LOKALFOTBOLL

Nosaby ångar på, poängtapp för VMA och jätteförlust i sjuan

Nosaby IF knappar in på serieledande BK Olympic i trean. Desto tyngre helg hade VMA IK, Djurröds IK och kanske framförallt Östra Sönnarslövs IF. Här är helgens resultat i lokalfotbollen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:31, 7 augusti, 2017

Nosaby ångar på, poängtapp för VMA och jätteförlust i sjuan
Nosaby kunde fira ännu en seger under helgen. Foto: Robert Rosén.

Divison 3 Södra Götaland

Nosaby IF 7-1 Hyllie IK
Mål: 1-0 Karl Rydhög (10), 2-0 Daniel Kardum (28), 3-0 Boris Bozic (31), 4-0 Karl Rydhög (50), 4-1 Ibrahim Al-Sadi (64), 5-1 Robin Lindskog (72), 6-1 Karl Rydhög (81), 7-1 Robin Lindskog (90).
Nosaby hade inga problem att städa undan jumbon Hyllie, utan bärgade en storseger hemma på Nya Vallbjörka. Desto mer förvånande var det att serieledande BK Olympic åkte på säsongens första förlust i helgen, vilket innebär att Nosaby med en match mindre spelad är fyra poäng från serieledning.

Division 4 Östra

Åhus Horna BK 1-3 Öja FF
Mål: 0-1 Alfred Andersson (27), 0-2 Ingemar Pettersson (68), 1-2 Daniel Ståhl (74), 1-3 Anton Andersson (88).
Tungt bakslag för Åhus Horna, som säkerligen hade goda förhoppningar om att inkassera en trea. Jumbon Öja kom nämligen till Furehov med blott en poäng på första tretton matcherna, men plockade alltså säsongens första trea och är nu bara två poäng bakom Åhus Horna.

Division 5 Nordöstra

VMA IK 2-2 Fjälkinge IF
Mål: 1-0 Anton Nordfeldt (53), 2-0 Anton Nordfeldt (70), 2-1 Robin Gunnarsson (78), 2-2 Robin Gunnarsson (82).
Högst oväntat poängtapp för VMA, då man tappade en 2-0-ledning hemma mot Fjälkinge, som parkerar på negativ kvalplats. Trots att VMA enbart tog en poäng i hängmatchen övertog man nu serieledningen från Näsby IF.

Division 6 Mellersta

Djurröds IK 0-2 Sösdala IF
Mål: 0-1 André Klarinsson (13), 0-2 Markus Karlsson (85).
Mot Sösdala, på negativ kvalplats, hade nästjumbon Djurröd goda förhoppningar om att plocka poäng. Så blev det dock inte. Istället växte gapet till kvalplatsen till 14 poäng, och hoppet om fortsatt division 6-spel krympte ytterligare.

Division 6 Östra

Österslövs IS 1-3 Edenryds IF
Mål: 0-1 Henrik Sörensen Larsson (1), 0-2 Ludwig Nilsson (14), 1-2 Amin Abdi Farrah (63), 1-3 Henrik Sörensen Larsson (88).
I våras förlorade Österslöv samtliga 13 matcher, och inkasserade nu alltså säsongens 14:e förlust. Mot topplaget Edenryd, som innehar en kvalplats, satt dock avgörandet långt inne. Först efter en straff i slutminuterna kunde Edenryd punktera matchen.

Division 7 Nordöstra

Östra Sönnarslövs IF 1-10 Gärds Köpinge IF
Mål: 0-1 Dennis Knutsson (7), 0-2 Dennis Knutsson (25), 0-3 Dennis Knutsson (48), 1-3 Emil Johansson (59), 1-4 Tobias Knutsson (63), 1-5 Kevin Eriksson (68), 1-6 Tobias Knutsson (70), 1-7 Dennis Knutsson (78), 1-8 Dennis Knutsson (86), 1-9 Tobias Knutsson (89), 1-10 Anton Nordgren (89).
Den sista halvtimmen stack siffrorna iväg ordentligt på Tegelbruksvallen, då Gärds Köpinge fick in inte mindre än sju mål. Allra målgladast var Dennis Knutsson – som stod för fem baljor. Trean innebar i sin tur att Gärds Köpinge passerade Vanneberga FF, och tog sig upp på kvalplats till sexan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

En ny spelare finns med när KIK åker till Danmark för möte med Rödovre och Rungstedt.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:54, 18 augusti, 2017

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

Enligt uppgifter till 24Kristianstad.se finns finske Joonas Sammalmaa med på Kristianstad IK:s buss som går till Danmark under fredagseftermiddagen.

26-åringen spelade under förra säsongen för Hudiksvall där han noterades för 38 poäng i grundserie och allettan samt ytterligare tre poäng i playoff-matcherna.

Uppgifterna bekräftas av sportchefen Jocke Johansson.

– Det är en ytterforward som producerat poäng i alla serier han spelat i. En bra skridskoåkare. Han har visat intresse och velat komma hit. Då var det lämpligt att ge honom chansen nu, säger han och fortsätter:

– Det är upp till honom nu. Han såg chansen att komma hit och visa upp sig. Sedan får vi se om det är rätt typ. Nu får han chansen att lära känna grabbarna i alla fall.

Sammalmaa har meriter från finska SM-Liiga, men kommer närmast från Hudiksvall. Tryout-kontraktet sträcker sig till och med den 3 september.

 

FaktaJoonas Sammalmaa
Ålder: 26.
Längd: 173 centimeter.
Vikt: 75 kilo.
Skjuter: Höger.
Position: Forward.
Aktuell: Har tryout-kontrakt med KIK fram till 3 september.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Respass i kvartsfinalen för Sverige

Det svenska U19-landslaget åkte ut i VM-kvartsfinalen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:45, 18 augusti, 2017

Respass i kvartsfinalen för Sverige
VM-laget med Gustaf Banke och Anton Persson är utslagna. Foto: IFK Kristianstad.

Det svenska U19-landslaget – med IFK Kristianstad-spelarna Gustaf Banke och Anton Persson – är utslagna från U19-VM i Georgien. På fredagseftermiddagen förlorade man en tajt kvartsfinalstillställning på Kroatien med 25-27, efter förlängning.

– Vi visste att det var en tuff grupp och var glada över att vi lyckades vinna åttondelen. Vi hade kanske inte kapaciteten för att slåss längst fram, men försöker visa attityd, vi har kämpat och slita, säger förbundskaptenen Jerry Hallbäck till förbundets hemsida.

I kvartsfinalen mot Kroatien blev det ett mål vardera för Anton Persson och IFK Kristianstads nyförvärv Ludvig Jurmala-Åström.

För Sveriges del väntar nu två placeringsmatcher, för att avgöra var man hamnar i mästerskapet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter skadan – KIK på forwardsjakt

Daniel Andersson går skadad. Nu är Kristianstads IK på jakt efter en ersättare. ”Vi måste ha en där”, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:39, 17 augusti, 2017

Efter skadan – KIK på forwardsjakt
Mats Lusth bekräftar att KIK är på forwardsjakt. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Till helgen väntar två matcher för Kristianstads IK:s del. En tur till Danmark är nämligen att vänta, där man spelar mot Rödovre på fredag och Rungsted på lördag.

– Båda lagen har ju svenska tränare. Rödovre har (Magnus) Bogren som var i Rögle och Rungsted har Peter Johansson. Så det blir nog bra motstånd tror jag, säger Kristianstads IK-tränaren Mats Lusth.

I truppen som beger sig till Danmark saknas enbart ett namn. Nämligen Daniel Andersson. Forwarden skadade ledbandet i årets första träningsmatch, och väntas bli borta en tid framöver. Någonting som gör att Kristianstads IK nu är på jakt efter en ny forward.

– Vi måste ha en där. Men vi vet ännu inte riktigt hur länge Daniel blir borta. Han ska göra en magnetröntgen, men det är säkert minst fyra veckor. Så vi måste ha in lite folk. Så är det, säger Mats Lusth, och säger kort senare:

– Vi försöker hitta nånting. Ta in nån på try-out eller nånting.

Har ni satt något datum då en ersättare ska vara klar?
– Nej, men vi vill ha in en så fort som möjligt. Så att vi kan ha fulla kedjor på träningen. Men det går inte bara att ta vem som helst. Utan vi letar och ser.

FaktaSå ser försäsongen ut:
10/8:
Oskarshamn 1-2 e. str. KIK
18/8
Rödovre–KIK
19/8 Rungstedt–KIK
23/8 KIK–Nybro
29/8 KIK–Halmstad
1/9–3/9 Cup i Kristianstad
8/9 KIK–Tyringe
13/9 Nybro–KIK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokala löpare ställer upp i Ultravasan

När årets Ultravasa går av stapeln återfinns sex lokala löpare i startfältet. ”Jämfört med ett maraton är det rätt krävande”, säger Kristianstadsbon Johanna Juhlin.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.16:00, 17 augusti, 2017

Lokala löpare ställer upp i Ultravasan
Ultravasan genomförs för fjärde året. Foto: Nisse Schmidt/Vasaloppet.

På lördag är det löpning som gäller uppe i Dalarna. Då är det nämligen dags för den fjärde upplagan av Ultravasan, den 27:e Vasastafetten och den första Vasakvartetten. I Ultravasan återfinns flera lokala löpare. På den 90 kilometer långa sträckan – vilken likt Vasaloppet går från Sälen till Mora – ställer fyra löpare från Kristianstads kommun upp.

– Det är en liten bit kan man säg. Men det är ett rätt trevligt lopp med mycket funktionärer. Så det är ett roligt lopp ändå, säger Johanna Juhlin, 21, från Kristianstad, som springer Ultravasan för andra året i rad.

Den nio mil långa banan består visserligen av terräng, men då man löper på stora vägar, menar Johanna Juhlin att man inte riktigt kan likna det vid ett traditionellt trail lopp.

– Det är ändå så långt, 90 kilometer, så jämfört med ett maraton är det rätt krävande. Men är man envis klarar nog de flesta det. Jag hade sprungit ett maraton som längst förra året och jag sprang det. Så länge man är envis klarar man den terrängen. Så jättetuff terräng är det ändå inte.

Förutom Johanna var det även tänkt att tvillingsystern Evelina Juhlin skulle ställa upp i damklassen, men hon har tvingats till ett återbud på grund av en skada. I herrklassen blir däremot två lokala namn, i form av Åhusborna Oskar Ekberg och Richard Svensson.

Ultravasan genomförs i två olika lopp. Förutom det 90 kilometer långa loppet finns även ett 45 kilometer långt lopp, vilket i stort sett liknar Halvvasans sträcka och startar i Oxberg. Totalt tre löpare från kommunen återfinns i Ultravasan 45:s damklass. Nämligen Camilla Ahlbin från Gärds Köpinge, Carolina Liljestrand från Åhus och Elise Nackan från Åhus.

Vad gäller lagen i Vasastafetten och Vasakvartetten – där tio- respektive fyramannalag springer stafett – finns inga med hemvist i Kristianstads kommun.

Fotnot 1: Ett vanligt maraton är 42,195 kilometer. 

Fotnot 2: Ett trail lopp eller terränglopp innebär att merparten av loppet är utanför asfalt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Division 1-motstånd i DM-semin för KFC

I semifinalen i DM ställs Kristianstad FC mot en seriekonkurrent.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:01, 17 augusti, 2017

Division 1-motstånd i DM-semin för KFC
Jocke Persson och hans mannar möte Rosengård i DM. Foto: Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Efter den övertygande 5-2-segern mot Landskrona BoIS, i en match där flera yngre spelare gjorde sin seniordebut, är Kristianstad FC framme i semifinal i DM. Nu står det klart att ännu en seriekonkurrent väntar.

Det blir nämligen ett bortamöte med FC Rosengård för Kristianstad FC:s del, i semin. I en match som ska vara spelad senast den 30 augusti.

I en eventuell DM-final ställs Kristianstad FC mot vinnaren i mötet Torns IF-Hässleholms IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng