HELGRESULTAT: Lokalt lag förlorade med 0-20

Två lokala lag drabbade samman i seriefinal, flera serieledare åkte på förluster och ett lokalt jumbolag förlorade med 0-20. Här är samtliga resultat från helgens lokalfotboll.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.10:58, 28 augusti, 2017

HELGRESULTAT: Lokalt lag förlorade med 0-20

Herr

Division 3 Södra Götaland 

Kulladals FF 1-2 Nosaby IF
Mål: 0-1 Julian Grozdanovski (14), 0-2 Karl Rydhög (47), 1-2 Sebastian Rask (51).
Nosaby bara vinner och vinner. I helgen slogs tabelltrean Kulladal tillbaka. En seger som innebär att det ska till ett ras modell större, för att Nosaby inte ska greppa en av tabellens två översta placeringar. Frågan är om man går upp direkt eller får kvala?

Division 4 Östra

Rydsgårds AIF 6-1 Åhus Horna BK
Mål: 1-0 Andréas Holmstedt (12), 1-1 Tim Wasik (19), 2-1 Rasmus Ridell (32), 3-1 Johannes Wetterberg (43), 4-1 Hampus Henricsson (52), 5-1 Hampus Henricsson (53), 6-1 Sheka Kanu (77).
Nedflyttningen kommer allt närmare för Åhus Hornas del. Med fem omgångar kvar är det nio poäng upp till Hanaskog på kvalplats – plus en hel del att ta igen vad gäller målskillnaden. Det ska till ett mindre mirakel för att Åhus Horna inte ska få starta om i femman.

LÄS MER: De är Skånes sämsta fotbollslag

Division 5 Nordöstra

Tosteberga/Nymölla IF 2-1 Vinslövs IF
Mål: Inga uppgifter.
Redan i slutet av första halvlek åkte hemmalaget på en utvisning. Trots det kunde man ordna en trepoängare – och i praktiken ordnade man ett nytt division 5-kontrakt. När fem omgångar återstår skiljer tio poäng ner till kvalstrecket.

Ovesholms IF 1-3 VMA IK
Mål: Inga uppgifter.
I en nervkittlande toppstrid, där varje poängtapp kan bli extremt dyrbar, tog VMA en viktig seger i den svåra bortamatchen. Trepoängaren innebär att VMA fortsatt är i förarsätet, vad gäller seriesegern och uppflyttning till fyran.

Åsums BK 2-2 Bjärnums GoIF
Mål: 0-1 Simon Reinholdsson (20), 0-2 Simon Reinholdsson (28), 1-2 Elvis Rama (50), 2-2 Edvin Latifovic (68).
Åsum tog en viktig poäng i kampen om att undvika återkval – och har nu fem poäng ner till Vankiva på kvalplatsen. Allra mest jublade nog dock VMA och Näsby. Toppkonkurrentens poängtapp innebär att fyra respektive tre poäng skiljer ner till Bjärnum på tredjeplatsen.

Kiaby IF 4-2 Broby IF
Mål: 0-1 Oliver Blennborn (1), 0-2 Daniel Aronsson (37), 1-2 Nils Löfquist (52), 2-2 Johan Pettersson (60), 3- Nils Löfquist (86), 4-2 Filip Gustavsson (92).
Trots en kärv start var det Kiaby som kom att avgå med alla tre poäng. Och det var väl tur det. Nu lever drömmen om att få kvala sig kvar på riktigt. Upp till Fjälkinge, på den nedersta kvalplatsen, skiljer bara två poäng.

Fjälkinge IF 2-6 Glimåkra IF
Mål: 0-1 Dennis Berg (15), 0-2 Oscar Schuller (32), 0-3 Oscar Schuller (40), 0-4 Oscar Schuller (41), 1-4 Emil Jönsson (43), 1-5 Dennis Berg (45), 2-5 Robin Gunnarsson (60), 2-6 Oscar Schuller (71).
I slutet av den första halvleken kunde Glimåkra avgöra mot Fjälkinge, genom att rycka ifrån ordentligt i målprotokollet. Medan Glimåkra alltjämnt hyser förhoppningar om att jaga ifatt Bjärnum får Fjälkinge börja kolla bakåt, där Kiaby nu närmat sig.

Division 5 Östra

Ystads IF FF 1-2 Tollarps IF
Mål: 0-1 Viktor Dahl (17), 1-1 Edin Sarhatlic (28), 1-2 Dennis Dahlberg (80).
Efterlängtad och livsviktig trea för Tollarps del. Att den kom mot ett kvaljagande Ystad var dock överraskande. Trots segern är Tollarp fortsatt jumbo, men bara två poäng skiljer upp till kvalplats.

Vittskövle IF 1-1 Hammenhögs IF
Mål: 1-0 Andreas Nilsson (24), 1-1 Claes Arvidsson (52).
Här hade Vittskövle ett jätteläge att ta in på lagen på kvalplats. Det blev dock poängtapp mot en av de direkta konkurrenterna. Trots det skiljer bara tre poäng upp till en kvalplats. Å andra sidan är det inte mer än fem poäng ner till återkval för Vittskövles del.

Division 6 Mellersta

Linderöds IF 2-0 Trollenäs IF
Mål: 1-0 Anton Nilsson (50), 2-0 Sebastian Strömberg (80).
Linderöds höst handlar om att undvika kval. Helgens seger var ett bra steg längs den vägen. De tre poängen innebar nämligen att man klättrade i tabellen, och överlämnade kvalplatsen till Sösdala. Dock enbart i kraft av sämre målskillnad än just Linderöd.

Marieholms IS 8-0 Djurröds IK
Mål: 1-0 Johan Ingvarsson (17), 2-0 Mikael Hellman (21), 3-0 Linus Klasson (44), 4-0 Simon Alexandersson (47), 5-0 Marcus Christensson (61), 6-0 Sebastian Fasth (70), 7-0 Simon Alexandersson (78), 8-0 Simon Alexandersson (81).
Djurröds miserabla säsong fortsätter. Helgens jätteförlust, samtidigt som lagen strax ovanför tog poäng, innebär att man nu har 14 poäng upp till kvalplats. Med bara fem matcher kvar att spela handlar det snarast om när nedflyttningen blir klar även i teorin.

Huaröds IF 1-1 Örtofta IS
Mål: 0-1 André Leander (29), 1-1 Jimmy Olsson (75).
Viktig poäng för Huaröds del, i kampen för att undvika kval. Då Linderöd tog en trepoängare var Huaröd i behov av poäng, för att inte hamna på kvalplatsen. Den tog man – men det är nu bara målskillnad ner till just kval.

Division 6 Östra

Everöds IF 1-2 Önnestad BoIF
Mål: 0-1 Daniel Vandelin (8), 1-1 Jonas Håkansson (85), 1-2 Emil Ashoor (88).
Everöds IF innehar fortsatt en nedflyttningsplats i den östra sexan. I några minuter såg man ut att knipa poäng mot Önnestad – vilket skulle inneburit att man gick upp jämnsides med Wä IF. Nu blev det istället noll poäng och det är fortsatt en poäng upp till kvalplats.

Vinnö IF 2-1 Yngsjö IF
Mål: 1-0 Fredrik Frank (14), 2-0 Fredrik Frank (70), 2-1 Alex Wendel (80).
Efter en formidabel vårsäsong är Yngsjös fina form som bortblåst. Mot Vinnö kom den andra förlusten på tre matcher. Och det som såg ut att vara en säker serieseger håller nu på att utveckla sig till ett riktigt getingbo i toppen.

Wä IF 0-2 Edenryds IF
Mål: 0-1 Pontus Abrahamsson (19), 0-2 Ludwig Nilsson (30).
Hemma mot ett Edenryd, i färd med att vässa kvalformen, kammade Wä noll. Som tur var tog inte heller Everöd poäng och man innehar därmed fortsatt kvalplatsen. Däremot har Wä numera fyra poäng upp till Knislinge och säker mark.

Vanneberga IF 1-0 Österslövs IS
Mål: 1-0 Niklas Barsegård (77).
Tabelltvåan Vanneberga tog emot jumbon Österslöv. Trepoängaren satt långt inne, men kom till slut. När Yngsjö dessutom tappade poäng närmade sig dessutom Vanneberga överraskande uppflyttningsplatsen. Med fem matcher kvar är man två poäng bakom Yngsjö.

Näsums IF 3-0 (WO) Venestad IF
Mål: –
Venestad tvingades att lämna WO i bortamötet med Näsum. Topplaget Näsum blandar sig därmed i kampen om uppflyttning rejält. Numera är man bara tre poäng bakom Yngsjö och ett bakom Vanneberga.

Division 7 Nordöstra

Skepparslövs IF 3-2 Treby IF
Mål: 0-1 Fabian Andersson (15), 0-2 David Sernefell (24), 1-2 Johan Ström (41), 2-2 Daniel Nilsson (61), 3-2 Daniel Nilsson (83).
Striden om uppflyttningsplatserna i sjuan är ett trelagsrace – mellan Skepparslöv, Treby och Östanå Bruk. Helgens vändning och slutliga seger innebär att Skepparslöv nu har sitt öde i egna händer. Treby, som har en match mindre spelad, är nämligen fyra poäng efter Östanå Bruk och Skepparslöv på uppflyttningsplatserna.

Vanneberga FF 1-2 Östra Sönnarslövs IF
Mål: 0-1 Johan Tinné (43), 0-2 Jonatan Johnsson (53), 1-2 Henrik Grönwall (71).
Vanneberga för en kamp med Svensköp och Gärds Köpinge om den sista kvalplatsen. Hemma mot bottenlaget Östra Sönnarslöv kammade man däremot noll, och med en match mer spelad är man ett poäng bakom de bägge kvalkonkurrenterna.

Svensköps IF 20-0 Bjärlövs IF
Mål: 1-0 Mirsad Dacic (1), 2-0 Henrik Svensson (26), 3-0 Gilbert Peine (28), 4-0 Gilbert Peine (29), 5-0 Henrik Svensson (34), 6-0 Henrik Svensson (47), 7-0 Robin Norman (49), 8-0 Gilbert Peine (50), 9-0 Robin Norman (53), 10-0 Robin Norman (55), 11-0 Henrik Svensson (56), 12-0 Anton Palm (59), 13-0 Gilbert Peine (60), 14-0 Patrik Karlsson (63), 15-0 Henrik Svensson (71), 16-0 Emil Lundström (74), 17-0 Tomas Örberg (80), 18-0 Robin Norman (82), 19-0 Mirsad Dacic (88), 20-0 Mirsad Dacic (90).
Längst ner i seriepyramiden huserar Bjärlövs IF – som jumbo med noll poäng i den nordöstra sjuan. I helgen kom också säsongens mest svidande förlust. Inte förrän siffrorna var uppe på ofattbara 20-0(!) gick slutsignalen. Noterbart är att siffrorna i halvtid ”enbart” var 5-0, varefter Svensköp alltså gjorde ett mål i snitt var tredje minut under den andra halvleken.

Dam

Division 3 Nordöstra

Hjärsås/Värestorps IF 2-1 Åhus IF
Mål: 1-0 Josefine Svensson (32), 1-1 Mikaela Ekberg (34), 2-1 Fanny Bolin (74).
Serieledande Åhus åkte på säsongens tredje förlust i helgen. Resultatet innebär att det börjar bli ordentligt tajt i tabelltoppen. Inom loppet av tre poäng ryms nämligen toppkvartetten – vilka gör upp om en uppflyttningsplats. I förarsätet? Det är fortsatt Åhus IF.

IFK Osby 2-2 Wä IF
Mål: 0-1 Emelie Johnsson (18), 1-1 Matilda Svensson (19), 1-2 Tilda Andersson (34), 2-2 Nora Sjöstedt (38).
Ett mittenmöte, mellan två lag som bägge kommer spela division 3-fotboll även 2018. Till slut blev det delad poäng mellan två lag som får rikta in sig på att knipa femteplatsen, vilken Osby i nuläget innehar.

Gärds Köpinge IF 1-1 Lönsboda GoIF/Treby IF
Mål: 0-1 Sandra Karlsson (25), 1-1 Malin Svensson (51).
Malin Svensson blev poängräddare, när Gärds Köpinge knep en viktig poäng i nedflyttningsstriden. Nu har man tre poäng (och 21 måls bättre målskillnad) ner till Tyringe IF på nedflyttningsplatsen. Division 3-kontraktet kommer allt närmare för Gärds Köpinge.

Division 4 Nordöstra

Önnestad BoIF 5-1 Vittskövle IF
Mål: Inga uppgifter.
Seriefinalen i fyran slutade med en storseger för Önnestad. För Vittskövle var det en dyster söndagskväll. Dels sprack lagets förlustnolla – dels övertog Önnestad serieledningen. Bägge lagen stormar dock mot Division 3, då det som bekant är två uppflyttningsplatser i årets fyra.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föreningen drar sig ur seriespel 2018

Efter tre år försvinner föreningen från seriesystemet. ”Det är klart att det är väldigt tråkigt”, säger ordföranden Emil Svensson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:20, 12 november, 2017

Föreningen drar sig ur seriespel 2018
Djurröds IK har dragit sig ur seriespelet. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

När det slutgiltiga serieförslaget presenterades på torsdagen hade Djurröds IK dragit sig ur Division 7 Nordöstra, som man placerats i till kommande säsong. Ett beslut som trots allt inte var särskilt oväntat. Redan i samband med att nedflyttningen från Division 6 Mellersta blev klar flaggade föreningens ordförande Emil Svensson för att man inte skulle återkomma nästa år.

– Redan då såg det mörkt ut. Sen har det inte hänt så mycket egentligen. Vi har haft ett upprop där vi försökte få in folk, men det gav inga resultat. Det har mognat fram att lägga ner föreningen eller åtminstone göra den vilande, tyvärr. Det blir inget seriespel 2018 i alla fall. Det är klart att det är väldigt tråkigt, det kan man inte komma ifrån. Men sån är verkligheten, säger Emil Svensson när 24Kristianstad når honom dagen efter att det bekräftats.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag

Ni var anmälda till det första serieförslaget. När fattade ni beslutet att dra er ut?
– Det var väl egentligen bara att vi inte hann meddela Skåneboll, att vi inte tänkt medverka. Vi sa att vi skulle ta ett beslut i november och nu är vi där.

LÄS MER: Djurröd klara för nedflyttning

Även om flera spelare aviserat att de tänkt lägga skorna på hyllan var det inte på grund av truppen Djurröd drog sig ur. Istället handlar det om ett bristande styrelseengagemang. När tre drivande krafter blev till en, och där inte var någon som ville kliva in i styrelsen stod det klart att det inte skulle gå att hålla föreningen vid liv.

– Det var väl egentligen bara jag kvar till slut. Vi har varit tre stycken som hjälpts åt, även om det mest är jag som varit där nere. Det har varit tungt nog att bara vara tre och dra i det. Att göra det själv går inte, förklarar Emil Svensson.

Ett beslut huruvida Djurröds IK kommer läggas ner eller om föreningen blir vilande är dock inte taget än.

LÄS MER: Så ser serieförslaget ut

– Vi ska ha en träff med byalaget i veckan som kommer, och mer definitivt avgöra hur det kommer se ut. Så jag kan inte svara på om föreningen läggs vilande eller läggs ned. Beslutet som är taget är att det blir inget seriespel i alla fall. Men jag har svårt att se någon annan ta upp det senare eller ta vid och fortsätta.

För Emil Svensson går flytten vidare till Venestad IF, där han blir spelande assisterande tränare till nye huvudtränaren André Nilsson. Förhoppningen är även att några av spelarna från Djurröds IK följer med på den korta flytten österut.

Under lördagen tog så Djurröds IK sitt slutliga(?) avsked, i samband med klubbens årliga gala.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag

Det slutgiltiga serieförslaget bjuder på en del förändringar.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:32, 9 november, 2017

Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag
Det slutgiltiga serieförslaget har kommit. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

På torsdagen meddelade Skånes Fotbollsförbund det slutgiltiga serieförslaget till 2018. För klubbarna från Kristianstads kommun är det små förändringar jämfört med det första serieförslaget.

De stora förändringarna syns i division 7, där de lokala lagen återfinns i två serier istället för tre som tidigare. Gärds Köpinge IF, Rinkaby GoIF, Vanneberga FF och Östra Sönnarslövs IF har nämligen samtliga flyttats över från den östra sjuan till den nordöstra. Där gör man Balsby SK, Bjärlövs IF och Österslövs IS sällskap.

LÄS MER: Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

LÄS MER: Lokalfotbollens serieförslag

Ett lag som däremot dragit sig ur seriespel är Djurröds IK, som redan i samband med nedflyttningen flaggade för att det fanns en risk för det. Nu står det alltså klart att föreningen inte återkommer till seriespel 2018.

24Kristianstad har tidigare berättat om Ovesholms IF:s planer på ett damlag, men de fanns inte med i det första serieförslaget. Nu är man dock anmälda och kliver in i den nordöstra fyran med Viby IF och Åsums BK.

Nedanstående serieförslag kommer fastställas på representantskapsmötet den 15 november.

Herrar

Division 4 Östra

Genarps IF
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
IFK Simrishamn
Janstorps AIF
Lunds SK
Lunnarps BK
Näsby IF
Rydsgårds AIF
Södra Sandby IF
Veberöds AIF
Önneköps IF

Division 5 Nordöstra

Edenryds IF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
Sibbhults IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Vittskövle IF
VMA IK
Åhus Horna BK
Åhus IF
Åsums BK

Division 5 Mellersta

Askeröds IF
Bjärnums GoIF
Ekets GoIF
Ljungbyheds IF
Ovesholms IF
Perstorp Bälinge IK
Snogeröds IF
Stehags AIF
Svalövs BK
Teckomatorps SK
Vankiva IF
Vinslövs IF

Division 6 Nordöstra

Everöds IF
Huaröds IF
Kiaby IF
Näsums IF
Skepparslövs IF
Tollarps IF
Venestads IF
Viby IF
Vinnö IF
Wä IF
Yngsjö IF
Önnestad BoIF

Division 6 Mellersta

Harlösa IF
Kungshults IK
Linderöds IF
Löberöds IF
Maglasäte IF
Marieholms IS
Norra Rörums GIF
Nävlinge IF
Sösdala IF
Torna Hällestads IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Division 7 Nordöstra

Balsby SK
Bjärlövs IF
Gärds Köpinge IF
IFK Knislinge
IK Kamp
Rinkaby GoIF
Svensköps IF
Vanneberga FF
Östra Sönnarslövs IF
Österslövs IS

Division 7 Sydöstra

Baskemölla IF
Degeberga GoIF
Glemmingebro IF
Lilla Beddinge BK
Onslunda IF
Rörums SK
SoGK Charlo
Wollsjö AIF

Damer

Division 3 Nordöstra

Farstorps GoIF
FC Hessleholm
Hanaskogs IS
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
Lönsboda GoIF
Sösdala IF
Wä IF
Önnestads BoIF
Östanå Bruks IF

Division 3 Östra

Dalby GIF
Gärds Köpinge IF
Hardeberga BK
IK Pandora FF
Köpingebro IF
Onslunda IF
Sjöbo IF
Spjutstorps IF
Vittskövle IF
Wollsjö AIF

Division 4 Nordöstra

Bjärnums GoIF
Broby IF
Edenryds IF
Gualövs GoIF
Hörja IF
Ovesholms IF
Sibbhults IF
Tyringe IF
Viby IF
Åsums BK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föreningen återuppstår – efter 17 år i vila

Nästa säsong gör de comeback i division 7.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:00, 5 november, 2017

Föreningen återuppstår – efter 17 år i vila
Balsby SK är tillbaka i seriespel. Foto: Pexels.

Den 1 oktober 2000 förlorade Balsby Blue Saints SK med 1-4 hemma mot Viby IF i serieepilogen av Division 7 Nordöstra B. Därefter har åren passerat utan att den lilla tätorten sex kilometer norr om Kristianstad haft något representationslag.

Till nästa säsong blir det dock ändring på det, då Balsby SK återkommer till sjuan efter 17 år utan seriespel. Det sedan Tollarps IF-spelarna Fredrik Persson och Viktor Dahl samt den förre Tollarps IF- och Kristianstads FF-spelaren Joakim Svensson väckt liv i föreningens fotbollsverksamhet.

LÄS MER: Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

– Dels var väl jag och Fredrik lite trötta på den nuvarande situationen i Tollarp. Och sen flyttade Fredrik till Balsby medan Jocke redan bodde där. Då vi såg att där finns en fin träningsplan och en klubbstuga med potential tänkte vi ”varför inte dra igång ett lag där de flesta spelarna är runt 30-årsåldern?”, säger Viktor Dahl om Balsby SK:s återstart.

LÄS MER: Föreningen återkommer till seriespel

Efter att Fredrik Persson fått styrelsens godkännande – de senaste åren har Balsby SK fungerat som en idrotts- och aktivitetsförening – kunde den vilande föreningen återupptas och anmälas till seriespel 2018.

Kvar återstår nu bara lite praktiska grejer, såsom att fixa till planen i Balsby och få träningstider till den kommande inomhusträningen. Det är även då man kommer påbörja jakten på nyförvärv på riktigt.

– Förhoppningsvis kan vi börja träna i mitten av november. Men det är inte lönt att ringa runt när vi inte har någon träningstid. Så vi vill ha det klart innan vi börjar kontakta spelare, säger Viktor Dahl.

I nuläget har Balsby SK gjort klart med 10-12 spelare, vilka är en mix av spelare som spelade den gångna säsongen och de som inte gjorde det. De tre initiativtagarna har även en lista på cirka 27-30 namn man kommer kontakta, för en intresseförfrågan om att representera klubben. Därutöver har även flera stycken hört av sig till Fredrik Persson – och anmält sitt intresse för att börja lira.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens serieförslag

– En trupp på 20 man blir nog bra. Vi kan inte vara för många för vi har inget B-lag. Alla som tränar ska ju få spela också och man får försöka hålla det på en hyfsad nivå. Vi har ju gjort upp en lista med namn, men det kan hela tiden komma nya intressanta där samtidigt som vi självklart inte kan få in alla. Så jag är inte speciellt orolig, vi har en rätt bra bas att stå på.

I det första serieförslaget placerades Balsby SK i division 7 nordöstra, om förslaget går igenom har man derbyn mot Bjärlövs IF och Österslövs IS att se framemot kommande säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allsvensk fotbollsmatch flyttas

Viktiga matchen spelas på annan plats på grund av regn.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.07:45, 29 oktober, 2017

Allsvensk fotbollsmatch flyttas
Kristianstads viktiga match mot Malmö-laget Limhamn Bunkeflo är flyttad till Kristianstads IP. Foto: Wikimedia Commons.

Kristiandstands DFF har chans att säkra det allsvenska kontraktet när man tar emot nykomlingen Limhamn Bunkeflo på hemmaplan under söndagen.

Men matchen kommer inte spelas på klubbens ordinarie arena. Den senaste tidens regnskurar har nämligen gjort gräsplanen på Vilans IP ospelbar, och därför är matchen flyttad till konstgräset på Kristianstads IP.

Vid seger i dag är Kristianstad klara för fortsatt spel i Allsvenskan, även nästa år.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

Ett första förslag om hur kommande säsongs serier kommer se ut är nu färdigt.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:03, 26 oktober, 2017

Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut
Vinnö IF och Everöds IF tillhör båda den hyperlokala division 6 nordöstra. Foto: Robert Rosén.

Säsongerna i lokalfotbollen är över och planeringen inför 2018 är i full gång. På torsdagen kom Skånes Fotbollsförbund med ett första serieförslag inför den kommande säsongen, gällande distriktsserierna.

Föreningarna har fram till den 5 november på sig att lämna synpunkter på seriesammansättningen. Den 9 november kommer sedan tävlingskommissionen att offentliggöra det slutgiltiga serieförslaget, varpå den definitiva seriesammansättningen fastställs på representantskapsmötet den 15 november.

LÄS MER: De blev upp- och nedflyttade i lokalfotbollen

Nedan är serierna med lokala lag involverade sammanställda. Fetmarkerade lag är hemmahörande i Kristianstads kommun.

Herrar

Division 4 Östra

Genarps IF
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
IFK Simrishamn
Janstorps AIF
Lunds SK
Lunnarps BK
Näsby IF
Rydsgårds AIF
Södra Sandby IF
Veberöds AIF
Önneköps IF

Division 5 Nordöstra

Edenryds IF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
Sibbhults IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Vittskövle IF
VMA IK
Åhus Horna BK
Åhus IF
Åsums BK

Division 5 Mellersta

Askeröds IF
Bjärnums GoIF
Ekets GoIF
Ljungbyheds IF
Ovesholms IF
Perstorp Bälinge IK
Snogeröds IF
Stehags AIF
Svalövs BK
Teckomatorps SK
Vankiva IF
Vinslövs IF

Division 6 Nordöstra

Everöds IF
Huaröds IF
Kiaby IF
Näsums IF
Skepparslövs IF
Tollarps IF
Venestads IF
Viby IF
Vinnö IF
Wä IF
Yngsjö IF
Önnestad BoIF

Division 6 Mellersta

Harlösa IF
Kungshults IK
Linderöds IF
Löberöds IF
Maglasäte IF
Marieholms IS
Norra Rörums GIF
Nävlinge IF
Sösdala IF
Torna Hällestads IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Division 7 Nordöstra

Balsby SK
Bjärlövs IF
FC New Life
Finja IF
Hässleholm Freeflow AC
IFK Knislinge
Strömsborgs IF
Verums GoIF
Wisseltofta IF
Vittsjö GIK
Österslövs IS

Division 7 Östra

Djurröds IK
Gärds Köpinge IF
Höörs IS
IK Kamp
Rinkaby GoIF
Södra Rörum Bygdeförening
Svensköps IF
Tjörnarps BoIF
Vanneberga FF
Östra Sönnarslövs IF

Division 7 Sydöstra

Baskemölla IF
Degeberga GoIF
Glemmingebro IF
Lilla Beddinge BK
Onslunda IF
Rörums SK
SoGK Charlo
Wollsjö AIF

Damer

Division 3 Nordöstra

Farstorps GoIF
FC Hessleholm
Hanaskogs IS
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
Lönsboda GoIF
Sösdala IF
Wä IF
Önnestads BoIF
Östanå Bruks IF

Division 3 Östra

Dalby GIF
Gärds Köpinge IF
Hardeberga BK
IK Pandora FF
Köpingebro IF
Onslunda IF
Sjöbo IF
Spjutstorps IF
Vittskövle IF
Wollsjö AIF

Division 4 Nordöstra

Bjärnums GoIF
Broby IF
Edenryds IF
Gualövs GoIF
Hörja IF
Sibbhults IF
Tyringe IF
Viby IF
Åsums BK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng