Respass i kvartsfinalen för Sverige

Det svenska U19-landslaget åkte ut i VM-kvartsfinalen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:45, 18 augusti, 2017

Respass i kvartsfinalen för Sverige
VM-laget med Gustaf Banke och Anton Persson är utslagna. Foto: IFK Kristianstad.

Det svenska U19-landslaget – med IFK Kristianstad-spelarna Gustaf Banke och Anton Persson – är utslagna från U19-VM i Georgien. På fredagseftermiddagen förlorade man en tajt kvartsfinalstillställning på Kroatien med 25-27, efter förlängning.

– Vi visste att det var en tuff grupp och var glada över att vi lyckades vinna åttondelen. Vi hade kanske inte kapaciteten för att slåss längst fram, men försöker visa attityd, vi har kämpat och slita, säger förbundskaptenen Jerry Hallbäck till förbundets hemsida.

LÄS MER: Banke glänste – när Sverige vann åttondelen

I kvartsfinalen mot Kroatien blev det ett mål vardera för Anton Persson och IFK Kristianstads nyförvärv Ludvig Jurmala-Åström.

För Sveriges del väntar nu två placeringsmatcher, för att avgöra var man hamnar i mästerskapet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Azeriskt motstånd nästa för KHK

Åttondelsmotståndet är klart.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.13:35, 21 november, 2017

Azeriskt motstånd nästa för KHK
Lottningen till åttondelsfinalen är klar. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Efter att ha besegrat belgiska Femina Vise i helgens Europadebut är Kristianstad HK vidare i Challenge Cup.

På tisdagen lottades åttondelsfinalerna och för KHK väntar härnäst Azeryol Handball Club från Azerbajdzjan.

Den första matchen tar plats i Kristianstad helgen 3-4 oktober medan returen spelas helgen efter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Toppmöte väntar för formtoppat KHK

Kristianstad HK har övertygat stort. På lördag väntar det tuffaste testet hittills. ”Det är ju inte det Sävehof som det var för ett par år sen”, säger KHK-tränaren.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:59, 3 november, 2017

Toppmöte väntar för formtoppat KHK
Kristianstad HK har sex vinster på sex matcher. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Sex omgångar inSHE hade Kristianstad HK inte kunnat uppnå en bättre resultatrad. Tolv poäng och sex segrar är facit så här långt, när laget nu ställs på prov ordentligt. I det som klubben själva benämner som ”supermånad” väntar serieledande H65 Höör, serietrean Skuru IK och debuten i Europaspelet. Men allra först står ett hemmamöte med IK Sävehof på schemat under lördagen.

– Jag hoppas vi kan komma upp i den nivån bakåt som vi gjort tidigare. Då tror jag vi kan hänga på dem rätt länge. Det är ju inte det Sävehof som det var för ett par år sen, där det var mängder av landslagsspelare då. Så jag hoppas vi kan ge dem en riktig match, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert och fortsätter:

– Det gäller att stå bra bakåt och få lite lätta mål på kontringar och sånt. Då tror jag kanske det kan gå vägen. Då kan vi spöa dem också. Men det är det, det handlar om. Att inte göra för många tekniska fel eller spela för offensivt försvarsspel. Gör vi för mycket fel kommer de kontra på oss.

LÄS MER: KHK-spelarna kallade till landslaget

Sedan Ulf Schefvert tillträdde som ny Kristianstad HK-tränare i somras har fokuset legat på försvarsspelet. Trots att anfallsspelet stundtals hackat har den tunna truppen gång på gång lyckats gräva fram en tvåpoängare.

– Det hade man väl kanske inte trott när det började heller. Jag tycker vi spelat ganska bra men inte jättebra framåt, utom mot Eslöv. I den matchen fick vi ihop det lite. Det är väl bakåt vi spelat jävligt bra.

– Sen har vi i perioder på 10-15 minuter spelat bra framåt och ryckt ifrån, sen kunnat bevakat det. Så har det väl sett ut i alla matcher förutom mot Lugi, där vi gjorde det bra sista tio och lyckades vända det femmålsunderläget, säger tränaren som nu hyser förhoppningar om att Eslövsmatchen var proppen ur för anfallsspelet.

Vad är det som gjort att det gått så bra?
– Jag tycker nog att det är att vi stått så bra bakåt. Sen har vi bra målvaktsspel och det gör ju jävligt mycket. Det går inte att komma ifrån det. Utan vi har inte behövt göra så jättemycket mål i och med att vi stått så bra bakåt. Vi behöver inte skicka in 30 för att vinna, utan det har räckt med 24-25 och nån gång även mindre. Det känns rätt skönt att veta att vi är jävligt stabila bakåt

LÄS MER: EM-slutspel väntar KHK-trio

Med tre av de fyra tippade topplagen på schemat de kommande veckorna väntar nu en tuff månad för Kristianstad HK – som kanske kan få ett kvitto på hur långt det här kan bära.

– Vi ska göra så gott vi kan och lite till. Sen får vi se hur långt det räcker. Det är ju på tre på förhand tippade topplag, men det vet man ju inte. Lugi var ju också tippade som ett topplag, och även om det inte är försent än så var det inte många som trodde att de skulle vara där nere, säger Schefvert och passar på att skicka en uppmaning till supportrarna:

– Det ska bli spännande. Nu får vi se om vi kan samla ihop oss. Sen får vi hoppas att det kommer lite folk och tittar med, så att vi får lite hjälp där. De gör sitt till det med.

Mötet mellan Kristianstad HK-IK Sävehof har avkast 14:00 på lördagseftermiddagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KHK-spelare uttagna till landslagsläger

Två Kristianstad HK-spelare är kallade till lägret.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.13:29, 1 november, 2017

KHK-spelare uttagna till landslagsläger
Josefine Gunnarsson och Zoe Afram är uttagna till lägret. Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån.

Den 28-29 november samlas det svenska U20-landslaget för ett träningsläger i Alingsås. Bland de 24 spelare som förbundskapten Erik Larholm låtit kalla till lägret återfinns två stycken från Kristianstad HK.

KHK har nämligen låtit meddela att både Zoe Afram (H6) och Josefine Gunnarsson (M6) återfinns i truppen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lipovac: ”Kvitto på att man gör någonting rätt”

IFK Kristianstad-spelaren om landslagskallelsen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:58, 26 oktober, 2017

Lipovac: ”Kvitto på att man gör någonting rätt”
Mario Lipovac var med på ligalandslagets samling. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

I början av veckan samlades ligalandslaget för två träningsdagar i Malmö. Medan Viktor Hallén, 23, omedelbart blev inkallad kom Mario Lipovac, 25, in som reserv till samlingen.

– Det var roligt. Kul och komma med där. Att få vara med och träna med de bästa spelarna i ligan. Det var en kul erfarenhet att få lära känna förbundskaptenen och alla som var där, säger IFK Kristianstads Mario Lipovac om de två dagarna och tre träningarna man hann med, och fortsätter kort senare:

LÄS MER: Hallén om landslagskallelsen: ”Ska bli kul”

– Ett kvitto på att man gör nånting rätt i alla fall. Man tränar och sliter, så det är kul att få en kallelse och att folk ser det man gör.

Vad var din reaktion när du blev inkallad?
– Först var jag ju inte inkallad. Men Dennis (Sandberg, förbundskapten reds. anm.) ringde förra torsdagen och frågade om jag ville vara med. Då sa jag att det är klart att jag kommer. Han sa att jag var på gränsen redan förra gången också, men att jag kom med nu istället. Reaktionen var att det var kul att de sett mig och ville ha med mig.

LÄS MER: Viktor Hallén om landslagschansen

Platsen till träningsdagarna med ligalandslaget kom då Oscar Bergendahl (Alingsås HK) lyftes upp till A-landslaget, vilket gjorde att en plats i ligalandslaget blev öppen.

– Jag har inte tänkt så mycket på landslaget utan mer på att leverera i klubben. När man gör det bra i klubben, serien och Champions League kommer den chansen till slut. Att den kommer nu är ett kvitto på att nånting är bra, man blir ju inte kallad för att man gjort nåt dåligt. Så jag var inte förvånad utan bara glad att jag kom med.

Vad tar du med dig från samlingen?
– Jag tar med mig en erfarenhet till, att jag varit med där. Nu hoppas jag att jag kommer med fler gånger. Men det är inget specifikt man tar med sig så, utan mest en erfarenhet att man varit med. Om man kommer med nästa gång är det inte första gången, utan då har man erfarenhet av att ha varit med en gång i alla fall, avslutar mittsexan.

Samlingen var den första med seniorlandslaget för Mario Lipovac del.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK-talang uttagen i landslaget

IFK Kristianstad-spelaren tar plats i landslagstruppen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:13, 23 oktober, 2017

IFK-talang uttagen i landslaget
U17-landslaget samlas i slutet av november. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

I slutet av november spelar det svenska U17-landslaget dubbellandskamper mot Danmark följt av Scand Iberico Tournament i Burlöv. Den svenska truppen består utav 16 spelare – varav en kommer från IFK Kristianstad.

På högernio är nämligen Wilma Gustafsson, som tidigare gjort tre landskamper, uttagen.

LÄS MER: Inget EM-slutspel för Wilma Gustafsson

Landslaget samlas den 22 november.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng