dock anmälda och kliver in i den nordöstra fyran med Viby IF och Åsums BK.

Nedanstående serieförslag kommer fastställas på representantskapsmötet den 15 november.

Herrar

Division 4 Östra

Genarps IF
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
IFK Simrishamn
Janstorps AIF
Lunds SK
Lunnarps BK
Näsby IF
Rydsgårds AIF
Södra Sandby IF
Veberöds AIF
Önneköps IF

Division 5 Nordöstra

Edenryds IF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
Sibbhults IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Vittskövle IF
VMA IK
Åhus Horna BK
Åhus IF
Åsums BK

Division 5 Mellersta

Askeröds IF
Bjärnums GoIF
Ekets GoIF
Ljungbyheds IF
Ovesholms IF
Perstorp Bälinge IK
Snogeröds IF
Stehags AIF
Svalövs BK
Teckomatorps SK
Vankiva IF
Vinslövs IF

Division 6 Nordöstra

Everöds IF
Huaröds IF
Kiaby IF
Näsums IF
Skepparslövs IF
Tollarps IF
Venestads IF
Viby IF
Vinnö IF
Wä IF
Yngsjö IF
Önnestad BoIF

Division 6 Mellersta

Harlösa IF
Kungshults IK
Linderöds IF
Löberöds IF
Maglasäte IF
Marieholms IS
Norra Rörums GIF
Nävlinge IF
Sösdala IF
Torna Hällestads IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Division 7 Nordöstra

Balsby SK
Bjärlövs IF
Gärds Köpinge IF
IFK Knislinge
IK Kamp
Rinkaby GoIF
Svensköps IF
Vanneberga FF
Östra Sönnarslövs IF
Österslövs IS

Division 7 Sydöstra

Baskemölla IF
Degeberga GoIF
Glemmingebro IF
Lilla Beddinge BK
Onslunda IF
Rörums SK
SoGK Charlo
Wollsjö AIF

Damer

Division 3 Nordöstra

Farstorps GoIF
FC Hessleholm
Hanaskogs IS
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
Lönsboda GoIF
Sösdala IF
Wä IF
Önnestads BoIF
Östanå Bruks IF

Division 3 Östra

Dalby GIF
Gärds Köpinge IF
Hardeberga BK
IK Pandora FF
Köpingebro IF
Onslunda IF
Sjöbo IF
Spjutstorps IF
Vittskövle IF
Wollsjö AIF

Division 4 Nordöstra

Bjärnums GoIF
Broby IF
Edenryds IF
Gualövs GoIF
Hörja IF
Ovesholms IF
Sibbhults IF
Tyringe IF
Viby IF
Åsums BK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föreningen återuppstår – efter 17 år i vila

Nästa säsong gör de comeback i division 7.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:00, 5 november, 2017

Föreningen återuppstår – efter 17 år i vila
Balsby SK är tillbaka i seriespel. Foto: Pexels.

Den 1 oktober 2000 förlorade Balsby Blue Saints SK med 1-4 hemma mot Viby IF i serieepilogen av Division 7 Nordöstra B. Därefter har åren passerat utan att den lilla tätorten sex kilometer norr om Kristianstad haft något representationslag.

Till nästa säsong blir det dock ändring på det, då Balsby SK återkommer till sjuan efter 17 år utan seriespel. Det sedan Tollarps IF-spelarna Fredrik Persson och Viktor Dahl samt den förre Tollarps IF- och Kristianstads FF-spelaren Joakim Svensson väckt liv i föreningens fotbollsverksamhet.

LÄS MER: Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

– Dels var väl jag och Fredrik lite trötta på den nuvarande situationen i Tollarp. Och sen flyttade Fredrik till Balsby medan Jocke redan bodde där. Då vi såg att där finns en fin träningsplan och en klubbstuga med potential tänkte vi ”varför inte dra igång ett lag där de flesta spelarna är runt 30-årsåldern?”, säger Viktor Dahl om Balsby SK:s återstart.

LÄS MER: Föreningen återkommer till seriespel

Efter att Fredrik Persson fått styrelsens godkännande – de senaste åren har Balsby SK fungerat som en idrotts- och aktivitetsförening – kunde den vilande föreningen återupptas och anmälas till seriespel 2018.

Kvar återstår nu bara lite praktiska grejer, såsom att fixa till planen i Balsby och få träningstider till den kommande inomhusträningen. Det är även då man kommer påbörja jakten på nyförvärv på riktigt.

– Förhoppningsvis kan vi börja träna i mitten av november. Men det är inte lönt att ringa runt när vi inte har någon träningstid. Så vi vill ha det klart innan vi börjar kontakta spelare, säger Viktor Dahl.

I nuläget har Balsby SK gjort klart med 10-12 spelare, vilka är en mix av spelare som spelade den gångna säsongen och de som inte gjorde det. De tre initiativtagarna har även en lista på cirka 27-30 namn man kommer kontakta, för en intresseförfrågan om att representera klubben. Därutöver har även flera stycken hört av sig till Fredrik Persson – och anmält sitt intresse för att börja lira.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens serieförslag

– En trupp på 20 man blir nog bra. Vi kan inte vara för många för vi har inget B-lag. Alla som tränar ska ju få spela också och man får försöka hålla det på en hyfsad nivå. Vi har ju gjort upp en lista med namn, men det kan hela tiden komma nya intressanta där samtidigt som vi självklart inte kan få in alla. Så jag är inte speciellt orolig, vi har en rätt bra bas att stå på.

I det första serieförslaget placerades Balsby SK i division 7 nordöstra, om förslaget går igenom har man derbyn mot Bjärlövs IF och Österslövs IS att se framemot kommande säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allsvensk fotbollsmatch flyttas

Viktiga matchen spelas på annan plats på grund av regn.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.07:45, 29 oktober, 2017

Allsvensk fotbollsmatch flyttas
Kristianstads viktiga match mot Malmö-laget Limhamn Bunkeflo är flyttad till Kristianstads IP. Foto: Wikimedia Commons.

Kristiandstands DFF har chans att säkra det allsvenska kontraktet när man tar emot nykomlingen Limhamn Bunkeflo på hemmaplan under söndagen.

Men matchen kommer inte spelas på klubbens ordinarie arena. Den senaste tidens regnskurar har nämligen gjort gräsplanen på Vilans IP ospelbar, och därför är matchen flyttad till konstgräset på Kristianstads IP.

Vid seger i dag är Kristianstad klara för fortsatt spel i Allsvenskan, även nästa år.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

Ett första förslag om hur kommande säsongs serier kommer se ut är nu färdigt.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:03, 26 oktober, 2017

Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut
Vinnö IF och Everöds IF tillhör båda den hyperlokala division 6 nordöstra. Foto: Robert Rosén.

Säsongerna i lokalfotbollen är över och planeringen inför 2018 är i full gång. På torsdagen kom Skånes Fotbollsförbund med ett första serieförslag inför den kommande säsongen, gällande distriktsserierna.

Föreningarna har fram till den 5 november på sig att lämna synpunkter på seriesammansättningen. Den 9 november kommer sedan tävlingskommissionen att offentliggöra det slutgiltiga serieförslaget, varpå den definitiva seriesammansättningen fastställs på representantskapsmötet den 15 november.

LÄS MER: De blev upp- och nedflyttade i lokalfotbollen

Nedan är serierna med lokala lag involverade sammanställda. Fetmarkerade lag är hemmahörande i Kristianstads kommun.

Herrar

Division 4 Östra

Genarps IF
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
IFK Simrishamn
Janstorps AIF
Lunds SK
Lunnarps BK
Näsby IF
Rydsgårds AIF
Södra Sandby IF
Veberöds AIF
Önneköps IF

Division 5 Nordöstra

Edenryds IF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
Sibbhults IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Vittskövle IF
VMA IK
Åhus Horna BK
Åhus IF
Åsums BK

Division 5 Mellersta

Askeröds IF
Bjärnums GoIF
Ekets GoIF
Ljungbyheds IF
Ovesholms IF
Perstorp Bälinge IK
Snogeröds IF
Stehags AIF
Svalövs BK
Teckomatorps SK
Vankiva IF
Vinslövs IF

Division 6 Nordöstra

Everöds IF
Huaröds IF
Kiaby IF
Näsums IF
Skepparslövs IF
Tollarps IF
Venestads IF
Viby IF
Vinnö IF
Wä IF
Yngsjö IF
Önnestad BoIF

Division 6 Mellersta

Harlösa IF
Kungshults IK
Linderöds IF
Löberöds IF
Maglasäte IF
Marieholms IS
Norra Rörums GIF
Nävlinge IF
Sösdala IF
Torna Hällestads IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Division 7 Nordöstra

Balsby SK
Bjärlövs IF
FC New Life
Finja IF
Hässleholm Freeflow AC
IFK Knislinge
Strömsborgs IF
Verums GoIF
Wisseltofta IF
Vittsjö GIK
Österslövs IS

Division 7 Östra

Djurröds IK
Gärds Köpinge IF
Höörs IS
IK Kamp
Rinkaby GoIF
Södra Rörum Bygdeförening
Svensköps IF
Tjörnarps BoIF
Vanneberga FF
Östra Sönnarslövs IF

Division 7 Sydöstra

Baskemölla IF
Degeberga GoIF
Glemmingebro IF
Lilla Beddinge BK
Onslunda IF
Rörums SK
SoGK Charlo
Wollsjö AIF

Damer

Division 3 Nordöstra

Farstorps GoIF
FC Hessleholm
Hanaskogs IS
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
Lönsboda GoIF
Sösdala IF
Wä IF
Önnestads BoIF
Östanå Bruks IF

Division 3 Östra

Dalby GIF
Gärds Köpinge IF
Hardeberga BK
IK Pandora FF
Köpingebro IF
Onslunda IF
Sjöbo IF
Spjutstorps IF
Vittskövle IF
Wollsjö AIF

Division 4 Nordöstra

Bjärnums GoIF
Broby IF
Edenryds IF
Gualövs GoIF
Hörja IF
Sibbhults IF
Tyringe IF
Viby IF
Åsums BK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng