KLICKTOPPEN

Butikslokal är hetaste bostadsannonsen

En affärslokal i Åhus drog flest besökare på Hemnet den gångna veckan. Här är de tio mest besökta fastighetsannonserna i Kristianstads kommun.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:32, 31 juli, 2017

Butikslokal är hetaste bostadsannonsen

kopmannagatan-27_xh5q0p

1) Köpmannagatan, Åhus. Utgångspris: 5 995 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
Affärslokal i centrala Åhus på 345 kvadratmeter. På gatuplan finns två butiker medan övre plan rymmer en renoverad lägenhet på cirka 100 kvadratmeter. Köpare förvärvar både butikslokal och lägenhet. Här hittar du hela annonsen.

mdiynnwwmdawmzq4mtmxmhw5ng

2) Lill-Åkes väg, Fjälkinge. Utgångspris: 890 000 kronor.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Hemnet.
Ett vinterbonat fritidshus som är placerat på en insynsskyddad tomt. Ligger intill naturen och har ett nyare kök samt fräscht badrum. Praktisk förrådsbyggnad finns på tomten. Hela annonsen hittar du här.

rimage-php-2

3) Sockenvägen, Maglehem. Utgångspris: 1 500 000 kronor.
Foto: ERA/Hemnet.
Söder om Degeberga, i kommunens sydligaste utkant, ligger denna 50-talsvilla. Huset är på 1,5-plan med källare och har många originaldetaljer bevarade. Hela annonsen hittar du här.

backaskogsvagen-30_bzdo59

4) Bäckaskogsvägen, Bäckaskog. Utgångspris: 1 200 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
Tegelvilla som byggdes 1975 och har ett friliggande garage. Bortsett viss renovering 2016 är villan i originalskick. Förråd med potential till ex. hemmaspa eller hemmabio. Hela annonsen hittar du här.

23121400

5) Emunes väg, Öllsjö. Utgångspris: 1 975 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Tvåplansvilla på 164 kvadratmeter med en biarea på 59 kvadratmeter. Villan är belägen på en hörnträdgård med närhet till skola och dagis. Hela annonsen hittar du här.

 

6) Hammarspyntsvägen, Hammarslund, Kristianstad. Utgångspris: 1 495 000 kronor.
Den över 100 år gamla villan på 114 kvadratmeter är numera borttagen från Hemnet, vilket är en indikation på att en försäljning har skett.

sfd4384d33fff894c4d961e86f478945c73_10000x10000

7) Kapellgatan, Östermalm, Kristianstad. Utgångspris: 1 350 000 kronor.
Foto: Möllebackens Fastighetsförmedling/Hemnet.
Tvåa från 1930, som är placerad på tredje våningen i ett fyravåningshus. Stambyte har skett men mäklaren uppger att avgiften ändå är ”mycket låg”. Hela annonsen hittar du här.

rimage-php-3

8) Staversvadsvägen, Vånga. Utgångspris: 1 150 000 kronor.
Foto: ERA/Hemnet.
Gård belägen utanför Vånga. Boarean ligger på 105 kvadratmeter med en biarea på 85 kvadratmeter. Även ekonomibyggnad, möjlighet till stall och 2,1 hektar mark ingår. Hela annonsen hittar du här.

23086167

9) Näsumsvägen, Vånga. Utgångspris: 595 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Två äldre charmiga hus är till salu. Det större huset, som ligger mot vägen, är till viss del renoverat och passar som både permanent- och fritidsboende. Hela annonsen hittar du här.

21662224

10) Kronogatan, Tollarp. Utgångspris: 850 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Familjevilla belägen i centrala Tollarp. Huset är på 1,5-plan med en oinredd källare, vilken bland annat rymmer tvättstuga. Hela annonsen hittar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så stor del av lönen måste du spara för att kunna köpa en lägenhet

I Stockholm behöver man spara en fjärdedel av lönen för att ha råd med kontantinsatsen till en liten lägenhet. I Kristianstad är den siffran lyckligtvis lägre.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.11:57, 18 augusti, 2017

Så stor del av lönen måste du spara för att kunna köpa en lägenhet
Lägenheter. Foto: Robert Rosén

Bolaget Länsförsäkringar har tagit fram ny statistik kring hur mycket svenskarna behöver spara för att ha råd med kontantinsatsen till en lägenhet på 30 kvadratmeter. Det skiljer sig markant från län till län visar statistiken.

Undersökningen visar hur många procent av lönen som behövs sparas under fem års tid för att ha råd med lägenheten, för skåningarna ligger den siffran på nio procent.

– Marknaden är på många ställen överhettad. Som förstagångsköpare är det svårt att ta sig in om man inte redan äger en bostadsrätt som man kan sälja för att köpa nytt. Klivet in har dessutom försvårats ytterligare på sistone med tanke på bolånetaket och amorteringskraven, säger privatekonom Elisabeth Hedmark, Länsförsäkringar.

Den som bor i Kristianstad kan dock komma undan med att spara en lägre summa per månad, för att ha råd till kontantinsatsen för en bostadsrätt på 30 kvadratmeter. Här är priset nämligen cirka 36 procent lägre en genomsnittet för hela Skåne. Cirka en miljon kostar en bostadsrätt i Kristianstad och en kontaktinsats på 15 procent skulle då landa på 150 000 kronor.

Skåningarna ska dock vara glada att de inte bor i Stockholm. Där måste de spara 23% av lönen i fem år för att ha råd med kontantinsatsen.

Se uppgifterna län för län i faktarutan.

FaktaFAKTA:
Jämförelse län för länSå många procent av lönen behöver du spara för att ha råd med en 30 kvadratmeter stor bostad efter fem år.

Västernorrland 6%
Blekinge 7%
Kalmar 7%
Dalarna 8%
Gävleborg 8%
Södermanland 8%
Värmland 8%
Västmanland 8%
Jönköping 9%
Norrbotten 9%
Skåne 9%
Kronoberg 10%
Västerbotten 11%
Örebro 11%
Östergötland 11%
Halland 12%
Gotland 15%
Västra Götaland 15%
Uppsala 17%
Stockholm 23%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Unika taxiverksamheten nu till salu

De ville starta en miljövänlig taxiverksamhet i Åhus, men nu säljs de unika cyklarna. "De drar blickarna till sig", säger ägarna.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:07, 16 augusti, 2017

Unika taxiverksamheten nu till salu
Idén var att starta upp en verksamhet med cykeltaxi i i Åhus. Men nu ska de ovanliga cyklarna säljas. Foto: Robert Rosén samt privat.

En annons av det ovanligare slaget finns nu på annonssidan Blocket i Kristianstad. Det är två stycken cykeltaxi-fordon som ska säljas och där ägarna letar efter spekulanter. Idén var från början att starta en taxi-verksamhet i Åhus. De hade sneglat på en liknande verksamhet i Karlstad där de framgångsrikt har erbjudit cykeltaxi till alla från studenter till turister.

Av olika skäl kom taxiverksamheten i Åhus aldrig igång under sommaren och nu vill ägarna fokusera på andra verksamheter. Därför väljer de att sälja sina unika cyklar, båda i nyskick.

– Det finns ett behov av mer taxi i Åhus och visionen var att köra kunder i centrum. Att köra eller åka en sådan här är en upplevelse och dessutom sparar det på miljön, säger en av ägarna (de vill inte gå ut med namn i media).

Cyklarna har ett uppladdningsbart batteri, som gör att en elmotor kan hjälpa till ifall det blir tungt i uppförsbackarna. Det går även att sätta dit solceller för att ladda batteriet. Annars drivs de helt av pedaler. Ägarna beskriver det som någon liknande en tuk-tuk, den klassiska mopedtaxin som är en vanlig syn bland annat i Thailand.

Cyklarna passar både den som vill starta en taxi-verksamhet och den som vill ta familjen ut på utflykt. Två vuxna och ett barn får enkelt plats i fordonet.

– Man får allas blickar på sig när man sitter i cykeln, den är ganska unik, säger en av ägarna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Över 5 000 sökte till City Gross – Julia är en av de nyanställda

I september kommer City Gross att öppna butiken i Kristianstad. Rekryteringarna är till 90 procent klara och inne i butiken fylls det på med varor. En av dem som fått jobb där, är Julia Olsson, 20 år.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.21:08, 15 augusti, 2017

2 bilder
  • Julia Olsson är en av de 70-talet personer som ska jobba på City Gross.
    Julia Olsson är en av de 70-talet personer som ska jobba på City Gross.
  • Butikscheferna Roger Kristiansson och Richard Bengtsson.
    Butikscheferna Roger Kristiansson och Richard Bengtsson.

Än så länge är det hemligt vilket datum som City Gross kommer att öppna i Kristianstad. Det är dock sagt att invigningen ska ske någon gång i slutet av september. Det blir den första butiken som slår upp portarna i det nya handelsområdet C4 Shopping, alldeles intill väg E22 i Hammar. Inte förrän nästa år kommer de resterande butikerna att öppna.

LÄS MER: Här är butikerna som ska öppna i C4 Shopping

Butikscheferna beskriver butiken som en uppgraderad Hässleholms-version. Upplägget blir likartat med en färskvaruprofil och olika avdelningar för exempelvis charkuteri, bageri, frukt och grönsaker. Själva byggnationen är i stort sett färdig, även om det återstår en del detaljer.

– Vi är igång med inredningen, de sista kylarna ska installeras. Vi har börjat så smått med att fylla på varor. Nu ska vi och de anställda bygga ett lag och ha roligt tillsammans, säger Roger Kristiansson, biträdande butikschef.

Roger Kristiansson och Richard Bengtsson, chefer på City Gross i Kristianstad

Roger Kristiansson och Richard Bengtsson är chefer på City Gross i Kristianstad.


Det är cirka 70 personer
som har anställts till den nya butiken och konkurrensen om platserna har varit stor. På tisdagen fick de hämta sina nya arbetskläder. Det är en helt ny kollektion som Kristianstadsbutiken är först med. Julia Olsson, 20 år från Kristianstad, är en av dem som anställts. Tidigare jobbade hon på Ikea i Älmhult.

– Det var lite långt att pendla dit med bil och så ville jag göra någonting annat. Jag såg på Facebook att de sökte folk och till slut hamnade jag här. Det är speciellt med att börja jobba i en ny butik och med hela handelsområdet intill, säger Julia Olsson.

Har du några förväntningar inför ditt nya jobb?
– Det blir spännande när alla är nya på arbetsplatsen, men jag tror att vi kommer bli en tajt gäng.

Totalt var det 5 500 personer som lämnade in sin ansökan till City Gross i Kristianstad. Närmare 400 kallades till intervju och efter det har många av dem anställts. Snart kommer de att få börja jobba på riktigt när butiken öppnar för kunderna.

– De har en fantastiskt hög kompetens. När vi genomförde intervjuerna var det många som hade hög kunskap om City Gross och Bergendahls. De hade hört att vi har Sveriges nöjdaste kunder, säger Roger Kristiansson.

Visionen för hela handelsområdet är att kunna ta emot fem miljoner besökare varje år. En ny infart kommer att gå rakt förbi City Gross-butiken. Intill byggnaden har man anlagt en parkering. Enligt butikscheferna är läget i högsta klass. De tror på en starkt utveckling.

– Kristianstad är en stad där det behövs både livsmedelsbutiker och övrig handel. Vi tror mycket på Kristianstad som handelsstad, säger butikschefen Richard Bengtsson.

Fotnot: Det är sedan tidigare även beslutat att en Lidl-butik ska ligga i det nya handelsområdet. Den butiken kommer att öppna nästa år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klicktoppen

LISTA: Här är Kristianstads populäraste bostäder

Ett flertal villor, en gård och ett fritidshus har lockat besökarna till sig när de nu lagts ut till försäljning. Här är de bostäder i Kristianstad som flest ville läsa om.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:06, 15 augusti, 2017

LISTA: Här är Kristianstads populäraste bostäder
Foto: Mäklarhuset

En spektakulär bostad Eskilstuna är en annons som blivit mest läst på Hemnet under förra veckan. Många drömmer säkert om att köpa fastigheten med pool, spa och båtplats samt en bostadsyta på närmare 300 kvadratmeter. Även i Kristianstad finns det många pärlor. Här har du topp tio-listan:

Foto: Mäklarhuset

Foto: Mäklarhuset


1. Gärds Köpinge.
Utgångspris: 2 150 000 kronor. Detta är ett gatuhus i centrala Gärd Köpinge, ett samhälle söder om Kristianstad. Bostadsytan är 132 kvadratmeter och biytan 51 kvadratmeter. Det byggdes troligen i början av 1900-talet, men har under de senaste åren genomgått en totalrenovering. Här kan du se hela annonsen.

 

Foto: Skånegårdar

Foto: Skånegårdar


2. Degeberga.
Utgångspris: 2 650 000 kronor. På Linderödsåsen ligger denna U-formade gård med en bostadsyta på 145 kvadratmeter och med tillhörande ekonomibyggnader. Marken beskrivs vara rik på vilt, kanske något för den jaktintresserade. Det tillhör sex hektar mark. Här kan du se hela annonsen.

 

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


3. Önnestad, Solskiftevägen.
Utgångspris: 2 500 000 kronor. Detta hus på 195 kvadratmeter har totalt nio rum, varav sex är sovrum. Huset byggdes så sent som år 2010 och området beskrivs som barnvänligt. Här kan du se hela annonsen.

 

Foto: Husman Hagberg

Foto: Husman Hagberg


4. Åhus, Hagagatan.
 Utgångspris: 4 975 000 kronor. Villan ligger i centrala Åhus och har en totalarea på 242 kvadratmeter. Där ska bland annat finnas en vinkällare samt ett lyxigt badrum med badkar, dusch och ölkyl.  Här kan du se hela annonsen.

 

5. Öllsjö, Puckgatan. Utgångspris: 1 750 000 kronor. Villan är 155 kvadratmeter stor fördelat på fyra rum. Annonsen är bortplockad från Hemnet, möjligen för att den är såld.

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


6. Kristianstad, Häråkravägen. 
Utgångspris: 1 495 000 kronor. Denna stuga byggdes i början av 1900-talet och har kvar inredning i gammal stil. Där finns bland annat en stor kakelugn och köksinredning från 1950-talet. Bostadsytan är cirka 100 kvadratmeter. Här kan du se hela annonsen.

7. Gamla Näsby, Soldatvägen. Utgångspris: 1 895 000 kronor. Villan har en bostadsyta på 136 kvadratmeter och en biyta på 64 kvadratmeter. Annonsen är bortplockad från Hemnet, möjligen för att den är såld.

 

Foto: Fastghetsbyrån

Foto: Fastghetsbyrån


8. Önnestad, Ullstorps Bygata.
 Utgångspris: 1 250 000 kronor. Mellan Önnestad och Vinslöv ligger detta hus, byggt år 1934. Det har renoverats både på insidan och utsidan. Den totala ytan är cirka 100 kvadratmeter. Här kan du se hela annonsen.

 

Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling


9. Åhus, Gucka Ripas Väg.
 Utgångspris: 3 800 000 kronor. Villan som är 125 kvadratmeter stor ligger bara ett stenkast från havet. Den har två badrum och tre sovrum. I annonsen beskrivs hur allt från naturen till restauranger och golfbana finns i närområdet. Du kan se hela annonsen här.

 

Foto:

Foto: Din Mäklare Peter Olvsborn


10. Yngsjö, Kultjevägen.
 Utgångspris: 3 000 000 kronor. Huvudbyggnaden i detta fritidshus är 63 kvadratmeter stort på en närmare 1 000 kvadratmeter stor tomt. Där finns även ett gästhus med bastu. Ner till havet är det cirka 400 meter. Du kan se annonsen här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter konkursen: Förvaltaren vill hitta en köpare till företaget

Efter flera år av dålig lönsamhet har Kristianstadsföretaget Ekström & Son begärts i konkurs. Samma öde går deras systerföretag i Knislinge. Nu riskerar ett 80-tal anställda att bli av med sina arbeten. Förvaltaren hoppas dock att hitta en ny ägare.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:35, 14 augusti, 2017

Efter konkursen: Förvaltaren vill hitta en köpare till företaget
Det är i Kristianstads tingsrätt som företaget ansökt om konkurs.

Redan i början av året stod det klart att Kristianstadsbolaget Ekström & Son hade problem med lönsamheten. Det är ett företag som bland annat tillverkar och säljer värmeväxlare och tryckkärl. Företaget begärde i tingsrätten om rekonstruktion för att få ordning på ekonomin, men nu visar det sig att den åtgärden inte var tillräcklig.

En låg beläggning och förluster i specifika projekt gjorde att Ekström & Son under åren 2014 och 2015 gick med 8,5 miljoner kronor i förlust efter finansnetto. De hade också stora lån och hade skulder på närmare 20 miljoner kronor. Under fredagen ansökte företrädarna om konkurs och en förvaltare utsågs.

Totalt 60 anställda berörs av konkursen i företaget, enligt de dokument som har lämnats in till tingsrätten. Peter Öfverman har utsetts till konkursförvaltare och har under måndagen varit på plats för att prata med personalen.

– Vi vill hitta någon som kan driva verksamheten vidare. Företaget har varit i rekonstruktion och under den tiden har det funnits spekulanter, säger Peter Öfverman.

Rent formellt kommer personalen att bli uppsagd, men ifall man hittar en ny ägare kan de anställas tillbaka igen. På Arbetsförmedlingen har de sekretess när det gäller detaljer i varsel, men generellt sett har de nära kontakt med drabbade företag.

– Vi försöker att hjälpa personer vidare ifall de drabbas av varsel. Det har varit goda tider för industribranschen under de senaste åren och där behövs det mer personal. Det finns möjlighet inom exempelvis svets eller bygg, säger Tina Gunnarsson, sektionschef för Arbetsförmedlingen i Kristianstad.

Ekström & Son har en lång historia bakom sig. Det startade som ett kopparslageri år 1896 och flyttades efter några år till Kristianstad. Sedan dess har det vuxit och blivit ett av Europas största inom sin bransch. I dag ägs de av Kärrberg Ingeneering och har kunder inom bland annat kemi, kraftindustri, olja och gas, papper och massa, samt medicinteknik.

Samtidigt har också Knislingeföretaget Rabam ansökt om konkurs i Kristianstads tingsrätt. De ingår i samma koncern som Ekström & Son. I det företaget är det totalt 25 personer som berörs. På firman i Knislinge gör man bland annat rörinstallationer åt industrier.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng