Tusentals vill jobba på City Gross

Jobbansökningarna har strömmat in till till City Gross nya butik i Kristianstad. Hundratals lämnade också över sitt CV under tisdagens rekryteringsträff. Snart ska HR-avdelningen börja att sålla bland alla sökande.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:00, 16 maj, 2017

2 bilder
  • Det blev lång kö på rekryteringsträffen med City Gross.
    Det blev lång kö på rekryteringsträffen med City Gross.
  • Butikschefen Richard Bengtsson fick ta emot många frågor.
    Butikschefen Richard Bengtsson fick ta emot många frågor.

På tisdagen arrangerade City Gross en rekryteringsträff på Yllan i Kristianstad i samarbete med Arbetsförmedlingen. Både butikschefer och personalchefer var på plats för att möta en del av de tusentals personer som vill jobba i butiken. Det blev snabbt långa köer fram till barborden där de sökande kunde lämna in sitt CV och få möjligheten till en speedintervju.

– Jag har sökt till två olika avdelningar. Jag tycker om att träffa människor, gillar att jobba i butik och är intresserad av mat. Tidigare har jag sökt tjänsterna via nätet, men det är bra att de får ett ansikte på mig med, säger Jessica Stedt, en av de sökande till City Gross.

Tidigare har det aviserats att cirka 60 platser kommer att tillsättas under sommaren. De som anställs kommer bland annat att få jobba i kassan och med att fylla på varor. För Kristianstads del innebär det att ett stort antal arbetssökande snart kan få ett nytt jobb att gå till.

– Det är många som söker via nätet och det kommer troligen bli en ruljans av folk när anställningarna startar. En del som redan jobbar inom detaljhandeln kan tänkas söka och då blir deras platser lediga. När det är så många sökande blir kompetensen enklare att hitta, säger Ingela Silvander, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen.

Inför rekryteringsträffen har de gått ut med information bland annat i sociala medier. De har också berättat för gymnasieelever om att det finns jobb att söka på City Gross när de nu ska ta studenten. Slutdatumet i annonserna är satt till den 18 maj, vilket innebär att rekryteringen snart kommer dra igång.

– Vi går igenom alla ansökningar för fullt. Det gäller att hitta rätt spelare till rätt plats. I mitten av juli ska alla vara anställda, har butikschefen Richard Bengtsson tidigare sagt till 24kristianstad.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prylarna som säljer bäst på nätet just nu

Dessa prylar kan du tjäna en extra peng på under hösten.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.18:02, 23 september, 2017

Prylarna som säljer bäst på nätet just nu
Foto: Pixabay

Har du massa prylar liggandes hemma som inte kommer till användning? Då är det kanske dags att göra dig av med dem. Genom att sälja dina prylar istället för att kasta dem kan du spara en slant och samtidigt vara miljövänlig.

– Det märks verkligen att svenskarna ser alltmer positivt på att köpa och sälja second hand. Varje dag byter drygt 4 400 secondhand-plagg garderob på Tradera och försäljningen av second hand-mode har ökat med 34 % på två år, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera till Leva & Bo.

Något som är värt tänka på när du ska sälja dina saker är att gå efter säsong. Just nu går till exempel försäljningen av kappor och kängor extra bra.

Förutom höstkläder är det även högsäsong för försäljning av båttillbehör. Det är nämligen dags att plocka upp båtarna ur vattnet och många är därför ute efter släp till sina båtar, skriver Leva & Bo.

Även elektronik går bra att sälja – och köpa för en billig peng – under den här tiden. Iphone har till exempel nyligen släppt nya produkter och då är många ivriga med att göra sig av med sina gamla mobiltelefoner.

Sammanfattningsvis kan man säga att det som säljer bäst just nu är det som det är säsong för. Till exempel går barnens regnjackor, stövlar och höstskor åt på nätet. Även vitvaror, biljetter och cyklar säljer bra under hösten.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gårdshotell var populärast i förra veckan

Här är kommunens mest besökta bostadsannonser på Hemnet.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.16:58, 23 september, 2017

Gårdshotell var populärast i förra veckan
Gårdshotellet i Tomarp drog flest besökare.

b3ac8-3d93a-2b2fe-1c425-2211f-3b164-e4245-5b8b9

1. Helmershusvägen, Tomarp, Kristianstad. Utgångspris: 11 990 000 kronor.
Foto: SkandiaMäklarna/Hemnet.
Tomarps Gårdshotell ligger återigen ute till försäljning, där verksamheten och boningshuset säljs var för sig. Mer att läsa angående försäljningen finns här – medan hela annonsen går att finna här.

48e9f-6580c-51152-209df-bc5ae-3710d-42d65-a24c4

2. Helmershusvägen, Tomarp, Kristianstad. Utgångspris: 8 990 000 kronor.
Foto: SkandiaMäklarna/Hemnet.
Det stora boningshuset är likt Tomarps Gårdshotell ute till försäljning. Villan är på åtta rum och kommer med en stor tomtmark. Den anrika bostaden byggdes redan år 1858. Hela annonsen finns här.

9806c7cf-2542-4c4f-ba22-9c9541ae6b6f

3. Cikadevägen, Täppet, Åhus. Utgångspris: 4 500 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Nybyggd enplansvilla på 136 kvadratmeter, med fyra rum. Villan har en bra planlösning och ytterligare utrymme finns i ett vinterbonat uterum. För att se hela annonsen klickar du här.

mdiynnwwmdawmzg5njiyoxw5ng

4. Brf Hammars Hem, Hammar, Kristianstad. Utgångspris: 2 295 000 kronor.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Hemnet.
I Hammar byggs nästa år 22 tvåplanshus med fem rum och kök fördelat på 126 kvadratmeter/bostad. Försäljningen av bostäderna har ännu inte påbörjats. Här hittar du hela annonsen.

sfd765ee3c4c08542a3b71fafd5a82ad9fe_x

5. Tegelslagarevägen, Kulltorp, Kristianstad. Utgångspris: 2 495 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
Etagehus med stor tomt, beläget mitt i Kulltorp. Den sex rum stora villan har en boarea på 112 kvadratmeter och lika stor biarea. Kök av nyare modell. Hela annonsen hittar du här.

61adf266-0ae2-48e2-af79-b1b0cf79be24

6. Östra Vramsvägen, Tollarp. Utgångspris: 895 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
En mindre enplansvilla med två sovrum i Tollarp. Till villan finns en liten innergård samt garage och källare med förråd och tvättstuga. Här finner du hela annonsen.

23502895

7. Waldenius väg, Kulltorp, Kristianstad. Utgångspris: 1 200 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Radhusboende på 109 kvadrameter med fyra rum och kök. Beläget på en hörntomt och i renoveringsbehov, då mycket är ursprungsmaterial från byggnadsåret 1977. Hela annonsen finns här.

6aaca17b-4893-43af-a976-1b330ea38688

8. Tingsvägen, Degeberga. Utgångspris: 995 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
En fem rum stor villa i Degeberga. Utvändigt finns en fin innergård och familjevänlig trädgård. Ett annex, inrett till lägenhet, ingår också. Här finner du hela bostadsannonsen.

mdiynnwwmdawmdezmdaynhw5ng

9. Gröneskansvägen, Helgedal, Kristianstad. Utgångspris: 1 975 000 kronor.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Hemnet.
På Helgedal ligger den fem rum stora villan med inbyggd altan och stenbelagt poolområde. Villan är välplanerad och har gott om förvaringsmöjligheter. Hela annonsen kan du se här.

84cadd73-48e9-4841-b5a2-829a70081e32

10. Birkegatan, Önnestad. Utgångspris: 1 550 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
En 147 kvadratmeter stor villa belägen i centrala Önnestad. Till villan finns såväl stort altandäck som uterum och en fin trädgård. För att se hela bostadsannonsen klickar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Internationella kedjan storsatsar på svenska varuhus

Efter spekulationer om att lämna landet – nu satsar man närmare 100 miljoner kronor och skapar 200 nya jobb.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.11:13, 22 september, 2017

Internationella kedjan storsatsar på svenska varuhus
18 av de 27 varuhusen i Sverige ska moderniseras. Foto: Arkiv

Tidigare i år rapporterade tyska medier om att hemelektronikkedjan Media Markt skulle avveckla sin närvaro på den svenska marknaden.

Nu meddelar bolaget att man ska investera 80 miljoner kronor för att modernisera 18 av sina varuhus. Man ska även anställa cirka 180 personer, varav ett 100-tal inom online och service.

– Det har spekulerats om Media Markts närvaro och framtid på den svenska marknaden, men vi är definitivt här för att stanna, säger vd Per Kaufmann, vd för Media Markt Sverige, i ett pressmeddelande.

I nuläget har kedjan 27 varuhus runt om i Sverige. Investeringen innebär bland annat fler digitala displayer, ny ljussättning och nya möbler.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Supergruppen på Facebook blir nu företag

Supergruppen Honey & the bees drivs av Kristianstadstjejen Lina Taha. Nu gör hon den till ett företag.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:07, 20 september, 2017

Supergruppen på Facebook blir nu företag
Lina Taha startade Facebookgruppen Honey & the Bees. Nu har den blivit till ett företag.

I oktober år 2015 startade 25-åriga Lina Taha från Kristianstad den populära Facebookgruppen Honey & the bees. Den har sedan dess vuxit kraftigt och har i dag över 120 000 medlemmar. Det gör den till en av de största tjejgrupperna i landet.

Syftet med den är att vara ett forum för kvinnor, där de kan diskutera allting från sminktips till hedersvåld. Nu har gruppen blivit ett företag med F-skattsedel. Grundaren hoppas att kunna driva den som en heltidssyssla, efter det stora intresset.

– Vi lägger ner väldigt mycket tid gruppen, bland annat med att administrera inlägg. Just nu har vi inte den tiden som krävs. Alla vi sju personer som sköter gruppen har andra heltidssysselsättningar vid sidan om, säger Lina Taha.

LÄS MER: Nu har hennes Facebookgrupp över 100 000 medlemmar

Idén är att låta företag göra reklam via inlägg på sidan. På det sättet ska de kunna få intäkter och ha en ekonomisk möjlighet att göra sidan bättre. En del medlemmar har reagerat negativt på beskedet att gruppen blir ett företag och kan ta in reklam. Men enligt Lina Taha kommer det innebära en positiv förändring.

– För medlemmarna innebär det att vi kan bli snabbare på att rensa i kommentarer. I dag är vi efter med många anonyma inlägg som skickats in. Ifall jag får mer tid vill jag också åka ut med och träffa medlemmar på olika event och föreläsningar. Jag brinner för detta och det blir ett lyft när vi är ett företag, säger Lina Taha.

Vad är det som har gjort facebookgruppen så populär?
– Vi ser att det finns ett behov av gruppen Honey & the bees. Det är många som söker sig dit. Många kommer på grund av ensamhet och att de behöver någon att prata med. Jag känner nu att jag vill utveckla gruppen. Tanken är att tjejer ska lyfta varandra, säger Lina Taha.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN

20-talsvilla intill å drog flest besökare

En villa från 1920-talet liggandes intill en å lockade flest besökare på Hemnet i förra veckan. Här är de tio mest besökta bostadsannonserna i Kristianstads kommun.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.20:26, 16 september, 2017

20-talsvilla intill å drog flest besökare

23404323

1. Kungsvägen, Tollarp. Utgångspris: 2 500 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Intill Vramsån ligger denna villa från 1920-talet. Villan i sig är stilfullt renoverad och rymmer sex rum, på 144 kvadratmeter. Vacker utsikt över ån. Hela annonsen finner du här.

sfd002dc5aa745745f9b8a3791ff748d643_x

2. Hubertusvägen, Helgedal, Kristianstad. Utgångspris: 2 795 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
Totalrenoverad familjevilla på 160 kvadratmeter med sju rum och kök. Under renoveringen har villan byggts ut och har fått exklusiva materialval. Här kan du se hela annonsen.

23464661

3. Kanalgatan, Kristianstad. Utgångspris: 3 850 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Villa belägen i centrala Kristianstad, som består av två lägenheter och således har flera olika möjligheter. Den ena lägenheten är en trea och den andra en fyra. Hela annonsen finns här.

c7e2l9ei_q100_h640_w960_mfile_cmonlyscaledown

4. Yngsjövägen, Åhus. Utgångspris: 2 300 000 kronor.
Foto: Din Mäklare Peter Olvsborn/Hemnet.
Villa från början av 1900-talet, belägen i bostadsområdet Transval. Tidskrävande renoveringar har skett. I dag är villan i modern stil med äldre detaljer bevarade. Här finns hela annonsen.

23465532

5. Alexandras väg, Ovesholm. Utgångspris: 1 750 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Tidigare missionshus med byggnadsår 1892. Den 170 kvadratmeter stora villan rymmer fem rum och har efter renoveringar valt att behålla flera tidsenliga detaljer. Hela annonsen hittas här.

c9dadfaa-fc02-4020-a3de-c1960c3e9646

6. Skogsborgsvägen, Skepparslöv. Utgångspris: 1 050 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Rymlig villa med sex rum i Skepparslöv. Även källaren är inredd med ett rum. Ligger på lantligt läge med hagar och promenadvägar som grannar. För att se hela annonsen klickar du här.

1ib6j9dm_q100_h640_w960_mfile_cmonlyscaledown

7. Stenbacksvägen, Vä. Utgångspris: 4 600 000 kronor.
Foto: Din Mäklare Peter Olvsborn/Hemnet.
Villa byggd 2008 med inte mindre än fem sovrum. Den stora enplansvillan är välplanerad och rymlig samt har en pool utomhus. För att se hela annonsen klickar du här.

23441340

8. Åvägen, Åhus. Utgångspris: 3 700 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Med utsikt över hamnen ligger denna villa på Äspet. Den 140 kvadratmeter stora villan rymmer sju rum och har en delvis insynsskyddad baksida. Här ser du hela annonsen.

23310878-2

9. Liarumsvägen, Liarum, Tollarp. Utgångspris: 3 900 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Ullarps Storegård är till salu. En fyrlängad Skånegård där bostadsbyggnaden genomgått en helrenovering senaste åren. Bland annat komplett stall och belyst ridbana. Hela annonsen hittar du här.

a6f4c942-a180-401a-9305-1d31b43d7a14

10. Rännaregatan, Åhus. Utgångspris: 2 650 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Villa på Täppet med bra planlösning. Huset är på 130 kvadratmeter medan tomten även rymmer en ”oas” till trädgård. För att se hela bostadsannonsen klickar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng