LISTA: Här är Kristianstads populäraste fastigheter just nu

En liten gård i Vånga har gjort många av Hemnets besökare intresserade. Det är den mest besökta annonsen i förra veckan. Här har du hela listan på de mest populära fastigheterna i Kristianstad.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:02, 28 juli, 2017

LISTA: Här är Kristianstads populäraste fastigheter just nu
Foto: Era Real Estate

Ett flertal villor, ett par bostadsrätter och en gård är de objekt som har fått flest Hemnet-besökare att dra ögonen till sig under förra veckan. Den överlägset mest besökta annonsen i hela landet är för en villa i Löderup i Skåne med ett utgångspris på 6,5 miljoner kronor. Här får du hela topplistan för Kristianstad.

Foto: Era Real Estate

Foto: Era Real Estate


1. Staversvadsvägen, Vånga.
Begärt pris: 1 150 000 kronor. Denna gård ligger i Vånga och har en tillhörande mark på två hektar samt en ekonomibyggnad på 180 kvadratmeter. Bostadshuset har tre rum på 108 kvadratmeter boyta samt 85 kvadratmeter biyta. Se hela annonsen här.

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


2. Helgedalsvägen, Kristianstad.
 Begärt pris: 1 695 000 kronor. Denna villan uppfördes år 1924 och har en totalt bo- och biyta på 212 kvadratmeter. Huset som har totalt fyra rum, beskrivs ligga i ett lugnt villa-område. Se hela annonsen här.

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


3. Öllsjö, Kristianstad.
 Begärt pris: 1 975 000 kronor. En tegelvilla byggd år 1972 med sex rum, varav fyra sovrum. Boytan är på 164 kvadratmeter och biytan på 59 kvadratmeter. Se hela annonsen här.

Foto: Möllebackens Fastighetsförmedling.

Foto: Möllebackens Fastighetsförmedling.


4. Kapellgatan, Östermalm.
 Begärt pris: 1 350 000 kronor. Denna bostadsrätt beskrivs som en 30-talstvåa på stans absolut bästa läge. Den är 60 kvadratmeter stor och ligger på tredje våningen. Se hela annonsen här.

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


5. Sönnarslövsvägen, Tollarp.
 Begärt pris: 750 000 kronor. En tegelvilla på 1,5 plan i behov av renovering. Huset byggt år 1923 har fem rum, varav tre sovrum samt en tomt på över 2 000 kvadratmeter. Där finns också uthus med en verkstadsdel samt tre rum, varav det ena har nyttjats som tonårsboende. Se hela annonsen här.

 

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


6. Näsumsvägen, Vånga.
 Begärt pris: 595 000 kronor. (låg etta vecka 28). Denna fastighet består av två hus, varav det ena uppges vara i behov av renovering.  Boytan är cirka 60 kvadratmeter och de ligger på en cirka 1 000 kvadratmeter stor trädgårdstomt. Enligt annonsen för husen tankarna till Astrids Lindgrens värld. Kan användas både som fritidshus och som permanentboende. Här kan du se hela annonsen.

 

Foto: Mäklarringen

Foto: Mäklarringen


7. Bäckaskogsvägen, Kristianstad.
Begärt pris: 1 195 000 kronor.  En villa byggd år 1936 på 79 kvadratmeter boyta och 43 kvadratmeter biyta, belägen i Bäckaskog. Här finns en kamin som ger värme i hela huset, kök, två sovrum och helkaklat badrum. En stor tomt ingår. Här kan du se hela annonsen.

 

Foto: Mäklarhuset

Foto: Mäklarhuset


8. Havsbadsvägen, Yngsjö.
Begärt pris: 1 950 000 kronor. Detta fritidshuset på 49 kvadratmeter ligger bara 400-500 meter från havet och en lång sandstrand. Där finns en braskamin, två uteplatser, kök, badrum och sovrum. Tomten är det som har högst värdering. Se hela annonsen här.

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


9. Österlånggatan, Östermalm.
Begärt pris: 795 000 kronor. Denna bostadsrätt på 45 kvadratmeter ligger nära centrum, har helkaklat badrum och utsikt åt två håll. Den har 1,5 rum och kök. Se hela annonsen här.

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån


10 . Emil Kleens väg, Österäng.
Begärt pris: 1 950 000. Denna 1-plansvilla beskrivs ligga i ett barnvänligt område nära lekplats, förskola, butik och kommunikationer. Det har en boyta på 135 kvadratmeter. Se hela annonsen här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Topplista: De är de populäraste mäklarna i nordöstra Skåne

På hittamäklare.se listas de mest rekommenderade mäklarna. En sticker ut med totalt 36 positiva omdömen senaste halvåret. Här ger hon sin förklaring till vad som gör en bra mäklare.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:48, 22 augusti, 2017

Topplista: De är de populäraste mäklarna i nordöstra Skåne
Pernilla Andersson är den mest rekommenderade mäklaren. Foto: Fastighetsbyrån samt Bildbyrån.

Hittemäklare.se samlar kontinuerligt in statistik om mäklare i hela landet. Hos dem rankas också de mäklare i Kristianstad och Hässleholm som har fått flest rekommendationer. En mäklarfirma i nordöstra Skåne sticker ut på topplistan, nämligen Fastighetsbyrån.

Där jobbar Pernilla Andersson på Hässleholmskontoret. Hon är den mäklare som fått överlägset flest positiva omdömen i nordöstra delen av Skåne. Efter att ha börjat som mäklarassistent år 2009 utbildade hon sig vidare till mäklare och har under de senaste två åren jobbat med försäljningar, främst av bostadsrätter.

– Det är viktigt att hjälpa kunderna under hela processen från början till slut. Man ska göra lite mer än vad kunderna förväntar sig. Jag lyssnar på kunderna, är lyhörd till vad de vill ha ut av processen. Att vara tillgänglig är en viktig faktor, säger Pernilla Andersson.

Fastighetsbyrån utmärker sig genom att ha mäklarna som har flest rekommendationer. Vad beror det på?
– Vi är ett företag som finns nationellt och är ett stort varumärke. I Hässleholm har vi en stor marknadsandel och vi har en stor lokalkännedom. Det ger en trygghet till kunderna, säger Pernilla Andersson.

På hittamaklare.se listas även de mäklare som haft fler annonser ute och som sålt för högst värde under det senaste halvåret. Ifjol toppades listan i Kristianstad av Carina Back och hon ligger även detta år i topp med en försäljning på närmare 55 miljoner kronor. Även där dominerar Fastighetsbyrån rankinglistan.

LÄS MER: Här är den mäklare i Kristianstad som lyckats bäst

Sett till hela Skåne är det Malmö som har de mest rekommenderade mäklarna. Att sälja ett hus kan vara ett av de största besluten man tar i livet, därför är det viktigt att välja rätt person, enligt de som sammanställt listan.

– Rekommendationer hjälper framtida säljare att känna sig tryggare med valet av mäklare eftersom de visar vad tidigare säljare tyckt om mäklarens prestationer. En rekommendation blir ett kvitto på att mäklaren presterat bra tidigare, säger Matilda Adelborg, PR- och marknadskoordinator på Booli och Hittamäklare.

Här är de mäklare som fått flest rekommendationer under det senaste halvåret.

Kristianstad:
1. Amanda Sundquist, Mäklarhuset
2. Mim Roslund, Fastighetsbyrån
3. Torsten Johannesson, Era Real-Estate

Hässleholm:
1. Pernilla Andersson, Fastighetsbyrån
2. Patrik Nilsson, Fastighetsbyrån
3. Emma Graneskog, Fastighetsbyrån

Fotonot: I Bromölla och Östra Göinge finns ingen statistik på hittamäklare. I Osby är Marika Bengtsson den enda som listats, med 12 rekommendationer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN

Här är de populäraste fastigheterna just nu

En anrik korsvirkesgård lockade flest besökare i förra veckan. Här är de tio mest besökta bostadsannonserna på Hemnet den gångna veckan.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:48, 22 augusti, 2017

Här är de populäraste fastigheterna just nu
Här är de mest besökta bostadsannonserna på Hemnet vecka 33.

cbild4ldrr7fgae29on45-783898221-rszww1170-80

1. Yngsjövägen, Yngsjö. Utgångspris: 6 995 000 kronor.
Foto: Bjurfors/Hemnet.
Korsvirkesgård med anor från 1700-talet, som ligger vid Hanöbuktens strand. Enligt mäklare lämpligt för att driva kafé eller bed and breakfast, i anslutning till boendet. Hela annonsen hittar du här.

sfdd2a7fce0a42742f08cfbd6de673b2502_x

2. Slåttervägen, Helgedal, Kristianstad. Utgångspris: 2 495 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
Sex rum stor villa med uterum och bastu. Terrasser finns på såväl fram- som baksida samt ett rymligt trädäck på baksidan av huset. Hela mäklarannonsen hittar du här.

22943751

3. Ledsåkersvägen, Vä, Kristianstad. Utgångspris: 3 750 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Trivselhus beläget på hörntomt. Planlösningen beskrivs som funktionell, och det är öppet och ljust i villan. Möjlighet finns till separat avdelning för ungdomar. Hela annonsen hittar du här.

4. Gård, Venestad. Utgångspris: 2 400 000 kronor.
En tomt på 27 hektar, där den största delen utgörs av lövskog med stora jaktmöjligheter. Hela annonsen hittar du här.

9ade6161-bc82-493e-bc02-8fa8212e2d2d

5. Andreas Björkmans gata, Åhus. Utgångspris: 3 475 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
1950-talsvilla som är belägen i centrala Åhus. I huset finns inte mindre än sex sovrum, vilket gör villan lämplig för en barnfamilj. Uterum och stor altan finns utvändigt. Hela annonsen hittar du här.

23265333

6. Oxhagsvägen, Sommarlust, Kristianstad. Utgångspris: 1 095 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
En högt belägen trea på 75,5 kvadratmeter. Balkongen är belägen i söderläge och det är fritt från insyn i lägenheten. Hela annonsen finner man här.

23304303

7. Källvägen, Tollarp. Utgångspris: 695 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Villa på 128 kvadrameter, som är lämplig för en barnfamilj. Ett projekt där mäklaren menar att huset är lämpligt för ”den kreative eller händige”. Hela annonsen finns här.

furustadsvagen-437-10_t8pxoa

8. Furustadsvägen, Vånga, Villands Vånga . Utgångspris: 1 495 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
Sommarstuga på 80 kvadratmeter, med utsikt över Ivösjön. Den stora tomten rymmer förutom boningshus även gäststuga och uthus. Hela annonsen hittar du här.

mdiynnwwmdawmzmzmje0nnw5ng

9. Skjutfältsvägen, Rinkaby. Utgångspris: 2 395 000 kronor.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Hemnet.
Enplansvilla som byggdes 2006 och har två-tre sovrum. På tomten finns även en fristående carport/gäststuga. I anknytning till huset finns stenbelagda uteplatser. Hela annonsen hittar du här.

sfd4d2fcc7fc171430fbb7540b7e4b51d9a_x

10. Holjersvägen, Hammar, Kristianstad. Utgångspris: 2 895 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
Familjevilla som byggdes 1966 men nyligen genomgått en renovering. Förutom fyra sovrum på bostadsplanet finns ytterligare sovrum i källaren. Här hittar du hela annonsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Snabbmatskedja till C4 Shopping

Det står nu klart att en välkänd snabbmatskedja etablerar sig i C4 Shopping.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:26, 22 augusti, 2017

KLART: Snabbmatskedja till C4 Shopping
Burger King kommer öppna upp i C4 Shopping. Foto: Pressbild.

Hamburgerrestaurangen Burger King är det senaste tillskottet i C4 Shopping. Bakom etableringen står familjen Lee, som sedan tidigare är franschistagare till flera av kedjans restauranger. För Kristianstadsbladet bekräftar Dean Lee att man öppnar upp i köpcentrumet hösten 2018.

– Vi vill bland annat expandera oss samt att vi ser C4 Shopping som ett bra läge med goda fastighetsägare. Vi ser framemot en etablering där, säger Dean Lee, som har ansvaret för etableringen i C4 Shopping, när 24Kristianstad når honom.

Tidigare i våras etablerade familjen Lee en restaurang i Sölvesborg och öppnar snart även en restaurang i Karlskrona. Den kommande etableringen i Kristianstad menar man dock inte kommer påverka familjens Burger King-restaurang i Galleria Boulevard.

– Nej, självklart inte. Det har inget med den centrala restaurangen att göra. Utan vi kommer vara kvar där. Vi trivs väldigt bra där. Men vi såg detta som en möjlighet att kunna fortsätta utveckla fler restauranger. När vi fick ett läge där tyckte vi det såg aktuellt ut och bestämde oss för att öppna i det läget där borta också, säger Dean Lee, som menar att etableringen kan komma att resultera i 20-30 nyanställningar.

Så sent som i april var 24Kristianstad i kontakt med hamburgerkedjan, som då sa att det inte fanns något avtal gällande en etablering i Kristianstads nya köpcentrum.

– Burger King har just nu en mycket hög etableringstakt men det finns ännu många vita fläckar på kartan, C4 är en av dem. Dock finns inget avtalat om etablering men vi fortsätter att hålla ögon och öron öppna för möjligheter, sa Merit Öhring på företaget då.

Det är nu officiellt med fem matställen som kommer finnas i C4 Shopping. Förutom Burger King står det sedan tidigare klart att restaurangerna Sumo Sushi och Chili Wok samt kaféerna Le Croissant och Espresso House kommer finnas i köpcentrumet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Presenteras av Danske Bank

Sju tips för en bättre ekonomi

Vill du ta nya tag i din privatekonomi?
Nu kommer ett bra tillfälle att se över dina utgifter och skapa nya möjligheter för framtiden.
Här är sju handfasta tips för en bättre ekonomi.

Martin Sköld

Martin Sköld

Kl.14:40, 22 augusti, 2017

Sju tips för en bättre ekonomi

Nu är det många svenskar som återvänder tillbaka till vardagen efter semestern och det kan vara läge att se över sina kostnader och sin ekonomi. Det finns många viktiga frågor att ställa sig. Vad skulle hända vid en ränteförändring? Och finns det någon buffert för oförutsedda händelser som exempelvis en inkomstförändring?

Det är många som letar efter en helhetslösning och för över 2 miljoner svenskar finns det nu möjlighet att ta del av ett färdigförhandlat erbjudande som bland annat innehåller en av marknadens lägsta bolåneräntor, kontopaket med förmånlig medlemsrabatt och fördelaktiga bil- och båtlån.

Förra året tecknades ett ramavtal mellan Danske Bank och Saco, som gav Sacoförbundens 650 000 medlemmar konkurrenskraftiga villkor. Nu har även Danske Bank och TCO tecknat ett avtal. Totalt är det nu över två miljoner svenskar i TCO- och Sacoförbunden som kan ta del av erbjudandet, som bland annat innehåller en av marknadens lägsta bolåneräntor.

För att se hur erbjudandet ser ut just för dig, besök Danske Banks hemsida, och välj ditt fackförbund.

Läs mer om erbjudandet för ditt fackförbund här

Sju tips till dig som vill se över din privatekonomi

Zlatko Savic och Helén Cordeus Biliotti är kontorschefer på Danske Bank och ger här några användbara tips.

Skapa en buffert

Gå igenom dina utgifter i vardagen. En frukostmacka på stående fot eller en dyr latte efter lunchen kan bli stora summor varje månad. Vill du ge sparandet en rivstart? Gå igenom förråd och källare och se vad du kan sälja på andra hands-sajter. Den genomsnittlige svensken har oanvända prylar för 23 000 kronor, enligt Blocket.

Se över avtalen

Många månadsbetalningar görs slentrianmässigt. Se över alla dina avtal och abonnemang – tv, bredband, prenumerationer, streamingtjänster, el, hus- och livförsäkring – du kan ha pengar att spara.

Se över försäkringarna

Vad skulle hända om en inkomst skulle försvinna eller någon i familjen drabbas av sjukdom? Se över sjukförsäkringar, inkomstförsäkring och bolåneskydd.

Fonderna

De flesta svenskar byter aldrig fonder, men eftersom omvärlden är i ständig förändring kan det vara bra att då och då se över sitt innehav. En privatrådgivare kan ge råd.

Aktierna

Börsen påverkas av vad som händer i vår omvärld. Se över dina aktier och balansera risken. Våra rådgivare hjälper dig gärna.

Tillgångarna

Bolånet är vanligen hushållets största utgiftspost och eventuella ränteförändringar kan ha stor betydelse för privatekonomin. Se över dina boendekostnader och räkna på vad en ränteförändring på en procent skulle betyda i utgifter. Placera mellanskillnaden i ett sparande, eller amortera på lånet.

Räntorna

Ränteläget är fortsatt lågt. Fundera över vad en framtida räntehöjning skulle betyda för din hushållsekonomi. Som medlem i ett av TCO:s 14 fackförbund, eller något av de 23 Sacoförbunden kan du ta del av ett förmånligt helhetserbjudande från Danske Bank. Ett erbjudande som bland annat innehåller en av marknadens absolut lägsta bolåneräntor. För att ta reda på hur erbjudandet ser ut för just ditt förbund, besök Danske Banks hemsida. Om du väljer att ta del av erbjudandet så får du hjälp med flytten från din gamla bank.

Är du en av de 2 miljoner svenskar som kan få möjlighet till lägre bolåneränta? Läs mer här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Butik i Kristianstad dubbelt nominerad på galan

På 2017 års Dagligvarugala är en butik från Kristianstad nominerad i två kategorier.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:55, 21 augusti, 2017

Butik i Kristianstad dubbelt nominerad på galan
Coop-butiken i Galleria Boulevard är nominerad i två kategorier på Dagligvarugalan. Foto: Robert Rosén.

I år arrangeras Dagligvarugalan för nionde gången. I sammanlagt 20 olika kategorier prisas då dagligvarubutiker från hela landet. Till galan, som tar plats i Stockholm den 21 september, har en jury nu tagit fram finalister i varje kategori.

Coop City Kristianstad är nominerade i två kategorier på årets Dagligvarugala. I kategorin ”Årets Djupfrystavdelning” gör man upp om segern med Ica Kvantum Eslöv och Ica Maxi Kalmar, medan man tillsammans med Ica Kvantum Vellinge och Ica Supermarket Norra Fäladen Lund är nominerade i ”Årets Mejeriavdelning”.

– Det är alltid en trevlig uppmärksamhet man får till butiken när det händer. Vi var ju även nominerade ifjor, i bästa ostavdelningen, som vi vann. Det är kul att man kan upprepa det och bli nominerad i år igen, även om det inte är inom samma kategori så är det ju inom samma butik, säger butikschefen Kristoffer Åkesson om det prestigefyllda priset.

Att dagligvarubutiken är nominerad i just kategorierna ”Årets Djupfrystavdelning” och ”Årets Mejeriavdelning” ser dock Kristoffer Åkesson inte som en slump. Utan istället är det frukten av det hårda arbetet inom avdelningarna.

– Mycket bygger på förbättring av avdelningen och försäljningen, jämfört med föregående år. Men även hur man exponerar och samexponerar med kampanjer. Det är allt sånt. Så det är mycket som vägs in.

– Men det var ett tidigt mål för de båda avdelningsansvariga. Det var egentligen redan i slutet av förra året som man började jobba med det som målbild – att bli nominerad. Så det är ingen slump, utan det är hårt arbete som ligger bakom, säger butikschefen, som har svårt att avgöra exakt vad som vägde över till Coop City Kristianstads fördel i den hårda konkurrensen.

Förutom Coop City Kristianstads nomineringar finns det lokal prägel i ytterligare två kategorier. I ”Årets Dryckesbutik” är Ica Maxi Bromölla nominerade medan Scan är nominerade för ”Årets Kampanj”, efter sin relansering av Bullens.

FaktaJuryns motivering till Coop City Kristianstads nomineringar
Årets Mejeriavdelning:
”Med exponeringar utöver det vanliga, levererar denna mejeriavdelning år efter år! Med kreativitet byggs exponeringar upp, alltid med ett lönsamhetstänk i grunden. En mejeriavdelning som inspirerar, förändrar och påverkar.”

Årets Djupfrystavdelning:
”Här är frysavdelningen som ökar försäljningen varje vecka. Efter en större ombyggnad har färdigmat och glass fått kraftiga försäljningslyft på 13 respektive 9 procent. Lyhördhet mot kunderna, smarta sambandsexponeringar och demos med nyheter och trender gör den här butikens djupfrystavdelning till en värdig finalist. Grädde på moset är en tidigare tråkig gavel som nu gett plats för ”Veckans superklipp” i en ny frys.”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng