Bunkerläkarens offer: ”Han ville att jag skulle skjuta honom”

Hösten 2015 blev Isabel Eriksson bortrövad av bunkerläkaren. I en intervju med Allas berättar hon om skräckdygnen. ”Han gav mig en pistol och ville att jag skulle skjuta honom”, säger hon till tidningen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.20:46, 23 mars, 2017

Bunkerläkarens offer: ”Han ville att jag skulle skjuta honom”
Isabel Eriksson, här under intervjun hos Skavlan, berättar om skräckdygnen hos bunkerläkaren. Foto: Pressbild SVT.

Sedan historien om bunkerläkarens kidnappande av Isabel Eriksson i september 2015 nystades upp har hon bland annat talat om händelsen i Skavlan. I en intervju med veckotidningen Allas återger hon nu skräckdygnen med läkaren, som i dag avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff.

Stora delar av händelsen – som hur det gick till när Isabel Eriksson drogades med jordgubbar och fördes till bunkern utanför Hjärsås är sedan tidigare kända. För veckotidningen berättar hon att hon kort efter att ha blivit bortrövad attackerade läkaren med två spikar, dock utan något resultat.

– Men det gick inte. Då insåg jag att om jag någonsin skulle komma därifrån så var jag tvungen att spela mina kort väl. Jag är ganska analytiskt lagd och inte känslostyrd. Min strategi blev att spela med och studera honom. Jag skulle vara tillmötesgående så att han inte såg mig som ett hot och samtidigt undvika att han blev förälskad i mig. Bara han kunde få mig därifrån och då var jag tvungen att manipulera honom, säger Eriksson till veckotidningen.

Händelsen nystades upp när läkaren tog med Isabel till Stockholm, där hans tanke var att de tillsammans skulle komma upp med en lögn. Idén till det uppkom när han märkte att kvinnan var anmäld försvunnen och därefter testade hennes tillit.

– Han gav mig en pistol och ville att jag skulle skjuta honom, men det kunde jag inte. Pistolen var inte heller riktig, han ville testa mig och se om han kunde lita på mig. Jag vann hans förtroende och efter det var det som att han veknade. Han förslog att vi skulle åka tillbaka till Stockholm och hitta på en story om alltihop.

Ensam i ett rum med en utredare bröt Isabel dock ihop och avslöjade sanningen, varpå mannen kunde gripas och straffas. I dag har hon skrivit en bok om händelsen men menar att hon inte kan känna sig säker, då han kan släppas ut om fyra år.

– Minnena kommer jag alltid ha kvar och det är plågsamt när de kommer över mig. Samtidigt mår jag ändå ganska bra idag och jag har en bra psykolog. Och jag kan tänka att vilken tur jag hade. Jag kunde ju lika gärna ha varit kvar i bunkern

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse

Innehav i landet kan ge höga böter eller i värsta fall flera års fängelse.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:06, 19 augusti, 2017

Turister varnas – riskerar 10 års fängelse
Foto: Pixabay

Sedan tre år tillbaka är e-cigaretter förbjudna i Thailand och du får således varken föra in, bruka eller sälja cigaretterna i landet, skriver Allt om resor.

Efter att en brittisk reseagent berättat om lagen i tidningen The Independent har nu det brittiska utrikesdepartementet varnat på sin hemsida för att ta med e-cigaretter till Thailand. De skriver att innehav kan ge böter eller fängelse och att flera brittiska medborgare har blivit arresterade.

Det hela uppdagades då reseagentens svåger nyligen blev hotad med att straffas med fängelse då han rökte en e-cigarett i landet. Det hela slutade med att han fick betala 1 300 kronor till polisen.

Att inneha en e-cigarett i Thailand kan ge fängelse i upp till tio år. Även att sälja cigaretterna är förbjudet och kan leda till höga böter eller upp till fem års fängelse.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser du om ditt barn har löss

Huvudlöss blir allt vanligare inför skolstarten.

Fanny Olsson

Fanny Olsson

Kl.14:07, 19 augusti, 2017

Så ser du om ditt barn har löss
Foto: Bildbyrån

Huvudlöss är mest aktiva på sommaren och i samband med skolstart är det allt fler som drabbas.

– En vanlig missuppfattning är att huvudlöss har med dålig hygien att göra. Det stämmer inte. De sprids genom kontakt hår mot hår. Ett bra tips för att upptäcka lössen är att kamma huvudet över ett vitt papper, eller en spegel, säger Staffan Gullsby, medicinskt sakkunnig läkare vid 1177 Vårdguiden i ett pressmeddelande.

Det första du ska göra för att upptäcka om ditt barn har löss är att finkamma barnet med en luskam och behandla de som har levande löss, innan skolan börjar. Det är det bästa sättet för att förhindra lusepidemier, menar 1177 i ett pressmeddelande.

Stryk av kammen på ett vitt papper efter varje kamtag. På det sättet kan du lättare se om det fastat några löss på kammen eller på underlaget.

Ibland kan det vara lättare att upptäcka lusägg på hårstrået nära hårbotten, än själva lössen. De ägg som innehåller den blivande lusen är mörka. De tomma äggen är ljusa, ofta gulvita, ovala, ungefär en millimeter långa och följer med hårstråets utväxt.

För bästa resultat ska man kombinera luskamning med behandling, men de är bara om du har upptäckt levande löss som du ska behandla med något medel. Viktigt att man rådfrågar barnavårdscentralen eller vårdcentralen innan du behandlar barn under två år.

Luskamma håret noggrant två till tre gånger i veckan under de två veckor efter sista behandlingen. På det sättet kan du vara mer säker på att lössen verkligen har försvunnit. Familjemedlemmar bör finkamma sitt hår lika länge, för att vara säkra på att de inte också har fått löss.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen

Den 82-åriga kvinnan som anmäldes försvunnen i torsdags har nu hittats.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.13:55, 19 augusti, 2017

Den 82-åriga kvinnan är återfunnen
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Under torsdagen gick polisen ut med att en äldre kvinna försvunnit från sitt boende i Lund. Polisen letade efter kvinnan i hela Skåne, men framför allt i Lund, Kristianstad och Malmö. Under fredagen gick även Missing People ut med en uppmaning om att skicka in tips.

Polisen meddelar nu att kvinnan har hittats och hon uppges vara #vid relativt god vigör”. Kvinnan ska ha kontrollerats på sjukhus. I sitt inlägg på Facebook riktar polisen ett tack till alla som engagerat sig.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h

En kvinna uppges ha sett två kattungar kastas ur en bil.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.12:29, 19 augusti, 2017

Kvinna såg kattungar bli utkastade ur bil – i 100 km/h
OBS! Katterna på bild har ingenting med texten att göra. Foto: Creative Commons

En kvinna från Vinslöv uppger att hon under fredagsmorgonen ska ha sett att minst två kattungar blivit utkastade från en bil, skriver Norra Skåne. Kvinnan körde på väg 21 i riktning mot Hässleholm när det hela inträffade.

– Jag trodde först att det var någon som kastade ut skräp ur sin bil, men jag tyckte det såg konstigt ut. Sedan såg jag att det var en kattunge, säger hon till tidningen.

Enligt kvinnan ska bilarna ha kört runt 100 kilometer i timmen och hon uppskattar att kattungarna var runt fyra till fem veckor gamla.

–De gick mot en säker död. Det var helt sjukt att se.

Kvinnan kunde inte avgöra exakt vilken bil det var som kattungarna kastades ut ifrån eftersom det var flera bilar framför henne.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund

På lördagsförmiddagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.11:39, 19 augusti, 2017

Räddningstjänsten ryckte ut för att rädda hund
Foto: Casper Johansson

Vid 10.45-tiden på lördagen inkom ett larm om djurräddning till räddningstjänsten i Kristianstad. Enligt larmet hade en hund simmat ut i vattnet i Hammarsjön och behövt hjälp. Innan räddningstjänsten hunnit fram till platsen hade ägarinnan simmat ut till hunden.

– När vi kommer fram till platsen så var hunden och ägarinnan inne, säger Stefan Ljunggren vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Båda två ska ha mått bra efter händelsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng