Mats Lusth inför säsongen: ”Vi måste i princip gå rent hemma”

På söndag går Kristianstad IK på is. Efter en tung avslutning på förra säsongen där man snuvades på en allsvensk plats. Trots det ser tränaren Mats Lusth positivt på framtiden och vad som komma skall.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.14:00, 4 augusti, 2017

Mats Lusth inför säsongen: ”Vi måste i princip gå rent hemma”
Foto: Linnea Rheborg / BildbyrΌn

Förra säsongen avslutades i kaos då Kristianstad IK i princip var klara för allsvenskan, men i sista stund ändrades beslutet och Pantern fick behålla sin plats. Nu stundar en ny säsong med första is-passet på söndag för tränaren Mats Lusths lag. Han vill inte hänga upp sig på incidenten som inträffade. Istället vill han ta lärdom av förra säsongen. För laget hade chansen att säkra den allsvenska-platsen på egen hand, och det var framförallt ett par matcher som satte stopp för dem.

Södertälje hemma och Huddinge hemma är framförallt de matcher som gör att vi inte löser det. Mot Huddinge var det isen som gick sönder vilket inte var en fördel för oss, medan mot Södertälje var det deras effektivitet som blev avgörande. Även om man för matchen kan det bli så att man förlorar ändå.

Det som hände i de matcherna kommer han ta med sig in i säsongen som komma skall.

För att klara gå upp måste vi i princip gå rent i våra hemmamatcher. Vi har inte råd att tappa här hemma som vi gjorde förra säsongen.

Nu har det alltså blivit dags att snöra på sig skridskorna och skrina ut för en ny säsong. Mats Lusth skulle jämföra känslan med kalvar som kommer ut på grönbete för första gången.

– Det är en speciell känsla att kliva på is som spelare. Som tränare blir det inte riktigt samma sak, trots att det fortfarande är en fin känsla. Men vi måste ha tålamod med spelarna. Efter vi varit på is ett par veckor kommer rutinerna sitta hos alla. Det brukar vara så.

Och jämfört med samma tidpunkt förra året – tycker han laget startar på en högre nivå.

– Vi har föryngrat truppen och känslan är att vi har ett snabbare lag. Detta tillsammans med att vi har kvar viktiga kärnspelare gör att det blir en bra kombination. Förra året skulle vi sätta ett nytt spelsystem, och det tog lite tid trots att vi gjorde det bra. Nu när det systemet sitter hos spelarna från förra säsongen kommer de kunna vara till hjälp för de nya i laget i deras anpassning.

En del av försäsongen kommer vara när laget åker till Danmark för att spela två matcher. Det kommer även vara ett utmärkt läge till att sätta sig ner, och prata om bland annat målsättningar för säsongen.

– Vi kommer sätta oss ner där och diskutera i gruppen om målsättningar och vad vi ska tänka på inför säsongen.

KIK åker och spelar matcher i Danmark den 18-19 augusti mot Rødovre Mighty Bulls respektive Rungsted Seier Capital.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse

Innehav i landet kan ge höga böter eller i värsta fall flera års fängelse.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:06, 19 augusti, 2017

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse
Foto: Pixabay

Sedan tre år tillbaka är e-cigaretter förbjudna i Thailand och du får således varken föra in, bruka eller sälja cigaretterna i landet, skriver Allt om resor.

Efter att en brittisk reseagent berättat om lagen i tidningen The Independent har nu det brittiska utrikesdepartementet varnat på sin hemsida för att ta med e-cigaretter till Thailand. De skriver att innehav kan ge böter eller fängelse och att flera brittiska medborgare har blivit arresterade.

Det hela uppdagades då reseagentens svåger nyligen blev hotad med att straffas med fängelse då han rökte en e-cigarett i landet. Det hela slutade med att han fick betala 1 300 kronor till polisen.

Att inneha en e-cigarett i Thailand kan ge fängelse i upp till tio år. Även att sälja cigaretterna är förbjudet och kan leda till höga böter eller upp till fem års fängelse.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser du om ditt barn har löss

Huvudlöss blir allt vanligare inför skolstarten.

Fanny Olsson

Fanny Olsson

Kl.14:07, 19 augusti, 2017

Så ser du om ditt barn har löss
Foto: Bildbyrån

Huvudlöss är mest aktiva på sommaren och i samband med skolstart är det allt fler som drabbas.

– En vanlig missuppfattning är att huvudlöss har med dålig hygien att göra. Det stämmer inte. De sprids genom kontakt hår mot hår. Ett bra tips för att upptäcka lössen är att kamma huvudet över ett vitt papper, eller en spegel, säger Staffan Gullsby, medicinskt sakkunnig läkare vid 1177 Vårdguiden i ett pressmeddelande.

Det första du ska göra för att upptäcka om ditt barn har löss är att finkamma barnet med en luskam och behandla de som har levande löss, innan skolan börjar. Det är det bästa sättet för att förhindra lusepidemier, menar 1177 i ett pressmeddelande.

Stryk av kammen på ett vitt papper efter varje kamtag. På det sättet kan du lättare se om det fastat några löss på kammen eller på underlaget.

Ibland kan det vara lättare att upptäcka lusägg på hårstrået nära hårbotten, än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

För bästa resultat ska man kombinera luskamning med behandling, men de är bara om du har upptäckt levande löss som du ska behandla med något medel. Viktigt att man rådfrågar barnavårdscentralen eller vårdcentralen innan du behandlar barn under två år.

Luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under de två veckor efter sista behandlingen. På det sättet kan du vara mer säker på att lössen verkligen har försvunnit. Familjemedlemmar bör finkamma sitt hår lika länge, för att vara säkra på att de inte också har fått löss.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen

Den 82-åriga kvinnan som anmäldes försvunnen i torsdags har nu hittats.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.13:55, 19 augusti, 2017

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Under torsdagen gick polisen ut med att en äldre kvinna försvunnit från sitt boende i Lund. Polisen letade efter kvinnan i hela Skåne, men framför allt i Lund, Kristianstad och Malmö. Under fredagen gick även Missing People ut med en uppmaning om att skicka in tips.

Polisen meddelar nu att kvinnan har hittats och hon uppges vara #vid relativt god vigör”. Kvinnan ska ha kontrollerats på sjukhus. I sitt inlägg på Facebook riktar polisen ett tack till alla som engagerat sig.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h

En kvinna uppges ha sett två kattungar kastas ur en bil.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:29, 19 augusti, 2017

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h
OBS! Katterna på bild har ingenting med texten att göra. Foto: Creative Commons

En kvinna från Vinslöv uppger att hon under fredagsmorgonen ska ha sett att minst två kattungar blivit utkastade från en bil, skriver Norra Skåne. Kvinnan körde på väg 21 i riktning mot Hässleholm när det hela inträffade.

– Jag trodde först att det var någon som kastade ut skräp ur sin bil, men jag tyckte det såg konstigt ut. Sedan såg jag att det var en kattunge, säger hon till tidningen.

Enligt kvinnan ska bilarna ha kört runt 100 kilometer i timmen och hon uppskattar att kattungarna var runt fyra till fem veckor gamla.

–De gick mot en säker död. Det var helt sjukt att se.

Kvinnan kunde inte avgöra exakt vilken bil det var som kattungarna kastades ut ifrån eftersom det var flera bilar framför henne.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund

På lördagsförmiddagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.11:39, 19 augusti, 2017

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund
Foto: Casper Johansson

Vid 10.45-tiden på lördagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad. Enligt larmet hade en hund simmat ut i vattnet i Hammarsjön och behövt hjälp. Innan räddningstjänsten hunnit fram till platsen hade ägarinnan simmat ut till hunden.

– När vi kommer fram till platsen så var hunden och ägarinnan inne, säger Stefan Ljunggren vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Båda två ska ha mått bra efter händelsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng