Så många vill jobba på City Gross i Kristianstad

Det har varit ett enormt intresse att söka till den nya City Gross-butiken i Kristianstad. Cirka 4 500 personer vill jobba där. Detta är vad som händer nu.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:30, 29 maj, 2017

Så många vill jobba på City Gross i Kristianstad
Så här såg det ut när City Gross ordnade rekryteringsträff.

Den 18 maj var sista ansökningsdagen till tjänsterna som ska tillsättas på den nya City Gross-butiken vid C4 Shopping i Kristianstad. Under flera veckors tid har de sökt medarbetare inom alla avdelningar från frukt & grönt till bageri och chark. Totalt är det mellan 60-70 personer som ska få jobb och intresset har varit enormt.

– Det var 4 500 personer som sökte, så det var lite färre jämfört med hur många som sökte till City Gross i Hässleholm. Men det var ungefär det intresset vi förväntade oss, säger Richard Bengtsson, butikschef på City Gross i Kristianstad.

Nyligen har ledningsgruppen blivit tillsatt. De kommer i sin tur rekrytera avdelningscheferna och medarbetarna. Alla personliga brev och CV:n håller nu på att läsas igenom och efter det kommer uppskattningsvis ett par hundra personer att kallas till intervju.

– Det kommer att bli ett gediget arbete. Innan första juli ska de som anställs börja jobba. Många får utbildning i exempelvis säker livsmedelshantering. Vi ska se till att få ett sammansvetsat gäng, säger Richard Bengtsson.

Vad är det som gör City Gross så populärt som arbetsgivare?
– Jag tror att vi en är typ av arbetsplats som passar många människor. Det behövs både personal med speciell kompetens och de som har lägre utbildning. Många har erfarenhet från handeln. Det behövs fler jobb i Kristianstad och fler lär det bli när C4 Shopping växer fram.

City Gross kommer att invigas någon gång under hösten. Innan dess ska butiken inredas och alla varor ska placeras ut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är det senaste om fredagens mordförsök

På fredagen utsattes en man i Kristianstad för mordförsök. Här är det senaste om utredningen.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.21:07, 25 september, 2017

Här är det senaste om fredagens mordförsök
Polisen misstänker ett samband mellan blodet som hittades utanför Lidl och mordförsöket på en man under fredagen.

Det var på fredagen, bara några minuter innan midnatt, som polisen larmades till en lägenhet i Kristianstad. En man född år 1993 hade då förts till Centralsjukhuset i Kristianstad med skador på kroppen, något som 24kristianstad tidigare skrivit om. Han var medvetslös och personerna som skjutsade mannen ville inte berätta vad som hade skett.

Händelsen kan kopplas samman med den avspärrning av parkeringsplatsen utanför matbutiken Lidl som polisen satte upp under lördagsmorgonen. De säkrade blodspår där som har skickats på analys.

– Vi tror att det kan finnas en koppling, men det är inget vi vet ännu, säger kommissarie Anders Svensson.

Polisen har försökt att prata med den man som blev utsatt för mordförsöket. I helgen uppgav de att han inte var villig att delta i utredningen. Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Föreundersökningen fortsätter dock.

– Vi samlar nu material och sammanställer analyser, säger Anders Svensson.

Under måndagen hade fortfarande ingen gärningsman gripits för mordförsöket. Det finns inte heller någon utpekad person som misstänks för gärningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter ”Loffes” död – sambon säljer parets livsverk

"Jag kommer ju inte kunna bo kvar i det här stora huset".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.19:08, 25 september, 2017

Efter ”Loffes” död – sambon säljer parets livsverk
Foto: Bildbyrån

Den 31:e augusti i år gick den folkkära skådespelaren och mångsysslaren Janne ”Loffe” Carlsson ur tiden efter en 18 månader lång kamp mot levercancer.

I en intervju med tidningen Expressen berättar nu Gurianne Sandven om den hårda kampen efter hans bortgång.

– Det är nästan som att man inte förstår att det har hänt. Som att Janne är ute på en resa och kommer hem snart. Döden kom så plötsligt, vi var ju inte beredda, säger Gurianne till Expressen.

”Loffes” död innebär också att Gurianne kommer att tvingas sälja parets bostad i Kristianstad.

Huset är 350 kvadratmeter och vi har tre fastigheter på 6500 kvadratmeter tomt. Vi har simbassäng. När ska jag hinna med det, och jobba heltid och ha en hund som jag är ute och går med? Det finns liksom inte tid att ta hand om det. Det är lättare när man är två, säger Gurianne till Expressen.

–  Vi har byggt det så som vi vill ha det. Det här är paradiset på jorden, där vi bor. Men att bo kvar här bland alla minnen, det är också otroligt jobbigt. Det känns inte bra om jag ska göra det. Men framför allt för att det är så stort, och det krävs ju reparationer efterhand. Och jag kommer varken ha råd eller möjlighet att sköta sådana saker. Men det är ju som det är, fortsätter hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Näste man försvinner från Kristianstad

Även han lämnar sin post.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.16:08, 25 september, 2017

4 bilder
 • Joakim Persson och Anders Swahn. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
  Joakim Persson och Anders Swahn. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
 • Serdar Dayat, Lars Åkerman, Atli Evaldsson och Besnik Llazani. Foto: Robert Rosén.
  Serdar Dayat, Lars Åkerman, Atli Evaldsson och Besnik Llazani. Foto: Robert Rosén.
 • Anders Swahn. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
  Anders Swahn. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
 • Joakim Persson. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
  Joakim Persson. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Förra veckan blev det officiellt att Kristianstad FC gjort sig av med sin tränare Joakim Persson på grund av hans åsikter om klubben. Hans ersättare blev den förre detta isländske landslagsmannen Atli Edvaldsson.

Nu står det klart att även sportchefen Anders Swahn inte blir kvar, enligt Kristianstadsbladet. Under måndagen hade Swahn ett möte med klubbens ledning där beslutet togs att Swahn kliver av.

– Anders känner att han inte är motiverad längre. Det hänger ihop med att vi bygger en organisation där flera personer med en diger meritlista är involverade. I det sammanhanget kan man få känslan att man inte är lika motiverad, säger klubbens ordförande Lars Åkerman.

Swahn har varit ensam på sin post sedan klubben bildades för två år sedan men han jobbade för Kristianstads FF i flera år innan. Åkerman berättar att klubben vill bygga en omfattande ungdomsverksamhet på lång sikt och har fått in Serdar Dayat och Atli Edvaldsson.

– De är internationellt meriterade och har jobbat med både elit- och ungdomsutveckling på hög nivå i många länder. Det är en fantastisk möjlighet för en klubb som vår. Då blir det förändringar på vägen och vi har full förståelse för den situationen. Det är tråkigt men vi får respektera det, säger Åkerman.

Han betonar att det inte finns några stridigheter i klubben och beskedet kring Joakim Persson hänger ihop med utvecklingen under säsongen.

– Vad man än gör kan man alltid kritiseras för det men vi kände att den förändringen var nödvändig, säger Åkerman.

Hur mycket hänger Swahns avsked ihop med att Persson försvinner?
– Det har egentligen inte så mycket med det att göra. Det är den utvecklingen vi bygger i klubben nu och jag kan bara ana vad bakgrunden är. Känner man sig inte motiverad är det naturligtvis inte positivt för varken Anders eller klubben. Då är det bättre att gå skilda vägar och det är ett ömsesidigt beslut.

Sportchefsrollen kommer inte att finnas kvar och Anders Swahns uppgifter fördelas på ett antal personer i organisationen. Serdar Dayat är fotbollschef i klubben sedan juli och under vintern kommer man att skissa ytterligare på framtidens organisation.

– Dayat och Edvaldsson kommer att ha viktiga roller där med sin kunskap. Det är den långsiktiga ungdomsutvecklingen som ska lägga grunden till klubben i framtiden. Nu har vi fått en fantastisk möjlighet att få in internationellt meriterade tränare och det vore tjänstefel att inte ta in dem. Den innebär en del förändringar och alla känner sig kanske inte hemma med det, säger Åkerman.

24Kristianstad har sökt Anders Swahn för en kommentar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

En person gripen misstänkt för rån

En person har gripits misstänkt för rån i motvärnsfallet.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.12:09, 25 september, 2017

En person gripen misstänkt för rån
Foto: Arkiv

Klockan 11.47 på måndagen kallades polis till en butik på Öllegårds väg i Kristianstad med anledning av att en person ska ha gripits misstänkt för rån i motvärnsfallet.

Personen ska ha stulit från butiken men blivit upptäckt och ska därefter ha försökt undkomma genom att slå sig fri. Personen ska dock inte ha lyckats utan kunde hållas kvar och gripas.

Eftersom personen använde våld misstänks denne nu för rån i motvärnsfallet istället för stöld.

– Det står ingenting om att någon har kommit till skada, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral region Syd.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JAS-plan ska landa i Kristianstad

Som en del av den stora militärövningen Aurora, ska JAS Gripen-plan landa i Kristianstad.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.09:04, 25 september, 2017

JAS-plan ska landa i Kristianstad
Jas Gripen. Foto: Wikimedia/Ernst Vikne.

Den nationella försvarsövningen Aurora 17 pågår just nu, med 19 000 män och kvinnor som deltar. Syftet är att samla alla stridskrafter för att öva på ett angrepp mot Sverige. Försvarsmakten kommer att synas både till sjöss, på marken och i luften.

I dag (måndag) är flygplatsen i Kristianstad en av de platser där en av övningarna kommer att hållas. Det berättar Försvarsmakten i ett pressmeddelande. De kommer då att flyga JAS Gripen-plan från Ronneby till Kristianstad Airport.

Förutom själva stridflygplanet, kommer det även att finnas markpersonal från militären på plats. Syftet med övningen är enligt Försvarsmakten att ”sprida luftstridskrafterna”.

Exakt när planet eller planen kommer att landa, vet man med säkerhet inte. Det är något som bestäms av den centrala övningsledningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng