BONNAMATCHEN

Näsby tog viktig trea: ”Svår match”

Näsby IF kunde under fredagskvällen ta en efterlängtad trea. Vankiva IF besegrades nämligen med 1-0 hemma på Grönevi. ”En svår match”, säger försvararen Ylber Ejupi efteråt.

Robert Rosén

Kl.08:01, 13 maj, 2017

7 bilder
 • Näsby besegrade Vankiva med 1-0. Foto: Robert Rosén.
  Näsby besegrade Vankiva med 1-0. Foto: Robert Rosén.
 • Segern för upp Näsby på femte plats i tabellen. Foto: Robert Rosén.
  Segern för upp Näsby på femte plats i tabellen. Foto: Robert Rosén.
 • Målskytten Urim Ahmeti har blivit liggande efter en situation. Foto: Robert Rosén.
  Målskytten Urim Ahmeti har blivit liggande efter en situation. Foto: Robert Rosén.
 • Hätsk situation vid hörnflaggan. Urim Ahmeti i diskussion med domaren. Foto: Robert Rosén.
  Hätsk situation vid hörnflaggan. Urim Ahmeti i diskussion med domaren. Foto: Robert Rosén.
 • Grönevi lockade som vanligt gott om folk. Foto: Robert Rosén.
  Grönevi lockade som vanligt gott om folk. Foto: Robert Rosén.
 • Näsby IF är i år nykomlingar i division 5. Foto: Robert Rosén.
  Näsby IF är i år nykomlingar i division 5. Foto: Robert Rosén.
 • Även vid avbytarbåsen tog många åskådare plats. Foto: Robert Rosén.
  Även vid avbytarbåsen tog många åskådare plats. Foto: Robert Rosén.

Det var två lag med flera avbräck som möttes på Grönevi under fredagskvällen. Hemmalaget Näsby IF saknade stjärntrion Krenar Ejupi, Niklas Nordgren och Sanjin Tufek medan gästande Vankiva IF var i avsaknad av en mängd spelare – däribland viktiga trion Mathias Lindgren, Anton Pramberg och August Olsson.

Till slut var det dock Näsby IF som kunde knipa en viktig seger och studsa tillbaka efter poängtappen i de två senaste matcherna.

LÄS MER: Mats, 47, är spelande tränare i division 5

– En svår match faktiskt. Vi saknar några spelare, fast vi gör det bra i alla lagdelar och kämpar till sista minuten. Och då kommer målet med. Så vi gör en bra laginsats och kämpar på bra, säger vänsterbacken Ylber Ejupi efter 1-0-segern.

Efter en första halvlek med få klara målchanser tände matchen till ordentligt under de sista tio minuterna. När uret tickat upp på 81 minuter nickade nämligen Urim Ahmeti in 1-0 på ett inlägg från Qendrim Sylejmani.

Då vaknade även bortalaget – som var en man mer på plan sedan Abdullah Ahmad fått syna det röda kortet – till. Slutminuterna blev sedan skälvande, med ett Vankiva som på kort tid missade tre jättelägen, och till slut kunde Näsby avgå med segern.

– Vi har inställningen från första minuten till sista minuten. Det gör att vi vinner matchen. Med en man mindre blir det svårt, men vi visar att vi har styrka, säger Ylber Ejupi.

Att segern var av yttersta betydelse för Näsby råder det ingen tvekan om, då laget nu hänger med i toppen och parkerar på femte plats efter sex matcher.

– Ja, vi har behövt den, i och med att vi har förlorat och spelat oavgjort i de sista. Det var viktigt att vinna nu för att hänga med i toppen. Det är det vi siktar på.

Den här säsongen siktar Näsby IF nämligen, som nykomlingar, att vara med i toppen ända in i slutet.

– Vi har ett lag som egentligen ska dominera femman. Vi har ett lag som inte alls skulle vara dåliga i fyran heller. Men det gäller att ha tålamod. Säsongen är lång och det är fler matcher, så det kommer.

FaktaBetygsättning av Näsby IF 1-0 Vankiva IF
Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.


Spelet – 2
Visst, det var ett böljande spel, men första halvlek bjöd på ett lätträknat antal målchanser och mängder av felpassningar. Tände egentligen inte till förrän de sista tio minuterna – vilket dock inte tar upp betyget till mer än godkänt.

Planen – 2
Den ihållande kylan har gjort sitt, och även om det gick att rulla boll på Grönevi var det gott om smågropar på gräsmattan. Såg dock bättre ut från läktarhåll än när man granskade det hela närmare.

Programbladet – 1
Ännu ett division 5-lag i avsaknad av programblad. Det hade helt enkelt inte hunnits med till fredagens match. Betyget blir då såklart underkänt.

Korven – 2
På plussidan ska det sägas att man kunde välja mellan tjock och smal korv samt att där fanns två sorters ketchup. Ett helt okej utbud med andra ord. Kycklingkorven undertecknad högg in på – en smal med senap – var dock långtifrån den godaste jag ätit. Den gick ner utan problem, men lite mer kärlek i grillningen och en bättre råvara hade inte skadat. Godkänt, men inte mer.

Matchens lirare – Fisnik Zeka, Näsby IF
Näsbys innermittfält spred visserligen iväg lite väl många bollar, men imponerade ändå på undertecknad. Ett fint lugn och den sittande duon Fisnik Zeka och Tim Roskvist ägde stundtals mittfältet och drog igång anfall på anfall. Zeka, som vann mycket boll, drar det längsta strået den här gången.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad - Västerås

Drömmen sprack för Kristianstad – profilen avgjorde

Säsongen slut för Kristianstad "Vi hade svårt redan när jag mött honom".

Viktor Andersson

Kl.18:33, 17 mars, 2018

Drömmen sprack för Kristianstad – profilen avgjorde
KIK-Västerås. Foto: Robert Rosén.

När lagkaptenen Johan Skinnars sköt 1-1 för sitt Kristianstad i mitten av den tredje perioden vrålade han ut sin glädje och storpubliken vädrade nått stort.

Då låg allting öppet – då fanns en plats i kvalserien inom räckhåll.

Men Västerås har ett 42-årigt nyförvärv och profil i Conny Strömberg. Han har spelat mängder av raffinerade matcher genom åren – redan för 25 år sedan spelade han divison 1-hockey – då var flera i Kristianstad inte ens födda.

Med sex minuter kvar höll han sig framme i powerplay med ett skott som studsade över en olycklig Joel Gistedt.

– Olyckligt mål, pucken studsar lite olyckligt och så avgör de, säger en besviken Mats Lusth på presskonferensen och fortsätter med en Strömberg-hyllning.

– Jag vet inte hur många poäng han gjort den här matchserien, fyra eller? Just i special teams är han guld värd och vi försökte freda oss men lyckades inte. Han fick dominera.

– Han har ju stått där på kanten i 30 år, vi hade svårt mot han redan när jag mötte honom med Malmö, säger Mats Lusth på presskonferensen efter matchen.

2-1 blev också slutresultatet och vid slutsignalen uppstod vilda glädjescener i Västerås-lägret.

– Vi faller in i Västerås spel och de är skickliga. Det är Thomas (Paananen, Västerås tränare) säger. De fick matchen dit de ville, avslutar Lusth.

 

FaktaPlayoff 3
Kristianstads IK-VIK Västerås: 1-2 (0-1)(0-0)(1-1)
Skott: 26-21
Målet KIK: Johan Skinnar
Arena: Logga Kompetens Arena^
Publik:  1506

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK 2-1 VIK Västerås

Raseri efter segern: ”Aldrig sett ett gnälligare lag”

Det var heta känslor även utanför isen i playoff-mötet. ”De gnäller fan mer än Brynäs gjorde på 90-talet”, sa KIK-tränaren.

Robert Rosén

Kl.22:14, 16 mars, 2018

Raseri efter segern: ”Aldrig sett ett gnälligare lag”
Den andra playoff-matchen var minst sagt känslorik. Foto: Robert Rosén.

Slutminuterna av det andra playoff-mötet mellan Kristianstads IK och VIK Västerås blev stökiga. Utvisningarna haglade, avblåsningarna ljöd i ett och känslorna befann sig utanför tröjorna.

Trots att Kristianstads IK avgick med en 2-1-seger var det en frustrerad Mats Lusth som anlände till den efterföljande presskonferensen.

LÄS MER: Säsongen lever – efter vinst i måstematchen

– Västerås spelare. Jag har aldrig sett ett gnälligare lag. De gnäller fan mer än Brynäs gjorde på 90-talet, och det säger inte lite. De slänger sig direkt när man kommer åt dem för att filma till sig utvisningar. Jag tappar totalt respekten, inledde KIK-tränaren sitt anförande.

Enligt tränaren tappade domarna kontrollen över matchen, vilket VIK Västerås enligt Lusth inte var sena med att utnyttja.

– Sen försöker de fan ta mig köra över Joel (Gistedt) fyra-fem gånger och domarna klarar inte av och ta det. Det tycker jag är jävligt ynkligt av Västerås. Där tappar jag jävligt mycket respekt för dem under den här matchen.

– Jag respekterade dem mycket innan och framförallt Zäta (Patrik Zetterberg, sportchef och assisterande tränare reds. anm.) då, som jag känner väl. Att de håller på med sån här skit… Han har aldrig spelat i Brynäs mig veterligen, så jag vet inte var han lärt sig det någonstans.

En som däremot inte höll med i kritiken var Mats Lusths motsvarighet i Västerås. Efter att en diskussion utbrutit tränarna sinsemellan, huruvida Thomas Paananen hunnit se situationerna på video eller ej, konstaterade Västerås-tränaren att han inte kände igen bilden.

– Jag står inte bakom nånting av det Mats säger. Jag har inte alls den uppfattningen av den här matchen, sa Paananen.

KIK:s 2-1-seger innebär att lagen nu kommer mötas i en tredje och avgörande playoff-match. Nedsläpp sker i Kristianstads Ishall klockan 16:00 på lördagseftermiddagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK-VIK Västerås

Säsongen lever – efter vinst i måstematchen

Kristianstads IK tvingade fram en tredje och avgörande playoff-match. ”Bästa matchen för säsongen”, säger Mats Lusth.

Robert Rosén

Kl.21:13, 16 mars, 2018

Säsongen lever – efter vinst i måstematchen
Efter 1-0-segern på fredagskvällen lever drömmen om HockeyAllsvenskan. Foto: Robert Rosén.

På tre perioder uppe i Västerås förmådde Kristianstads IK inte att få in pucken bakom Marcus Dahlbom i VIK Västerås-kassen. Svårigheterna att få hål på keepern följde till en början också med ner till Skåne.

Trots en massiv KIK-press i den första perioden var det fortsatt 0-0 efter 20 minuter. Någonting som gästerna kunde tacka nämnde Dahlbom och hans stolpar för.

LÄS MER: ”Med fansen i ryggen kommer vi att mala ner dem”

– Det är ju bara ett lag på plan tycker jag. Vi är inte ens tvåa på puckarna. Så vi är så klart glada att det står 0-0 efter första, säger Västerås-tränaren Thomas Paananen.

Tidigt i den andra perioden skulle KIK dock få utdelning. Bara sekunder efter att det numerära överläget var slut drämde Acke Ringström till. Pucken gick via Simon Norberg fram till Mikael Johansson, som tryckte in 1-0.

Pressen från hemmalaget avtog allt mer under den andra perioden. Men det saknades inte chanser att utöka ledningen för det. Allra närmast ett 2-0-mål var Simon Norberg, som kunde soloåka från blålinjen. Väl framme vid VIK-målet stod dock Marcus Dahlbom i vägen.

I den tredje perioden skulle det så lossna målmässigt. Med mindre än fem minuter kvar av matchen klev nämligen lagkapten Johan Skinnars fram. Efter att KIK hållit i pucken bakom kassen en bra stund kunde nämligen lagkaptenen lyfta in både puck och målvakt när KIK utökade till 2-0.

– Vi måste in där och kriga. De har stora starka backar, Västerås. De ligger på insidan och gör det jävligt bra. Så där måste vi upp och ta kriget med dem, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

De sista skälvande minuterna av matchen blev därefter ryckiga – med flera avblåsningar och tvåminutare åt bägge håll. Vid en period satt inte mindre än fem spelare, två från Västerås och tre från Kristianstad, i utvisningsbåset samtidigt. En tid som gästande Västerås utnyttjade bäst.

Med knappa två minuter kvar av matchen tryckte nämligen Jesper Cedeberg in 2-1 och fick nervositeten att stiga i Kristianstads Ishall. KIK lyckades dock hålla undan och avgick med en 2-1-seger.

– Jag hyllar hela laget som gör bästa matchen för säsongen. Vi vinner välförtjänt, det är helt klart, säger Mats Lusth.

En tredje och avgörande playoff-match väntar nu i Kristianstads Ishall klockan 16:00 på lördagseftermiddagen.

FaktaPlayoff 3
Kristianstads IK 2-1 VIK Västerås
(0-0 , 1-0 , 1-1)
Målen: 22:42 1-0 Mikael Johansson (Simon Norberg & Acke Ringström), 55:17 2-0 Johan Skinnars (William Wikman), 57:37 2-1 Jesper Cederberg (Alexander Lindelöf & Johan Skiöld). 
Skottstatistik: 37-25 (13-2, 12-11, 12-12)
Utvisningar: KIK: 2x8 VIK: 2x4
Domare: Johan Magnusson
Publik: 1 520, Kristianstads Ishall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Stryktipsförslaget som ska ge dig 13 rätt

Tipsarenan.se ger dig sina bästa tips inför helgens stryktips.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:40, 16 mars, 2018

Jackpot 11 miljoner och det finns lite skrällchans!

Fler speltips och rekar hittar du hos TipsArenan.

 1. Manchester United – Brighton (X)
  Favorit i fara. Vi singelkryssar kvartsfinalen i FA-Cupen.
 2. Bournemouth – West Bromwich (1)
  WBA känns uppgivet, sen länge.
 3. Huddersfield – Crystal Palace  (X,2)
  Hudds imponerar inte.
 4. Liverpool – Watford (1)
  Synnerligen stark spik.
 5. Stoke – Everton (1,2)
  Svårbedömt, känns som antingen eller.
 6. Birmingham – Hull (1,2)
  Öppen match vi gamblar.
 7. Bolton – Aston Villa  (1,2)
  Villas förlust mot QPR senast distraherar.
 8. Brentford – Middlesbrough (X,2)
  Nu får Brentford inga fler chanser av oss i år.
 1. Bristol City – Ipswich (1,2)
  Även här labila lag.
 2. Leeds – Sheffield W. (X)
  Luktar äckligt jämnt och Leeds alltid överstreckade.
 3. Norwich – Reading (1,2)
  Hemma befogade favoriter men vi behöver mer skrällar på kupongen.
 1. Sheffield United – Nottingham (1,2)
  Ganska snarlikt resonemang som i Norwich här.
 2. Sunderland – Preston (2)
  Lag som haft det tungt under hela året brukar avsluta bedrövligt. Avd. Sunderland.

 

annons tipsarenan

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sista chansen till skidåkning – nu stänger Vångabacken

Skidsäsongen närmar sig sitt slut.

Robert Rosén

Kl.17:02, 16 mars, 2018

Sista chansen till skidåkning – nu stänger Vångabacken
På lördag är det säsongsavslutning för Vångabacken. Foto: Robert Rosén.

Den 10 februari öppnade Vångabacken upp för åkning. Efter fem veckors skidåkning är nu säsongen till ända.

Lördag blir nämligen den sista dagen som Vångabacken har öppet den här säsongen, det meddelar de på Twitter.

LÄS MER: Beskedet: Då öppnar Vångabacken

”Nu närmar vi oss slutet på skidsäsongen i Vångabacken. Sista dag blir lördag 17/3. Öppet 10-17, skiduthyrningen öppnar 9.30. Tack alla besökare och funktionärer för att ni kommit och gjort vintern 17/18 till en av de bästa i klubbens historia”, skriver Vångabacken i ett inlägg.

Anläggningen har de senaste åren haft höga besökssiffror, trots varierande väder och korta säsonger. Så sent som förra året noterade Vångabacken sitt näst bästa år någonsin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng