Ny skallgång i dag efter försvunna Lina

På söndagen kommer Missing People att arrangera en ny skallgång efter försvunna 23-åringen Lina. Det meddelar organisationen i sociala medier.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.00:59, 16 juli, 2017

Ny skallgång i dag efter försvunna Lina
Missing People arrangerar en ny skallgång på söndagen.

Det var den 6 juli som den 23-åriga kvinnan anmäldes försvunnen till polisen. Hon hade då senaste setts till i Vittskövle söder om Kristianstad. Det misstänks inte vara något brott bakom försvinnandet. Den ideella organisationen Missing People gick tidigt ut med en efterlysning.

Nu har de genomfört officiella skallgångar under fyra dagar. Den senaste var i tisdags, då de sökte med folk till fots, med drönare och terrängfordon utan att hitta några spår.

Idag kommer ytterligare en skallgång att genomföras. Det meddelar Missing People på sin Facebooksida. De söker nu frivilliga som vill delta i sökandet efter kvinnan. Under de senaste insatserna har mellan 60-70 personer deltagit.

LÄS MER: Så blev resultatet av senaste skallgången

Samlingsplatsen är denna gång flyttad från Ica Kvantum till adressen ”Nosabyvägen 248”. Enligt inlägget ska de frivilliga samlas klockan 15.00 och det går att ansluta löpande tre timmar framåt. Tidigare har ansvariga inom organisationen även uppmanat allmänheten att vara vaksamma.

– Väldigt tacksamma att folk håller ögonen öppna. Ser ni något, ta kontakt med polisen i första hand eller alternativt oss, har Robert Folkstrand, operativ chef, tidigare sagt till 24kristianstad.

Har du sett kvinnan eller har du information som kan leda till att hon hittas. Ring polisen på 114 14.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Inför katastrofen – Kristianstadsborna sämst rustade

Kan få stora konsekvenser.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.18:55, 22 november, 2017

EXTRA: Inför katastrofen – Kristianstadsborna sämst rustade
Foto: Pxhere

Om Skåne och Kristianstad skulle drabbas av en naturkatastrof är medborgarna sämst rustade i landet, visar en rapport från teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang kallad Samhällsbarometern. 

Samtidigt visar siffrorna att de som bor i Skåne och Kristianstad inte känner någon oro för katastrofen eftersom man inte vidtagit så omfattande åtgärder.

Faktum är att Skåne hamnar etta på listan över de län där invånarna är sämst förberedda, strax före Kronobergs län.

– Vi drabbas oundvikligen av olika naturkatastrofer emellanåt och vi måste därför bygga våra städer för att de ska klara olika händelser, exempelvis snöstormar och kraftiga regnmassor. Om vi inte tar hänsyn till detta kan det på sikt få stora konsekvenser, säger Per Hedebäck, vd på Projektengagemang.

Östgötarna är de som främst oroar sig för att något ska inträffa. Så många som var fjärde person i Östergötland har nämligen gjort någon sorts förberedelse inför en eventuell naturkatastrof, visar Samhällsbarometern.

De som förberett sig har främst bunkrat upp med ficklampor, batterier och konserver. Hela 59 procent av de tillfrågade i landet har dessutom sökt information om hur man bör agera vid en naturkatastrof.

Samtidigt uppger majoriteten att de inte skulle klara sig i sitt hem längre än en vecka. Enligt undersökningen anser de flesta inte heller att deras städer är tillräckligt rustade för olika katastrofer. Främst är det krisberedskapen för terrorattentat och sjukdomsepidemier som oroar.

Tio procent av de tillfrågade i Skåne uppgav att de var lite förberedda för katastrof medan tre procent uppgav att de var väl rustade. Siffror som alltså placerar Skåne på plats nummer ett över län med sämst förberedelser.

Bäst rustade är man i Östergötland, Blekinge och Norrbotten.

Totalt frågades 2 500 personer i åldrarna 18 till 74 år i landet om sina förberedelser inför en eventuellt annalkande naturkatastrof.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Restaurangrånet på Gamlegården

Så går jakten på restaurangrånarna

Här är senaste nytt om restaurangrånet på Gamlegården.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.18:03, 22 november, 2017

Så går jakten på restaurangrånarna
Det är nu tre veckor sedan rånet inträffade. Foto: Henrik Nordell/Arkiv.

Det var den 31 oktober som tre beväpnade män begick ett rån mot Gamlegårdens Grekiska Restaurang. När tre veckor nu passerat sedan brottet begicks har polisen ännu inga misstänkta.

– Vi håller fortsatt på med analyser av det material som vi hämtat in och väntar på svar från teknikerna. Där fortsätter vi arbetet som vanligt, säger Tommy Börjesson, kommissarien som leder utredningen.

LÄS MER: Här är det senaste om restaurang-rånet

Vad är det för material ni hämtat in?
– Det är dels det som säkrats i samband med den tekniska undersökningen och sen är det vissa spår som vi skickat in. Vi får se vad det kan ge.

Tidigt i undersökningen höll polisen vittnesförhör, men några nya uppgifter har inte lyckats komma fram genom vittnen.

– Nej, det kan man inte säg. Det vi hade där fick vi ganska tidigt. Det har varit vissa vittnen som hörts och vissa som var i närheten. Men det har inte varit mer sen.

Kort efter att rånet genomförts kunde man slå fast att rånarna fångats på övervakningsfilm, någonting som dock inte har kunnat föra undersökningen framåt.

– Den säger inte så mycket, eftersom det är maskerade personer.

Vid det väpnade rånet fick de tre gärningsmännen med sig en okänd summa kontanter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BEDRÄGERIFALLET

Män misstänkta för tio bedrägerifall

Fyra män är misstänkta för tio fall av grovt bedrägeri eller försök till grovt bedrägeri.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:00, 22 november, 2017

Män misstänkta för tio bedrägerifall
Männen sitter fortsatt häktade. Foto: Bildbyrån.

Häktningstiden för de fyra män från Kristianstad som är misstänkta för grovt bedrägeri har nu förlängts. På tisdagen begärde åklagaren om förlängd åtalstid rörande de bedrägerier som ägt rum runt om i Sverige.

Det var efter att de försökt hyra en bil på Hertz Biluthyrning i Kristianstad som männen kunde anhållas, efter att ha använt sig av falska handlingar. Sedan tidigare har det framkommit att männen är misstänkta även för bedrägerier i Växjö och på Sturup flygplats.

LÄS MER: Fyra män häktade för grovt bedrägeri

Antalet brott de fyra männen, som är i åldrarna 34-44 år, är misstänkta för har sedan dess stigit. I framställan om förlängd åtalstid framkommer det att männen är misstänkta för inte mindre än tio fall av grovt bedrägeri eller försök till grovt bedrägeri.

De fyra männen ska – förutom i Kristianstad och Växjö samt på Sturup – även ha hyrt bilar eller försökt hyra bilar i Borås, Uddevalla, Göteborg, Enköping och Örebro. Brotten ska ha skett från slutet av juli fram till mitten av september, då männen anhölls.

Anledningen till att männen omhäktats är att tolkningen och analysen av innehållet i männens telefoner ännu inte är klar. Först när den är klar ska männen förhöras gällande resultatet.

Det framkommer även att åklagaren inväntar svar från utlandet, gällande uppgifter som framkommit vid vid häktningsförhandlingar.

Åklagaren ska väcka åtal senast den 5 december.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

RÅNVÅGEN I KRISTIANSTAD

Misstänkta män fortsatt häktade för rån

Häktningstiden har förlängts för männen som är misstänkta för rånvågen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:30, 22 november, 2017

Misstänkta män fortsatt häktade för rån
Det var i september rånvågen slog till mot Kristianstad – där fyra män nu är misstänkta för tre av de fem rånen. Foto: Henrik Nordell/Arkiv.

Sedan slutet av september sitter fyra män häktade med anledning av den rånvåg som slog till mot Kristianstad under samma månad. På onsdagen kom så beslutet att häktningstiden för de fyra misstänkta förlängs, med anledning av att analyssvaren från Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) ännu inte kommit.

Analyssvaren av det anträffade godset förväntas preliminärt vara klara i mitten av december. När dessa nått åklagaren kommer slutförhör att hållas med de fyra misstänkta männen.

LÄS MER: Tre män åkte fast – här är allt om rånvågen i Kristianstad

En av de misstänkta, en 19-årig man, är i nuläget enbart misstänkt för rånet mot Ica Nära Färlöv den 18 september. Två 20-åriga män är i sin tur misstänkta för rånet mot Ica Nära Färlöv men även rånet mot Hesslegatans Kök & Bar den 2 september och rånförsöket mot Sturebröd den 9 september.

Medan de övriga tre männen nekar till brott har den fjärde, en 22-åring, erkänt brotten som han misstänks för. Förutom rånen mot Ica Nära Färlöv och Hesslegatans Kök & Bar samt rånförsöket mot Sturebröd är 22-åringen även misstänkt för grov stöld i Färlöv, dagarna innan det första rånet.

Häktningstiden är nu förlängd till och med den 5 december.

I dagsläget saknar polisen misstänkta från flera andra uppmärksammade rån i Kristianstad. Det gäller rånen mot OKQ8 (3 september), Hotell Kong Christian (11 september), Gamlegårdens Grekiska Restaurang (31 oktober), Långebrogrillen (17 november) och Rödaleds Gatukök (19 november).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Zlatans historiska skor sålda – budades hem för storsumma

Så mycket fick den nya ägaren betala för bragdskorna.

Mia Martelleur

Kl.12:19, 22 november, 2017

3 bilder
  • Montage: Joel Marklund / Marcus Ericsson - Bildbyrån
    Montage: Joel Marklund / Marcus Ericsson - Bildbyrån
  • Zlatan Ibrahimovic gšör 4-2 till Sverige med en cykelspark. Foto: Marcus Ericsson / BILDBYRÅN
    Zlatan Ibrahimovic gšör 4-2 till Sverige med en cykelspark. Foto: Marcus Ericsson / BILDBYRÅN
  • 14 november 2012.  Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁN
    14 november 2012. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁN

I förra veckan rapporterade 24Sverige att Zlatans legendariska skor skulle auktioneras ut på Stockholms Auktionsverk.

Fotbollslegendaren bar skorna under matchen mellan Sverige och England den 14 november 2012. Zlatan stod där för Sveriges alla mål och gjorde ett av sina mest uppmärksammade mål – en bicykleta från 30 meters håll.

LÄS MER: Zlatans legendariska skor till salu – så kan de bli dina

 

Nu meddelar Stockholms Auktionsverk att bragdskorna har fått en ny ägare. De auktionerades på tisdagen ut för 282 000 kronor.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng