VMA bär favoritskapet – enligt spelbolaget

Näsby IF må ha serieledningen i halvtidsvilan. Det är dock fortsatt VMA IK som är favoriter i division 5 Nordöstra. Åtminstone om vi ska lita till oddsen från Nordicbet.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.13:32, 2 augusti, 2017

VMA bär favoritskapet – enligt spelbolaget
VMA är spelbolagets favoriter till att vinna femman. Foto: Robert Rosén.

Sommaruppehållet är nu avklarat, och de lokala fotbollslagen är i full träning. Till helgen drar seriespelet återigen igång för flera stycken. Lagom tills dess har bettingbolaget NordicBet tagit fram nya odds på vem som kommer vinna serien.

I den nordöstra femman är det en tajt toppstrid – med överraskningen Näsby IF i topp. Dock skiljer enbart målskillnad till VMA IK (som även har en match mindre spelad) medan Bjärnums GoIF är ett poäng bakom. Även om Näsbys odds sedan seriestarten sjunkit från 18 gånger pengarna till 2,4 gånger pengarna är VMA IK alltjämnt seriefavorit hos NordicBet. En serieseger för VMA ger nämligen 1,6 gånger pengarna.

LÄS MER: De är lokalfotbollens målkungar

– Det är väl förståeligt med tanke på våren vi gjort och laget vi har. Det är väl ingen skräll egentligen. Jag gissar att Näsby ligger där med. Det blir nog tajt oss emellan. Jag tror det står mellan oss två. Men vi får se i slutändan om det stämmer eller ej, säger VMA-tränaren Stefan Persson.

Till hösten har VMA IK ett nästintill identiskt lag jämfört med i våras. Den enda skillnaden är att några spelare kommit tillbaka från skadefrånvaro, vilket gör att Stefan Persson nu har en än bredare trupp att laborera med.

– Det ser bra ut. Vi har fått tillbaka ett par stycken som varit lite skadade och nu är i full träning. Vi har en bra trupp och ser framemot hösten. Sen vet vi också att hösten är annat än våren. Lagen längre ner slåss för överlevnad och kämpar lite mer än under våren. Varje match lever sitt liv. Det kommer säkert bli tufft och kommer nog avgöras i slutet. Vi möter ju Näsby i näst sista omgången och det kan mycket väl bli avgörande, förklarar Stefan Persson.

LÄS MER: VMA-målvakten radar upp nollor

Även om det i nuläget är Näsby IF, VMA IK och Bjärnums GoIF som utgör tättrion passar VMA-tränaren på att lyfta fram ett fjärde lag, som han tror kan hota ordentligt under hösten.

– Jag tror Näsby blir svårast. Bjärnum ligger ju också där uppe, men jag har svårt att se att de hänger med hela vägen in. Det står nog mellan oss två (VMA och Näsby reds. anm.). Två nykomlingar, det är ju lite intressant att vi hamnar ganska högt upp. Sen tror jag Glimåkra vaknar till, men de orkar nog inte hela vägen in, men de kan säkert knipa en kvalplats. Så det blir väl vi eller Näsby längst upp och Glimåkra trea, gissar jag.

FaktaOddsen på serieseger (enligt NordicBet):
Enbart de lokala division 4- och division 5-serierna är framtagna.

Division 4 Östra
Hjärsås/Värestorps IF – 2,00
IFK Osby – 2,25
Tomelilla IF – 3,00
Staffanstorps GIF – 6,00
Rydsgårds AIF – 9,00
Veberöds AIF – 20,00
IFK Simrishamn – 50,00
Önneköps IF – 50,00
Hanaskogs IS – 100,00
Snogeröds IF – 100,00
Åhus Horna BK – 500,00
Öja FF – 1000,00

Division 5 Nordöstra
VMA IK – 1,60
Näsby IF – 2,40
Bjärnums GoIF – 2,70
Ovesholms IF – 12,00
Glimåkra IF – 18,00
Tosteberga Nymölla IF – 35,00
Åsums BK – 35,00
Vankiva IF – 55,00
Vinslövs IF – 65,00
Fjälkinge IF – 75,00
Kiaby IF – 150,00

Broby IF – 250,00

Division 5 Östra
Lunnarps BK – 1,05
Liga 06 IF – 2,75
Ystads IF FF – 5,95
Vittskövle IF – 20,00
Hammenhögs IF – 20,00
Sjöbo IF – 20,00
Åhus IF – 100,00
IFK Ystad FK – 100,00
Tollarps IF – 250,00
Lövestads IF – 250,00
Köpingebro IF – 500,00
Spjutstorps IF – 500,00

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

En ny spelare finns med när KIK åker till Danmark för möte med Rödovre och Rungstedt.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:54, 18 augusti, 2017

Avslöjar: Finsk poängspruta testar med KIK

Enligt uppgifter till 24Kristianstad.se finns finske Joonas Sammalmaa med på Kristianstad IK:s buss som går till Danmark under fredagseftermiddagen.

26-åringen spelade under förra säsongen för Hudiksvall där han noterades för 38 poäng i grundserie och allettan samt ytterligare tre poäng i playoff-matcherna.

Uppgifterna bekräftas av sportchefen Jocke Johansson.

– Det är en ytterforward som producerat poäng i alla serier han spelat i. En bra skridskoåkare. Han har visat intresse och velat komma hit. Då var det lämpligt att ge honom chansen nu, säger han och fortsätter:

– Det är upp till honom nu. Han såg chansen att komma hit och visa upp sig. Sedan får vi se om det är rätt typ. Nu får han chansen att lära känna grabbarna i alla fall.

Sammalmaa har meriter från finska SM-Liiga, men kommer närmast från Hudiksvall. Tryout-kontraktet sträcker sig till och med den 3 september.

 

FaktaJoonas Sammalmaa
Ålder: 26.
Längd: 173 centimeter.
Vikt: 75 kilo.
Skjuter: Höger.
Position: Forward.
Aktuell: Har tryout-kontrakt med KIK fram till 3 september.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Respass i kvartsfinalen för Sverige

Det svenska U19-landslaget åkte ut i VM-kvartsfinalen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:45, 18 augusti, 2017

Respass i kvartsfinalen för Sverige
VM-laget med Gustaf Banke och Anton Persson är utslagna. Foto: IFK Kristianstad.

Det svenska U19-landslaget – med IFK Kristianstad-spelarna Gustaf Banke och Anton Persson – är utslagna från U19-VM i Georgien. På fredagseftermiddagen förlorade man en tajt kvartsfinalstillställning på Kroatien med 25-27, efter förlängning.

– Vi visste att det var en tuff grupp och var glada över att vi lyckades vinna åttondelen. Vi hade kanske inte kapaciteten för att slåss längst fram, men försöker visa attityd, vi har kämpat och slita, säger förbundskaptenen Jerry Hallbäck till förbundets hemsida.

I kvartsfinalen mot Kroatien blev det ett mål vardera för Anton Persson och IFK Kristianstads nyförvärv Ludvig Jurmala-Åström.

För Sveriges del väntar nu två placeringsmatcher, för att avgöra var man hamnar i mästerskapet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter skadan – KIK på forwardsjakt

Daniel Andersson går skadad. Nu är Kristianstads IK på jakt efter en ersättare. ”Vi måste ha en där”, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:39, 17 augusti, 2017

Efter skadan – KIK på forwardsjakt
Mats Lusth bekräftar att KIK är på forwardsjakt. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Till helgen väntar två matcher för Kristianstads IK:s del. En tur till Danmark är nämligen att vänta, där man spelar mot Rödovre på fredag och Rungsted på lördag.

– Båda lagen har ju svenska tränare. Rödovre har (Magnus) Bogren som var i Rögle och Rungsted har Peter Johansson. Så det blir nog bra motstånd tror jag, säger Kristianstads IK-tränaren Mats Lusth.

I truppen som beger sig till Danmark saknas enbart ett namn. Nämligen Daniel Andersson. Forwarden skadade ledbandet i årets första träningsmatch, och väntas bli borta en tid framöver. Någonting som gör att Kristianstads IK nu är på jakt efter en ny forward.

– Vi måste ha en där. Men vi vet ännu inte riktigt hur länge Daniel blir borta. Han ska göra en magnetröntgen, men det är säkert minst fyra veckor. Så vi måste ha in lite folk. Så är det, säger Mats Lusth, och säger kort senare:

– Vi försöker hitta nånting. Ta in nån på try-out eller nånting.

Har ni satt något datum då en ersättare ska vara klar?
– Nej, men vi vill ha in en så fort som möjligt. Så att vi kan ha fulla kedjor på träningen. Men det går inte bara att ta vem som helst. Utan vi letar och ser.

FaktaSå ser försäsongen ut:
10/8:
Oskarshamn 1-2 e. str. KIK
18/8
Rödovre–KIK
19/8 Rungstedt–KIK
23/8 KIK–Nybro
29/8 KIK–Halmstad
1/9–3/9 Cup i Kristianstad
8/9 KIK–Tyringe
13/9 Nybro–KIK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokala löpare ställer upp i Ultravasan

När årets Ultravasa går av stapeln återfinns sex lokala löpare i startfältet. ”Jämfört med ett maraton är det rätt krävande”, säger Kristianstadsbon Johanna Juhlin.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.16:00, 17 augusti, 2017

Lokala löpare ställer upp i Ultravasan
Ultravasan genomförs för fjärde året. Foto: Nisse Schmidt/Vasaloppet.

På lördag är det löpning som gäller uppe i Dalarna. Då är det nämligen dags för den fjärde upplagan av Ultravasan, den 27:e Vasastafetten och den första Vasakvartetten. I Ultravasan återfinns flera lokala löpare. På den 90 kilometer långa sträckan – vilken likt Vasaloppet går från Sälen till Mora – ställer fyra löpare från Kristianstads kommun upp.

– Det är en liten bit kan man säg. Men det är ett rätt trevligt lopp med mycket funktionärer. Så det är ett roligt lopp ändå, säger Johanna Juhlin, 21, från Kristianstad, som springer Ultravasan för andra året i rad.

Den nio mil långa banan består visserligen av terräng, men då man löper på stora vägar, menar Johanna Juhlin att man inte riktigt kan likna det vid ett traditionellt trail lopp.

– Det är ändå så långt, 90 kilometer, så jämfört med ett maraton är det rätt krävande. Men är man envis klarar nog de flesta det. Jag hade sprungit ett maraton som längst förra året och jag sprang det. Så länge man är envis klarar man den terrängen. Så jättetuff terräng är det ändå inte.

Förutom Johanna var det även tänkt att tvillingsystern Evelina Juhlin skulle ställa upp i damklassen, men hon har tvingats till ett återbud på grund av en skada. I herrklassen blir däremot två lokala namn, i form av Åhusborna Oskar Ekberg och Richard Svensson.

Ultravasan genomförs i två olika lopp. Förutom det 90 kilometer långa loppet finns även ett 45 kilometer långt lopp, vilket i stort sett liknar Halvvasans sträcka och startar i Oxberg. Totalt tre löpare från kommunen återfinns i Ultravasan 45:s damklass. Nämligen Camilla Ahlbin från Gärds Köpinge, Carolina Liljestrand från Åhus och Elise Nackan från Åhus.

Vad gäller lagen i Vasastafetten och Vasakvartetten – där tio- respektive fyramannalag springer stafett – finns inga med hemvist i Kristianstads kommun.

Fotnot 1: Ett vanligt maraton är 42,195 kilometer. 

Fotnot 2: Ett trail lopp eller terränglopp innebär att merparten av loppet är utanför asfalt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Division 1-motstånd i DM-semin för KFC

I semifinalen i DM ställs Kristianstad FC mot en seriekonkurrent.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:01, 17 augusti, 2017

Division 1-motstånd i DM-semin för KFC
Jocke Persson och hans mannar möte Rosengård i DM. Foto: Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Efter den övertygande 5-2-segern mot Landskrona BoIS, i en match där flera yngre spelare gjorde sin seniordebut, är Kristianstad FC framme i semifinal i DM. Nu står det klart att ännu en seriekonkurrent väntar.

Det blir nämligen ett bortamöte med FC Rosengård för Kristianstad FC:s del, i semin. I en match som ska vara spelad senast den 30 augusti.

I en eventuell DM-final ställs Kristianstad FC mot vinnaren i mötet Torns IF-Hässleholms IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng