VIMMELBLDER: Helgens bilder från Bishops Arms

I helgen var 24kristianstads vimmelfotograf Lars Svensson på plats vid Bishops Arms. Här är bilderna från kvällen.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.11:00, 17 juli, 2017

VIMMELBLDER: Helgens bilder från Bishops Arms
Bishops Arms

På sommaren är det många i Kristianstad som tar sig till pubarnas och restaurangernas uteserveringar. 24kristianstad skickade ut vår vimmelfotograf Lars Svensson till Bishops Arms under lördagen. Har du eller någon vän fastnat på bild? Se här nedanför.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu drar marknaden i gång i Åhus

I dag startar Maria Magdalena Marknad i Åhus. Cirka 70 knallar och och ett tivoli kommer att finnas på plats. "Vi är en familjemarknad", säger arrangören Ronny Nilsson.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.06:55, 25 juli, 2017

Nu drar marknaden i gång i Åhus
Sommaren är synonymt med marknader och nu startar Maria Magdalena Marknad i Åhus. Just denna bild är från en annan marknad i grannkommunen. Foto: Bildbyrån

I dag klockan 12.00 öppnar portarna till årets ”Maria Magdalena marknad”. Ett 70-tal utställare kommer att finnas på plats vid parkeringen intill restaurang Pråmen i Åhus. Där kommer det att säljas, vad som arrangören skämtsamt beskriver som ”tingel tangel”.

– Det är en traditionell knallemarknad med allt från skor och kläder till leksaker, väskor och så klart Fidgetspinners. De brukar vara populära. Sedan kommer det också finnas servering med både stekt sill och munkar, säger Ronny Nilsson, festivalgeneral och tivoliägare.

Sedan år 1977 har Maria Magdalena marknad varit en tradition i Åhus. Det var då Åke Hassan Nilsson tillsammans med Folkets parkföreningens chef, Kjell Larsson fick idén till arrangemanget. Under en lång tid höll de till i Folkets park dit folket vallfärdades. När Ronny Nilsson köpte folkparken år 2001 tog han över marknaden och drev den vidare.

– Vi ser att det finns ett ökande intresse för marknaden och jag hoppas att det blir en bra uppslutning. Detta är en familjemarknad. Vi har ett tivoli för barnen med många aktiviteter för barnfamiljerna. Marken är asfalterad så att man kan gå på marknaden både med rullator och barnvagn, säger Ronny Nilsson.

Marknaden fortsätter även under onsdagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

VIMMELBILDER: Helgens bilder från populära nattklubben

Martin och Martin fortsätter sitt lyckade koncept med nattklubb i Kristianstad Arena. Här är alla bilderna från lördagen. Har du eller någon vän fastnat på bild?

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.10:00, 24 juli, 2017

VIMMELBILDER: Helgens bilder från populära nattklubben
Martin och Martin nattklubb.

På nattklubben Martin och Martin spelade i helgen Dj Andrew Dee och Dj DanThe Man. 24kristianstads vimmelfotograf Lars Svensson var på plats. Har du eller någon av dina vänner fastnat på bild? Se alla bilderna här nedanför.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är helgens alla evenemang

Beachhandbollen avslutas, det bjud på musik och föreläsningar. Här är helgens alla evenemang i Kristianstad med omnejd.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.16:59, 21 juli, 2017

Här är helgens alla evenemang
Beachhandboll och nattklubb är två av helgens evenemang.

FREDAG
Musik: Livemusik på Pråmen i Åhus med start klockan 20.00. Dirty Harriets spelar rock och covers.
Beachhandboll: Pågår under hela fredagen. Klockan 19.00 är det after beach och klockan 21.30 spelas de sista elitmatcherna.

LÖRDAG
Beachhandboll: Sista dagen för beachhandbollen vid evenemangstranden i Åhus. Klockan 09.00 är det matchstart. Stefan Lövgren blir intervjuad klockan 13.30. Elitfinalerna i dam- och herrklassen avgörs klockan 21.30.
Nattklubb/Arenan: Martin & Martins nattklubb på arenan. Dj Andrew Dee spelar inne i Kristianstad arena och på uteserveringen kommer Dj DanThe Man att spela.
Nattklubb/Bånken: På Bånken är det nattklubb med bandet ”Gul front” inomhus och utomhus spelar DJ Joker Inc.
Utställning: Badliv heter en utställning som sedan den 21 juli visas på Åhus Museum. Öppet både lördag och söndag. De har samlat foton och föremål från de senaste 100 åren.
Visning hos Absolut: Under hela sommaren är det visningar på The Absolut Company Experience Center i Åhus. Det är 18-årsgräns om man inte har sin målsman med sig. I dag klockan 10.00 och 14.00 på svenska.
Bamseutställning: På regionmuséet Kristianstad pågår utställningen ”Bamse och Dundermysteriet”. Öppet både lördag och söndag. Där finns också utställningen ”Vinnare och förlorare i svensk natur”.
Utställning: På Järnvägsmuseet i Kristianstad visas utställningen ”Från stad och betong till bad och tång”. Både lördag och söndag 11-16.
Föreläsning: Frukostföredrag med Ulrika Rogland, målsägarbiträde för brottsoffer och tidigare åklagare med särskilt fokus på brott mot kvinnor och barn. Gratis att lyssna på. Vid Borgruinen i Åhus, klockan 09.00.
Musik: Livemusik på restaurang Pråmen i Åhus med Thomas Tillberg och Magnus Persson från klockan 20.00.

SÖNDAG
Öppen borg: På Lillö i Kristianstad visas den medeltida borgruinen upp. Öppet klockan 11.30-15.00.
Musik: Duo Z bjuder på duetter och solostycken av Telemann, Mozart och Debussy blandat med pärlor ur den svenska folkmusikskatten. Konserterna är gratis och ges utomhus vid Naturum vattenriket. Klockan 15-17.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Dunkirk

Christopher Nolan är en av filmvärldens främsta regissörer och har gång på gång levererat magnifika blockbusters. Efter ”The Dark Knight”-trilogin, ”Inception” och ”Interstellar” är hans första krigsfilm här, och förväntningarna är stora .
Så tycker Filmtopps recensent om bioupplevelsen:

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:45, 21 juli, 2017

Biorecension: Dunkirk
Foto: Pressbild

Dunkirk baseras på evakueringen av 400 000 engelska soldater från den franska kuststaden Dunkerque som omringades av nazisternas armé i början av andra världskriget. Churchill hoppades att som bäst lyckas få 30 000 mannar tillbaka till hemlandet. Det var ett omöjligt projekt som skulle komma att skrivas in i världshistorien.

Det börjar med en spektakulär öppningssekvens som sätter tempot för filmens resterande speltid. I rasande fart följer vi stridspiloten Farrier (Tom Hardy), lokalinvånarna Dawsons och soldaterna Gibson, Tommy och Alex (Harry Styles), som på olika vis vill samma sak – komma hem till sina familjer. Vi får också följa en traumatiserad soldat (Cillian Murphy) som plockas upp av ett civilt fartyg.

Christopher Nolan gör det han kan bäst: bygga upp intensiva scener som får även den mest stresstålige att bita på naglarna. Hans berättande går direkt att känna igen; ett växelberättande med flera trådar som knyts ihop elegant. Fast Nolans tidigare brister återfinns även här. Karaktärerna känns ofta underutvecklade och själva helhetsbilden är inte lika magnifik som detaljerna. Och det görs med mer hjärna än hjärta.

Det ska även sägas att filmen mer eller mindre utesluter kärleksrelationer och även kvinnliga roller. Men samtidigt känns det inte helt lätt att veta var dessa skulle hitta sin plats i en berättelse som väljer att tydligt fokusera på de mest inblandade i själva stridens hetta. Och vilken hetta det blir.

I vissa scener är krigets klaustrofobi skräckinjagande påtaglig och det märks att Nolan har valt att fokusera på den enskilde soldatens helvete snarare än att återge de stora arméernas slakt. Samtidigt kan detta grepp få betraktaren att underskatta den faktiska hotbilden mot den brittiska armén.

Nolans regi i Dunkirk påminner om den i Interstellar där han använde sig av statiska och spännande kameravinklar. Det finns ett stilsäkert allvar i hans sätt att berätta, vilket väger upp för den bristande brutaliteten i hans filmer.

Dunkirk känns oerhört autentisk, men något som sänker verklighetskänslan är hur Nolan undviker att visa blod. Det här är blockbuster för vuxna och unga, men rent objektivt vore det mer rättvist mot historien att inte ducka för dess mer grymma aspekter. Under bombräderna längs den franska kusten flyger kroppar men inga bortsprängda lemmar. Men likväl bjuder Dunkirk på en av årets häftigaste och mest omskakande bioupplevelser.

Betyg: 4/5

ft_betyg_4 film betyg

FaktaTitel: Dunkirk

Manus & Regi: Christopher Nolan

Med: Fionn Whitehead, Tom Hardy, Cillian Murphy m.fl.

Genre: Action, Drama

Speltid: 1 tim 46 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Slutsålt när The Cadillac band spelar i Kristianstad

I kväll kommer The Cadillac band med kända artister till Calles loge i Trolle Ljungby. Bandet som nu gör sina sista spelningar under sommaren, har sålt fullt hus.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.16:00, 19 juli, 2017

Slutsålt när The Cadillac band spelar i Kristianstad
Lasse Sigfridsson är en av artisterna som kommer till Calles loge i kväll. Foto: Bildbyrån

The Cadillac Band kommer i kväll till Calles loge utanför Kristianstad med en stor rock´n roll-show. De har spelat tillsammans under många år, men namnet på bandet kom till först år 2004 då Elvis trummis DJ Fontana kom med ett förslag. Denna gång har de med sig en rad kända artister då det ska spelas musik från 1950- 60- och 70-talet.

Janne Lucas Persson är en av dessa, känd sångare och pianist från Göteborg som har deltagit i Melodifestivalen. Ove Pilebo som under 14 år var sångare i Streaplers gör också ett besök, liksom Lasse Sigfridsson, tidigare basist och sångare i Lasse Stefanz. Från USA kommer också Billy Burnette som bland annat har spelat med Fleetwood Mac och i John Fogerty Band.

– Det har varit ett högt tryck på biljettförsäljningen, redan i söndags kväll blev det slutsålt. Det är tredje året som vi bjuder in The Cadillac Band, det är väldigt populärt, säger CB Gullberg, arrangör.

Under de senaste åren har flera kända artister varit i logen och spelat tillsammans med bandet. Dolly Partons lillasyster Stella Parton drog också fullt hus. Även Little Gerhard fick salen att rocka.

– Det är väldigt trevligt. De kör stenhårt i tre timmar, men pauser emellan. Ett fantastiskt koncept. Logen inreds med lövade träd, säger CB Gullberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng