Han är lokalfotbollens bästa målskytt

Med sina 20 mål i division 7 är Skepparslöv-anfallaren den bästa målskytten i lokalfotbollen. En nivå han trivs väldigt bra att spela på.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.20:08, 29 juli, 2017

Han är lokalfotbollens bästa målskytt
Foto: Privat

Efter att ha gjort 20 mål på 13 omgångar i Division 7 Nordöstra är Skepparslöv IF:s anfallare, Tony Svensson, den som hittat nät flest gånger bland alla de lokala skyttekungarna. Något som ska nämnas är att han var skadad och missade fyra av matcherna som laget spelat. Detta ger honom ett snitt på över två mål per match, ett imponerande facit. Bakom skadan finns det även en lite lustig historia.

– Det var en match i inledningen av säsongen där jag hade gjort fem mål på 38 minuter. Strax efter det drog jag baksidan av låret. Det roliga var att i anfallet innan hade jag skratt åt min anfallskamrat när han fick en bristning. Då sa jag ”Du är inte tjugo längre” till honom, berättar Tony Svensson skrattandes.

Faktum är att han går under kategorin ”hemvändare” då han de senaste åren varit bosatt i Landskrona. Under den perioden spelade han för Åstorp. Ett lag som han lyckades kvala upp med till division fyra. Men i takt med att barnen börjat bli äldre valde han att ta med familjen och flytta hem till Kristianstad. Och han känner att han verkligen hittat rätt i Skepparslövs IF.

– Vi är ett jävligt härligt gäng här. Nästan alla har barn i samma åldrar vilket är kul. Sen gillar jag friheten att det inte gör något om man skulle missa en träning eller en match. Det är lite annorlunda mot hur jag haft det innan.

Trots att han är utsedd till lokalfotbollens skyttekung, ser han inte sig själv som en spelare med massa kvaliteter.

– Jag är ingen glänsande fotbollsspelare. Det har aldrig varit min grej att dribbla av motståndare. Det jag har är väl att jag står på rätt plats vid rätt tidpunkt, sen att jag möter rätt bra och tajmar mina djupledslöpningar bra. Men vi ska inte bortse från att jag har duktiga lagkamrater som lägger fina bollar till mig.

När vi sedan pratar om framtida målsättningar vill han ta det som det kommer.

– Mitt mål är att fortsätta köra på i division 7. Det är en nivå som passar mig i nuläget och som jag sa innan, så trivs jag väldigt bra med friheten man har här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jätteavtalet: Försvarsmakten får 2,7 miljarder extra per år

Regeringen har mött Moderaternas och Centerpartiets krav i budgetförhandlingarna. Nu får försvarsmakten totalt 8,1 miljarder.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.10:34, 16 augusti, 2017

Jätteavtalet: Försvarsmakten får 2,7 miljarder extra per år
Foto: Creative Commons

Under en presskonferens på onsdagsmorgonen berättade försvarsminister Peter Hultqvist att Försvarsmakten får 2,7 miljarder kronor extra per år fram till 2020. Regeringen har mött Moderaternas och Centerpartiets krav i budgetförhandlingarna och nu får de sammanlagt 8,1 miljarder kronor.

– Det är en viktig signal till omvärlden, säger försvarsminister Peter Hultqvist på presskonferensen.

Ett parti som varit särskilt ivriga att ge Försvarsmakten mycket pengar är Moderaterna. Partiledaren Anna Kinberg Batra hotade dessutom att hoppa av budgetförhandlingarna om de inte fick igenom sitt krav på två miljarder kronor 2018.

 

Av de 8,1 miljarder kronorna kommer 6,8 gå till det militära försvaret och 1,3 till civilförsvaret. Bland annat ska pengarna spenderas på ammunition, fler tjänstgörande soldater och köp av terrängfordon.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon ställer ministern till svars om stranderosionen i Åhus

Havet äter upp allt mer av stranden i Åhus. Nu reagerar den lokala riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard (M) och ställer miljöministern till svars. "Situationen i Åhus är akut, regeringen måste agera", skriver hon.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.09:31, 16 augusti, 2017

Hon ställer ministern till svars om stranderosionen i Åhus
Foto: Riksdagen samt Wikimedia (common license).

Under de senaste åren har en stor del av stranden i Åhus försvunnit ut i havet. Boende i området har vittnat för Expressen om hur de för bara fem år sedan kunde njuta av att ligga på en strand som var mellan 8-10 meter. Nu finns det knappt någonting kvar vid den platsen.

För att råda bot på problemet har det lyfts fram två lösningar. Antingen placerar man ut vågbrytare längs kustlinjen som gör det möjligt för växtlighet att binda sanden bättre. Eller så kan man göra som i Ystad och ta upp tiotusentals kubikmeter sand från havsbottnen och lägga ut längs stränderna.

Problemet är att det kostar mycket pengar att suga upp sanden och att transportera till land. Där vill Maria Malmer Stenergard (M), riksdagsledamot från Åhus, att regeringen tar ett större ansvar.

– Situationen i Åhus är akut, regeringen måste agera. Idag är det dyrt, krångligt och svårt med tillstånden för kommuner som vill strandfodra. Det finns idag inget helhetsgrepp och ingen myndighet som har tydligt ansvar för stranderosionsfrågan, säger Maria Malmer Stenergard.

Under förra året kunde Sveriges Geologiska Undersökning konstatera i en rapport att det på sträckan mellan Valjeviken och Åhus hade eroderats kraftigt i vissa sanddyner. När marken försvinner innebär det att mark- och fastighetsägare påverkas. Det kan även minska på turismen ifall stränderna försvinner.

Problemet enligt Maria Malmer Stenergard är att det är svårt att ansöka om pengar till att genomföra så kallad strandfodring. Hon vill att någon myndighet tar ett helhetsansvar. Därför har riksdagsledamoten nu lämnat in en interpellation där miljöministern Karolina Skog (Mp) ställs till svar. Hon vill bland annat veta hur regeringen ska göra det billigare för kommunerna att strandfodra.

Fotnot: Även Miljöministern Karolina Skog är bördig från Åhus.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad högt över snittet i arbetslöshet

Arbetslösheten inom en viss grupp minskar i Kristianstad. Men kommunen är fortfarande långt efter snittet i Skåne.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.08:23, 16 augusti, 2017

Kristianstad högt över snittet i arbetslöshet
Foto: Bildbyrån

Nya siffror från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten bland utlandsfödda i Kristianstads kommun i juli låg på 31,4 procent.

Siffran är 1,0 procentenheter lägre än motsvarande period förra året. Men siffran är fortfarande betydligt högre än snittet för Skåne län, som ligger på 26,0 procent.

Men kurvan pekar åt rätt håll. 2008 var kommunen 7,0 procentenheter över länet, men nu är skillnaden 5,4 procentenheter.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inbrottstjuvar försvann med bil – greps av polis

Natten till onsdag fick polisen i Kristianstad jaga två inbrottstjuvar.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.06:36, 16 augusti, 2017

Inbrottstjuvar försvann med bil – greps av polis
Foto: Casper Johansson

Strax före halv tre natten till onsdag fick polisen i Kristianstad larm om ett inbrott i en lanthandel i Äsphult.

En bil sågs lämna platsen med gods och polis fick påbörja sökandet efter bilen. En stund senare anträffades bilen i Vaxholm, där polisen kunde gripa två personer för inbrottet.

Polisen skriver på sin hemsida att utredning i ärendet pågår just nu.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Träningsmaskin välte – två personer till sjukhus

Två personer har förts till sjukhus efter att en träningsmaskin vält på ett gym i Kristianstad.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.19:55, 15 augusti, 2017

Träningsmaskin välte – två personer till sjukhus
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Klockan 18.15 på tisdagen larmades polis och ambulans till ett gym i Kristianstad med anledning av att en olycka hade inträffat. Det var i samband med att träningsmaskiner skulle flyttas vid gymet som en maskin välte.

– Två personer är förda med ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral region Syd.

En av männen vårdas för allvarliga skador medan den andra uppges ha lindriga skador.

Händelsen rubriceras som en arbetsplatsolycka.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng