Mittback i succélaget – nu är han anfallstjärna i hembyn

Efter återkomsten hem till Linderöd har Oskar Fondell verkligen hittat rätt. Den 25-årige anfallaren har efter bara ett fåtal matcher snabbt blivit en nyckelspelare i Linderöds IF. Detta efter en vår i succélaget Yngsjö på en helt annan position.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.10:00, 4 augusti, 2017

Mittback i succélaget – nu är han anfallstjärna i hembyn
Foto: Filip Edvardsson

Oskar Fondell har tillbringat de senaste säsongerna i Yngsjö IF. Där blev det under årets säsong succé. Detta då man vunnit 13 av 14 matcher under våren i division 6 östra. I 10 av matcherna höll de även nollan. En bidragande orsak till detta är Linderöd-sonen som agerade mittback under sejouren i Yngsjö. Kontraster mot torsdagskvällens match då han visade fina offensiva kvalitéer.

– Där var jag mittback, men nu har jag blivit anfallare här i Linderöd. Dock är jag central mittfältare från början. Kanterna håller jag mig däremot ifrån då jag inte är så snabb, berättar han skrattandes.

Men brist på snabbhet var inget publiken på idrottsplatsen kunde tänka på. Inte minst när han punkterade matchen under gårdagen mot Marieholm med sitt 3-0 mål. Detta då han fick en fin boll i djupled som målvakten nästan kunde plocka – men precis innan hann Fondell få en tå på bollen och chippa den in i bortre hörnet. Utöver det svarade han för två assist. Ett facit som de flesta anfallare hade varit nöjda med. Dock kan vi sätta klyschan ”mycket vill ha mer” på när han beskriver sin egen insats.

– Det var tunga ben efter uppehållet. Någonstans får jag vara nöjd efter ett mål och två assist. Dock fanns det stora ytor som jag inte riktigt utnyttjade.

Direkt efter ett klubbyte tar det lite tid för de flesta att komma in i spelsättet och anpassa sig till hur medspelarna löper och tänker, men för Fondell har det inte varit något problem. Däremot finns en hel del skillnader mellan lagen.

– Jag känner i princip alla i laget sen innan, så det har inte varit några problem alls. Men i Yngsjö var vi mer spelförande. Nu försöker vi ligga mer rätt och utnyttja motståndarnas misstag, då kommer våra styrkor som lag fram.

Anledningen till övergången grunder sig i hur hans arbetssituation ser ut. När han fick ett nytt jobb i Malmö blev det mycket smidigare på alla plan att gå tillbaka till hembyn.

– Nu kommer jag jobba som lokförare i Malmö. Ett jobb som tar en del tid då jag bland annat kommer jobba helger och missa en del träningar samt matcher.

Nu väntar en höst som kommer handla om att hjälpa Linderöds IF att klara kontraktet. Med tre poäng ner till kvalplats finns det inte utrymme för att underprestera som man gjorde stundtals under våren. Det som talar för dem är att 5 av de 8 resterande matcherna spelas på hemmaplan. Med ett hemmafacit där de vunnit de 4 senaste matcherna på Linderöds IP, i kombination med att Oskar Fondell fortsätter leda laget där fram, talar mycket för att det även kommer spelas division 6-fotboll i byn under 2018.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse

Innehav i landet kan ge höga böter eller i värsta fall flera års fängelse.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:06, 19 augusti, 2017

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse
Foto: Pixabay

Sedan tre år tillbaka är e-cigaretter förbjudna i Thailand och du får således varken föra in, bruka eller sälja cigaretterna i landet, skriver Allt om resor.

Efter att en brittisk reseagent berättat om lagen i tidningen The Independent har nu det brittiska utrikesdepartementet varnat på sin hemsida för att ta med e-cigaretter till Thailand. De skriver att innehav kan ge böter eller fängelse och att flera brittiska medborgare har blivit arresterade.

Det hela uppdagades då reseagentens svåger nyligen blev hotad med att straffas med fängelse då han rökte en e-cigarett i landet. Det hela slutade med att han fick betala 1 300 kronor till polisen.

Att inneha en e-cigarett i Thailand kan ge fängelse i upp till tio år. Även att sälja cigaretterna är förbjudet och kan leda till höga böter eller upp till fem års fängelse.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser du om ditt barn har löss

Huvudlöss blir allt vanligare inför skolstarten.

Fanny Olsson

Fanny Olsson

Kl.14:07, 19 augusti, 2017

Så ser du om ditt barn har löss
Foto: Bildbyrån

Huvudlöss är mest aktiva på sommaren och i samband med skolstart är det allt fler som drabbas.

– En vanlig missuppfattning är att huvudlöss har med dålig hygien att göra. Det stämmer inte. De sprids genom kontakt hår mot hår. Ett bra tips för att upptäcka lössen är att kamma huvudet över ett vitt papper, eller en spegel, säger Staffan Gullsby, medicinskt sakkunnig läkare vid 1177 Vårdguiden i ett pressmeddelande.

Det första du ska göra för att upptäcka om ditt barn har löss är att finkamma barnet med en luskam och behandla de som har levande löss, innan skolan börjar. Det är det bästa sättet för att förhindra lusepidemier, menar 1177 i ett pressmeddelande.

Stryk av kammen på ett vitt papper efter varje kamtag. På det sättet kan du lättare se om det fastat några löss på kammen eller på underlaget.

Ibland kan det vara lättare att upptäcka lusägg på hårstrået nära hårbotten, än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

För bästa resultat ska man kombinera luskamning med behandling, men de är bara om du har upptäckt levande löss som du ska behandla med något medel. Viktigt att man rådfrågar barnavårdscentralen eller vårdcentralen innan du behandlar barn under två år.

Luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under de två veckor efter sista behandlingen. På det sättet kan du vara mer säker på att lössen verkligen har försvunnit. Familjemedlemmar bör finkamma sitt hår lika länge, för att vara säkra på att de inte också har fått löss.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen

Den 82-åriga kvinnan som anmäldes försvunnen i torsdags har nu hittats.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.13:55, 19 augusti, 2017

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Under torsdagen gick polisen ut med att en äldre kvinna försvunnit från sitt boende i Lund. Polisen letade efter kvinnan i hela Skåne, men framför allt i Lund, Kristianstad och Malmö. Under fredagen gick även Missing People ut med en uppmaning om att skicka in tips.

Polisen meddelar nu att kvinnan har hittats och hon uppges vara #vid relativt god vigör”. Kvinnan ska ha kontrollerats på sjukhus. I sitt inlägg på Facebook riktar polisen ett tack till alla som engagerat sig.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h

En kvinna uppges ha sett två kattungar kastas ur en bil.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:29, 19 augusti, 2017

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h
OBS! Katterna på bild har ingenting med texten att göra. Foto: Creative Commons

En kvinna från Vinslöv uppger att hon under fredagsmorgonen ska ha sett att minst två kattungar blivit utkastade från en bil, skriver Norra Skåne. Kvinnan körde på väg 21 i riktning mot Hässleholm när det hela inträffade.

– Jag trodde först att det var någon som kastade ut skräp ur sin bil, men jag tyckte det såg konstigt ut. Sedan såg jag att det var en kattunge, säger hon till tidningen.

Enligt kvinnan ska bilarna ha kört runt 100 kilometer i timmen och hon uppskattar att kattungarna var runt fyra till fem veckor gamla.

–De gick mot en säker död. Det var helt sjukt att se.

Kvinnan kunde inte avgöra exakt vilken bil det var som kattungarna kastades ut ifrån eftersom det var flera bilar framför henne.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund

På lördagsförmiddagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.11:39, 19 augusti, 2017

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund
Foto: Casper Johansson

Vid 10.45-tiden på lördagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad. Enligt larmet hade en hund simmat ut i vattnet i Hammarsjön och behövt hjälp. Innan räddningstjänsten hunnit fram till platsen hade ägarinnan simmat ut till hunden.

– När vi kommer fram till platsen så var hunden och ägarinnan inne, säger Stefan Ljunggren vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Båda två ska ha mått bra efter händelsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng