Lokal kvartett uttagna i Skåne–laget

Distriktsturneringen PostNord Cup är framme vid slutspelet. I den skånska truppen som beger sig till Jönköping finns inte mindre än fyra lokala lirare.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:08, 11 januari, 2017

Lokal kvartett uttagna i Skåne–laget
Omar Dampha är en av fyra nordostskåningar i truppen.

Under perioden 20/1–22/1 vankas det slutspel i PostNord Cup. Skåne är placerade i samma grupp som Västergötland och Västmanland och gruppformatet kommer att ta plats i Jönköping.

Nyligen presenterades den skånska truppen till fotbollens distriktsturnering, som i år vänder sig till spelare födda år 2000. I 18–mannatruppen finns fyra spelare som i dagsläget representerar klubbar i nordöstra Skåne. IFK Hässleholm bidrar med två representanter i form av målvakten Carl Lundahl Persson och yttermittfältaren Anthony Svenning, VMA IK:s försvarare Jonathan Nyström tar en plats medan Kristianstad FC:s anfallstalang Omar Dampha fullbordar kvartetten.

Samtliga i kvartetten fanns med redan i gruppspelsfasen. Till skillnad från då finns även spelare från Helsingborgs IF med den här gången medan den andra skånska giganten, Malmö FF, återigen inte har med några spelare.

Om Skåne tar sig vidare från gruppspelet vankas semifinal den 6 juni. För Skåne, som är regerande mästare, är det även näst sista chansen att ta hem turneringen. Då Skånes Fotbollsförbund valt att förändra spelarutbildningen bildas inte längre några nya distriktslag – utan pojkar och flickor födda 2000 respektive 2001 är de sista lagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF-spelaren bars ut från planen: ”En riktigt ful tackling”

Efter en duell med Olivia Schough fick Therese Ivarsson lämna matchen mot Eskilstuna United på bår. ”Det var bara en riktigt ful tackling”, säger KDFF-tränaren Elísabet Gunnarsdóttir.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.21:29, 25 juni, 2017

KDFF-spelaren bars ut från planen: ”En riktigt ful tackling”
Therese Ivarsson lämnade planen på bår. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Therese Ivarsson, 28, räddade en poäng åt Kristianstads DFF under söndagskvällen. Det sedan hon gjort kvitteringsmålet i 1-1-matchen mot Eskilstuna United DFF. Kvällen blev dock tung för Ivarsson, som knappa kvarten efter sitt mål blev liggandes och sedan fick bäras ut på bår.

I den 72:a minuten bars nämligen Therese Ivarsson ut från planen, och grinade då i stora smärtor. Det sedan landslagsspelaren Olivia Schough gått hårt åt Ivarssons fotled.

LÄS MER: Ivarsson räddade poäng – och bars ut på bår

– Som det såg ut från min vinkel här är det en situation där ingenting händer, så blir hon trampad eller stämplad rätt ordentligt. Jag vet inte om det var meningen eller inte, det kunde inte jag se. För jag såg bara två fötter trasslas ihop där, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson och fortsätter:

– Så man behöver nog göra en MR (magnetröntgen) där för att se… Men hon hade väldigt ont i foten i alla fall. Det kändes som någonting mer än bara en vridning. Vi får se. Vi får förhoppningsvis svar på det redan i morgon.

Inte heller huvudtränaren Elísabet Gunnarsdóttir hade efter matchen koll på hur det egentligen står till med Therese Ivarsson.

LÄS MER: KDFF-spelaren öppnade målskyttet – med självmål

– Jag vet inte. Jag har inte haft tid att kolla det. Men det såg inte bra ut.

Uppfattade du vad som hände?
– Det var bara en riktigt ful tackling. Hon kom försent in och jag tror att det är en utvisningstackling faktiskt. Men vi får titta på video.

Therese Ivarsson själv stannade efter matchen kvar länge i omklädningsrummet, och gick därmed inte att nå för en kommentar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF-försvararen gjorde snöpligt självmål

Kristianstads DFF-försvararen Sif Atladóttir skrev på söndagen in sig i målprotokollet. I 1-1-mötet med Eskilstuna United stod hon nämligen för ett självmål.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.21:09, 25 juni, 2017

KDFF-försvararen gjorde snöpligt självmål
Sif Atladóttirs självmål gav Eskilstuna ledningen under söndagen. Foto: Peter Skaugvold/Bildbyrån.

I hemmamötet med Eskilstuna United skapade Kristianstads DFF flera fina lägen att ta ledningen under den första halvleken. Det var också en KDFF-spelare som kom att göra matchens första mål – vilket dock kom i egen bur. 40 minuter in på matchen noterades nämligen Sif Atladóttir för ett självmål.

– Det kommer ett inlägg och jag försökte ta bollen men jag snubblar kanske lite tidigt eller är sen in i situationen. Jag räddar den men sen rullar jag på den själv, och tar in bollen, säger den isländska försvararen.

LÄS MER: Räddade poäng – och blev utburen på bår

Från läktarhåll såg det ut som att bollen först tog i stolpen, varpå Atladóttir därefter lyckades styra in den i eget mål. En uppfattning som hon delar, men inte är helt hundra på.

– Jag tror det. Jag vet inte riktigt, helt plötsligt var den över linjen. Jag försökte fiska fram den med axeln eller nåt. 99 av gångerna hade jag lyckats stanna den på linjen, men så är det.

KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson har inte heller klart för sig hur det något märkliga 0-1-målet kunde uppstå.

– Alltid tråkigt när man gör ett självmål, men jag har inte sett det tillräckligt bra från den vinkeln för att veta om det är nån misskommunikation eller om man är tvungen att glida in där eller nåt sånt.

Via en kvittering av Therese Ivarsson lyckades Kristianstads DFF till slut ordna en poäng, och få med sig 1-1 från hemmamötet med Eskilstuna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Poängtapp för KFC i bottenmötet

Det blev ingen ny trea för Kristianstad FC. Bottenmötet med Qviding FIF slutade nämligen med ett oavgjort resultat.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.20:32, 25 juni, 2017

Poängtapp för KFC i bottenmötet
Sixten Mohlin och hans Kristianstad FC fick med sig en poäng från Göteborg. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Omedelbart efter derbysegern mot Ängelholm FF betonade Kristianstad FC-tränaren Joakim Persson vikten av dagens match mot Qviding FIF. Tvärtemot förhoppningarna lyckades dock inte Kristianstad FC ta någon ny seger, utan fick istället nöja sig med 0-0 i bottenmötet. Det sedan en match där det snabba konstgräset, där bollen studsade extremt mycket, ställt till problem för Kristianstad.

– Första halvlek är inte bra av oss. Vi har en hel del boll, de skapar ett par-tre frilägen, har en boll i ribban och Sixten gör nån bra räddning. Det var ängsligt, säger Kristianstad FC:s sportchef och assisterande tränare Anders Swahn, och fortsätter:

– Där hade vi kunnat lega under med ett par bollar, med lite otur. Men sen reser vi oss rätt så bra i andra. De har ingenting i andra halvlek. De sista fem-sju minuterna har vi tre helt hundraprocentig lägena.

Trots jättelägen för framförallt Omar Dampha att bli matchhjälte förblev matchen mållös.

– Det var en klart godkänd andra halvlek. Framförallt avslutningen. Så fort vi lägger in bollen i straffområdet blir det livsfarligt. Det är synd att vi väntar i 80 minuter innan vi börjar med inläggen. Det hade vi pratat mycket om, men det kom först på slutet och då blir det rejält farligt. Ser man på hela matchen är väl kryss ok och rättvist. Men det är lite siggigt när man har jättelägen i slutet, då tänker man ”vi kunde ju haft lite flyt denna gången”.

Efter elva omgångar parkerar Kristianstad FC på tionde plats i tabellen, och har två poäng ner till Assyriska under nedflyttningsstrecket.

 

FaktaDivision 1 Södra
Qviding FIF 0-0 Kristianstad FC

Laget: Sixten Mohlin – Martin Rudolfsson, Oliver Ekroth, Bjarni Mark Antonsson, Fredrik Widlund – André Kamp (Albert Ejupi 32), Saikou Jawneh (Erik Eichmüller 73), Niklas Jönsson, Nahom Girmai Netabay – Andreas Grahm, Emil Åberg (Omar Dampha 81).
Publik: 103, Valhalla.
Tabell: Här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF:s poängräddare utburen på bår

Therese Ivarsson ordnade en poäng åt Kristianstads DFF. Sedan blev högerbacken utburen på bår.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.18:55, 25 juni, 2017

KDFF:s poängräddare utburen på bår
Therese Ivarsson blev målskytt och därefter utburen på bår. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Hemma mot topplaget Eskilstuna United lyckades Kristianstads DFF ordna en poäng, då slutresultatet skrevs till 1-1. Trots flera fina lägen för hemmalaget under den första halvleken var det Eskilstuna United som gick till halvtidsvila i ledning, sedan Sif Atladóttir gjort ett snöpligt självmål i den 40:e minuten. Den isländska mittbacken var först på ett inspel, då hon styrde bollen i Brett Marons vänstra stolpe. När Atladóttir sedan skulle rensa bort bollen snubblade hon istället in den i eget mål.

– Alltid tråkigt när man gör ett självmål, men jag har inte sett det tillräckligt bra från den vinkeln för att veta om det är nån misskommunikation eller om man är tvungen att glida in där eller nåt sånt, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Försvarskollegan Therese Ivarsson såg dock till att det blev delad pott på Vilans IP. I den 55:e minuten stod Ivarsson nämligen för 1-1-målet. Det sedan hon nått högst på ett inlägg från Rita Chikwelu, och via ribban lyckades få in kvitteringsmålet.

Just Therese Ivarsson kom sedan återigen att hamna i händelsernas centrum en kvart senare. Efter en kollision med Eskilstunas landslagsspelare Olivia Schough blev Ivarsson liggande och tog sig för foten. Någonting som slutade med att högerbacken fick avbryta matchen och bäras ut på bår.

– Man behöver nog göra en MR (magnetröntgen) där för att se… Men hon hade väldigt ont i foten i alla fall. Det kändes som någonting mer än bara en vridning. Vi får se. Vi får förhoppningsvis svar på det redan i morgon, säger Björn Sigurbjörnsson.

Under de sista 20 minuterna pressade hemmalaget sedan på för ett 2-1-mål, dock utan resultat.

– Det känns lite bittert. Men samtidigt får man respektera en poäng mot ett topplag. Jag tycker vi är det bästa laget på planen i dag. Vi skapar bra lägen och försvarar oss rätt så bra i stort sett hela matchen, säger Björn Sigurbjörnsson.

Även huvudtränaren Elísabet Gunnarsdóttir var nöjd med insatsen, men menar likt Björn Sigurbjörnsson att det upplevs som två förlorade poäng och inte en vunnen.

– Jag tycker vi spelar väldigt bra och tjejerna jobbar hårt, säger Gunnarsdóttir.

Upplever du det som två förlorade poäng?
– Ja, det gör jag. Absolut.

Poängen innebär att KDFF passerar både Vittsjö och Kvarnsveden i tabellen, och nu har fyra poäng ner till Hammarby och KIF Örebro under nedflyttningsstrecket.

FaktaAllsvenskan
Kristianstads DFF 1-1 Eskilstuna United DFF
Mål: 0-1 Självmål (40) och 1-1 Therese Ivarsson (55).
Laget: Brett Maron – Therese Ivarsson (Evelina Duljan 72), Sif Atladóttir, Alice Nilsson, Mia Carlsson – Rita Chikwelu, Becky Edwards, Amanda Edgren – Rebecka Holm, Ogonna Chukwudi, Hanna Sandström.
Publik: 575, Vilans IP.
Tabell: Här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstadscyklisten tog ny SM-medalj

Det blev brons i onsdagens tempolopp för Hanna Nilsson. I lördagens linjelopp fick cyklisten från Åhus ett nytt brons.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.21:07, 24 juni, 2017

2 bilder
  • Hanna Nilsson.
    Hanna Nilsson.
  • Hanna Nilsson.
    Hanna Nilsson.

Under veckan avgörs cykel-SM i småländska Burseryd i Gislaveds kommun. De två Kristianstadscyklisterna Hanna Nilsson och Lisa Nordén hade redan varsin medalj från i onsdags. Då avgjordes tempoloppet där Nordén stod som segrare medan Nilsson blev trea.

Under lördagen hölls linjeloppet över 126 kilometer. Vann gjorde Sara Penton från Stockholms Cykelklubb före Ida Erngren från Team Crescent D.A.R.E.

Tredjeplatsen togs återigen av Hanna Nilsson från Åhus Cykelklubb. De tre medaljörerna körde in på samma tid (3:44:50) men Nilsson fick ge sig i spurten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.