BONNAMATCHEN

”Micke” Nilsson målskytt – när Ovesholm vann

Mikael Nilsson fick en lyckosam comeback i Ovesholms IF. Laget vann nämligen med 4-0 och klubbens store son kunde även skriva in sig i målprotokollet. ”Jag är halvnöjd”, säger ex-landslagsmannen om sin insats.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.22:46, 11 augusti, 2017

”Micke” Nilsson målskytt – när Ovesholm vann
Ett Ovesholm förstärkt med ”Micke” Nilsson tog en storseger. Foto: Robert Rosén.

Det var en fotbollsfest på Slottsvallen i Ovesholm under fredagskvällen. I hemmamötet mot Vankiva IF i den nordöstra femman gjorde nämligen den före detta landslagsmannen Mikael ”Micke” Nilsson, 39, sin comeback.

– När jag gick ut tänkte jag att ”jag vet inte om jag mer stjälpte dem än hjälpte dem”. Det blev för mycket stillastående. Men det är som det är. Annars var det okej tycker jag. Skulle gjort något mål till. Hade en eller två bra chanser till, det var väl det. Men det är väl lite att man är för trött när man kommer i läge, så får man inte avsluten på plats. Så nåt mål mer så hade jag varit nöjd. Nu är jag halvnöjd, summerar ”Micke” Nilsson efter slutsignal.

Efter en jämn första halvlek, där Ovesholm hade något mer målchanser och ”Micke” Nilsson själv brände ett jätteläge, steg lagen in i omklädningsrummet med ett 0-0-resultat. I den andra halvleken kom dock Ovesholms IF att göra inte mindre än fyra mål. Vem som öppnade målskyttet? ”Micke” Nilsson.

Mikael Nilsson. Foto: Robert Rosén.

”Micke” Nilsson gjorde matchens första mål. Foto: Robert Rosén.

 

I den 48:e matchminuten serverade nämligen André Bengtsson anfallskollegan ”Micke” Nilsson, som enkelt kunde trycka in 1-0 i Vankiva-målvakten Jasim Cejvanovics högra hörn.

– Det var ett bra mål. Jag hade nån chans i första där jag skulle satt den med. André gör ju det bra. Han lägger över den så jag kan ta den på en touch bara. Ganska nära mål. Jag skulle väl göra mål där kan jag tycka, så det var skönt att jag fick göra det också.

”Micke” Nilsson hade därefter ytterligare fina chanser att öka på hemmalagets ledning, innan han byttes ut i den 66:e matchminuten.

– Jag är glad att jag klarade mig levande genom det, skrattar han och fortsätter:

– Nej, det var okej. Men man märker att man är för dåligt tränad. Det var fan bra kvalité. De är duktiga, Vankiva också. Många duktiga spelare. Det går betydligt snabbare än vad man tror. Så det var tufft, men kul.

Foto: Robert Rosén.

Ovesholm vann till slut med 4-0. Foto: Robert Rosén.


Avsaknaden av
den landslagsmeriterade Ovesholmsprodukten påverkade dock inte laget. I den 75:e matchminuten kunde nämligen den nyss inbytte Max Dahlqvist göra 2-0. På tilläggstid – efter att ”Micke” Nilsson hoppat in som vänsterback och Ovesholm även fått en man utvisad – kunde sedan Max Dahlqvist återigen skriva in sig i målprotokollet, varefter Torbjörn Jönsson avslutade målfesten med sitt 4-0-mål.

Segern innebär att Ovesholms IF hakar på i kampen om en kvalplats till fyran, då man nu är två poäng bakom Bjärnums GoIF på tredjeplatsen. Värt att notera är dock att att Bjärnum har en match mindre spelad.

FaktaBetygsättning av Ovesholms IF 4-0 Vankiva IF
Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3
Siffrorna speglar definitivt inte matchbilden, då det var en jämn tillställning. Hyfsat gott om målchanser, framförallt för hemmalaget, och tajt spel. Misstagen var dock, som så ofta på denna nivå, många och påtagliga.

Planen – 5
Kan det ha varit mattan på Slottsvallen som fick hem ”Micke” Nilsson? Det är bara för vaktmästaren att slå sig för bröstet. Ruggigt fin, välklippt och jämn. Kliver Ovesholms IF upp i fyran behöver de knappast skämmas för sin hemmaplan i alla fall.

Programbladet – 4
Hög, hög division 5-kvalité. Enkelt men snyggt och informativt. Lite kort historia och mycket fakta. Samtliga säsongens matcher finns med och även snyggt inför matchen med laguppställningar, domare, snack med tränaren och tabelläge med samtliga omgångens matcher. Snubblande nära en femma.

Korven – 3
En mäktig och mättande korv, vilket såklart är ett plus. Når dock inte upp i några höjder, då den legat kvar lite väl länge på grillen med segt skinn som en naturlig följd. Utbudet av tillbehör var helt okej, med en senap och en ketchup samt rostad lök och dressing som en följd av hamburgerförsäljningen.

Matchens lirare – Mikael Nilsson, Ovesholms IF
Han själv må inte ha varit nöjd med insatsen och visst, han tog inte flest löpmeter och borde nog gjort åtminstone ett mål till. Men i en match där få spelare stack ut och många istället stod för individuella misstag, mängder av felpassningar eller tekniska missöden var ”Micke” en trygghet. Konditionen må inte finnas där, men bollbehandlingen finns kvar. Spräckte dessutom målnollan, vilket såklart är ett stort plus i sammanhanget.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

En ny spelare finns med när KIK åker till Danmark för möte med Rödovre och Rungstedt.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:54, 18 augusti, 2017

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

Enligt uppgifter till 24Kristianstad.se finns finske Joonas Sammalmaa med på Kristianstad IK:s buss som går till Danmark under fredagseftermiddagen.

26-åringen spelade under förra säsongen för Hudiksvall där han noterades för 38 poäng i grundserie och allettan samt ytterligare tre poäng i playoff-matcherna.

Uppgifterna bekräftas av sportchefen Jocke Johansson.

– Det är en ytterforward som producerat poäng i alla serier han spelat i. En bra skridskoåkare. Han har visat intresse och velat komma hit. Då var det lämpligt att ge honom chansen nu, säger han och fortsätter:

– Det är upp till honom nu. Han såg chansen att komma hit och visa upp sig. Sedan får vi se om det är rätt typ. Nu får han chansen att lära känna grabbarna i alla fall.

Sammalmaa har meriter från finska SM-Liiga, men kommer närmast från Hudiksvall. Tryout-kontraktet sträcker sig till och med den 3 september.

 

FaktaJoonas Sammalmaa
Ålder: 26.
Längd: 173 centimeter.
Vikt: 75 kilo.
Skjuter: Höger.
Position: Forward.
Aktuell: Har tryout-kontrakt med KIK fram till 3 september.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Respass i kvartsfinalen för Sverige

Det svenska U19-landslaget åkte ut i VM-kvartsfinalen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:45, 18 augusti, 2017

Respass i kvartsfinalen för Sverige
VM-laget med Gustaf Banke och Anton Persson är utslagna. Foto: IFK Kristianstad.

Det svenska U19-landslaget – med IFK Kristianstad-spelarna Gustaf Banke och Anton Persson – är utslagna från U19-VM i Georgien. På fredagseftermiddagen förlorade man en tajt kvartsfinalstillställning på Kroatien med 25-27, efter förlängning.

– Vi visste att det var en tuff grupp och var glada över att vi lyckades vinna åttondelen. Vi hade kanske inte kapaciteten för att slåss längst fram, men försöker visa attityd, vi har kämpat och slita, säger förbundskaptenen Jerry Hallbäck till förbundets hemsida.

I kvartsfinalen mot Kroatien blev det ett mål vardera för Anton Persson och IFK Kristianstads nyförvärv Ludvig Jurmala-Åström.

För Sveriges del väntar nu två placeringsmatcher, för att avgöra var man hamnar i mästerskapet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter skadan – KIK på forwardsjakt

Daniel Andersson går skadad. Nu är Kristianstads IK på jakt efter en ersättare. ”Vi måste ha en där”, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:39, 17 augusti, 2017

Efter skadan – KIK på forwardsjakt
Mats Lusth bekräftar att KIK är på forwardsjakt. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Till helgen väntar två matcher för Kristianstads IK:s del. En tur till Danmark är nämligen att vänta, där man spelar mot Rödovre på fredag och Rungsted på lördag.

– Båda lagen har ju svenska tränare. Rödovre har (Magnus) Bogren som var i Rögle och Rungsted har Peter Johansson. Så det blir nog bra motstånd tror jag, säger Kristianstads IK-tränaren Mats Lusth.

I truppen som beger sig till Danmark saknas enbart ett namn. Nämligen Daniel Andersson. Forwarden skadade ledbandet i årets första träningsmatch, och väntas bli borta en tid framöver. Någonting som gör att Kristianstads IK nu är på jakt efter en ny forward.

– Vi måste ha en där. Men vi vet ännu inte riktigt hur länge Daniel blir borta. Han ska göra en magnetröntgen, men det är säkert minst fyra veckor. Så vi måste ha in lite folk. Så är det, säger Mats Lusth, och säger kort senare:

– Vi försöker hitta nånting. Ta in nån på try-out eller nånting.

Har ni satt något datum då en ersättare ska vara klar?
– Nej, men vi vill ha in en så fort som möjligt. Så att vi kan ha fulla kedjor på träningen. Men det går inte bara att ta vem som helst. Utan vi letar och ser.

FaktaSå ser försäsongen ut:
10/8:
Oskarshamn 1-2 e. str. KIK
18/8
Rödovre–KIK
19/8 Rungstedt–KIK
23/8 KIK–Nybro
29/8 KIK–Halmstad
1/9–3/9 Cup i Kristianstad
8/9 KIK–Tyringe
13/9 Nybro–KIK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokala löpare ställer upp i Ultravasan

När årets Ultravasa går av stapeln återfinns sex lokala löpare i startfältet. ”Jämfört med ett maraton är det rätt krävande”, säger Kristianstadsbon Johanna Juhlin.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.16:00, 17 augusti, 2017

Lokala löpare ställer upp i Ultravasan
Ultravasan genomförs för fjärde året. Foto: Nisse Schmidt/Vasaloppet.

På lördag är det löpning som gäller uppe i Dalarna. Då är det nämligen dags för den fjärde upplagan av Ultravasan, den 27:e Vasastafetten och den första Vasakvartetten. I Ultravasan återfinns flera lokala löpare. På den 90 kilometer långa sträckan – vilken likt Vasaloppet går från Sälen till Mora – ställer fyra löpare från Kristianstads kommun upp.

– Det är en liten bit kan man säg. Men det är ett rätt trevligt lopp med mycket funktionärer. Så det är ett roligt lopp ändå, säger Johanna Juhlin, 21, från Kristianstad, som springer Ultravasan för andra året i rad.

Den nio mil långa banan består visserligen av terräng, men då man löper på stora vägar, menar Johanna Juhlin att man inte riktigt kan likna det vid ett traditionellt trail lopp.

– Det är ändå så långt, 90 kilometer, så jämfört med ett maraton är det rätt krävande. Men är man envis klarar nog de flesta det. Jag hade sprungit ett maraton som längst förra året och jag sprang det. Så länge man är envis klarar man den terrängen. Så jättetuff terräng är det ändå inte.

Förutom Johanna var det även tänkt att tvillingsystern Evelina Juhlin skulle ställa upp i damklassen, men hon har tvingats till ett återbud på grund av en skada. I herrklassen blir däremot två lokala namn, i form av Åhusborna Oskar Ekberg och Richard Svensson.

Ultravasan genomförs i två olika lopp. Förutom det 90 kilometer långa loppet finns även ett 45 kilometer långt lopp, vilket i stort sett liknar Halvvasans sträcka och startar i Oxberg. Totalt tre löpare från kommunen återfinns i Ultravasan 45:s damklass. Nämligen Camilla Ahlbin från Gärds Köpinge, Carolina Liljestrand från Åhus och Elise Nackan från Åhus.

Vad gäller lagen i Vasastafetten och Vasakvartetten – där tio- respektive fyramannalag springer stafett – finns inga med hemvist i Kristianstads kommun.

Fotnot 1: Ett vanligt maraton är 42,195 kilometer. 

Fotnot 2: Ett trail lopp eller terränglopp innebär att merparten av loppet är utanför asfalt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Division 1-motstånd i DM-semin för KFC

I semifinalen i DM ställs Kristianstad FC mot en seriekonkurrent.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:01, 17 augusti, 2017

Division 1-motstånd i DM-semin för KFC
Jocke Persson och hans mannar möte Rosengård i DM. Foto: Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Efter den övertygande 5-2-segern mot Landskrona BoIS, i en match där flera yngre spelare gjorde sin seniordebut, är Kristianstad FC framme i semifinal i DM. Nu står det klart att ännu en seriekonkurrent väntar.

Det blir nämligen ett bortamöte med FC Rosengård för Kristianstad FC:s del, i semin. I en match som ska vara spelad senast den 30 augusti.

I en eventuell DM-final ställs Kristianstad FC mot vinnaren i mötet Torns IF-Hässleholms IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng