”Den sämsta halvleken vi har gjort”

Kristianstad FC lyckades avgå med segern mot FK Karlskrona. Det trots ett 0-2-underläge i halvtid. ”En härdsmälta i första halvlek”, säger KFC:s Anders Swahn.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:52, 18 mars, 2017

”Den sämsta halvleken vi har gjort”
Anders Swahn menar att första halvlek var den sämsta under försäsongen. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Nykomlingen i division 1 södra FK Karlskrona gick till halvtidsvila med en 2-0-ledning i lördagens träningsmatch. Det var dock Kristianstad FC som skulle avgå med segern – via tre mål i den andra halvleken och slutresultatet 3-2.

– Någonstans blev det en liten hårtork i halvtid. Vi gjorde lite byten och överlag blev vi bra. Sen var det inte bländande, men när vi spelar som vi ska i andra så är vi ett bättre lag, så är det ju, säger KFC:s assisterande tränare och sportchef Anders Swahn.

Den första halvleken var, som resultatet antyder, ingen höjdare från Kristianstads sida.

– En härdsmälta i första halvlek. Det var riktigt dåligt. Den sämsta halvleken vi har gjort hittills. Vi sätter ut skorna och tror vi ska vinna den här matchen hur lätt som helst, det var balettfotboll från början. Har man inte kampmoral och vilja i varenda närkamp kan man hamna i underläge med 2-0 som vi gjorde, säger Anders Swahn.

Den 14 april möts Kristianstad FC och FK Karlskrona igen, då det vankas premiär i division 1 södra. Med anledning av det valde KFC ett spelsätt och uppställning som gjorde att man inte skulle avslöja allt för mycket.

– Det är klart, vill vi vara med i toppen är det såna här motståndare vi måste slå helt enkelt.

Innan det är dags för ett nytt möte med Blekinge-laget väntar dock ett träningsläger. På onsdag beger sig truppen till Bosnien och Hercegovina för en veckolång vistelse. Ett tufft test väntar också i form av en träningsmatch mot serieledarna i den bosniska högstadivisionen – Zrinjski Mostar.

FaktaFK Karlskrona 2-3 Kristianstad FC
Målskyttar: 1-0 Joel Karlsson, 2-0 Rasmus Holgersson, 2-1 Robin Clason, 2-2 Emil Åberg, 2-3 Antonio Rojas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: KFC sparkar ”Jocke” Persson

Tränaren lämnar Kristianstad FC – islänning ersätter.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.16:22, 22 september, 2017

KLART: KFC sparkar ”Jocke” Persson
Joakim Persson lämnar Kristianstad FC. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Kristianstad FC meddelar att man med omedelbar medverkan valt att bryta med huvudtränaren Joakim Persson. Klubben meddelar att beslutet är en kombination utav sportsliga och ekonomiska skäl. Ordförande Lars Åkerman går även hårt åt Perssons uttalande i Kristianstadsbladet, tidigare i veckan.

– Med tanke på att Persson i måndagens Kristianstadsbladet gjort klart att han anser att klubben måste bestämma sig om den vill satsa på ungdomsverksamhet eller elitutveckling visar han en klart bristande lojalitet mot klubbens klart uttalade policy avseende utvecklingen, säger han till klubbens hemsida.

Som ersättare till ”Jocke” Persson kommer den meriterade islänningen Atli Edvaldsson, 60, in. Under sin aktiva spelarkarriär representerade han bland annat Borussia Dortmund och gjorde 70 landskamper för Island. Atli Edvaldsson var även förbundskapten för Island under åren 1999-2003.

Anställningen av Atli Edvaldsson har möjliggjorts tack vare klubbens sommaranställning av Serdar Dayat som ny fotbollschef. De bägge herrarna studerade nämligen tillsammans i Tyskland.

– Det är fantastiskt att Kristianstad FC, med så begränsade ekonomiska resurser, lyckats knyta till sig två internationellt högt meriterade tränare. Det visar att pengar ibland inte är allt och att kärleken till sporten, utmaningar, vänskap och Kristianstads attraktionskraft aldrig ska underskattas, säger Lars Åkerman till KFC:s webbplats.

Atli Evaldsson kommer tillsammans med Serdar Dayat och Besnik Llazani, som tillträdde som assisterande i somras, träna Kristianstad FC resten av säsongen.

Med sju återstående omgångar i Division 1 Södra parkerar Kristianstad FC på en niondeplats och har två poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre KIK-backen: ”Har gått ner 15-20 kilo”

För fyra år sedan spelade den före detta supertalangen i Kristianstads IK. Efter att ha ändrat om tränings- och kostschema är han till slut framme i SHL. ”Det är stor skillnad på mig nu”, säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.16:05, 21 september, 2017

Förre KIK-backen: ”Har gått ner 15-20 kilo”
Anton Mylläri var jättetalangen som hamnade i division 1 – men har nu tagit sig till SHL. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Anton Mylläri sågs i unga dagar som en av svensk hockeys största talanger. Någonstans där stannade utvecklingen också upp och efter några tyngre säsonger hamnade den juniorlandslagsmeriterade backen som 20-åring i Kristianstads IK. Efter två säsonger i KIK gick karriären vidare i Helsingborg HC och Danmark innan han 2015 slutligen fick chansen i moderklubben Västerås på nytt.

– Jag hade krav på mig när jag kom till Västerås och fick en tryout då. Då var det lite viktkrav som jag behövde komma ner på och då gick jag ner väldigt mycket i vikt, säger Anton Mylläri och fortsätter:

– Poletten hade väl inte riktigt trillat ner och den gjorde det för något år sedan. Jag var stor och tung. Min kropp orkade inte riktigt med spel på högre nivå. Jag trodde talangen skulle räcka.

Hur tung var du?
– Jag har gått ner allt som allt 15-20 kilo. Det är stor skillnad på mig nu.

Men det kan inte skett på en sommar bara?
– Nja, det skedde väl på en sommar. Åtminstone nästintill.

Och det är inte bara träningen som den numera 26-årige Anton Mylläri ändrat på – utan även kosten.

– Kosten har varit den största biten. Det var mycket pasta och pizza, men nu äter jag mer långsamma kolhydrater om jag ska äta det. Jag tänker mer på vad jag stoppar i mig, säger han.

Den hårda träningen ledde till att Malmö Redhawks i våras valde att skriva ett ettårskontrakt. Det är den forne KIK-backen glad för.

– Jag har haft Martin Filander som coach tidigare och de har haft lite koll på mig. Vi kom överens om ett kontrakt och då var det inget att tveka på. Jag är tacksam att Malmö erbjöd mig ett SHL-kontrakt.

Vad har du för ambitioner med karriären nu?
– Just nu är det fullt fokus på Malmö Redhawks, ta steg för varje dag och försöka gå så långt som möjligt. Vi ska bli bättre än förra året.

KIK:s dåvarande tränare, Mikael Tisell, är inte förvånad över förvandlingen.

– Det är skitroligt. Anton är en jävligt härlig människa. Hade han varit klar med sin egen kropp lite tidigare hade han spelat i SHL för längesen. I 16-17-årsåldern var han outstanding, säger Tisell och fortsätter:

– Jag vet hur talangfull han var. Det är roligt att han till slut tog befälet över sig själv.

Anton Mylläri representerade Kristianstads IK under åren 2011-2013 och hann göra 80 framträdanden i division 1 för föreningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lugnande besked från KIK-kuggen

Acke Ringström missade matchen mot Helsingborg – men nu lämnar han ett lugnande besked.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.13:34, 21 september, 2017

Lugnande besked från KIK-kuggen
Acke Ringström. Arkivfoto: Jesper Hallberg

KIK dras med stora skadeproblem och i onsdagens match saknades även Acke Ringström i laguppställningen. Det ledde till att Mats Lusth tvingades matcha fem backar under matchen mot Helsingborg.

Men nu lämnar Ringström ett lugnande besked inför helgens möte med Grästorp.

– Jag fick en slashing på underarmen och kunde inte greppa klubban ordentligt. Men jag ska vara fit for fight på lördag, hälsar Acke Ringström i ett sms till 24Kristianstad.se.

I onsdagens match var Mörrums Markus Eriksson inlånad. Om det blir någon fortsättning är ännu inte klart.

– Det vet jag inte ännu. Vi får se, säger KIK:s sportchef Jocke Johansson.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Lugi HF

Jättematch av Leo Larsson: ”Skönt kvitto”

IFK Kristianstad-målvakten studsade tillbaka i Skånederbyt. ”Ett skönt kvitto på att man fortfarande är en duglig målvakt”, säger han.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.07:00, 21 september, 2017

Jättematch av Leo Larsson: ”Skönt kvitto”
Leo Larsson imponerade mot Lugi. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

När IFK Kristianstad krossade Lugi med 33-19 i Skånederbyt och tog sin 50:e raka hemmaseger var Leo Larsson, 26, en av matchens stora förgrundsgestalter. IFK-målvakten var stundtals ostoppbar och hade en räddningsprocent på 57 i första halvlek och landade till slut på 51 procent – innan han byttes ut i den 52:a minuten.

– Det är klart att det skyttemässigt är ett annat motstånd i dag än i lördags, men han får tag i bollarna och har lite sexmetersräddningar, så han skakar ju av sig den väldigt snabbt. Han gör en väldigt bra och stabil insats, berömde tränaren Ola Lindgren efteråt.

I lördags var minerna nämligen inte lika muntra. Då dröjde det 45 minuter in i Champions League-mötet med HC Zagreb innan Leo Larsson fick göra sin första räddning i matchen.

– Direkt efter matchen i lördags bestämde jag mig för att studsa tillbaks och tyckte att det var väldigt skönt att det var en ny match redan efter fyra dagar. Ett skönt kvitto på att man fortfarande är en duglig målvakt och jobbar med rätt grejer, säger Leo Larsson efter segern mot Lugi.

Även om Larsson imponerade menade Lugi-tränaren Tomas Axnér att målvakten fick viss hjälp utav Lugi-spelarna, som avslutade i fel höjd.

– Vi skjuter där han är bra och inte där han är svagare. Och det är någonting som man som spelare, speciellt om man suttit på bänken och är frisk och klar i huvudet, måste ha koll på.

Någonting som Leo Larsson besvarade på följande vis:

– Där är många enkla räddningar jag har men samtidigt så kommer där några rätt så snygga räddningar också, som är av den lite avancerade skolan. Så där var både och.

För Leo Larsson och hans IFK Kristianstad rullar säsongen nu vidare med ett Champions League-möte med den spanska giganten Barcelona på lördag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Lugi HF

50 raka segrar – här är hela IFK-sviten

IFK Kristianstad har nu 50 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.22:04, 20 september, 2017

50 raka segrar – här är hela IFK-sviten
IFK Kristianstad har nu 50 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Den 25 mars 2015 förlorade IFK Kristanstad med 24-25 mot Lugi hemma i Kristianstad Arena, sedan Zoran Roganovic avgjort Skånederbyt med ett sent mål. Därefter har IFK Kristianstad varit oslagbara på hemmaplan. Seger efter seger har radats upp och mot just Lugi bärgades under onsdagskvällen IFK Kristianstads 50:e(!) raka hemmaseger mot svenskt motstånd.

Värt att notera är även att det blott är tre spelare som varit med längs hela sviten: Albin Lagergren, Johannes Larsson och Leo Larsson.

Här är hela sanslösa sviten:
Seger i ordningen, motstånd, slutresultat (datum)

1. IK Sävehof, 23-20 (28 mars 2015)
2. Hammarby IF, 24-22 (4 april 2015)
3. Hammarby IF, 35-25 (11 april 2015)
4. Hammarby IF, 30-20 (21 april 2015)
5. Ystads IF, 27-23 (24 april 2015)
6. Ystads IF, 24-26 (9 maj 2015)
7. HK Drott, 37-23 (11 september 2015)
8. HIF Karlskrona, 28-27 (24 september 2015)
9. HK Aranäs, 31-18 (7 oktober 2015)
10. Alingsås HK, 34-26 (25 oktober 2015)

11. Redbergslids IK, 27-24 (11 november 2015)
12. IK Sävehof, 33-27 (29 november 2015)
13. Lugi HF, 34-28 (9 december 2015)
14. HK Malmö, 27-17 (15 december 2015)
15. Ystads IF, 32-21 (22 december 2015)
16. Hammarby IF, 33-23 (30 december 2015)
17. HK Drott, 32-26 (8 februari 2016)
18. IFK Skövde, 26-21 (17 februari 2016)
19. Ricoh HK, 27-22 (2 mars 2016)
20. HIF Karlskrona, 34-22 (12 mars 2016)

21. Guif, 32-23 (19 mars 2016)
22. HK Aranäs, 36-18 (24 mars 2016)
23. Redbergslids IK, 29-25 (13 april 2016)
24. Redbergslids IK, 24-19 (21 april 2016)
25. IK Sävehof, 29-28 (1 maj 2016)
26. IK Sävehof, 31-27 (7 maj 2016)
27. Ystads IF, 30-25 (16 september 2016)
28. IFK Ystad, 33-23 (5 oktober 2016)
29. HK Malmö, 32-24 (15 oktober 2016)
30. HIF Karlskrona, 33-18 (28 oktober 2016)

31. Lugi HF, 31-25 (16 november 2016)
32. Guif, 27-23 (22 november 2016)
33. IK Sävehof, 22-20 (10 december 2016)
34. HK Aranäs, 33-18 (21 december 2016)
35. Redbergslids IK, 25-16 (30 december 2016)
36. Ystads IF, 28-27 (8 februari 2017)
37. HK Malmö, 23-20 (16 februari 2017)
38. IFK Skövde, 34-26 (1 mars 2017)
39. IFK Ystad, 39-22 (15 mars 2017)
40. Hammarby IF, 33-21 (21 mars 2017)

41. Alingsås HK, 25-16 (29 mars 2017)
42. Ricoh HK, 28-27 (6 april 2017)
43. Guif, 30-19 (13 april 2017)
44. Guif, 39-17 (21 april 2017)
45. Ystads IF, 32-26 (10 maj 2017)
46. Ystads IF, 37-25 (16 maj 2017)
47. HIF Karlskrona, 31-22 (1 september 2017)
48. HK Aranäs, 29-18 (6 september 2017)
49. OV Helsingborg, 30-24 (13 september 2017)
50. Lugi HF, 33-19 (20 september 2017)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng