Nya flerbostadshus – första spadtag i dag

Det första spadtaget för 14 nya lägenheter i Knislinge togs under onsdagen. "Nya bostäder är en förutsättning för en växande kommun", säger Östra Göinges kommunalråd Patric Åberg (M).

Nils Jönsson

Nils Jönsson

Kl.17:52, 11 januari, 2017

Nya flerbostadshus – första spadtag i dag
Fastigheterna kommer att rymma både två- och trerumslägenheter med öppen planlösning och inflyttning är planerad till våren 2018. Arkivbild: Bildbyrån

Det första spadtaget för nya bostäder på tomten Excelsior i Knislinge togs under onsdagen.

– Det är fantastiskt roligt att se hur det byggs runt om i kommunen. Nya bostäder är en förutsättning för en växande kommun, och det är just det vi gör, växer. Nya bostäder innebär inte bara ett antal nya lägenheter på en viss plats utan det stimulerar flyttkedjan i kommunen så att våra invånare har bättre möjligheter att hitta just det boendet som passar dem, säger kommunalrådet Patric Åberg (M) i en kommentar på kommunens hemsida.

Tomten ligger i hörnan av Skolgatan/Brogatan, och det är det kommunala bostadsbolaget Göingehem som ska bygga två stycken loftgångshus med två våningar. Ett hus med åtta lägenheter ska ligga mot Brogatan och ett hus med sex lägenheter placeras mot Skolgatan, meddelar kommunen på sin hemsida.

Fastigheterna kommer att rymma både två- och trerumslägenheter med öppen planlösning och inflyttning är planerad till våren 2018. Utöver det här byggprojektet planeras det just nu i Knislinge också för ett sexvåningshus med cirka 25 lägenheter.

Fakta 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel