LOKALFOTBOLL

Premiärdags för lokalfotbollen

I helgen drar de lokala fotbollsserierna igång. Nedan följer en sammanställning av distriktsserierna med kommunala inslag samt matcherna i premiäromgången.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:43, 7 april, 2017

Premiärdags för lokalfotbollen
Lokalfotbollen sparkar igång i helgen. Foto: Mostphotos

Herr Division 4 Östra
Hanaskogs IS
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
IFK Simrishamn
Rydsgårds AIF
Snogeröds IF
Staffanstorp United FC
Tomelilla IF
Veberöds AIF
Åhus Horna BK
Öja FF
Önneköps IF

Kommentar: Ett kommunalt inslag finns i division 4-serien som dock innehar en fortsatt lokal prägel med Hanaskogs IS, Hjärsås/Värestorps IF och IFK Osby i serien. Nordicbet ger Tomelilla IF favoritskapet, med 2,95 gånger pengarna på serieseger. En serieseger för Åhus ger i sin tur 18 gånger pengarna – siffror som bara Hjärsås/Värestorp och Öja FF överträffar.
Premiäromgång: Lördag 8/4 klockan 15:00 – Tomelilla IF-Åhus Horna BK

Herr Division 5 Nordöstra
Bjärnums GoIF
Broby IF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Kiaby IF
Näsby IF
Ovesholms IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vankiva IF
Vinslövs IF
VMA IK
Åsums BK

Kommentar: Idel inslag från nordöstra Skåne. Mer än halva serien utgörs av lag från Kristianstads kommun. Bjärnum bär favoritskapet med 2,95 gånger pengarna på ligavinst. De är tätt följda av VMA IK, vilka ger 3,10 gånger pengarna på Nordicbet vid serieseger. Högst odds ges Ovesholm.
Premiäromgång: Fredag 7/4 klockan 19:00 – Fjälkinge IF-Vankiva IF; Söndag 9/4 klockan 13:00 – Kiaby IF-Tosteberga/Nymölla IF; Söndag 9/4 klockan 14:00 – Åsums BK–Ovesholms IF; Söndag 9/4 klockan 15:00 – Näsby IF–Bjärnums GoIF &  Söndag 9/4 klockan 16:00 – Broby IF-VMA IK.

Herr Division 5 Östra
Hammenhögs IF
IFK Ystad FK
Köpingebro IF
Liga 06 IF
Lunnarps BK
Lövestads IF
Sjöbo IF
Spjutstorps IF
Tollarps IF
Vittskövle IF
Ystads IF FF
Åhus IF

Kommentar: För en trio kommunala lag blir det resor ner till Ystadstrakten istället för Hässleholmsområdet. Favoriter i år är IFK Ystad med blott 1,70 gånger pengarna på Nordicbet. De lokala lagen ges inga större chanser. En serieseger för Tollarp eller Vittskövle ger 14 gånger pengarna medan Åhus är ett av tre lag med högst odds – på 25 gånger pengarna.
Premiäromgång: Fredag 7/4 klockan 18:00 – Tollarps IF-Hammenhögs IF; Fredag 7/4 klockan 19:00 – Åhus IF-Spjutstorps IF & Lördag 8/4 klockan 14:00 – Vittskövle IF-Sjöbo IF.

Herr Division 6 Mellersta
Billeberga GIF
Djurröds IK
Huaröds IF
Häljarps IF
Höörs IS
Linderöds IF
Marieholms IS
Nävlinge IF
Svalövs BK
Sösdala IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Kommentar: Det blir resor ner mot Eslövshållet för en trio lokala lag, som hamnat i den mellersta sexan. Notera att det även finns två Hässleholms-inslag i Nävlinge och Sösdala.
Premiäromgång: Lördag 8/4 klockan 14:00 – Örtofta IS-Djurröds IK & Lördag 8/4 klockan 14:00 – Huaröds IF-Linderöds IF.

Herr Division 6 Östra
Edenryds IF
Everöds IF
IFK Knislinge
Näsums IF
Vanneberga IF
Venestad IF
Viby IF
Vinnö IF
Wä IF
Yngsjö IF
Önnestad BoIF
Österslövs IS

Kommentar: Proppat med derbyn, där 75 procent av serien utgörs av lag från Kristianstads kommun. Även den sista trion hör som bekant hemma i nordöstra Skåne.
Premiäromgång: Fredag 7/4 klockan 18:00 – Vinnö IF-Vanneberga IF; Lördag 8/4 klockan 14:00 – Wä IF-IFK Knislinge; Söndag 9/4 klockan 12:00 – Yngsjö IF-Viby IF; Söndag 9/4 klockan 14:00 – Edenryds IF-Venestad IF; Söndag 9/4 klockan 14:00 – Everöds IF-Näsums IF & Söndag 9/4 klockan 14:00 – Österslövs IS-Önnestad BoIF.

Herr Division 7 Nordöstra
Bjärlövs IF
Degeberga GoIF
Gärds Köpinge IF
IK Kamp
Skepparslöv IF
Strömsborgs IF
Svensköps IF
Treby IF
Vanneberga FF
Östanå Bruks IF
Östra Sönnarslövs IF

Kommentar: Längst ner i seriesystemet återfinns sex lag från kommunen. Även ett sjunde var påtänkt, men Rinkaby GoIF har dragit sig ur seriespel.
Premiäromgång: Fredag 7/4 klockan 18:00 – IK Kamp-Degeberga GoIF; Fredag 7/4 klockan 19:00 – Treby IF-Bjärlövs IF; Söndag 9/4 klockan 13:00 – Gärds Köpinge IF-Östanå Bruks IF; Söndag 9/4 klockan 13:00 – Vanneberga FF-Svensköps IF & Söndag 9/4 klockan 14:00 – Skepparslövs IF-Strömsborgs IF.

Fotnot 1: Förbundsserierna på herrsidan (division 1-division 3) och samtliga damserier drar igång först till påskhelgen.

Fotnot 2: Oddsen för samtliga division 4- och division 5-serier är hämtade från Nordicbet. Vad gäller division 6- och division 7-serierna har sajten inga odds.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är förbundets beslut efter skandalmatchen

Slutresultat och påföljd har nu bestämts av Skånes Fotbollsförbund.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:55, 19 oktober, 2017

Här är förbundets beslut efter skandalmatchen
Förbundet har nu kommit med domen. Foto: Robert Rosén.

I slutsekunderna av den andra kvalmatchen mellan Yngsjö IF och Billeberga GIF utbröt scenerna som gjorde att matchen fick avbrytas, då ett knallskott kastades in på planen och Yngsjö-spelarna därefter inte kände sig trygga med att spela vidare.

Tävlingsutskottet i Skånes Fotbollsförbund har nu sammanträtt, och på sin Facebook har Billeberga GIF meddelat att förbundet beslutat att de vinner matchen med 3-1. Det innebär att Yngsjö IF spelar i division 6 även nästa säsong, då Billeberga GIF går vinnande ur dubbelmötet med 8-5.

Att slutresultatet blivit 3-1, och inte 3-2 som var ställningen när matchen avbröts, beror på en felaktighet som inträffat under processen.

– Där har det uppstått ett misstag, i Fogisrapporten har domaren rapporterat in 3–1 till Billeberga men sedan står det 3–2 i skrivelsen till oss. Det har ingen påverkan på det slutgiltiga resultatet men givetvis ska vi kolla upp detta så att slutresultatet blir samma resultat som matchen hade när den avbröts, säger Göran Nilsson på förbundet till Kristianstadsbladet.

För knallskottet som kastades in från läktaren har Billeberga GIF även belagts med en straffavgift på 10 000 kronor.

Fotnot: 24Kristianstad har försökt nå Skånes Fotbollsförbund utan framgång.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK skriver kontrakt med talang

9-meterstalangen har skrivit på ett treårskontrakt.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:51, 19 oktober, 2017

IFK skriver kontrakt med talang
Hugo Svensson har skrivit på ett treårskontrakt. Foto: IFK Kristianstad/Pressbild.

IFK Kristianstad har skrivit ett treårskontrakt med den unge talangen Hugo Svensson, född 2000. 9-metersspelaren var i somras med när P17-landslaget hade sin första landslagssamling och var även med IFK Kristianstads seniortrupp i somras.

– Hugo är en stor och rejäl spelare som kan användas både på M9 och V9. Bakåt spelar han 3:a och är väldigt följsam tack vare hans fina fotarbete och långt kommen i sin utveckling. Han var med oss på försäsongen och visade att han definitivt är en man för framtiden. Vi tror att Hugo kommer att fortsätta sin utveckling och vara med och fightas om en plats kommande år, säger sportchefen Jesper Larsson som dock betonar att fokuset för Svensson kommer ligga på IF Kristianstad i division 1.

Det nya kontraktet med Hugo Svensson innebär att IFK Kristianstad signerat treårskontrakt med två spelare födda 2000 den senaste veckan. Så sent som i fredags skrev nämligen Evon Mohlin på ett kontrakt med klubben.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föreningen får ny klubbchef: ”Oerhört stolt”

En ny klubbchef är nu presenterad av Kristianstads DFF.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:34, 19 oktober, 2017

Föreningen får ny klubbchef: ”Oerhört stolt”
Sportchef Henrik Nygren och klubbchef Niclas Rhodin. Foto: Kristianstads DFF/Pressbild.

På onsdagskvällen presenterade Kristianstads DFF sin nya klubbchef. Det rör sig om Niclas Rhodin, som de senaste tre åren varit föreningens målvaktstränare.

– För att leva upp till våra långsiktiga mål på elit- och ungdomssidan behöver vi också stärka vår organisation för att stödja fotbollen. Det är därför vi med stor glädje hälsar Niclas Rhodin välkommen som klubbchef i KDFF. Niclas har en bred kunskap kring administration och försäljning och lång erfarenhet av klubbverksamhet inom fotbollen, säger KDFF-ordföranden Kent Angergård i ett pressmeddelande.

Föreningens nya klubbchef kommenterar anställningen så här:

– Jag känner mig oerhört stolt och glad att ikläda mig rollen som klubbchef för just Kristianstads DFF. Att få arbeta med det jag brinner för på heltid är ett privilegium som inte alla får chansen till.

I fortsättningen kommer Niclas Rhodin kombinera rollen som klubbchef med den som målvaktstränare.

Kristianstads DFF parkerar för närvarande på en sjundeplats i Damallsvenskan, med sex poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kallinge/Ronneby–KIK

Hansson: ”Vi ger bort segern”

Det blev Alexander Lunsjö och KRIF som gick segrande ur duellen med Fredrik Hanssons KIK.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:40, 18 oktober, 2017

Hansson: ”Vi ger bort segern”
Arkivfoto: Bildbyrån

Det var upplagt för en poängkungsfajt mellan KIK och KRIF inför mötet lagen emellan. Ettan Alexander Lunsjö i KRIF mot tvåan i KIK Fredrik Hansson. Den här gången gick årets sensation Alexander Lunsjö segrande ur duellen. KRIF rann i väg på slutet och Lunsjös 5-2 var spiken i kistan.

– Jag tycker vi ger bort segern. Spelmässigt gör vi det helt okej men egentligen alla mål ger vi bort i dag, säger Fredrik Hansson.

Han utvecklar:

– Vi tar för många utvisningar, några enkla misstag och det rinner i väg helt enkelt. Sen tycker jag de var lite hetare också, fortsätter Hansson.

Som själv gjorde sitt bästa för att få ge KRIF en match. Hans kvittering till 1-1 var ett direktavslut i powerplay – och hördes i hela Soft Center Arena.

– Ja det lät, säger han och småler. Nej men det bryr jag mig mindre om. Det hade varit skönare att ha tre poäng med sig hem.

Fajten i poängligan bryr han sig inte heller om. Det viktigaste är lagets insats, menar han.

– Så länge laget spelar bra så kommer det alltid automatiskt, avslutar Hansson.

Text: Victor Andersson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kallinge/Ronneby–Kristianstads IK

Roger Olsson: ”Det blir tuppfäktning”

Roger Olsson är tillbaka i KIK-dressen – och väntar vad som väntar laget i toppmatchen mot Kallinge/Ronneby.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.15:32, 18 oktober, 2017

Roger Olsson: ”Det blir tuppfäktning”
Foto: Jesper Hallberg

Roger Olsson var tillbaka i KIK-tröjan i förra fredagens match mot Halmstad Hammers efter en lång avstängning. Olsson såg pigg ut, men tiden vid sidan av har varit dryg.

– Det har varit segt, så klart. Det har varit tung träning och inga matcher, säger han och fortsätter:

– Jag gillar ju att träna, men det har varit en lång tunnel som man fått gå igenom. Det har gått bra, men det har varit segt som sagt.

Med lite perspektiv på det. Tycker du att du förtjänade en så pass lång avstängning?
– Ja, det gjorde jag väl tydligen. Jag tog mitt straff, har dragit lärdom av det och sedan inte funderat så mycket på det.

Tacklingen som Olsson stängdes av för drabbade den före detta KIK-spelaren Fredrik Hetta i en träningsmatch mot Västerås. Olsson bad om ursäkt efteråt, men Hetta har inte svarat.

– Jag har inte snackat med honom. Jag hörde av mig efter matchen, men han har inte svarat. Det är ju upp till honom nu, menar Olsson.

På onsdagskvällen väntar toppmatch för Roger Olsson och de andra i Kristianstads IK. En tuff drabbning på förhand.

– På pappret en tugg match. Det är vå lag som ska ligga i toppen och bägge lagen kommer vilja driva upp tempot. Det blir lite tuppfäktning i dag, säger han.

 

 

Vad blir segernyckeln?
– Att vi följer vår plan och är disciplinerade från start. De kommer vilja driva upp ett högt temp – då ska vi vara redo och svara med samma medel.

FaktaHockeyEttan
Kallinge/Ronneby IF–Kristianstads IK
19.00 Soft Center Arena.
Läget i laget: Alla spelare är tillgängliga bortsett från Jonas Halvarsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng