Lusth om truppbygget: ”Får se vad som händer”

KIK är färdiga med lagbygget – åtminstone för tillfället.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.16:39, 8 augusti, 2017

Lusth om truppbygget: ”Får se vad som händer”
Mats Lusth och Joakim Johansson. Foto: Jesper Hallberg

I söndags gick Kristianstad IK på is, i samband med det presenterades välmeriterade Johan Skinnars som ny spelare. Något som Mats Lusth känner sig väldigt nöjd med.

– Han ringde mig och frågade om det fanns något intresse, då tog jag kontakt med ”Jocke” direkt. På den vägen är det, säger han och fortsätter:

– Det är skitkul att få hit en sådan spelare, med den kalibern och de ledaregenskaperna. Han är ju från Dalarna så jag vet vem det är.

Vad tror du han kommer betyda för er?
– Han kommer betyda mycket. Johan har varit med på en hög nivå tidigare och varit långt framme i hierarkin. Han kommer att driva på och med sig laget.

Vad kommer han tillföra spelmässigt?
– Han gör ju poäng i allsvenskan och jag tror att han kommer vara med i toppen här. Det är en spelare man kan nyttja sig av under viktiga lägen i matcherna, oavsett om man leder eller ligger under.

Med Skinnars in i truppen är KIK färdiga med sitt lagbygge, åtminstone för tillfället.

– För dagsläget är vi klara. Vi har åtta backar, även om Jonas Halvarsson inte kommer kunna spela på ett tag. Sedan får vi se vad som händer längre fram. Då tror jag att vi behöver ha en bredare trupp, säger Mats Lusth.

Redan på torsdag möter KIK IK Oskarshamn i säsongens första träningsmatch. Det blir med andra ord en riktigt värdemätare direkt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

En ny spelare finns med när KIK åker till Danmark för möte med Rödovre och Rungstedt.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:54, 18 augusti, 2017

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

Enligt uppgifter till 24Kristianstad.se finns finske Joonas Sammalmaa med på Kristianstad IK:s buss som går till Danmark under fredagseftermiddagen.

26-åringen spelade under förra säsongen för Hudiksvall där han noterades för 38 poäng i grundserie och allettan samt ytterligare tre poäng i playoff-matcherna.

Uppgifterna bekräftas av sportchefen Jocke Johansson.

– Ytterforward som producerat poäng i alla serier han spelat i. Bra skridskoåkare. Han har visat intresse och velat komma hit. Då var det lämpligt att ge honom chansen nu, säger han och fortsätter:

– Det är upp till honom. Han såg chansen att komma hit och visa upp sig. Sedan får vi se om det är rätt typ. Nu får han chansen att lära känna grabbarna.

Sammalmaa har meriter från finska SM-Liiga, men kommer närmast från Hudiksvall. Tryout-kontraktet sträcker sig till och med den 3 september.

 

FaktaJoonas Sammalmaa
Ålder: 26.
Längd: 173 centimeter.
Vikt: 75 kilo.
Skjuter: Höger.
Position: Forward.
Aktuell: Har tryout-kontrakt med KIK fram till 3 september.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK-forwarden efter mardrömsbeskedet: ”Förjävligt”

KIK-forwarden missar de kommande sex veckorna. "Förhoppningsvis tar det mindre tid", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.18:30, 11 augusti, 2017

KIK-forwarden efter mardrömsbeskedet: ”Förjävligt”
Daniel Andersson. Foto: Bildbyrån

Det var i torsdagens träningsmatch mot IK Oskarshamn som olyckan var framme. KIK:s Daniel Andersson fick en annan spelare över sitt knä och han fick lämna matchen.

Under fredagen undersöktes han av läkaren Samuel Dencker och fick domen: uttänjt ledband i knät.

– Ledbandet är skadat. Det kommer ta sex veckor, men förhoppningsvis tar det mindre tid, hälsar Daniel Andersson via sms.

Hur går tankarna nu?
– Det känns förjävligt, ärligt talat. Men det är inte så mycket att göra. Jag försöker tänka positivt och komma tillbaka snabbt.

KIK vann matchen med 2–1 efter straffar. Nyförvärvet Johan Skinnars avgjorde.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Här avgör Skinnars i KIK-debuten

Det blev en riktig succédebut för KIK-förvärvet Johan Skinnars.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.22:20, 10 augusti, 2017

Det var under torsdagen dags för Johan Skinnars att göra sin debut i Kristianstad IK-tröjan mot IK Oskarshamn. Och han skulle ta rollen som matchhjälte direkt. Efter 60 minuter spelade stod det 1–1 på resultattavlan. Även efter förlängning var det oavgjort. Trots att det var träningsmatch, fick det hela avgöras genom en straffläggning.

Det var där den forne Södertälje-kaptenen klev fram. Med en stabil straff, i den tredje omgången, säkrade han segern för bortalaget i säsongens första match. Något han givetvis var nöjd med.

– En straff är ju alltid en straff, men det var skönt att sätta den.

Hur tycker du din debut gick i övrigt?
– Jag kände mig som Bambi på hal is. Det var snurrigt men det var skönt att få en genomkörare. Sen var det skönt att få uppleva det nya spelsystemet på isen i matchsituation.

Hur ser du på hela lagets prestation?
– Det var ganska rörigt. Vi hittade inte riktigt rätt i positionerna i första, vilket är förståeligt eftersom det är tidigt på säsongen. I första pausen hade vi en bra dialog och efter det tycker jag vi växer in i matchen. Vi visar att vi verkligen håller samma nivå som Oskarshamn.

Vad tycker du ni behöver jobba med den närmaste tiden?
– Offensiven kommer utvecklas och blir bättre av sig själv desto längre in vi kommer på försäsongen. Sen är det de jag nämnde om positionerna i defensiven. Det måste vi verkligen sätta. Det är en grej som kommer vara avgörande för hur det kommer gå för oss under säsongen.

 

FaktaTräningsmatch
IK Oskarshamn–Kristianstad IK 1–2 e. str
(0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)
Målen, KIK: Simon Norberg, Johan Skinnars.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nyförvärvets hyllning: ”Det vibrerade i hela hallen”

KIK bjöd på en rejäl överraskning under sin ispremiär. Förre SSK-kaptenen Johan Skinnars är klar för klubben – och hyllar fansen direkt. "KIK har en väldig fördel med sina fans", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.14:32, 7 augusti, 2017

Nyförvärvets hyllning: ”Det vibrerade i hela hallen”
Johan Skinnars i SSK-tröjan. Foto: Bildbyrån

Johan Skinnars fick lämna Södertälje i våras. Sedan dess har han gått klubblös, men under söndagen presenterades han som KIK-spelare under ispremiären. Han berättar om beslutet att välja Hockeyettan på nytt.

– Jag ringde och kollade med Mats om det fanns något intresse, och det gjorde det. Har sett vilket intresse det finns i Kristianstad. De har något spännande på gång, säger Johan Skinnars.

Fanns det andra intressen?
– Ja, det gjorde det. Men det var inget som jag var jättesugen på. Jag vill vinna matcher och åstadkomma något med min karriär. Det är viktigare än pengar för mig.

För Skinnars är målet med den stundande säsong glasklart.

– Vi ska hota om en plats i allsvenskan. De var en seger från att gå upp förra säsongen. Det finns ingen anledning att förändra den målbilden, säger han.

Vad kommer du att bidra med, tror du?
– Förberedelser, ta hand om kroppen och vikten av att prestera på träningar och matcher. Är det någon spelare som sladdar efter ska vi hjälpa honom. Jag vill spela hockey och prestera

Du har mött KIK vid ett flertal tillfällen tidigare. Vad är din uppfattning?
– Jag har mött de fem gånger på två säsonger. Det har varit tajta matcher, och jag är imponerad av energin och kraften.

Men Johan Skinnars är inte bara imponerad av laget, utan även av KIK:s fans.

– Det var otroligt mycket folk redan i går. I kvalserien var det ett enormt tryck. Det skakade och vibrerade i hela hallen. KIK har en väldig fördel med sina fans och det ska vi dra nytta av, säger han och skickar ut en efterlysning med ett skratt:

– Jag hoppas och tror att jag ska hitta något jobb under förmiddagarna. Nu ska jag försöka utreda det, men är det någon som har ett bra jobb till en go och glad dalmas tas det tacksamt emot.

 

 

FaktaJohan Skinnars
Ålder: 28.
Längd: 182 centimeter.
Vikt: 82 kilo.
Tidigare klubbar: Säters IF, Leksands IF, Nyköping, Mariestad, Fairbank Ice Dogs, Kenai River Brown Bears, Stjernen, Dijon, Angers och Södertälje.
Aktuell: Ny forward i Kristianstad IK.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sportchefen besviken efter beslutet: ”Det är parodi”

Beslutet om att IK Pantern får stanna i hockeyallsvenskan gör sportchefen Joakim Johansson besviken. "Jag är inte förvånad när det gäller Svenska Ishockeyförbundet", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.17:52, 30 juni, 2017

Sportchefen besviken efter beslutet: ”Det är parodi”

Beskedet om att IK Pantern får stanna i hockeyallsvenskan – trots licensnämndens beslut förra veckan väcker reaktioner. Tidigare under fredagen uttryckte KIK-tränaren Mats Lusth sin besvikelse. Nu höjer även sportchefen Joakim Johansson rösten.

– Jag är inte förvånad när det gäller Svenska Ishockeyförbundet, de brukar komma med många konstiga beslut, säger han.

Är du besviken?
– Jag är besviken över hur detta har skötts. Förstår inte varför de ska vara så heta med att gå ut med saker när det blir så här. Sedan har Pantern kapitalet, det är inget att säga om.

Han fortsätter:

– Vad är 25 000 kronor i böter? Det är parodi. Självklart blir man irriterad när de hittar på något sådant. Jag har full respekt för att Pantern har kapitalet i sin ordning, men de hade inte kapitalet i ordning i tid. Deadline är deadline, men det behöver man uppenbarligen inte hålla längre.

Johansson sticker inte under stol med att han kommer vara besviken i några dagar över beslutet.

– Jag kommer självklart vara besviken i helgen. Men sedan får vi ta nya tag och gå vidare.

Ni har några platser kvar att fylla. När spikar ni truppen?
– Inte en susning. Det får jag se när jag gör, det får bli en senare fråga.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng