Bil körde in i träd

(Uppdaterad 15.36) På söndagseftermiddagen körde en bil in i ett träd utanför Kristianstad.

Josefine Göransson

Kl.14:44, 16 juli, 2017

Bil körde in i träd
Foto: Arkiv

Strax efter klockan 14.30 på söndagen inträffade en trafikolycka på Gälltoftavägen i Fjälkinge utanför Kristianstad. Enligt uppgift ska en personbil då ha kört in i ett träd.

Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till platsen.

– Alla ska vara ute ur bilen, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral region Syd.

Om någon person behövde föras till sjukhus är okänt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor polisinsats – 24 personer misstänkta för brott

Efter en instats mot en person som sålde droger på nätet kunde polisen identifiera ett stort antal säljare som nu misstänks för brott.

Michaela Ekström

Kl.15:52, 22 februari, 2018

Stor polisinsats – 24 personer misstänkta för brott
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

En nationell polisinsats mot fentanylförsäljare ledde polisen till fler husrannsakningar på olika orter i region Syd. Hittills är 24 personer brottsmisstänkta och 7 personer är under vård för missbruk. Detta skriver Sydsvenskan.

– Det som ligger bakom den här lyckade insatsen är ett fantastiskt bra arbete ute i lokalpolisområdena, säger Mats Berggren, underrättelsechef i region Syd i en kommentar på polisens hemsida.

I husrannsakningarna har polisen bland annat påträffat en cannabisodling, 1,5 kilo cannabis, cirka 1 000 narkotikaklassade tabletter, 200 doser LSD, tre jaktgevär och en pistol. Man har även tagit mindre mängder fentanyl och amfetamin i beslag.

Det som började mot som ett tillslag mot en person som sålde fentanyl på nätet ledde vidare till 35 misstänkta köpare i region Syd. Hittills har polisen gjort hembesök hos 24 av dessa och inlett förundersökningar mot 8 personer, varav två sitter häktade.

– När vi gör de här hembesöken blir det påfallande vilken misär den som är missbrukare lever under. Därför gläds vi också åt att insatsen lett till att sju medborgare nu är under vård för sitt missbruk, säger Mats Berggren.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

17-åring: ”Jag ska döda dig på Näsby”

Dödshotade personal – nu döms han av tingsrätten.

Robert Rosén

Kl.13:44, 22 februari, 2018

17-åring: ”Jag ska döda dig på Näsby”
Kristianstads tingsrätt har dömt mannen för tre av de fyra brott han stod åtalad för. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

En 17-årig pojke gjorde sig i somras skyldig till flera brott. Nu har Kristianstads tingsrätt dömt honom för snatteri, olaga hot och ofredande.

Det första brottet inträffade i början av juni. Pojken besökte då H&M i Kristianstad, varpå larmet gick när han lämnade butiken. I hans väska fann man därefter kläder värda cirka 800 kronor.

LÄS MER: Misshandlade sambon – uttryckte dödshot

17-åringen själv har berättat att han en stund lämnade sin väska obevakad och att någon då måste ha placerat kläderna i väskan. Tingsrätten menar dock att förklaringen inte förtjänar tilltro och dömer honom för snatteri.

I slutet av juli gjorde sig så 17-åringen till fler brott. Han bodde vid tillfället på ett HVB-hem i Kristianstads kommun. En diskussion utbröt där en dag gällande låsningen av 17-åringens rum, varvid han hotade en i personalen med att säga ”Vi ses på Näsby. Jag ska döda dig på Näsby. Du får se”.

När teamledaren på boendet sedan informerades om det hela uppfattade såväl han som den hotade mannen att 17-åringen bekräftade hotet, då han sa ”Du ska få se”. Pojken har nekat till hoten men Kristianstads tingsrätt finner ingen anledning att ifrågasätta berättelsen, som även får stöd av teamledaren. Hans döms därför för olaga hot.

Senare i juli knuffade 17-åringen en man, som genom att ta tag i ett trappräcke undvek att att trilla nedför trappan. En annan man skyndade sedan dit och lyckades avvärja 17-åringen från att utdela ytterligare en knuff. För detta döms 17-åringen för ofredande. Han stod även åtalad för ytterligare ett ofredande, sedan han påstås ha knuffat ytterligare en man på boendet. Från detta åtal frias han dock då det inte är styrkt.

Påföljden har bestämts till ungdomsvård med föreskriften om att 17-åringen ska följa en redan upprättad vårdplan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera bilinbrott inträffade på tisdagen

Bilister möttes av sönderslagna rutor.

Robert Rosén

Kl.12:15, 22 februari, 2018

Flera bilinbrott inträffade på tisdagen
Inbrotten inträffade i Kristianstad och Åhus. Foto: Arkiv.

Vid lunchtid på tisdagen upptäcktes det att någon brutit sig in i en personbil på Grönbetesvägen i Kristianstad. Under måndagen eller tisdagen hade någon krossat en ruta till bilen – dock utan att komma över någonting.

– Man har rotat runt i bilen men det är inget stulet. Förmodligen gick ett larm så att de blev skrämda, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen.

LÄS MER: Polisens uppmaning: ”Se till att bilen är tom”

På tisdagskvällen skulle så ytterligare två bilinbrott inträffa i kommunen. Vid bägge tillfällena var det bilister i Åhus som blev utsatta.

Klockan 18 upptäcktes det att någon slagit in rutan till en bil som stod parkerad utanför Åhus TräningscenterStormgatan. Gärningsmannen kom då över en väska innehållandes matlåda, kollegieblock och böcker.

Bara 45 minuter senare gjordes ytterligare en anmälan i Åhusområdet. Den här gången var det en bil som stod parkerad utanför ridskolan på Hornavägen som blev utsatt.

– Man har fått rutan krossad och en plånbok är borta, säger Robert Loeffel.

Plånboken vid den tredje stölden innehöll körkort och bankkort.

Samtliga bilinbrott är rubricerade som stöld ur motordrivet fordon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man misshandlades i centrala Kristianstad

Polis fann nerslagen man i Kristianstad.

Robert Rosén

Kl.12:03, 22 februari, 2018

Man misshandlades i centrala Kristianstad
Misshandeln inträffade på Östra Boulevarden. Foto: Arkiv.

Strax efter klockan 14 i fredagseftermiddag upptäckte patrullerande polis hur ett bråk brutit ut på Östra Boulevarden i Kristianstad. De fann då en man i 30-årsåldern med skadat ögonbryn, sedan han fått en smäll.

– Han vill inte medverka i utredningen eller säga någonting. Men vi skriver en anmälan efter att vi hittat en skadad person. Han hade fått en smäll på ögonbrynet men vill inte uttala sig i övrigt, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen.

LÄS MER: Misshandlade sin hustru – hotade att döda henne

Polis har nu upprättat en anmälan om misshandel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

27-åring stal varor värda en kvarts miljon

Mannen genomförde omfattande stöld från företag.

Robert Rosén

Kl.11:55, 22 februari, 2018

27-åring stal varor värda en kvarts miljon
Fängelse väntar nu en av gärningsmännen. Foto: Arkiv.

Tre män stod i Hässleholms tingsrätt åtalade för stöld av dörrar från ett företag i Osby. Efter stölderna, vilka inträffade under hösten 2017, har nu en 27-åring, 22-åring och 21-åring dömts för brotten.

Företaget har uppgett att sammanlagt 191 dörrar till ett samlat värde av knappt 530 000 kronor stals under perioden september-december 2017. Stölderna kunde upptäckas först när en hjullastare saknades, och därför anmäldes som stulen. När bolaget sedan gick igenom övervakningsfilmer kunde man se hur pallar med ytterdörrar stulits vid flera separata tillfällen.

LÄS MER: Ungdomstjänst väntar efter jackstöld

Den 27-årige mannen har erkänt att han stulit 85 stycken dörrar, värda drygt 220 000 kronor, då han var i behov av pengar. Enligt mannen ska han och 21-åringen tillsammans ha stulit dörrarna, där 27-åringen sedan sålt vidare flera dörrar och delat på pengarna tillsammans med 21-åringen.

21-åringen har även han erkänt att han medverkade vid tre av tillfällena. Han uppger dock att han känt sig tvingad till att stjäla och att han förutom försäljning av två dörrar inte haft någon vinning på stölderna. Även 22-åringen har erkänt att han medverkat vid några tillfällen, men att han enbart varit med och lastat dörrarna och kört de till en lokal.

Hässleholms tingsrätt menar att det inte går att slå fast att just 191 dörrar stulits och 27-åringen ska därför enbart dömas för grov stöld för de dörrar han har erkänt att han stulit. Att 21-åringen medverkat vid fler tillfällen än de han erkänt går inte heller att bevisa och tingsrätten dömer honom därför för stöld av 39 dörrar. 22-åringen döms i sin tur för medhjälp till stöld av 28 stycken ytterdörrar.

Den 27-årige mannen döms utöver dörrstölderna även för stöld av den hjullastare, värd 25 000 kronor, som stals från Osbyföretaget. Vad gäller påföljd har Hässleholms tingsrätt tagit i hänsyn till att 27-åringen satt i system att stjäla dörrar, och att det inte rör sig om något enstaka tillfälle. Någon annan påföljd än fängelse kan därför inte komma i fråga. Fängelsestraffet har bestämts till åtta månader.

De två andra gärningsmännen undslipper dock fängelse. Påföljden för 21-åringen har bestämts till skyddstillsyn förenat med 120 timmars samhällstjänst medan 22-åringen får en villkorlig dom förenat med 100 dagsböter. Samtliga män ska även betala skadestånd för brotten de dömts för.

Utöver de tre gärningsmännen stod även tre män åtalade för häleri, sedan de köpt ytterdörrar av 27-åringen. Två av männen har erkänt brott och berättat att de tänkte sälja vidare dörrarna. De döms därför för häleri, där påföljden bestämts till villkorlig dom förenat med 50 dagsböter. Den tredje mannen som åtalades för häleri frikänns i sin tur, då tingsrätten inte anser det bevisat att han insett att dörrarna var stulna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng