Succéspelaren: ”Vi är långt ifrån varandra”

Daniel Andersson gjorde succé i KIK-tröjan under sin debutsäsong. Men han är inte nära något nytt kontrakt – något som bekräftas av Joakim Johansson. "Vi är inte nära en lösning just nu", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.18:41, 12 maj, 2017

Succéspelaren: ”Vi är långt ifrån varandra”
Daniel Anderssons framtid i KIK-tröjan är osäker. Foto: Bildbyrån

Daniel Andersson kom från IK Pantern till Kristianstads IK inför den förra säsongen. Den närmare två meter långa centern levererade direkt och var en av lagets absolut bästa spelare. Efter säsongen har Andersson haft kontakt med ett par allsvenska klubbar, däribland IK Oskarshamn. Men det ser inte ut att bli något spel i hockeyallsvenskan.

– Jag tycker att jag gjorde det bra gångna säsongen och hade en bra känsla kring allsvenskan. Men det blir division 1 den kommande säsongen, säger Daniel Andersson till 24Kristianstad.se.

Blir det spel i KIK?
– De har hela tiden varit mitt förstaval men det finns saker som måste lösas. Vi förhandlar men just nu är vi långt ifrån varandra. Det finns detaljer vi inte är överens om.

Den bilden bekräftas av KIK:s sportchef Joakim Johansson.

– Vi vill gärna att Daniel stannar hos oss, men just nu är vi inte i närheten av ett nytt kontrakt. Men allt kan hända, säger han.

I stället är det flera lag i den södra Hockeyettan som kan bli aktuella för Daniel Andersson.

– Det är lag i samma serie, ja. KIK har varit prio ett och jag trivdes jättebra med tränare och allting. Skulle jag spela någon annanstans skulle det så klart bli lite speciellt, säger Daniel Andersson.

Ett namn som florerat kring KIK är annars Henrik Thegel, som tidigare i veckan fick lämna Södertälje. Men enligt Joakim Johansson är det inte aktuellt.

– Nej, det är inget namn för oss. Inte just nu i alla fall, säger han.

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är förbundets beslut efter skandalmatchen

Slutresultat och påföljd har nu bestämts av Skånes Fotbollsförbund.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:55, 19 oktober, 2017

Här är förbundets beslut efter skandalmatchen
Förbundet har nu kommit med domen. Foto: Robert Rosén.

I slutsekunderna av den andra kvalmatchen mellan Yngsjö IF och Billeberga GIF utbröt scenerna som gjorde att matchen fick avbrytas, då ett knallskott kastades in på planen och Yngsjö-spelarna därefter inte kände sig trygga med att spela vidare.

Tävlingsutskottet i Skånes Fotbollsförbund har nu sammanträtt, och på sin Facebook har Billeberga GIF meddelat att förbundet beslutat att de vinner matchen med 3-1. Det innebär att Yngsjö IF spelar i division 6 även nästa säsong, då Billeberga GIF går vinnande ur dubbelmötet med 8-5.

Att slutresultatet blivit 3-1, och inte 3-2 som var ställningen när matchen avbröts, beror på en felaktighet som inträffat under processen.

– Där har det uppstått ett misstag, i Fogisrapporten har domaren rapporterat in 3–1 till Billeberga men sedan står det 3–2 i skrivelsen till oss. Det har ingen påverkan på det slutgiltiga resultatet men givetvis ska vi kolla upp detta så att slutresultatet blir samma resultat som matchen hade när den avbröts, säger Göran Nilsson på förbundet till Kristianstadsbladet.

För knallskottet som kastades in från läktaren har Billeberga GIF även belagts med en straffavgift på 10 000 kronor.

Fotnot: 24Kristianstad har försökt nå Skånes Fotbollsförbund utan framgång.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK skriver kontrakt med talang

9-meterstalangen har skrivit på ett treårskontrakt.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:51, 19 oktober, 2017

IFK skriver kontrakt med talang
Hugo Svensson har skrivit på ett treårskontrakt. Foto: IFK Kristianstad/Pressbild.

IFK Kristianstad har skrivit ett treårskontrakt med den unge talangen Hugo Svensson, född 2000. 9-metersspelaren var i somras med när P17-landslaget hade sin första landslagssamling och var även med IFK Kristianstads seniortrupp i somras.

– Hugo är en stor och rejäl spelare som kan användas både på M9 och V9. Bakåt spelar han 3:a och är väldigt följsam tack vare hans fina fotarbete och långt kommen i sin utveckling. Han var med oss på försäsongen och visade att han definitivt är en man för framtiden. Vi tror att Hugo kommer att fortsätta sin utveckling och vara med och fightas om en plats kommande år, säger sportchefen Jesper Larsson som dock betonar att fokuset för Svensson kommer ligga på IF Kristianstad i division 1.

Det nya kontraktet med Hugo Svensson innebär att IFK Kristianstad signerat treårskontrakt med två spelare födda 2000 den senaste veckan. Så sent som i fredags skrev nämligen Evon Mohlin på ett kontrakt med klubben.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föreningen får ny klubbchef: ”Oerhört stolt”

En ny klubbchef är nu presenterad av Kristianstads DFF.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:34, 19 oktober, 2017

Föreningen får ny klubbchef: ”Oerhört stolt”
Sportchef Henrik Nygren och klubbchef Niclas Rhodin. Foto: Kristianstads DFF/Pressbild.

På onsdagskvällen presenterade Kristianstads DFF sin nya klubbchef. Det rör sig om Niclas Rhodin, som de senaste tre åren varit föreningens målvaktstränare.

– För att leva upp till våra långsiktiga mål på elit- och ungdomssidan behöver vi också stärka vår organisation för att stödja fotbollen. Det är därför vi med stor glädje hälsar Niclas Rhodin välkommen som klubbchef i KDFF. Niclas har en bred kunskap kring administration och försäljning och lång erfarenhet av klubbverksamhet inom fotbollen, säger KDFF-ordföranden Kent Angergård i ett pressmeddelande.

Föreningens nya klubbchef kommenterar anställningen så här:

– Jag känner mig oerhört stolt och glad att ikläda mig rollen som klubbchef för just Kristianstads DFF. Att få arbeta med det jag brinner för på heltid är ett privilegium som inte alla får chansen till.

I fortsättningen kommer Niclas Rhodin kombinera rollen som klubbchef med den som målvaktstränare.

Kristianstads DFF parkerar för närvarande på en sjundeplats i Damallsvenskan, med sex poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kallinge/Ronneby–KIK

Hansson: ”Vi ger bort segern”

Det blev Alexander Lunsjö och KRIF som gick segrande ur duellen med Fredrik Hanssons KIK.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:40, 18 oktober, 2017

Hansson: ”Vi ger bort segern”
Arkivfoto: Bildbyrån

Det var upplagt för en poängkungsfajt mellan KIK och KRIF inför mötet lagen emellan. Ettan Alexander Lunsjö i KRIF mot tvåan i KIK Fredrik Hansson. Den här gången gick årets sensation Alexander Lunsjö segrande ur duellen. KRIF rann i väg på slutet och Lunsjös 5-2 var spiken i kistan.

– Jag tycker vi ger bort segern. Spelmässigt gör vi det helt okej men egentligen alla mål ger vi bort i dag, säger Fredrik Hansson.

Han utvecklar:

– Vi tar för många utvisningar, några enkla misstag och det rinner i väg helt enkelt. Sen tycker jag de var lite hetare också, fortsätter Hansson.

Som själv gjorde sitt bästa för att få ge KRIF en match. Hans kvittering till 1-1 var ett direktavslut i powerplay – och hördes i hela Soft Center Arena.

– Ja det lät, säger han och småler. Nej men det bryr jag mig mindre om. Det hade varit skönare att ha tre poäng med sig hem.

Fajten i poängligan bryr han sig inte heller om. Det viktigaste är lagets insats, menar han.

– Så länge laget spelar bra så kommer det alltid automatiskt, avslutar Hansson.

Text: Victor Andersson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kallinge/Ronneby–Kristianstads IK

Roger Olsson: ”Det blir tuppfäktning”

Roger Olsson är tillbaka i KIK-dressen – och väntar vad som väntar laget i toppmatchen mot Kallinge/Ronneby.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.15:32, 18 oktober, 2017

Roger Olsson: ”Det blir tuppfäktning”
Foto: Jesper Hallberg

Roger Olsson var tillbaka i KIK-tröjan i förra fredagens match mot Halmstad Hammers efter en lång avstängning. Olsson såg pigg ut, men tiden vid sidan av har varit dryg.

– Det har varit segt, så klart. Det har varit tung träning och inga matcher, säger han och fortsätter:

– Jag gillar ju att träna, men det har varit en lång tunnel som man fått gå igenom. Det har gått bra, men det har varit segt som sagt.

Med lite perspektiv på det. Tycker du att du förtjänade en så pass lång avstängning?
– Ja, det gjorde jag väl tydligen. Jag tog mitt straff, har dragit lärdom av det och sedan inte funderat så mycket på det.

Tacklingen som Olsson stängdes av för drabbade den före detta KIK-spelaren Fredrik Hetta i en träningsmatch mot Västerås. Olsson bad om ursäkt efteråt, men Hetta har inte svarat.

– Jag har inte snackat med honom. Jag hörde av mig efter matchen, men han har inte svarat. Det är ju upp till honom nu, menar Olsson.

På onsdagskvällen väntar toppmatch för Roger Olsson och de andra i Kristianstads IK. En tuff drabbning på förhand.

– På pappret en tugg match. Det är vå lag som ska ligga i toppen och bägge lagen kommer vilja driva upp tempot. Det blir lite tuppfäktning i dag, säger han.

 

 

Vad blir segernyckeln?
– Att vi följer vår plan och är disciplinerade från start. De kommer vilja driva upp ett högt temp – då ska vi vara redo och svara med samma medel.

FaktaHockeyEttan
Kallinge/Ronneby IF–Kristianstads IK
19.00 Soft Center Arena.
Läget i laget: Alla spelare är tillgängliga bortsett från Jonas Halvarsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng