Snattaren besökte två butiker

På måndagen försökte en person snatta varor i två butiker i Kristianstad. Det slutade med ett ingripande från väktaren.

Henrik Nordell

Kl.10:55, 15 augusti, 2017

Snattaren besökte två butiker
En påse nötter och parfym snattades från butiker i Kristianstad.

Det var strax innan klockan 16.00 på måndagen som snatteriet upptäcktes. En  person i 16-årsåldern gick först in på Coop City i galleria Bouelvard och tog en påse nötter för 55 kronor. Därefter gick samma person vidare till Kicks och stal parfym för 840 kronor.

Brotten upptäcktes dock av en väktare, som kunde stoppa snattaren och tillkalla polis. Nu är hen misstänkt för snatteri, en händelse som utreds av polisen. Ingen är frihetsberövad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man skadades vid bråk – polisen utreder försök till dråp

Flera tillhyggen och stickvapen ska ha använts i samband med händelsen.

Magnus Jansson

Kl.07:02, 24 februari, 2018

Man skadades vid bråk – polisen utreder försök till dråp
Foto: Arkiv

På fredagskvällen vid 20-tiden uppstod ett bråk mellan flera personer på tågstationen i Hässleholm. Polisen uppger att bråket startade efter att tre män fällt kränkande kommentarer mot en kvinna.

En annan man, som vistades på platsen tillsammans med kvinnan, begav sig hem och hämtade ett tillhygge och återvände till platsen och gick till angrepp mot de tre männen. I samband med bråket ska också en eller flera av de tre männen ha gått till motangrepp med någon form av stickvapen.

När polis kommer fram till platsen fanns det ingen inblandad kvar, men mannen i parsällskapet anträffades senare på ett annat ställe. Mannen visade upp skador som han fick i samband med bråket. Skadorna bedöms som lindriga och mannen fick själv uppsöka sjukvård för dem, meddelar polisen.

Baserat på de uppgifter som kommit fram till polisen så är mannen målsägare till försök till dråp, samtidigt som han misstänks för grov misshandel. Ingen person har dock frihetsberövats för de två brotten och det finns i nuläget ingen målsägare till grov misshandel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Åkte fast i bedrägerihärva – utvisning väntar

Männen döms för de uppmärksammade bedrägerierna.

Robert Rosén

Kl.15:05, 23 februari, 2018

Åkte fast i bedrägerihärva – utvisning väntar
Tingsrätten har dömt männen till fängelse och utvisning. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

I mitten av september häktades fyra män, då de var misstänkta för grovt bedrägeri. Sedan dess har männen omhäktats gång på gång, innan ett åtal kunde väckas. I förra veckan avslutades rättegången och på fredagen kom så domen mot de fyra männen.

Kristianstads tingsrätt dömer samtliga män, som är i 34-43-årsåldern, för sex fall av grovt bedrägeri och ett försök till grovt bedrägeri. Däremot frias männen från åtalet för två försök till grovt bedrägeri den 14 september, då tingsrätten inte anser att försökspunkten var nådd där.

LÄS MER: Män fortsatt häktade efter bedrägerihärva

Det var under juli-september som de fyra männen vid tre tillfällen flög till Sverige. Under falska identiteter hämtade de sedan ut personbilar från uthyrningsfirmor runt om i Sverige. Flera av bilarna fördes sedan utomlands, efter att männen antingen bytt eller skyltat om registreringsskyltarna.

Bedrägerierna tog sitt slut den 14 september, då männen greps vid Hertz i Kristianstad. Det hela nystades upp efter det att bilhandlare runt om i Sverige lagt märke till att bilderna på ID-handlingarna liknande varandra. De varnade då varandra och när bilen i Kristianstad skulle hämtas ut befann sig polis på platsen och omhändertog männen.

Genom analys har det slagits fast att handlingarna till en av identiteterna männen använt är förfalskad. Då passnumret är densamma på de andra identiteterna anser Kristianstads tingsrätt att det är utrett att även de är förfalskade.

Det är även klarlagt att en av de 40-åriga männen hämtat ut bilarna med falska identiteter. Vid gripandet bar han handlingar till de analyserade handlingarna. Likheten i fotografierna på alla identiteter och 40-åringen, samt det faktum att han vistats i Sverige vid tidpunkten, gör att tingsrätten anser det fastslaget att han hämtat ut bilarna.

De tre andra männen har visserligen inte hämtat ut bilarna men bevisningen är stark för att männen varit delaktiga. Någonting som grundar sig i att männen rest ut och in ur Sverige tillsammans, vistades i Sverige vid brottstillfällena, mobilsökningar och mobilbilder av bilarna och firmorna samt att de greps i närheten av Hertz i Kristianstad.

Vad gäller påföljd har Kristianstads tingsrätt bestämt den till två års fängelse för samtliga män. Då det antas att männen kommer göra sig skyldiga till fortsatt brottslighet kommer de även att utvisas från Sverige. Återreseförbudets längd har bestämts till tio år.

Männen ska även betala skadestånd för de sex grova bedrägerierna. Skadestånd betalas ut till nio parter, bestående av uthyrningsfirmor och försäkringsbolag. Det totala skadeståndsbeloppet överstiger 1,3 miljoner kronor, där det högsta skadeståndet ligger på strax över 260 000 kronor.

Tre av de fyra männen har förnekat samtliga gärningar, utan förklarat att de varit i Sverige som turister. Den 40-årige man som hämtade ut bilarna valde däremot att inte ange någon inställning till bedrägeriförsöken.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Bombgruppen kallades in efter kraftig smäll

Bombgruppen beställdes till platsen för kontroll. Vad som smällt är ett mysterium.

Josefine Göransson

Kl.12:43, 23 februari, 2018

EXTRA: Bombgruppen kallades in efter kraftig smäll
Foto: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Under fredagsförmiddagen small det till när personal arbetade på återvinningscentralen i Arkelstorp. Det var i samband med att en lastbil skulle lasta containrar som det hördes en hög smäll.

– Man tycker att man har hört en smäll och det är oklart om något har detonerat eller vad det är som har orsakat smällen. Vi åker ut för att säkerställa säkerheten, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral region Syd.

Polisen betonar att det inte finns något känt hot och att polisen inte misstänker något brott. Förutom polis, räddningstjänst och ambulans skickades även polisens bombgrupp till platsen.

– Jag vet inte om de är framme men det är möjligt, säger Kim Hild vid 12.30-tiden.

Lite mer än en timme senare hade alla instanser lämnat platsen. Polisens bombskydd har inte hittat något som kan förklara smällen. De har även sökt med hund på platsen. Men vad som smällt är ett mysterium.

Ingen person ska ha kommit till skada och det är oklart om en polisanmälan har upprättats med anledning av händelsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bil körde in i räcke på E22

En trafikolycka inträffade på fredagen.

Josefine Göransson

Kl.12:11, 23 februari, 2018

Bil körde in i räcke på E22
Foto: Arkiv

Vid 11.15-tiden på fredagen inträffade en trafikolycka på E22 i höjd med Tollarp. Enligt polisen ska det ha varit en personbil som hade kört in i räcket i västergående riktning.

Bilen kommer att bärgas från platsen men ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med trafikolyckan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Byggarbetsplats drabbad av inbrott

Tjuvar tog sig in och stal gods från arbetsplatsen.

Robert Rosén

Kl.11:59, 23 februari, 2018

Byggarbetsplats drabbad av inbrott
En skruvdragare återfanns bland stöldgodset. Foto: Arkiv.

En byggarbetsplatsSjövägen i Kristianstad blev under onsdagen eller torsdagen utsatt för ett inbrott. Efter att ha tagit sig in på arbetsplatsen bröt tjuvarna upp en verktygscontainer.

– Man har tagit en motorsåg och en skruvdragare, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen.

LÄS MER: Grannar drabbade – när tjuvar slog till mot fritidshus

Polisen har ingen misstänkt bakom stölden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng