De är Skånes sämsta fotbollslag

Det sämsta fotbollslaget i Skåne är hemmahörande i Kristianstads kommun. Åtminstone om vi tittar strikt tabellmässigt – där division 7-laget Bjärlövs IF fortfarande står på noll poäng. ”Vi har som mål att försöka vinna en match”, säger tränaren Hans Skoug.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.20:00, 14 juli, 2017

De är Skånes sämsta fotbollslag
Enligt statistiken är Bjärlövs IF Skånes sämsta fotbollslag på herrsidan. Foto: Mostphotos.

Att Bjärlövs IF upplever en minst sagt kämpig säsong i Division 7 Nordöstra är snarast en underdrift. Efter 13 avverkade omgångar väntar klubben fortfarande på sin första poäng och har redan en målskillnad på -73 – då man gjort 17 mål och släppt in 90 stycken.

– Vi är begränsade om man säger som så. De som spelar tränar inte, utan de ställer upp för att rädda föreningen. Det är det som gör det. Sen har vi har ju använt 35 spelare tror jag. Det är många som spelar en till två matcher, sen försvinner de, säger Bjärlövs IF-tränaren Hans Skoug.

Den dystra statistiken gör att Bjärlövs IF efter vårsäsongen är Skånes sämsta lag. De är nämligen en av blott två division 7-klubbar med noll poäng och sitter inte på den sämsta målskillnaden. Men likt för många mindre föreningar handlar det i dag snarare om överlevnad än segrar för Bjärlövs IF. På träningarna ligger man på sju-åtta spelare och Hans Skoug berättar att det bara är tre av föreningens spelare som deltagit i mer än 50 procent av säsongens 40-45 träningar.

– Vi får se om föreningen lever kvar. Det är lite det som det handlar om. Det måste komma in fler spelare. Annars går det inte att driva det. Vi får se hur det går.

Just den dåliga uppslutningen på träningarna menar Hans Skoug är en av de stora förklaringarna till att Bjärlövs IF är poänglösa efter halva serien. Konditionen för att orka med hela matcherna finns helt enkelt inte där.

– Vi är lite bättre än siffrorna visar, om jag ska vara helt ärlig. Vi orkar ju inte i matcherna. Det går i 30 minuter i varje halvlek, sen tar det slut. Sen bara rasar det (målen) in. Så enkelt är det, säger Hans Skoug och fortsätter:

– Vi har ingen målvakt heller. Vi vet inte vem som ska stå från match till match, utan det är den som vill stå som får stå. Så såna mål vi släpper in… Det får man inte göra egentligen. Men så är det bara.

Även om Hans Skoug menar att den nordöstra sjuan är en ovanligt stark division 7-serie – med flera lag som skulle hävda sig väl i division 6 – finns det matcher där hans Bjärlövs IF haft god poängchans.

– Sönnarslöv hemma ska vi ha poäng ju (5-6-målet gjordes i 87:e minuten reds anm.). Sen var det en lustig match mot Gärds Köpinge. De får 2-1 i 33:e men vi äger matchen totalt. Tio minuter senare står det 6-1, säger tränaren och lägger till:

– Såna mål vi släpper in får man inte släppa in. Jag accepterar att de spelar ut oss. Men många mål är på våra tekniska fel och många klarar inte organisation.

Förutom det uppenbara målet att föreningen ska leva vidare har man satt upp en annan målsättning till hösten. Nämligen att Bjärlövs IF ska kamma hem en trepoängare, och slippa bli segerlösa under säsongen.

– Vi har som mål att försöka vinna en match. Där är väl nån vi har chans i men det kan bli lite kärvt. Det är beroende på vad vi har för lag också. Vi har några (spelare) som är bättre än de andra och i de sista matcherna har de inte varit med, och då tappar vi. Men vi får se. Målet är att försöka vinna en match. Vilka det blir mot är kämpigt. Vi har ju mött Kamp nu – så det är väl Sönnarslöv eller Strömsborg som vi har chans på och kan lugga på poäng. Men vi får se.

Fotnot: I de skånska division 7-serierna finns ett lag till som gått på sommaruppehåll med noll poäng. Det är Össjö IS som på tio omgångar i Division 7 Nordvästra har en målskillnad på 7-69.

FaktaDe lokala lagen som parkerar på nedflyttningsplats:
Halvvägs in på säsongen ligger flera lag från Kristianstads kommun på nedflyttningsplats, i sina respektive serier. Här går 24Kristianstad igenom de lokala lagen som för närvarande ser ut att trilla ned ett hack i seriesystemet.

Åhus Horna BK – Division 4 Östra
Efter 13 spelade matcher har Åhus blott sex poäng och ligger därmed näst sist i tabellen. I de två sista matcherna innan uppehållet hade man ett gyllene läge att klättra i tabellen, men förlorade mot de bägge kvalkonkurrenterna Snogeröd och Hanaskog.

Kiaby IF – Division 5 Nordöstra
Bottenstriden i den nordöstra femman har potential att utveckla sig till en riktig rysare. I nuläget ligger Kiaby näst sist, med bara Broby bakom sig, men upp till Fjälkinge är det bara en poäng som skiljer. I den sista matchen innan uppehållet åkte Kiaby på en tung förlust, mot ytterligare ett bottenlag. Då Vinslöv vann med 7-3.

Djurröds IK – Division 6 Mellersta
Allt annat än division 7-spel för Djurröd 2018 vore en ordentlig skräll. Under våren inkasserade man blott fyra pinnar och upp till Sösdala på kvalplats skiljer det hela tolv poäng. Den enda trösten är att man faktiskt inte ligger sist, då Höör enbart tagit en poäng.

Everöds IF – Division 6 Östra
I den hyperlokala sexan fightas flera lag från kommunen i bottenstriden. För närvarande är det Everöd som innehar elfteplatsen och är på väg mot division 7. Såväl Wä IF som Önnestads BoIF och Viby IF är dock inom räckhåll. Även här ser det ut att bli en nervig höstsäsong.

Österslövs IS – Division 6 Östra
Bakom Everöd parkerar Österslöv, som inte haft mycket att glädja sig åt under säsongen. Efter 13 spelade matcher är poängskörden fortfarande lika med noll och målskillnaden är mindre smickrande 7-65. Att det blir division 7-spel i Österslöv nästa år är så gott som klart.

På negativ kvalplats parkerar dessutom ytterligare tre lokala lag. Dessa är Fjälkinge IF (Division 5 Nordöstra), Tollarps IF (Division 5 Östra) och Viby IF (Division 6 Östra).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad-tjej utbytt när Sverige föll

Under gårdagen spelade Sverige den sista gruppspelsmatchen i fotbolls-EM. Som bekant återfanns två spelare med kopplingar till Kristianstad i den svenska truppen.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.09:05, 26 juli, 2017

Kristianstad-tjej utbytt när Sverige föll
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Italien stod för motståndet i EM:s sista gruppspelsmatch för det svenska damlandslaget. I Sveriges startelva återfanns den Kristianstad-födde och forna KDFF spelaren Kosovare Asllani som startade på högermittfältet. För lagkaptenen och mittbacken Nilla Fischer, som även hon har ett förflutet i Kristianstad, blev det en bänkplats. Det skulle senare visa sig att hon behövts på planen.

Förutsättningarna var solklara. Vann Sverige, samtidigt som Tyskland inte tog en storvinst mot grupptrean Ryssland, skulle de vinna gruppen. Dessvärre ville jumbon Italien annorlunda då de kom ut som ett helt nytt lag jämfört med tidigare matcher.

Sverige hamnade i underläge redan tre minuter in i matchen efter klumpigt försvarsspel. Anfallaren Stina Blackstenius lyckades dock ordna en straff som Lotta Schelin förvaltade. Dessvärre för Sveriges del lyckades Italien återta ledningen fem minuter innan halvlek. 1-2 underläget i halvlek var ett faktum.

Efter en blek insats från Kosovare Asllani, där hon hade det tufft på sin högerkant mot Italiens snabba vänsterback, blev hon utbytt i halvlek.

Det skulle dock bara dröja ett par minuter in i andra halvlek innan Stina Blackstenius kvitterade efter en fin volleyträff med vänster-foten. Därefter dominerade Sverige matchen och radade upp chans efter chans. Dessvärre var det Italien som skulle dra det längsta strået. Efter 85 minuter tryckte de in 2-3 som skulle visa sig bli segermålet.

Samtidigt som Tyskland vann med 2-0 innebar det att Sverige slutade tvåa i gruppen. Nu väntar hemmanationen Holland i slutspelet.

Nilla Fischer blev kvar på bänken hela matchen igenom.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon tog titeln som Sveriges starkaste kvinna

Martina Andersson från Kristianstad tog i helgen hem guldet som Sveriges starkaste kvinna. "Fruktansvärt kul att vinna på hemmaplan", säger hon.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.17:30, 25 juli, 2017

Hon tog titeln som Sveriges starkaste kvinna
Martina Andersson vann guld i Strongwoman.

Under helgen avgjordes tävlingen, där Sveriges starkaste kvinna utsågs. För andra gången blev vinnaren Martina Andersson från Kristianstad. Hon kan nu glädja sig med ett guld som visar hennes styrka och skicklighet.

– Det känns skönt, fruktansvärt kul att få vinna på hemmaplan, säger hon till 24kristianstad.

Till vardags arbetar Martina som HSL-undersköterska på Kristianstad kommun. Vid sidan av det är det mycket träning inför Strongwoman i klassen upp till 82 kilo.

Ett flertal moment skulle genomföras innan en vinnare kunde koras. Det var allt från att lyfta tunga stenar till att välta däck på snabbast tid (se alla moment i faktarutan). Till sist stod Martina Andersson som vinnare.

– Motståndet var bra. Det var bara 1.5 poäng till tvåan och 1.5 poäng mellan tvåan och trean, säger hon.

Tidigare har Martina Andersson tagit hem titeln som Europas starkaste kvinna. Nästa år kommer hon att tävla i världsmästerskapen i Columbus, USA. Rankad som 11 i världen finns det en chans även på pallplats där.

FaktaFakta: Alla momenten i Strongwoman 2017:

1 Apollon axel, 50 kilo press över huvudet. Lyfta stången från marken och pressa den över huvudet så många gånger som möjligt på 75 sekunder.

– Jag pressa den 17 gånger, säger Martina Andersson.

2.Farmerswalk med 100 kilo i varje hand, springa en strecka på 20 meter så fort som möjligt.

3. Marklyft för max, ingångsvikt 140 kilo.

– Jag satte ett rekord i strongwoman -82. Jag drog 200kg i marklyft, säger Martina Andersson.

4. Däckvält 300 kilo, 4 flipp på snabbast tid.

5.Conans cirkel, 150 kilo i handtaget. Man lyfter upp stången och går så många varv som möjligt.

6. Avslutning med Atlasstenserie där stenarna väger mellan 70-125 kilo.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Karting-EM avgörs i Åsum: ”Allt ska vara tipp-topp”

Under helgen anordnas den sista deltävling i gokartens EM-serie ute på Åsum Ring. Arrangörerna siktar på att tävlingsdagarna ska fortlöpa smidigt. Och det finns förhoppningar om att vinna priset för bästa arrangemang.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.21:20, 25 juli, 2017

Karting-EM avgörs i Åsum: ”Allt ska vara tipp-topp”
Foto: Robert Rosén

Mellan den 26-30 Juli äger den sista deltävlingen rum i gokart-EMÅsum Ring. Som värd för tävlingen står Kristianstad Karting klubb, med ordföranden Tobias Groth i spetsen. Efter ett lyckat SM för ett par veckor sedan hoppas man nu på ännu en succéartad tävling. Dock höjs ribban ytterligare ett snäpp nu när tävlingen är på internationell nivå. Något ordföranden har märkt av.

– Det ställs lite högre krav på att allt ska vara tipp-topp. Det kräver en större struktur kring allting. Sen kommer det hit större lastbilar samt större team runt förarna vilket kräver ännu mer förberedelser.

Under lördag och söndag kommer uppemot 100 personer arbeta med arrangemanget. Sen kommer även CIKFIA (Internationella kartingförbundet) ha ett antal personer på plats.

– CIKFIA kommer nog med en 15 personer iallafall som ska ha hand om tidtagning och en del annat. Sen kommer det ett TV-team som ska sätta upp kamerorna för livesändningarna på CIKFIA:s hemsida, samt på Motors.tv.

Även utanför Åsum Ring krävs det en del förberedelser. Om man räknar alla förare samt alla i teamen runt omkring väntas det komma 1000 personer. Och såvida de inte vill bo i sina lastbilar, krävs det att de kan erbjudas boende.

– Vi har ett samarbete med hotellen i Kristianstad så de vet om att det väntas komma mycket folk. Vi har lagt ut kontaktuppgifter till alla hotell på CIKFIA:s hemsida så att förarna och teamen kan boka direkt via dem, berättar Tobias Groth.

Allt kring evenemanget verkar med andra ord vara väl förberett. Genom allt arbete som lagts ner hoppas arrangörerna upprepa förra årets bedrift, nämligen att utses till bästa deltävling.

– Vi blev utnämnda till det förra året och fick åka ner till Wien på banketten som hölls och ta emot priset. Jag tror ingen annan bana vunnit två år i rad så det hade varit riktigt kul, säger Tobias Groth.

Ser vi till själva tävlingen har vi tio stycken hemmaförare som deltar. Den som ligger bäst till är Noah Milell. Han placerar sig på en 9:e plats i OK-klassen efter att ha slutat på 11:e plats under förra deltävlingen i Finland. En tävling som han låg sjua i serien inför.

 

FaktaLokala förare som deltar:

Andreas Johansson
Caesar Kristiansson
Alfred Nilsson
Benjamin Törnqvist Persson
Axel Bengtsson
Sebastian Persson
Simon Ohlin
Noah Milell
Daniel Vebster
Viktor Gustavsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tunga matcher för båda Kristianstad-lagen

Det blev dessvärre förlust för både IFK och KHK i gårdagens träningsmatcher.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.10:05, 25 juli, 2017

Tunga matcher för båda Kristianstad-lagen
Foto: Bildbyrån/Mathilda Ahlberg

IFK Kristianstad spelade igår-kväll en träningsmatch mot Bundesliga-laget Flensburg-Handewitt. Och med facit i hand kan vi säga att det just nu skiljer ett antal klasser mellan lagen. Efter första halvlek stod resultattavlan på 5-15 i Flensburgs favör. Trots detta stod den nya målvakten Rickard Kappelin för flera fina räddningar under de inledande 30 minuterna.

Den andra halvleken skulle sedan bli bättre för hemmalaget. Den lyckades man vinna med 16-11 vilket gjorde att slutresultatet skrev till 21-26. Ett helt okej resultat med tanke på att laget bara varit igång med säsongen under ett par veckor. Bästa målskytt i Kristianstad blev norrmannen Stig-Tore Moen Nilsen med fem fullträffar.

Även Kristianstad HK spelade träningsmatch under gårdagen. Där stod Team Esbjerg för motståndet. KHK kunde med andra ord vänta sig en tuff match från danskorna som slutade sexa i ligan förra säsongen. Trots detta var det Kristianstad som inledde starkast och gick upp i en 2-0 ledning. Men efter det tog Esbjerg tag i taktpinnen och vände matchen, vilket skulle visa sig på resultatet i halvlek då danskorna ledde med 10-14. I andra halvlek fortsatte Esbjerg kontrollera matchen samtidigt som Kristianstad HK inte riktigt hade orken för 60 minuter. Slutresultatet skrevs till 20-25, där högernian Martina Crhova var Kristianstads bäste målskytt med fyra kassar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klarade målet i EM – nu kan han byta Malmö mot Hawaii

Under förra veckan avgjordes basketens U20-EM i Grekland. Emil Isovic från Kristianstad var en del av den svenska truppen. Tyvärr fick han väldigt sparsamt speltid under turneringen.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.15:45, 24 juli, 2017

Klarade målet i EM – nu kan han byta Malmö mot Hawaii
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Mellan måndag-söndag förra veckan avgjordes U20-EM i basket. Sverige deltog som underdogs då målet i turneringen var att hålla sig kvar i A-gruppen. En som deltog var Emil Isovic, som kommer ifrån Kristianstad. Och det skulle bli en succéinledning för Sverige som lyckades slå en av förhandsfavoriterna Tyskland med 72-66. Men trots den övertygande starten skulle det bli tyngre. I nästa match spelade man mot hemmanationen Grekland. En match som Emil Isovic beskriver som den häftigaste i hans karriär, trots att man förlorade med 79-44.

– Det var helt sjukt vilket tryck det var i hallen. Sen att få spela mot ett så pass bra lag som Grekland var väldigt kul.

Det skulle också vara en av få gånger han fick visa upp sig. Detta då han fick väldigt sparsamt med speltid under turneringen. Något som inte var fallet under träningsmatcherna inför slutspelet.

– I träningsmatcherna fick jag spela en del, men nu fick jag spela väldigt lite och då hann jag inte komma in i det riktigt, säger Emil Isovic.

Efter vinst mot Tjeckien i sista gruppspelsmatchen vankades det slutspel för de svenska juniorerna. Där tog det dessvärre stopp omgående då man förlorade med 39-73 i åttondelsfinalen mot Island. I det läget fick Sverige spela för fortsatt spel i A-EM. Trots att man endast vann en utav tre placeringsmatcher slutade man på en 11 plats och därmed var platsen till nästa turnering säkrad.

– Det var ju vårt mål så det är vi nöjda med. Även om jag inte fick spela så mycket är jag glad att ha varit med i truppen inför och under turneringen, berättar Emil Isovic.

Efter turneringen väntar en oviss framtid för den unge baskettalangen. Dock finns det en del alternativ att välja mellan, men då krävs det även att en del parametrar stämmer utanför basketen.

– Det blir ingen fortsättning för mig i Malbas. Däremot kan det bli så att jag kommer spela college-basket för Hawaii Pacific University istället. Men då måste jag läsa upp några betyg för att det ska bli av, berättar Emil Isovic.

Om äventyret till Hawaii inte skulle bli av, finns det alldeles säkert en del svenska klubbar som vill lägga beslag på landslagsmannen.

– Det är inget jag kan kommentera, säger Emil Isovic.

 

 

 

 

FaktaResultat i Sveriges matcher:

Sverige - Tyskland 72-66
Grekland - Sverige 79-44
Tjeckien - Sverige 56-70
Sverige - Island 39-73
Sverige - Italien 76-66
Sverige - Ukraina 74-77
Montenegro - Sverige 65-61

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng