Fullt tryck på jobbmässan i centrala Kristianstad

På torsdagen var det jobbmässa på Galleria Boulevard i Kristianstad. Hundratals kom dit för att knyta kontakt med ett 30-tal av kommunens största arbetsgivare.

Henrik Nordell

Kl.16:04, 9 februari, 2017

3 bilder
  • Hundratals kom till jobbmässan på gallerian, där ett 30-tal företag ställde ut. Hundratals jobb låg i potten.
    Hundratals kom till jobbmässan på gallerian, där ett 30-tal företag ställde ut. Hundratals jobb låg i potten.
  • Åhus Beach som har hand om bland annat beachvolleybollen och Åhus Live, behöver ett stort antal medarbetare i sommar. Till höger står Patricia Wendel.
    Åhus Beach som har hand om bland annat beachvolleybollen och Åhus Live, behöver ett stort antal medarbetare i sommar. Till höger står Patricia Wendel.
  • HKScan är en av de största arbetsgivarna på mässan. 150 personer behöver de till sommaren.
    HKScan är en av de största arbetsgivarna på mässan. 150 personer behöver de till sommaren.

Det blev en välbesökt jobbmässa på Galleria Boulevard i centrala Kristianstad. Hundratals besökare fanns på plats när den öppnade klockan 11.00 på förmiddagen. Totalt fanns 32 företag representerade, alla från snabbmatskedjor till bemanningsbolag och kommunala verksamheter.
– Vi hjälper företaget att hitta personal. En liknande mässa arrangerades i september och blev lyckad. Det är bra för arbetsgivare och arbetssökande att kunna mötas på det här sättet och att kunna knyta en första kontakt. Hundratals jobb ligger i potten, säger Henrik Alvesson på Arbetsförmedlingen, arrangörer för mässan.

Att jobbmässan förlagts till gallerian i centrum innebär att det blir lättillgänglig för  många. Det ger också en chans för utställarna att visa upp sig för fler än endast arbetssökande. Många av butikernas kunder fick på det sättet också möjlighet att se vilka jobb som erbjuds.

HKScan är ett av företagen på plats, kanske mest kända för sina charkprodukter. De söker 150 personer som kan jobba inom koncernen i sommar. De letar efter arbetssökande med en hög motivation, som är över 18 år och som gärna har jobbat med livsmedel eller på industri.
– Vi har ett bra samarbete med Arbetsförmedlingen sedan tidigare. Fördelen med att ställa ut på en mässa är att vi möter folk personligen och får ett ansikte på dem som söker jobb hos oss, säger Mats Jönsson, HR-medarbetare på HKScan.

Ett annat annat företag på plats var Åhus Beach AB som söker folk till sina event under sommaren. Tiotusentals människor från hela Norden och Tyskland kommer då att besöka samhället, något som kräver en stor mängd personal.
– Vi arrangerar Åhus beachhandboll, beachfotboll och Åhus Live, då går det åt väldigt mycket folk. Här på mässan har det varit många som vill söka sig till oss. Man kan jobba med allt från att bygga upp staket till att vara entrévakt, säger Stefan Eklund.

I faktarutan ser du några av de andra företagen som ställde ut på jobbmässan.

FaktaDeltagare på mässan:
HK Scan
Ica Maxi Kristianstad
Tidningsbärarna
Åhus Beach
Spolarna
McDonald's
Forex Bank
Restaurang Bistro
First Camp
AVT
Regionservice
Försvarmakten Marinbasen och Stridledningscentralen
Wikan Personal
Online Sverige
Kriminalvården
Montico
Gertrud Care
Manpower
Blå Assistans
Attendo Kristianstad
Arcus, Furuboda Assistans
Förenade Care
Kristianstad
Kristianstad kommun Omsorgsförvaltningen/ Stöd- och serviceenheten
Noas Assistans
Industrikompetens
JKS
Nordjobb

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna påkörd av grävmaskin – föraren döms

En kvinna i Hässleholm blev påkörd av en grävmaskin. Nu döms föraren av tingsrätten.

Henrik Nordell

Kl.07:59, 22 februari, 2018

Kvinna påkörd av grävmaskin – föraren döms
En kvinna i Hässleholm blev påkörd av en grävmaskin. Foto: Bildbyrån

Det var i slutet av mars förra året som en kvinna i Hässleholm skulle promenera över Esplanadgatan på samma ort. På en korsande gata i närheten av sportanläggningen Q-Poolen körde en man i grävmaskin. Plötsligt fick hon sin fot överkörd och skadades.

Händelsen togs upp i tingsrätten där föraren åtalades för vållande till kroppskada samt vårdslöshet i trafik. Grävmaskinisten hade skopan i ett så kallat transportläge och såg därför inte kvinnan när hon gick över vägen. Han ska då ha kört i cirka 30 kilometer per timme.

Föraren uppger att han hade en lång stoppsträcka och troligen inte hade hunnit bromsa tillräckligt, även om gångtrafikanten hade upptäckts. Det hela bevittnades av en annan bilförare som körde  på vägen.

Föraren som är hemmahörande i Mellanskåne döms nu till 22 500 kronor i dagsböter. Enligt tingsrätten har han ”skapat en trafikfarlig situation”. Den påkörda kvinnan begärde 10 000 kronor i skadestånd, men det får hon inte enligt domen. Enligt tingsrätten har händelsen inte varit kränkande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Kylan slår till mot Kristianstad

Bakslaget för vårkänslan – vinterkylan på väg. 

Mia Martelleur

Kl.18:00, 21 februari, 2018

SMHI: Kylan slår till mot Kristianstad
Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Efter onsdagens lätta snöfall och relativt milda temperatur kring nollan, väntar hårdare väder över Kristianstad. Enligt SMHI kommer det i slutet på veckan och början av nästa bli riktigt kallt med upp mot tio grader minus, och det kommer kännas betydligt kallare än så.

Enligt SMHI kan det redan på torsdagsmorgonen bli minus åtta grader, men enligt prognosen kan det kännas som att det är tolv grader minus.

Fram mot lunchtid kan temperaturen åter höjas till noll grader. Men under kvällen och natten sjunker temperaturen igen. Mestadels av dagen väntas bli mulen.

Lördag däremot verkar bli något soligare. Prognosen är fortfarande osäker. Men enligt SMHI kan det bli som mest sex grader minus och kommer då att kännas som 12 grader minus. Men vid lunchtid väntas solsken och temperaturen stiger till minus två grader. Resten av veckan och hela nästa vecka väntas temperaturen ligga under noll grader.

Kyligast blir det på måndag och onsdag. På måndag räknar SMHI med minus nio grader, fast kan komma att kännas som 15 minusgrader. Däremot blir det soligare och varmare mitt på dagen.

Onsdagen blir mulen med växlande molnighet och som mest tio grader minus. Men det kan kännas som hela sjutton grader minus.

Så blir vädret i veckan: 

ska%cc%88rmavbild-2018-02-21-kl-15-22-36ska%cc%88rmavbild-2018-02-21-kl-15-21-52
Skärmdump: SMHI

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Storbank varnar för omfattande Bank ID-kapning

Polisen: "Bankens varning är befogad".

Mia Martelleur

Kl.17:00, 21 februari, 2018

Storbank varnar för omfattande Bank ID-kapning
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Hotet mot Bank-ID-användare verkar inte avta med tiden. I nuläget ligger hundratals bedrägeriärenden på hög hos polisen och bankerna fortsätter att varna för bluffmakarnas fula knep.

Senast är det Nordea som har gått ut med en ny varning till sina kunder angående telefonbedragare som försöker kapa ditt Bank-ID. För en vecka sedan publicerade Nordea information om Bank-ID-kaparna på sin hemsida och i måndags skickades en varning ut till Nordeas kunder i mobilbanken och bankappen.

”Just nu måste vi varna alla våra kunder om bedragare som genom att ringa och påstå sig vara från banken vill lura dig på pengar. Lägg på och kontrollring till oss om du misstänker att du blivit utsatt”, skriver banken i varningen.

Sedan i höstas har allmänheten återkommande varnats av polis och banker för att inte luras av den här typen av Bank-ID-kapningar.

Det kan ske på olika sätt men i grunden handlar det om personer som utger sig för att ringa från offrets bank. Sedan hittar de på en anledning till att kunden måste logga in på sitt Bank-ID och om kunden då gör detta lyckas bedragaren komma åt kundens Bank-ID.

– Vårt råd är att aldrig signera något på uppmaning av någon och att alltid kontrollringa banken om det finns någon misstanke, säger Afroditi Kellberg, presschef för Nordea till Dina Pengar.

Det händer också att två olika telefonbedragare samarbetar där den ena låtsas vara polis och den andra bankpersonal. Den första personen tar då resa på kundens bank och den andra utger sig sedan för att ringa från banken.

Enligt polisens nationella bedrägeriexpert, Jan Olsson, har de nu cirka 200 ärenden inom den här typen av bedrägeri. Han har kämpat mot Bank-ID-bluffen sedan dag ett och berättar för Dina Pengar att den här typen av bedrägeri fortsätter att ske, om än i mindre utsträckning än förut.

– Bankens varning är befogad: man får inte logga in bara för att någon ringer och säger att de är från polisen eller banken, säger Jan Olsson till tidningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

52-åring körde rattfull – döms i tingsrätten

Kvinnan döms efter att ha kört grovt rattfull

Robert Rosén

Kl.15:12, 21 februari, 2018

52-åring körde rattfull – döms i tingsrätten
Kvinnan döms för grovt rattfylleri. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

I början av juni stoppades en rattfyllerist på Olserödsvägen utanför Degeberga. Det visade sig då att kvinnan kört personbil med 2,15 promille alkohol i blodet.

Nu har den 52-åriga kvinnan dömts för grovt rattfylleri av Kristianstads tingsrätt. Med tanke på alkoholkoncentrationen i kvinnans blod menar tingsrätten att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma på fråga.

LÄS MER: Körde till affären – hade 1,96 i promille

Kvinnan har nu dömts till en månads fängelse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ungdomstjänst väntar efter jackstöld

18-åring stal jacka värd 4 000 kronor.

Robert Rosén

Kl.15:11, 21 februari, 2018

Ungdomstjänst väntar efter jackstöld
Ungdomstjänst väntar nu 18-åringen. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

En 18-årig man, hemmahörande i Småland, befann sig i november 2016 i Everöd. Han besökte då Everöds Outlet och stal en jacka värd 3 995 kronor.

Kristianstads tingsrätt har nu dömt mannen för stöld och bestämt påföljden till 20 timmars ungdomstjänst för 18-åringen.

LÄS MER: Tonårstjejers stöldräd stoppades – stal varor för 10 000

Han ska även betala skadestånd på knappt 3 200 kronor till Bootskompaniet, vars jacka han stal.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng