Mängder med olyckor på vägarna

Onsdagens snöfall ställde till det rejält ute på vägarna. En rad trafikolyckor inträffade i nordöstra Skåne under eftermiddagen och kvällen.

Nils Jönsson

Nils Jönsson

Kl.20:57, 11 januari, 2017

Mängder med olyckor på vägarna
En mängd trafikolyckor inträffade under eftermiddagen efter att snön börjat att falla. Här en bil som hamnade utanför vägen inne i Kristianstad. Foto: Läsarbild

En mängd trafikolyckor inträffade under eftermiddagen efter att snön börjat att falla. Flera bussar i länet körde av vägen på grund av halkan och en rad personbilar var inblandade i olyckor.

Och under kvällen inträffade fler olyckor. Strax efter klockan 18 inträffade en singelolycka på länsväg 1959 mellan Hästveda till Osby. Inga personskador rapporteras från platsen.

Vid 16.30-tiden körde en bil i diket på väg 21 vid avfarten till Finja. Inte heller den olyckan ska ha orsakat några personskador.

Polisen i region Syd räknar antalet olyckor under onsdagen till totalt ett 40-tal i polisområdet.

–  Det har varit ett 40-tal olyckor runt om i region Syd. Antagligen är det ännu fler eftersom alla inte larmar oss, säger Calle Persson på polisens ledningscentral till Kvällsposten.

LÄS MER: Lastbil körde av vägen

LÄS MER: Två bilar i olycka – polisen hade inte tid

LÄS MER: Träd blockerar vägen

Trafikverket varnar fortsatt för halka på vägarna i nordöstra Skåne, och plogning pågår på många sträckor.

Enligt SMHI kommer vinden att avta under kvällen, och det blir mildare. Under torsdagen väntas det bli 1-4 grader, mildast vid kusten, enligt SMHI:s prognos.

Se bilder från ovädret här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel