Ny skallgång i dag efter försvunna Lina

På söndagen kommer Missing People att arrangera en ny skallgång efter försvunna 23-åringen Lina. Det meddelar organisationen i sociala medier.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.00:59, 16 juli, 2017

Ny skallgång i dag efter försvunna Lina
Missing People arrangerar en ny skallgång på söndagen.

Det var den 6 juli som den 23-åriga kvinnan anmäldes försvunnen till polisen. Hon hade då senaste setts till i Vittskövle söder om Kristianstad. Det misstänks inte vara något brott bakom försvinnandet. Den ideella organisationen Missing People gick tidigt ut med en efterlysning.

Nu har de genomfört officiella skallgångar under fyra dagar. Den senaste var i tisdags, då de sökte med folk till fots, med drönare och terrängfordon utan att hitta några spår.

Idag kommer ytterligare en skallgång att genomföras. Det meddelar Missing People på sin Facebooksida. De söker nu frivilliga som vill delta i sökandet efter kvinnan. Under de senaste insatserna har mellan 60-70 personer deltagit.

LÄS MER: Så blev resultatet av senaste skallgången

Samlingsplatsen är denna gång flyttad från Ica Kvantum till adressen ”Nosabyvägen 248”. Enligt inlägget ska de frivilliga samlas klockan 15.00 och det går att ansluta löpande tre timmar framåt. Tidigare har ansvariga inom organisationen även uppmanat allmänheten att vara vaksamma.

– Väldigt tacksamma att folk håller ögonen öppna. Ser ni något, ta kontakt med polisen i första hand eller alternativt oss, har Robert Folkstrand, operativ chef, tidigare sagt till 24kristianstad.

Har du sett kvinnan eller har du information som kan leda till att hon hittas. Ring polisen på 114 14.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jordgubbssäsongen snart slut: ”Den har varit annorlunda”

Efter en lång jordgubbssäsong börjar den nu lida mot sitt slut. Dock finns det fortfarande en del hallon kvar, bland annat på gården i Torsäng där Jan-Erik Nilsson driver Torsängs Bär.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.14:36, 26 juli, 2017

Jordgubbssäsongen snart slut: ”Den har varit annorlunda”
Foto: Bildbyrån

I snart 20 år har Jan-Erik Nilsson drivit gården i Torsäng där det erbjuds självplockning av hallon och jordgubbar. Nu när jordgubbssäsongen går mot sitt slut tycker han ändå att den varit bra, men lite annorlunda.

Jordgubbssäsongen har varit rätt hygglig. Den har dock varit lite utdragen då bären mognat saktare, samtidigt som skördarna varit mindre.

Trots att säsongen börjar ta slut, har den pågått längre än vad den gjorde för några år sedan.

– Det har kommit fram en ny sorts bär som mognar och går att skörda fram till slutet av Juli. I vanliga fall brukar säsongen hålla på ungefär en vecka in i Juli, berättar Jan-Erik Nilsson.

Och om han ser till folktillströmningen har det även i år varit populärt att besöka gården för att plocka sina egna bär. Framförallt är det många som varit där tidigare, som återkommer.

– Antalet besökare har varit som det brukar, jag har alltid mycket folk här så det är kul. Det är ju många som återkommer år efter år, berättar Jan-Erik Nilsson.

Men nu när det är slut ligger fokuset på hallonodlingen. Ett bär som är minst lika populärt ute på gården i Torsäng, som jordgubbarna.

– Hallon har vi gått om. De är väldigt populära då lika många kommer hit för hallon, som för jordgubbarna, berättar Jan-Erik Nilsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter IT-skandalen – regeringen kan avgå i dag

Under onsdagsmorgonen förklarade de fyra allianspartiernas partiledare att en misstroendeförklaring ska väckas mot tre ministrar. Enligt uppgifter till SVT kan regeringen meddela sin avgång under onsdagen.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.14:35, 26 juli, 2017

Efter IT-skandalen – regeringen kan avgå i dag
Statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Den senaste tiden har den så kallade IT-skandalen varit den stora snackisen inom svensk politik. Det har uppdagats att hemliga register hos Transportstyrelsen läckt ut till tekniker i Östeuropa.

De fyra partiledarna för allianspartierna, Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L) menar att tre socialdemokratiska ministrar känt till de stora IT-säkerhetsbristerna i två år utan att agera.

Nu vill Alliansen tvinga bort inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson. Man kallade till presskonferens under onsdagsmorgonen där man gick ut med att en misstroendeförklaring kommer att väckas.

– Vi i Alliansen har begärt att de ansvariga ministrarna ska komma till riksdagen och redogöra för hur regeringens handlande har sett ut i samband med den här krisen, och det har inte gett tillfredsställande svar, sa Anna Kinberg Batra (M) enligt SVT.

Om minst 175 av 349 riksdagsledamöter röstar ja till en misstroendeförklaring kommer riksdagen att förklara sitt misstroende.

Enligt flera källor till SVT kan statsminister Stefan Löfven (S) och regeringen komma att avgå under onsdagen. En pressträff väntas hållas under kvällen.

– Ja, det finns absolut en potentiell risk att statsminister Stefan Löfven meddelar sin avgång, säger en källa till SVT.

Stefan Löfven ska ha två alternativ i om regeringen avgår. Den ena är att utlysa ett extra val, som då hålls inom tre månader. Det andra alternativet är att Löfven och hans regering avgår utan att utlysa ett extra val. I detta fall blir det en ny talmansrunda där riksdagens talman får titta på andra regeringsalternativ.

FaktaMisstroendeförklaring

Riksdagen kan tvinga regeringen eller en minister att avgå genom att göra en misstroendeförklaring. Så här går det till:

Minst 35 ledamöter måste gå ihop och föreslå att riksdagen ska rösta om att göra en misstroendeförklaring för att en omröstning ska bli av. Minst 175 ledamöter måste rösta ja till förslaget för att riksdagen ska förklara sitt misstroende för regeringen eller ministern.

Det är en majoritet av riksdagens 349 ledamöter. Om riksdagen kommer fram till att den inte har förtroende för statsministern måste hela regeringen avgå eller utlysa ett extra val. Om riksdagen kommer fram till att den inte har förtroende för en minister måste ministern avgå.

Källa: Riksdagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Forna Idol-deltagaren kommer till Kristianstad

Under onsdagskvällen kommer den gamla idol-deltagaren till Kristianstad. Där ska han uppträda på Biljardkompaniet.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.11:33, 26 juli, 2017

Forna Idol-deltagaren kommer till Kristianstad
Foto: Kulturföreningen Äntligen

Den 25-åriga sångaren Jens Hult, känd från idol då han kom fyra i tävlingen 2013, kommer till Kristianstad. Detta då han under onsdagskvällen ska uppträda på Biljardkompaniet.

Men det är en förändrad sångare som intar scenen jämfört med när vi såg honom i Idol. Numera ligger fokus på karriären som vissångare på svenska, där flera av låtarna i hans nya album ”Tiden före mig” har djupa texter. Något han reflekterat över under skapande-processen.

– Albumet är en beundran till hjärtat, det är min oskuld, mina tankar satta till låtar. Varje låt står för sin egen emotion, utan stolthet eller skynke. Albumet är min resa in i den tabubelagda känslovärlden, säger Jens Hult i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad-tjej utbytt när Sverige föll

Under gårdagen spelade Sverige den sista gruppspelsmatchen i fotbolls-EM. Som bekant återfanns två spelare med kopplingar till Kristianstad i den svenska truppen.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.09:05, 26 juli, 2017

Kristianstad-tjej utbytt när Sverige föll
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Italien stod för motståndet i EM:s sista gruppspelsmatch för det svenska damlandslaget. I Sveriges startelva återfanns den Kristianstad-födde och forna KDFF spelaren Kosovare Asllani som startade på högermittfältet. För lagkaptenen och mittbacken Nilla Fischer, som även hon har ett förflutet i Kristianstad, blev det en bänkplats. Det skulle senare visa sig att hon behövts på planen.

Förutsättningarna var solklara. Vann Sverige, samtidigt som Tyskland inte tog en storvinst mot grupptrean Ryssland, skulle de vinna gruppen. Dessvärre ville jumbon Italien annorlunda då de kom ut som ett helt nytt lag jämfört med tidigare matcher.

Sverige hamnade i underläge redan tre minuter in i matchen efter klumpigt försvarsspel. Anfallaren Stina Blackstenius lyckades dock ordna en straff som Lotta Schelin förvaltade. Dessvärre för Sveriges del lyckades Italien återta ledningen fem minuter innan halvlek. 1-2 underläget i halvlek var ett faktum.

Efter en blek insats från Kosovare Asllani, där hon hade det tufft på sin högerkant mot Italiens snabba vänsterback, blev hon utbytt i halvlek.

Det skulle dock bara dröja ett par minuter in i andra halvlek innan Stina Blackstenius kvitterade efter en fin volleyträff med vänster-foten. Därefter dominerade Sverige matchen och radade upp chans efter chans. Dessvärre var det Italien som skulle dra det längsta strået. Efter 85 minuter tryckte de in 2-3 som skulle visa sig bli segermålet.

Samtidigt som Tyskland vann med 2-0 innebar det att Sverige slutade tvåa i gruppen. Nu väntar hemmanationen Holland i slutspelet.

Nilla Fischer blev kvar på bänken hela matchen igenom.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinnan missnöjd med tävlingshäst – krävde skadestånd

I en försäljningstvist kring en tävlingshäst krävdes en Kristianstadsbo på skadestånd och ett upphävt köp. Tingsrätten avslog ärendet och hästköparen tvingas betala rättegångskostnader på över 200 000 kronor.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.08:03, 26 juli, 2017

Kvinnan missnöjd med tävlingshäst – krävde skadestånd
Foto: Pixabay

En kvinna från Kristianstad som sålt en tävlingshäst har varit i oense med köparen som inte var nöjd med hästen. Köparen är en kvinna från en närliggande kommun som betalade 190 000 kronor. I avtalet stod det att hästen var fullt frisk samt utan olater.

Efter några dagar hos sin nya ägare reste sig hästen vid ridning och den skenade vid tre tillfällen. En gång gick hästen över och hamnade på ägaren som fick skador. Vid en ryggröntgen hittades flera förändringar på hästen som ska ha tagit minst ett år att utveckla.

Hästägaren valde att stämma Kristianstadskvinnan och ville lämna tillbaka hästen samt få tillbaka pengarna. Hon ville också ha ett skadestånd på 65 644 kronor för pengar som lagts på undersökningar, ridprov, försäkringar och uppstallning.

Kristianstadskvinnan bestred stämningen och menade att hästen inte var felaktig när köpet genomfördes. Hon har hävdat att garantierna i avtalet ska begränsas till hennes kännedom om hästen.

Kristianstads tingsrätt valde att gå på Kristianstadskvinnans linje och hänvisar till de undersökningar som gjorts av hästen. Hästägarens stämningsansökan lämnades därmed utan bifall och hon måste ersätta Kristianstadskvinnan för hennes rättegångskostnader på 203 372 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng