Blev påkörd i hög hastighet – förare smet från platsen

På tisdagen blev en förare påkörd i hög hastighet på en väg i Tollarp. Bilisten som körde på fordonet smet från platsen och är nu misstänkt för brott.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.10:17, 1 februari, 2017

Blev påkörd i hög hastighet – förare smet från platsen
Polisen utreder en smitning i Tollarp.

Det var klockan 17.00 på tisdagen som en bilist i 20-årsåldern kom körandes på en väg i Hommentorp utanför Tollarp i Kristianstad kommun. Plötsligt såg han hur en annan bil kom körande i hög hastighet.
– Den bilisten körde rakt in i backspegeln på den andra bilen, han körde så nära ett föraren höll på att köra av vägkanten, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisen.

Föraren som överskrev hastighetsbegränsningen och kolliderade med den andra bilen, smet därefter från platsen. Nu är hen misstänkt för smitning, ett brott som kan ge både böter och fängelse. Enligt polisen finns det ett signalement som kan göra det möjligt att gå vidare i utredningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skåpbil och personbil krockade på E22

Olyckan hade stor påverkan på trafiken enligt Trafikverket.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.08:20, 18 december, 2017

Skåpbil och personbil krockade på E22
Foto: Arkiv

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen fick räddningstjänsten i Kristianstad larm om en trafikolycka på E22. Flera fordon var enligt uppgifterna inblandade i olyckan, men räddningstjänsten skickades aldrig till platsen.

Det ska ha varit en skåpbil och en personbil inblandade i kollisionen, där ett av fordonen blivit påkört bakifrån. Händelsen skedde väster om Fjälkinge och enligt Trafikverket hade olyckan stor påverkan på trafiken.

 

En bärgare beställdes till platsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ungdomar anmälda efter raketskjutning i centrum: ”Lät som krig”

Över 80 smällar ska ha hörts under lördagskvällen.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.17:12, 17 december, 2017

Ungdomar anmälda efter raketskjutning i centrum: ”Lät som krig”
Foto: Arkiv/Casper Johansson

En privatperson i Kristianstad har polisanmält en grupp ungdomar efter de ska ha skjutit raketer och smällt smällare i centrum under lördagskvällen, det rapporterar tidningen Kristianstadsbladet.

Anmälan kom in kring 20-tiden efter att ungdomarna hade skjutit raketer vid Galleria Boulevard. Några timmar senare ska privatpersoner ha hört uppemot 80 smällar i centrum. ”Det lät som krig” berättade en person för Kristianstadbladet.

– Kristianstad har ganska tydliga regler för när man får använda fyrverkerier. Tillstånd av polismyndighet krävs för att använda pyrotekniska varor, fyrverkerier, på offentlig plats med undantag för användande på nyårsafton från klockan 18 fram till klockan 02 påföljande dag, berättar Fredrik Bratt för Kristianstadsbladet.

Polisens sökte efter personerna men utan resultat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

35-åring på stöldturné i centrala Kristianstad

En 35-årig man misstänks ha stulit saker från flera butiker i centrala Kristianstad. Han uppger att det var ett beställningsjobb.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.11:32, 16 december, 2017

35-åring på stöldturné i centrala Kristianstad
Flera butiker utsattes för stöld. Nu åtalas en 35-årig man.

Det var flera dagen under hösten som den 35-årige mannen genomförde stölder i flera butiker i Kristianstad. Den första han är misstänkt för är stölden av en klocka den 26 september, värd cirka 3 500 kronor. Det var på Elgiganten.

Han gick in i butiken, tog en skruvmejsel och bräckte upp den plastlåda som klockan låg i. Därefter gick han ut genom kassan utan att betala. Förklaringen från mannen är att han förlorat sitt arbete och hade dåligt med pengar. Klockan skulle han sälja.

Den 29 november ska samma person har genomfört en stöld från klädbutiken Sandelins vid lilla torg. Där fick han med sig varor för 3 700 kronor. En väktare tog fast honom när han var på väg från butiken. Det upptäcktes då att en prislapp satt kvar i en av fickorna.

Tjuven var då redan efterlyst och togs till polisstationen i Kristianstad. I förhöret hävdar han att stölden var ett beställningsjobb från en missbrukare.

Den sista stölden ska ha skett dagen efter på Stadium. Där tog han ytterligare en jacka värd 1 495 kronor. En i personal såg hur mannen gick in i en provhytt med jackan, men när han kom ut därifrån var den borta. Då ringde de efter en väktare som grep mannen. Förklaringen från 35-åringen är att han behövde en jacka, men hade inga pengar.

Mannen åtalas vid Kristianstads tingsrätt för de tre stölderna samt för ringa narkotikabrott och olovligt intrång på Förenade Bil.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

22-åring sköt med pistol mot familj i Kristianstad

22-åringen sköt mot en familj i en lägenhet i Kristianstad. Nu får han ett långt fängelsestraff.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.14:45, 15 december, 2017

22-åring sköt med pistol mot familj i Kristianstad
22-åringen sköt med pistol mot en familj i Kristianstad.

Den 17 september, strax efter klockan 20.00 på kvällen larmades polisen till en bostad på Lasarettsboulevarden i Kristianstad efter ett misstänkt mordförsök. En 22-årig man hade då avlossat flera skott mot en familj som har hade en relation till. Motivet till det hela ska vara en konflikt mellan mannen och familjen.

22-åringen och hans flickvän hade nyligen gjort slut. Då gick mannen först ut från bostaden och kom tillbaka några minuter senare med en pistol av kaliber 22. Han riktade pistolen mot pappan i familjen och ropade ”backa, backa”.

LÄS MER: 22-åring anhållen efter skottlossning i lägenhet

Minst två skott avlossades mot familjemedlemmarna, det finns dock inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad. Skotten uppges ha missat människorna och träffat i väggen vid ett vitrinskåp och vid soffan. Därefter försvann mannen ut från bostaden.

Pappan larmade polisen som åkte ut med en patrull till platsen. 22-åringen greps en timme senare på okänd adress i Kristianstad. På brottsplatsen ska polisens tekniker har säkrat spår i form av patronhylsor. Pistolen hittades inte och gärningsmannen har inte heller någon licens för varken vapen eller ammunition.

Händelsen har nu tagits upp i Kristianstads tingsrätt. Där döms mannen till tre år och sex månaders fängelse för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Han ska dessutom betala cirka 130 000 kronor i skadestånd till fyra av personerna i familjen som drabbades.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Person blev påkörd av bil – ambulans tillkallades

(Uppdaterad 16.25) Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.14:11, 15 december, 2017

Person blev påkörd av bil – ambulans tillkallades
Foto: Arkiv

Klockan 13.33 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Näsbychaussén med anledning av en trafikolycka.

Enligt uppgifter från polisen ska en person ha blivit påkörd.

– Lindriga personskador har inrapporterats, men vi vet inte huruvida personen behövde åka ambulans eller inte, berättar Fredrik Bratt hos ledningscentralen syd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng