TV: Se manifestationen genom centrum

Här manifesterar 200 personer mot Kristianstadsmodellen. Under lördagen tågade de genom centrum.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.12:33, 6 maj, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Familjefys med Emelie

TV: Så får du tid till träningen: ”Sätt inte ribban så högt”

24Sveriges nya träningsskribent Emelie Elmes tipsar om hur du hinner med träningen i din vardag. Hon visar även upp ett kort och effektivt träningspass.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:00, 14 september, 2017

Att träning är bra, det vet vi. Att det gör oss piggare, friskare, gladare och att det förmodligen kommer leda till ett längre liv, det vet vi också. Trots detta är det många som har svårt att få in träning som en naturlig del av vardagen.

En av de vanligaste förklaringarna jag hör är bristen på tid. Tid har vi alla. Det är däremot i slutändan vi själva som väljer hur vi ska prioritera den.

Användare av sociala medier sitter i genomsnitt och scrollar i över en timme om dagen. (!?)

Sätt inte ribban så högt. Tränar du nio minuter idag så är det mer än vad de som inte tränar alls gör. Här kommer fyra övningar du kan köra precis vart som helst. För DU har väl nio minuter över till träning idag? Idag kan vara dagen du tar tag i det!

Jobba 30 sek per övning, vila 15 sek. 3 varv!

Knäböj/squats

Här tränar du främst: framsida lår, baksida lår och rumpa

Så gör du: Stå höftbrett isär, pressa knäna lite utåt så att de inte faller inåt. Brösta upp dig och håll ryggen rak med lätt svank. Tighta till mage och bål och håll den spänningen hela tiden. Håll tyngden på hälarna och sätt dig så djupt som din rörlighet tillåter. Krummar du ryggen har du gått för djupt.

Dips

Här tränar du främst: triceps, baksidan av armen (Eller gäddhänget, kärt barn har många namn)

Så gör du: Dra bak och ned axlarna, se till att armbågarna går rakt bakåt genom hela övningen. Sträva efter att ha rumpan så nära stolen som möjligt. Böj armarna och sträck ut dem igen, Vill du ha det tuffare? Sträck på benen!

Superman

Här tränar du främst: rygg och balans

Så gör du: Stå på alla fyra. Fokus genom hela övningen på att ha höften stilla och höftbenen lika långt från golvet så att du inte tippar höften. Blicken i golvet och håll spänningen i bålen. Sträck diagonal arm och ben, håll kvar ett par sekunder innan du byter.

Plankan

Här tränar du främst: mage och core men precis hela kroppen är med och jobbar

Så gör du: Armbågarna under axlarna. Håll en naturlig svank, du känner direkt när du börjar tappa position. Det vanligaste misstaget är att hamna i  ”hängbron”. Kör bara så länge du orkar hålla en rak och fin planka.

Här hittar Emelies Instragramkonto ”Familjefys”.

Emelie Elmes

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Här utrymmer Kristianstadseleverna ett rökfyllt diskotek

Kristianstads 900 sjundeklassare har fått öva på att utrymma ett rökfyllt diskotek. Se filmen här.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.15:37, 14 september, 2017

Under två dagar får alla cirka 900 sjundeklassare på Kristianstads skolor lära sig om säkerhet på olika stationer på räddningsstationen. Det hela avslutas med en realistisk övning, där barnen ska utrymma en lokal vid en diskoteksbrand. Bakgrunden är den händelse i Göteborg år 1998 då 63 personer dog efter att en brand hade anlagts på ett disko.

– Syftet är att veta hur man ska bete sig och att veta var utrymningsvägarna finns. Ifall man har varit med om det tidigare så är det enklare att veta hur man ska agera i ett skarpt läge, säger Irene Sjöklint, säkerhets- och krisberedskapssamordnare på räddningstjänsten.

BILDEXTRA: 950 Kristianstadselever lärde sig om brott och säkerhet

I en lokal på Ringvägen hade Barbacka Fritidsgård byggt upp ett diskotek. Fönstren var helt förtäckta för att hålla solljuset ute. De tog dit en diskjockey, diskoljus och rökmaskin. Allting skulle vara så verklighetstroget som möjligt.

– Vi har arrangerat drogfria diskotek i 17 år och har fått stort beröm för vårt engagemang. Vi vill arbeta för en ökad trygghet, säkerhet och för en drogfri miljö. Samtidigt visar vi vår verksamhet med bland annat Crazy Club, där ungdomar kan mötas, säger Patrik Svensson, fritidsledare på Kristianstad Fritidsgårdsforum.

Hela övningen gick smärtfritt. Efter att räddningstjänsten fyllt lokalen med rök gick brandlarmet. Genom den enda utrymningsvägen, en dörr markerad med en nödutgångsskylt, gick eleverna genom på rad. Cirka 200 sjundeklassare befann sig i lokalen då diskoteket skulle utrymmas i mörker och med rök överallt.

TV-klippet från brandövningen ser du här ovanför.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Studenten 2017

TV: Se studenternas festliga karnevaltåg genom stan

På onsdagen deltog alla gymnasieskolor i Kristianstad i det traditionella karnevalståget. Här är tv-klippen från hela tåget. Ser du någon som du känner igen?

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.16:33, 14 juni, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Show fylld av eld, rök och farliga stunds

På torsdagen och fredagen arrangeras en stuntshow på Kristianstad Kartings anläggning i Kristianstad. Under första kvällen kom hundratals dit för att uppleva föreställningen fylld av eld, rök och farliga stunts.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.21:25, 1 juni, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Här tar Kristianstad emot guldlaget

På söndagen firades IFK Kristianstad av tusentals fans på plats i Tivoliparken. Det blev stort jubel när spelarna gjorde entré. Så här såg det ut.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.17:24, 28 maj, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng