Kristianstadsprofilen öppnar nytt i Sölvesborg

Efter åtta år på Mäklarringen i Kristianstad har Eva Kraft beslutat sig för att öppna en egen verksamhet. Nu öppnar hon mäklarkontoret i Sölvesborg.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.08:59, 14 juli, 2017

Kristianstadsprofilen öppnar nytt i Sölvesborg
Kristianstadsprofilen Eva Kraft öppnar nytt i Sölvesborg.

Eva Kraft är bosatt i Åhus och har arbetat på Mäklarringen i Kristianstad under de senaste åtta åren. Under den tiden har hon lärt känna många människor i bygden, inte minst bland dem som vill köpa och sälja sina bostäder. Östra Göinge har varit en av hennes huvudmarknader. Förra året sålde hon för drygt 37 miljoner kronor.

Nu tar Eva Kraft tagit steget att öppna sitt eget kontor på andra sidan länsgränsen. Hon har nyligen flyttat in i lokaler på Stortorget i Sölvesborg.

– Jag har känt att jag vill utvecklas mer och att jag då vill öppna något eget. Jag är en entreprenör och har drivit företag tidigare. Att det blev just Sölvesborg är dels att det ligger nära geografiskt och att det är ett spännande område. Jag har haft kunder här tidigare och har mycket förkunskaper i bagaget, säger Eva Kraft.

Hur är bostadsmarknaden i Sölvesborg?
– Det är en bra marknad. Jag tror att det, liksom på många andra områden, börjar att röra sig mot att det säljs fler hus och med stigande marknadspriser. De har en fantastiskt vision här att vilja utveckla staden, säger Eva Kraft.

– Sölvesborg har också en riktigt stor fritidshusmarknad som jag ser stor potential i. Det är allt fler danskar som väljer att köpa en stuga, istället för som tidigare sälja den, fortsätter hon.

Vad krävs för att lyckas som mäklare?
– Det handlar mycket om att möta människor i olika situationer och skeden av livet. Det är enklare att göra det som 50-åring än när man är 25 år, man måste ha lite livserfarenhet. Sedan måste man tycka att det är roligt att arbeta. Det krävs att man är driven, säger Eva Kraft.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så går det försäljningen av tv-kända gårdshotellet

I februari lades Tomarps gårdshotell ut till försäljning med en prislapp på 30 miljoner kronor. Men trots ett stort intresse för bostadsannonserna och en medverkan i tv har man ännu inte hittat någon köpare.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:37, 25 juli, 2017

Så går det försäljningen av tv-kända gårdshotellet
Tomarps gårdshotell är fortfarande till salu. Foto: Tomarps gårdshotell

I början av året lades Tomarps Gårdhotell ut till försäljning. Företaget som arrenderade verksamheten hade försatts i konkurs och idén är att hitta någon som vill driva restaurangen och hotellet vidare. Mäklarfirman HRF förmedling fick uppdraget att sälja själva rörelsen, att hitta någon som ville fortsätta med att laga och servera mat och hyra ut rum till gästerna.

Samtidigt skulle själva fastigheterna säljas av mäklare ESNY (Eklund Stockholm New York), något som uppmärksammades nationellt i tv-programmet Toppmäklarna. Prislappen sattes till 30 miljoner kronor. Den högst värderade fastigheten i Kristianstad till salu just nu.

– Vi har inte längre uppdraget. Det har funnits intressenter, men inte i den utsträckningen vi förväntade oss. Det har gjorts många ansträngningar från vår sida, säger mäklaren Jan Ulvenäs.

LÄS MER: Gårdshotellet ska säljas: ”Mitt livsverk”:

I fastigheten ingick det ett bostadshus, hotell samt ett flertal tillhörande byggnader. Bland dessa ett stall, växthus, gåsstuga, hönshus och personalbostad. Fastigheten består dessutom av cirka cirka 20 hektar ängsmark, 12 detaljplanerade tomter och en strandremsa.

För ett par månader sedan bestämde man sig för att plocka bort tomterna från försäljningen och att avyttra dem vid sidan av. Priset sänktes till 22 miljoner kronor.

För bara några dagar sedan plockades annonsen också bort från Hemnet. Någon köpare finns dock ännu inte. Både rörelsen och fastigheten är ännu ute på marknaden och verksamheten drivs vidare även under sommaren.

– Det är fortfarande till salu, säger ägaren Kråke Lithander.

FaktaSå här skrev mäklarfirman ESNY om gården inför försäljningen:

"Idag finns där ett fullskaligt gårdshotell med 15 dubbelrum, utrustade konferenslokaler och välrenommerad krog som är med i White guide. I anslutning till hotellet ligger den nyrenoverade mangårdsbyggnaden. Gårdshotellet ligger avskilt och gästerna uppskattar lugnet med fina promenader och löpslingor i skogen och cykelväg runt sjön."

"Här ordnas matlagningskurser med olika provningar. Här hålls salonger och konstutställningar. Här arrangeras bröllop och här bjuds alltid på god, vällagad mat. Gåsamiddag såväl som stort julbord är självklara inslag i verksamheten."

"Här odlas grönsaker. Här finns fruktodling till egen must. Här finns också ett eget hjorthägn som garanterar att restaurangen alltid har tillgång till kött av prima kvalité. Allt som serveras är tillagat av närproducerade lokala råvaror. På ägorna finns fiskedamm med kinesisk gräskarp. Här finns också får och höns. Gårdshotellet har egen strand och badplats."

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är Kristianstads populäraste butiker

På sidan popularabutiker.se rankas över 200 av Kristianstads butiker efter hur populära de är på Facebook. Här är listan över de affärer som är populärast just nu.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:00, 24 juli, 2017

LISTA: Här är Kristianstads populäraste butiker
I Kristianstad har över 200 butiker rankats utifrån betyg, inlägg med mera på Facebook. Eko i Fjälkinge hamnat i topp.

På siten ”populära butiker” görs en automatisk rangordning av vilka butiker som anses vara mest populära på Facebook. Sidan som drivs av Ted Valentin och Fanny Listherby utgår ifrån de betyg som kunderna sätter, hur många som ”checkat in” i butikerna, antalet ”likes” och flera andra faktorer.

Av de 223 butiker i Kristianstad som finns med på listan är det stormarknaden Eko som ligger i topp. Butiken bildades år 1964 fick då namnet Eko-hallen. Sedan dess har man utökat med ännu fler Eko-butiker i landet. Målet är att ha tio butiker, med huvudkontoret kvar i Fjälkinge.

– Det är en rolig affär att handla i. Hit kommer folk och köper något till barnen eller kanske till trädgården. Vi satsar på kända märken och med schysta priser. Man blir på ganska bra humör av att handla där, säger vd:n Ted Berggren.

Vad är det för kunder som handlar hos er?
– Vi riktar oss till hela familjen med allt samlat under ett tak och har Glitter som det senaste tillskottet, som riktar sig mer till unga tjejer. Vi försöker hålla oss moderna och förnya oss hela tiden. Det som styr är efterfrågan på marknaden, säger Ted Berggren.


Här är topp tio-listan för Kristianstad just nu:

1. Eko, Fjälkinge: 9,2 av 10.
2. Töserna Andersson: 9,1 av 10. (butik och kafé)
3. Ica Maxi, Kristianstad: 9 av 10.
4. Erikshjälpen Second Hand: 8,9 av 10.
5. Rörbäckens trädgård: 8,5 av 10.
6. Biltema: 8,5 av 10.
7. Åhus Finest: 8,4 av 10.
8. Broköp, Tollarp: 8,4 av 10.
9. Lekia, Kristianstad: 8,3 av 10.
10. Jula, Kristianstad: 8,3 av 10 (delad med Cenino Donna som också har 8,3 av 10).

Fotnot: Galleria boulevard har betyget 8,8 av 10. Men eftersom att det inte är en enskild butik har vi valt att placera de utanför denna lista. Även Smaktorget i Åhus har fått ett högt betyg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans företag

Deras nya restaurang har blivit en succé

För bara ett par månader sedan öppnade restaurangen Skeppsbron No5 i Åhus. De har specialiserat sig på hamburgare, något som hittills har blivit en succé.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:52, 23 juli, 2017

2 bilder
  • Charlotta Thell är chef på Skeppsbron No5 i Åhus.
    Charlotta Thell är chef på Skeppsbron No5 i Åhus.

Entreprenören Tommy Ekenros har gjort sig känd för sin cateringfirma Kött-Essen som han har drivit under cirka 20 års tid. I början av året beslutade han sig för att utöka med en finrestaurang i Åhus. Företaget tog över en fastighet alldeles intill vattnet och strandpromenaden. Byggnaden rustades upp och i mitten av maj invigdes Skeppsbron No5.

– Vi har haft belamrat med gäster och nu under beachhandbollen har det varit fullbokat. Hit kommer både Åhusbor och turister, säger restaurangchefen Charlotta Thell om framgången.

När 24kristianstad kommer på besök skiner solen från himlen och massor med fritidsbåtar ligger i hamn, bara några meter från restaurangbyggnaden. Här har de byggt upp en glassbar som också har servering av drycker och mindre rätter. Alldeles intill ligger restaurangdelen med plats för cirka 110 sittande gäster, varav cirka hälften på uteserveringen. Specialiteten är kötträtter.

– Vi har tagit fram en hamburgare gjord på Anguskött som vi serverar med tryffelmajonäs och tre sorters lök. Charlotta heter den, döpt efter ett förlist skepp. Det ligger i tiden att ha finburgare på menyn, där allting görs från grunden och serveras med surdegsbröd. Vi har tagit hamburgaren till en ny nivå, säger Charlotta Thell.

På menyn finns det också flera andra typer av maträtter, bland annat lamm och hjort från Österlén. Även ryggbiffarna och ribsen från gris eller nöt är populära. Idén att att anpassa menyn efter säsong, vilket gör att rätterna kontinuerligt byts ut.

– Vi ska följa med i mattrenderna. Vi tror på det konceptet för att lyckas som restaurang, säger Charlotta Thell.

Totalt tio anställda finns nu på Skeppsbron No5 och visionen är att i framtiden kunna ha öppet året runt. Restaurangen är igång sex dagar i veckan under hela sommaren och till hösten ska de kunna ha öppet på helgerna. Förhoppningen inför framtiden ser ljus ut.

– Vi ligger väldigt fint vid vattnet och tjejerna som jobbar här gör ett fantastiskt arbete. Sedan vi öppnade har här varit hur mycket gäster som helst, säger Charlotta Thell.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad går mot trenden – så utvecklas priserna för lägenheter

Svensk Mäklarstatistik har nyligen släppt nya siffror på prisutvecklingen för bostadsrätter. De visar att det nationellt sett har blivit billigare att köpa en lägenhet under de senaste månaderna. Kristianstads sticker dock ut och går åt motsatt håll.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:02, 21 juli, 2017

Kristianstad går mot trenden – så utvecklas priserna för lägenheter
Priset på lägenheter i Kristianstad ökar.

Mellan månaderna april-juni minskade priserna på bostadsrätter med en procent, sett till hela riket. Det visar nya siffror som Svensk Mäklarstatistik har tagit fram. Samma utveckling skedde för lägenheterna i centrala Stockholm. Förklaringen är att det säljs färre objekt med höga kvadratmeterpriser under sommaren. Då blir genomsnittspriserna också lägre.

– Det är ofta ett lugnare tempo på marknaden i juli och början av augusti, eftersom det ofta genomförs färre bostadsaffärer då många är på semester. Samtidigt är sommaren den period som speciellt studenter och familjer som ska byta bostadsort är aktiva. Det brukar leda till prisuppgångar på studentlägenheter och mindre bostadsrätter, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

I Kristianstad går däremot priserna på bostadsrätterna åt motsatt riktning. Under de senaste tre månaderna skedde det en ökning med 2,4 procent, beräknat på totalt 115 sålda lägenheter. Det innebär att en genomsnittlig bostadsrätt i Kristianstad nu kostar över en miljon kronor. Priset per kvadratmeter har under det senaste året ökat med 764 kronor till cirka 15 000 kronor.

Ett flertal andra orter i Skåne har dock haft en betydligt större ökning av bostadsrättspriserna. Det visar siffrorna från Mäklarstatistik. I Vellinge har lägenhetspriserna ökat med 38 procent på ett halvår och kostar nu över 31 000 kronor per kvadratmeter. För det priset får man tre gånger större boyta i Hässleholm (där det alltså kostar cirka 10 000 kronor/kvadratmeter).

Sett till de senaste tre månaderna ligger Alingsås kommun i topp, där priserna på bostadsrätter har stigit med hela 33 procent.

Fotnot: På Hemnet finns det nu lägenheter till salu i Kristianstad, där priset varierar från 395 000 kronor (Charlottesborg) till 1 895 000 kronor (Hammar).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: 850 personer får lämna Telia

Efter Telias vinstras kommer nu sparpaketet: 850 personer får lämna företaget, varav 650 i Sverige. 

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.08:33, 20 juli, 2017

EXTRA: 850 personer får lämna Telia
Foto: Mostphotos

Bolagets personalstyrka kommer minskas i Sverige med 8 procent, skriver Dagens Industri på torsdagen. Detta efter att företaget redovisat en minskad omsättning och ett fallande resultat i sin Q2-rapport.

Telias VD Johan Dannelind skriver i kvartalsrapporten att rörelseresultatet är en besvikelse och att företaget behöver få ned sina höga rörelsekostnader. Sparpaketet som varnar om hundratals uppsägningar i Sverige – ska vara lösningen.

– Det är framför allt Sverige som är negativt. Det övriga ser rätt bra ut men i och med att Sverige ser tyngre ut i kvartalet så slår det igenom på gruppnivå, säger Johan Dennelind till TT.

Bolaget spår att effekterna av detta sparande ska synas redan under andra halvåret av 2017.

”Åtgärderna förväntas ge effekt på kostnaderna redan under andra halvåret 2017 med en minskning på omkring 5 procent i Sverige jämfört med föregående år”, står det i delårsrapporten.

 

Fakta
  • Telias omsättning uppgick till 19 801 miljoner kronor, jämfört med 21 130 miljoner kronor i fjol.

  • Under det andra kvartalet landade rörelseresultatet på 2,26 miljarder kronor jämfört med 4,1 miljarder kronor i fjol.

  • Bolagets resultat landade på 1,36 miljarder kronor före skatt och på minus 308 miljoner kronor efter skatt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng