Inför holmgången – KIK hyllar supportrarna

Tack vare söndagens 5–1-seger spelar KIK ännu för förstaplatsen i Allettan – och det ser ut att kunna bli fullsatt i hallen.

Jesper Hallberg

Kl.17:55, 20 februari, 2017

Inför holmgången – KIK hyllar supportrarna
Det ser ut att bli fullsatt i onsdagens toppmöte. Foto: Jesper Hallberg

Sittplatsbiljetterna till onsdagens toppmöte har gått som smör i skolsken. Under söndagskvällen tog de sista sittplatsbiljetterna slut. Det berättar KIK:s ekonomi- och säkerhetsansvarig, Christian Falk.

– De tog slut direkt efter vinsten i går. Hallen har omkring 1 100 sittplatser och ungefär lika många ståplatser. Av tradition köps det inte lika många förköpsbiljetter till ståplats. Men vi har sålt drygt 100 förköpsbiljetter dit, berättar han för 24Kristianstad.se.

Hur många supportrar kommer Troja med?
– De kommer med minst en buss men det brukar vara ganska många som kör också. Jag skulle tro att det blir mellan 150 och 200 Troja-supportrar.

Med med mycket folk på läktarna ökar också risken för sammanstötningar mellan supportarna. Något som Falk och KIK är medvetna om.

– Det blir alltid tjafs när det kommer mycket folk. På tisdag ska vi ha ett säkerhetsmöte med polisen, kommunen och vaktbolaget där vi ska planera upp för onsdagen, säger Falk och fortsätter:

– Det kommer finnas mer ordningsvakter än vanligt. Dessutom kommer det finnas polis på plats från både Kristianstad och Ljungby.

Hur tycker du att KIK-supportrarna har skött sig under säsongen?
– De har skött sig jättebra i år och skar en fantastisk inramning. Jag tycker att de bidrar till framgångarna på isen också. De har i stort sett skött sig klanderfritt och det har funnits någon enskild som gjort mindre lämpliga saker.

Slutligen. Vad hoppas du på för publiksiffra?
– Vi hoppas alltid på så mycket folk som möjligt. Men runt 2 000 är realistiskt. Alla som vill ska kunna se matchen om inget anmärkningsvärt händer. Det blir årets match hittills och är man någorlunda intresserad av ishockey ska man ta chansen att se matchen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF-stjärnan kallas in till landslaget

Petades – men får ändå åka med till Portugal.

André Eriksson

Kl.17:01, 22 februari, 2018

KDFF-stjärnan kallas in till landslaget
Amanda Edgren. Foto: BILDBYRÅN

Kristianstads DFF:s mittfältsstjärna Amanda Edgren såg ut att bli petad till damlandslagets läger i Portugal, där Blågult ska spela den årliga träningsturneringen Algarve cup.

Men nu står det klart att Amanda Edgren ändå får göra KDFF-backen Mia Carlsson sällskap ner till Portugal.

LÄS MER: Nytt landslagsuppdrag för Carlsson

Edgren har kallats in som en reservspelare, ifall någon spelare i truppen skulle bli otillgänglig.

– Vi behöver lämna in en trupp om 23 spelare inför den första matchen men vi väljer att resa till Portugal med en extra spelare för att säkra upp inför turneringsstarten, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till Svenska Fotbollförbundet.

I Algarve Cup ställs Sverige mot Kanada, Ryssland och Sydkorea. Den första matchen är mot Kanada och spelas den 28 februari.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Alingsås HK

Målvaktsfantomen: ”Ett rekord utan dess like”

En storspelande Leo Larsson fick vara med om sin 60:e raka hemmaseger. ”Det är ett rekord utan dess like”, säger målvakten.

Robert Rosén

Kl.06:58, 22 februari, 2018

Målvaktsfantomen: ”Ett rekord utan dess like”
Efter matchen prisades Larsson som matchens lirare i hemmalaget. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

När IFK Kristianstad tog sin 60:e raka hemmaseger i Handbollsligan, genom att besegra Alingsås HK, storspelade Leo Larsson. Målvakten svarade för 18 räddningar, nådde upp till 46,15 i räddningsprocent och prisades som matchens lirare.

– Jag var väldigt svajig i början, inledde svagt. Men sen fick jag igång det riktigt rejält. Vad jag förstod landade jag på en bit över 45 procent, vilket känns jättebra. Framförallt mot Alingsås, som har full fart och full gas, säger målvakten som var nöjd med insatsen.

LÄS MER: 60:e raka – här är hela IFK-sviten

– Vi låg under med ett i halvlek men visade ganska tidigt i andra halvlek att vi är starka här hemma. Att vi verkligen skulle visa oss själva, Ola och 4 500 på läktaren att vi är bättre än vi varit i de sista matcherna i Handbollsligan. Även om Alingsås är ett bra lag tycker jag vi trampar på och kämpar på hela tiden. Allting är inte så vackert men det blir en vinst med en boll, och det är jäkligt skönt.

Det blir ändå rätt dramatiskt. Det står framförallt 22-21 rätt länge där. Hur nervigt var det där i slutet med 22-21 och 24-23?
– Jag var rätt inne i matchen, så jag kände inte den här nervositetskänslan. Jag kände mig trygg i vårt försvarsspel. Sannolikheten att vi spelar bra bakåt och att jag får göra räddningar är ganska hög. Då blir det inte den här nervositeten. Oroligheten fanns inte där. Utan vi ville nästan att matchen skulle vara längre, så vi kunde få ha roligt tillsammans ännu längre.

Leo Larsson är en av tre IFK Kristianstad-spelare som varit med på hela resan från segern mot Sävehof i mars 2015 till segern mot Alingsås, knappt tre år senare. 60 matcher. 60 segrar.

– Det är helt fantastiskt. Jag satt i omklädningsrummet efteråt och tänkte att det är 60 raka matcher. Det är ett rekord utan dess like. Det känns förstås jätte-, jätteskönt att ha fått vara med på hela resan. Det är respektingivande. Man njuter av varje match man kommer in här, så man hoppas det håller i sig i några till.

Segern innebar även att IFK Kristianstad nu har chansen att säkra seriesegern i nästa omgång. Vinst mot HK Malmö på tisdag och IFK har ointagliga tio poäng ner till just Malmö, med bara fyra matcher kvar av seriespelet.

– Vi har pratat om just den här möjligheten, att bärga seriesegern så snabbt som möjligt. Det är vår yttersta målsättning. Vi kommer inte ta något för givet och vi räknar inte med att ta poäng mot senare lag. Utan vi har Malmö i kommande match och då vill vi givetvis ha full pott, så att vi kan säkra seriesegern och toppa formen inför slutspelet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro – KIK

KIK vägrar förlora i Nybro: “Roligt att komma hit”

Drömsviten intakt – nu har KIK allt i egna händer inför söndagens rysare.

André Eriksson

Kl.21:55, 21 februari, 2018

KIK vägrar förlora i Nybro: “Roligt att komma hit”
Jubel i KIK efter ny seger. Foto: Faton Pasho

Text och bilder: Faton Pasho.

Tolv raka segrar i Nybro. Det hade Kristianstads IK inför onsdagens möte med Nybro Vikings. Efter 60 spelade minuter har gästerna förlängt den sviten när laget vann med 3-1.

– Det känns så klart bra, speciellt när vi vinner, säger backen Fredrik Lindblom direkt efter slutsignalen.

Hemmalaget Nybro Vikings bjöd på vinsten ikväll. I mitten på den första perioden chippade Kristianstads Herman Hansson ner pucken i offensiv zon. Målvakten Hugo Fagerblom missbedömde höjden och istället för att låta pucken gå över kassen så försökte han plocka ner den. Det slutade med att målvakten fumlade in pucken i egen kasse.

– Det var en dump som han lyckades fippla in där. Jag vet inte riktigt vad som hände. Sedan får de en fem mot trea som de lyckas göra mål på direkt och kvittera, säger Fredrik Lindblom och fortsätter.

– Jag lyckas sedan ta tillbaka ledningen genom att skjuta på en av deras spelare och in i mål. Så vi får två slumpmål kan man säga. Sedan var det bara att punkterar matchen i tom kasse. Det var en bra bortamatch från vår sida.

Trettonde raka vinsten mot Nybro på bortais – ni verkar trivas här?

– Det är så pass. Det är kul att komma hit. Det är en bra hall och bra publik. Man får en motivation gratis hit. Det är skillnad att komma till andra lag som har 70-80 personer på läktaren, då är det lite tuffare att ladda om. Vi trivs bra här helt enkelt, säger Lindblom.

Serieledande KIK har ett bra slagläge och allt i egna händer när Hudiksvall gästar laget på söndag. Ner till tvåan Huddinge återstår två poäng och dessutom har KIK 19 måls bättre målskillnad.

– Nä, det är bara att gilla läget. Vi har allt i egna händer och det har vi haft de senaste två-tre omgångarna så det ska bli skoj, avslutar han.

FaktaAllettan södra
Nybro Vikings–Kristianstads IK 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Målen, KIK: Herman Hansson, Fredrik Lindblom, Daniel Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Alingsås HK

60:e raka – här är hela IFK-sviten

IFK Kristianstad har nu 60 raka hemmasegrar i Handbollsligan.

Robert Rosén

Kl.21:30, 21 februari, 2018

60:e raka – här är hela IFK-sviten
IFK Kristinastad har nu 60 raka hemmasegrar i Handbollsligan. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Segern mot Alingsås HK innebär att IFK Kristianstad nu har vunnit 60 raka hemmamatcher i Handbollsligan. Det är en segersvit som sträcker sig nästan tre år tillbaka i tiden – till den 28 mars 2015.

Här är hela IFK Kristianstads segersvit:
1. IK Sävehof, 23-20 (28 mars 2015)
2. Hammarby IF, 24-22 (4 april 2015)
3. Hammarby IF, 35-25 (11 april 2015)
4. Hammarby IF, 30-20 (21 april 2015)
5. Ystads IF, 27-23 (24 april 2015)
6. Ystads IF, 24-26 (9 maj 2015)
7. HK Drott, 37-23 (11 september 2015)
8. HIF Karlskrona, 28-27 (24 september 2015)
9. HK Aranäs, 31-18 (7 oktober 2015)
10. Alingsås HK, 34-26 (25 oktober 2015)

LÄS MER: Uddamålsvinst när IFK bärgade 60:e raka

11. Redbergslids IK, 27-24 (11 november 2015)
12. IK Sävehof, 33-27 (29 november 2015)
13. Lugi HF, 34-28 (9 december 2015)
14. HK Malmö, 27-17 (15 december 2015)
15. Ystads IF, 32-21 (22 december 2015)
16. Hammarby IF, 33-23 (30 december 2015)
17. HK Drott, 32-26 (8 februari 2016)
18. IFK Skövde, 26-21 (17 februari 2016)
19. Ricoh HK, 27-22 (2 mars 2016)
20. HIF Karlskrona, 34-22 (12 mars 2016)

21. Guif, 32-23 (19 mars 2016)
22. HK Aranäs, 36-18 (24 mars 2016)
23. Redbergslids IK, 29-25 (13 april 2016)
24. Redbergslids IK, 24-19 (21 april 2016)
25. IK Sävehof, 29-28 (1 maj 2016)
26. IK Sävehof, 31-27 (7 maj 2016)
27. Ystads IF, 30-25 (16 september 2016)
28. IFK Ystad, 33-23 (5 oktober 2016)
29. HK Malmö, 32-24 (15 oktober 2016)
30. HIF Karlskrona, 33-18 (28 oktober 2016)

31. Lugi HF, 31-25 (16 november 2016)
32. Guif, 27-23 (22 november 2016)
33. IK Sävehof, 22-20 (10 december 2016)
34. HK Aranäs, 33-18 (21 december 2016)
35. Redbergslids IK, 25-16 (30 december 2016)
36. Ystads IF, 28-27 (8 februari 2017)
37. HK Malmö, 23-20 (16 februari 2017)
38. IFK Skövde, 34-26 (1 mars 2017)
39. IFK Ystad, 39-22 (15 mars 2017)
40. Hammarby IF, 33-21 (21 mars 2017)

41. Alingsås HK, 25-16 (29 mars 2017)
42. Ricoh HK, 28-27 (6 april 2017)
43. Guif, 30-19 (13 april 2017)
44. Guif, 39-17 (21 april 2017)
45. Ystads IF, 32-26 (10 maj 2017)
46. Ystads IF, 37-25 (16 maj 2017)
47. HIF Karlskrona, 31-22 (1 september 2017)
48. HK Aranäs, 29-18 (6 september 2017)
49. OV Helsingborg, 30-24 (13 september 2017)
50. Lugi HF, 33-19 (20 september 2017)

51. Redbergslids IK, 30-26 (12 oktober 2017)
52. Guif, 28-24 (1 november 2017)
53. HK Malmö, 30-29 (9 november 2017)
54. IFK Skövde, 39-29 (16 november 2017)
55. Ystads IF, 39-28 (9 december 2017)
56. IK Sävehof, 28-23 (21 december 2017)
57. HK Aranäs, 24-15 (29 december 2017)
58. OV Helsingborg, 28-22 (2 februari 2018)
59. Hammarby IF, 27-25 (8 februari 2018)
60. Alingsås HK, 24-23 (21 februari 2018)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Alingsås HK

Uddamålsvinst när IFK bärgade 60:e raka

Ett mål skiljde lagen åt – när IFK Kristianstad tog 60:e raka hemmasegern.

Robert Rosén

Kl.20:36, 21 februari, 2018

Uddamålsvinst när IFK bärgade 60:e raka
Leo Larsson storspelade mellan stolparna. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

I Handbollsligan har Kristianstad Arena de tre senaste åren varit ett fort. Inte sedan den 25 mars 2015 har IFK Kristianstad tappat en poäng på hemmaplan i ligaspelet. Efter 24-25-förlusten mot Lugi har man vunnit, vunnit och vunnit.

Mot Alingsås HK kom så den 60:e segern i ordningen. De tre senaste årens finalmotståndare bjöd dock på ordentligt med motstånd, när IFK till slut vann med 24-23.

LÄS MER: Flera nyckelspelare borta när IFK möter Alingsås

– Jag är besviken på att vi inte tar två poäng. Det är dags för oss att börja vinna lite. Men vi gör lite för mycket misstag och det är en period i matchen där Kristianstad slarvar också, men inte lika mycket som oss, säger Alingsås-tränaren Mikael Franzén.

Det började dock illa för IFK Kristianstad. Efter fem minuters spel befann sig hemmalaget i ett 1-4-underläge och även om man kom ifatt vid 6-6 förmådde IFK aldrig att överta ledningen under den första halvleken. Istället kunde Alingsås gå till pausvila i en 11-10-ledning.

– Jag är nöjd med segern. I första halvlek hade vi sju tekniska fel och ändå låg vi bara under med ett. Vi visste att om vi kunde skruva upp tempot lite i andra halvlek skulle vi få utdelning på dem, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

Först när klockan passerat 33 minuter kunde Olafur Gudmundsson föra upp IFK i ledningen (12-11) för första gången i matchen. Det skulle dock dröja ytterligare fem minuter innan IFK gjorde rycket mot segern.

Inom loppet av två och en halv minut vände IFK Kristianstad 13-14-underläget till en 17-14-ledning – sedan Stig Tore Moen Nilsen tryckt in två bollar och Mario Lipovac(!) svarat för en spektakulär räddning. Alingsås lyckades inte heller hämta upp det nyfunna underläget, då ett IFK lett av Leo Larsson och Stig Tore Moen Nilsen såg till att hålla kvar hemmalaget i förarsätet

– I andra halvlek tycker jag vi kontrollerar matchen och vinner välförtjänt. Vi har bra grepp om matchen och vilar mycket folk. Mycket spelare som kommer in och gör bra prestationer. Så jag har inget att klaga på. Jag är väldigt nöjd med segern och på sättet som vi gör det, säger Lindgren.

Dramatiken varade dock in i kaklet. Alingsås kom först igen till 22-21 och sedan även till 24-23 – när en minut återstod av matchen. Under några rafflande slutsekunder levde sedan jättesviten än en gång farligt. Alingsås fick dock inte ett enda läge till – och IFK Kristianstad kunde hålla undan.

FaktaHandbollsligan
IFK Kristianstad 24-23 Alingsås HK
Mål:
 Stig Tore Moen Nilsen (8), Mario Lipovac (4), Philip Henningsson (4), Valter Chrintz (4), Olafur Gudmundsson (3) och Viktor Hallén (1).
Publik:
4 622, Kristianstad Arena
Tabell: 
Här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng