Lokala inslag i NM–truppen

I november är det dags för de Nordiska Mästerskapen i bowling.
Redan nu har en bruttotrupp dock presenterats.
Vilken inte särskilt oväntat innehåller ett antal lokala inslag.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:00, 11 januari, 2017

Lokala inslag i NM–truppen
Kan Cajsa Wegner reprisera succén från senaste NM? Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

Senast bowlingens Nordiska Mästerskap avgjordes var i november 2015. Det blev då en storslam för BK 59:ans Filippa Persson och Cajsa Wegner, som sammanlagt skrapade ihop åtta medaljer.

När förbundets Elit– och talangansvarige, Johan Ekström, under tisdagen presenterade en första bruttotrupp till NM, som riktar sig till spelare som är 23 år och yngre, fanns det också representation från BK 59:an. Det då Cajsa Wegner ingår i truppen. Någonting som sedan tidigare stod klart, då Wegner var en av fyra i truppen som spelat till sig en trupplats under U21–lägret tidigare i januari.

Bland de tolv uttagna fanns dock fler lokala namn. Tollarps BK:s Kevin Lindbladh finns nämligen, likt Wegner, med i den uttagna bruttotruppen.

– Det är inte en fullständig trupp utan den är dynamisk. Vi kan både lägga till och ta bort spelare från den. Det är 8 killar och 4 tjejer uttagna som vi sedan ska komplettera med minst 2 tjejer och mellan 2 och 4 spelare till under våren, sa Ekström till bowlingförbundets hemsida i samband med uttagningen.

Nordiska Mästerskapen avgörs i Helsingfors i november.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel