BONNAMATCHEN

Linderöd övertygade: ”Vi utnyttjar deras misstag”

Under torsdagkvällen tog Linderöds IF emot Marieholms IF på idrottsplatsen i Linderöd. Efter 90 minuter kunde hemmalaget räkna in en komfortabel seger.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.06:57, 4 augusti, 2017

Linderöd övertygade: ”Vi utnyttjar deras misstag”
Foto: Filip Edvardsson

Det vankades omstart i Herrarnas division 6 under onsdagskvällen. För underhållningen stod Linderöds IF som gästades av Marieholms IS på en regnig idrottsplats längs E22:an. Och det skulle visa sig bli bortalaget som tog tag i taktpinnen. Man förde spelet och skapade ett par halvchanser, men det resulterade inte i några mål.

I takt med att kampen fortlöpte tog sig Linderöd sakta men säkert in i matchen. Man stack upp ett par gånger och satte sina anfallare i djupled, men passningarna var för hårda, alternativt att försvararna hann i mellan.

Trots detta var det hemmalaget som skulle ta ledningen efter dryga 20 minuter. Detta genom Sebastian Strömberg efter ett kontrollerat avslut lite från höger i straffområdet. Man skulle kunna säga att det var vändpunkten för matchen. Den ganska avvaktande inledningen byttes ut mot flera hårda närkamper och ett flertal målchanser, främst från Marieholms sida. Dock satte målvakten Rasmus Nyman stopp för en kvittering genom flera fina parader mellan stolparna.

Istället var det Robert Jönsson som skulle utöka ledningen till 2-0. Det kanske inte speglade matchen helt och hållet, men i slutänden handlar det om att vara effektiv när chansen dyker upp. Resultatet skulle stå sig fram till att domaren blåste av för halvlek, vilket var tur då det dragit in ett åskoväder över byn. Men det var ett Linderöd som inte var helt nöjda med sin insats, trots ledningen.

– De hade övertaget i början, men vi jobbade in oss i matchen. Vår plan var att ligga rätt och inte släppa till för mycket, och det lyckades vi rätt bra med. Vi blir farliga när vi får boll och utnyttjar deras misstag, säger Linderöd-anfallaren Oskar Fondell.

När andra halvlek drog igång var den tvärtemot hur inledningen av första utspelade sig. Nu var det hemmalaget som styrde matchen och skapade ett par vassa lägen. Dock var inte Marieholm oävna och hade en farlig frispark några minuter in. Men den storspelande Rasmus Nyman satte ännu en gång stopp för bollen och höll sin nolla intakt.

Båda lagen höll sina tighta försvarsspel och det bjöds inte på några gratis ytor. Inte förens att Marieholms målvakt var ute och rensade en boll. Då var hemmalaget snabba framme med ett långt inkast över målvakten. Theodor Strömberg befann sig i straffområdet och fick läge att trycka in bollen med skallen. Men målvakten hann precis tillbaka och förhindrade en utökad hemmaledning.

Och tre minuter senare skulle anfallaren Oskar Fondell hålla sig framme. Efter två assist var det även dags för honom att hamna i målprotokollet. En djupledsboll som Xavi varit imponerad av friställde anfallaren som kyligt chippade bollen över en utrusande målvakt.

3-0 såg ut att bli slutresultatet, men i matchens slutskede skulle Rasmus Nymans nolla spräckas. Detta då Marieholm reducerade i en situation efter en hörna då man tog sig runt på kanten och spelade in bollen snett inåt bakat. Linderöd tappade markeringen och tröstmålet var ett faktum. Men trots den mindre roliga avslutningen är man nöjda om de ser över 90 minuter.

– Vi är absolut nöjda med vår insats. Många i laget har varit på semester under uppehållet, och det är bara andra träningsveckan. Så det är absolut godkänt, berättar Oskar Fondell.

Och ser han på motståndet hade de kvalitéer, men de saknade lite sista tredjedelen.

– De hade en bra centrallinje, men saknade lite framåt där de var ganska uddlösa. Men de spelade bra, det måste jag säga då de hade övertaget i delar av matchen.

FaktaBetygsättning av Linderöds IF - Marieholms IF:
Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet - 2
Det var väl inte den mest underhållande fotbollsmatchen jag beskådat. Men samtidigt är det division 6 vi pratar om. Mycket kamp och hjärta varvades med fina kombinationer i mellanåt. Men det saknades skärpa i många situationer.

Planen - 4
Planen höll verkligen måttet i division 6-sammanhang. Lagom längd på gräset och fina raka linjer. det är inte alltid man ser det på denna nivån, bra jobbat vaktmästaren!

Programbladet - 2 

Tyvärr fanns det inget programblad för dagens match. Dock fanns det ett häfte  med truppen och lite annat. Klarar sig precis med godkänt betyg.

Korven - 4
Väldigt god korv! Fin yta kombinerad med god senap. Trots ett tält som föll över grillmästaren kämpade han på för att kunna leverara korvar till besökarna i halvlek. Stabil insats. Hade fått en femma om glutenfritt korvbröd funnits.

Kiosken - 5(!)
Sällan har jag fått ett liknande bemötande när jag bevakat en fotbollsmatch. En av de trevligaste kvinnorna jag någonsin träffat hade hand om kiosken tillsammans med ett par yngre tjejer. Utbudet av godis, kaffe och dricka var mycket bra. Jag skulle nästan kunna jämföra det med Glenn Hysens 6+ insats mot England. Slår bemötandet jag fått på allsvenska arenor med hästlängder.

Matchens lirare - Rasmus Nyman
Stod för flera fina räddningar matchen igenom. Visade upp fina reflexer och ett stort lugn när han styrde sin backlinje. Visade kvalitéer för att spela på en högre nivå. Är dessutom bara 22 år gammal. Linneröd ska vara glada över att ha honom i föreningen. En bubblare är Oskar Fondell. Anfallaren som stod för två assist och ett mål skuggar precis bakom.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse

Innehav i landet kan ge höga böter eller i värsta fall flera års fängelse.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:06, 19 augusti, 2017

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse
Foto: Pixabay

Sedan tre år tillbaka är e-cigaretter förbjudna i Thailand och du får således varken föra in, bruka eller sälja cigaretterna i landet, skriver Allt om resor.

Efter att en brittisk reseagent berättat om lagen i tidningen The Independent har nu det brittiska utrikesdepartementet varnat på sin hemsida för att ta med e-cigaretter till Thailand. De skriver att innehav kan ge böter eller fängelse och att flera brittiska medborgare har blivit arresterade.

Det hela uppdagades då reseagentens svåger nyligen blev hotad med att straffas med fängelse då han rökte en e-cigarett i landet. Det hela slutade med att han fick betala 1 300 kronor till polisen.

Att inneha en e-cigarett i Thailand kan ge fängelse i upp till tio år. Även att sälja cigaretterna är förbjudet och kan leda till höga böter eller upp till fem års fängelse.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser du om ditt barn har löss

Huvudlöss blir allt vanligare inför skolstarten.

Fanny Olsson

Fanny Olsson

Kl.14:07, 19 augusti, 2017

Så ser du om ditt barn har löss
Foto: Bildbyrån

Huvudlöss är mest aktiva på sommaren och i samband med skolstart är det allt fler som drabbas.

– En vanlig missuppfattning är att huvudlöss har med dålig hygien att göra. Det stämmer inte. De sprids genom kontakt hår mot hår. Ett bra tips för att upptäcka lössen är att kamma huvudet över ett vitt papper, eller en spegel, säger Staffan Gullsby, medicinskt sakkunnig läkare vid 1177 Vårdguiden i ett pressmeddelande.

Det första du ska göra för att upptäcka om ditt barn har löss är att finkamma barnet med en luskam och behandla de som har levande löss, innan skolan börjar. Det är det bästa sättet för att förhindra lusepidemier, menar 1177 i ett pressmeddelande.

Stryk av kammen på ett vitt papper efter varje kamtag. På det sättet kan du lättare se om det fastat några löss på kammen eller på underlaget.

Ibland kan det vara lättare att upptäcka lusägg på hårstrået nära hårbotten, än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

För bästa resultat ska man kombinera luskamning med behandling, men de är bara om du har upptäckt levande löss som du ska behandla med något medel. Viktigt att man rådfrågar barnavårdscentralen eller vårdcentralen innan du behandlar barn under två år.

Luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under de två veckor efter sista behandlingen. På det sättet kan du vara mer säker på att lössen verkligen har försvunnit. Familjemedlemmar bör finkamma sitt hår lika länge, för att vara säkra på att de inte också har fått löss.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen

Den 82-åriga kvinnan som anmäldes försvunnen i torsdags har nu hittats.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.13:55, 19 augusti, 2017

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Under torsdagen gick polisen ut med att en äldre kvinna försvunnit från sitt boende i Lund. Polisen letade efter kvinnan i hela Skåne, men framför allt i Lund, Kristianstad och Malmö. Under fredagen gick även Missing People ut med en uppmaning om att skicka in tips.

Polisen meddelar nu att kvinnan har hittats och hon uppges vara #vid relativt god vigör”. Kvinnan ska ha kontrollerats på sjukhus. I sitt inlägg på Facebook riktar polisen ett tack till alla som engagerat sig.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h

En kvinna uppges ha sett två kattungar kastas ur en bil.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:29, 19 augusti, 2017

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h
OBS! Katterna på bild har ingenting med texten att göra. Foto: Creative Commons

En kvinna från Vinslöv uppger att hon under fredagsmorgonen ska ha sett att minst två kattungar blivit utkastade från en bil, skriver Norra Skåne. Kvinnan körde på väg 21 i riktning mot Hässleholm när det hela inträffade.

– Jag trodde först att det var någon som kastade ut skräp ur sin bil, men jag tyckte det såg konstigt ut. Sedan såg jag att det var en kattunge, säger hon till tidningen.

Enligt kvinnan ska bilarna ha kört runt 100 kilometer i timmen och hon uppskattar att kattungarna var runt fyra till fem veckor gamla.

–De gick mot en säker död. Det var helt sjukt att se.

Kvinnan kunde inte avgöra exakt vilken bil det var som kattungarna kastades ut ifrån eftersom det var flera bilar framför henne.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund

På lördagsförmiddagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.11:39, 19 augusti, 2017

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund
Foto: Casper Johansson

Vid 10.45-tiden på lördagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad. Enligt larmet hade en hund simmat ut i vattnet i Hammarsjön och behövt hjälp. Innan räddningstjänsten hunnit fram till platsen hade ägarinnan simmat ut till hunden.

– När vi kommer fram till platsen så var hunden och ägarinnan inne, säger Stefan Ljunggren vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Båda två ska ha mått bra efter händelsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng