Lokal kvartett uttagna i Skåne–laget

Distriktsturneringen PostNord Cup är framme vid slutspelet. I den skånska truppen som beger sig till Jönköping finns inte mindre än fyra lokala lirare.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:08, 11 januari, 2017

Lokal kvartett uttagna i Skåne–laget
Omar Dampha är en av fyra nordostskåningar i truppen.

Under perioden 20/1–22/1 vankas det slutspel i PostNord Cup. Skåne är placerade i samma grupp som Västergötland och Västmanland och gruppformatet kommer att ta plats i Jönköping.

Nyligen presenterades den skånska truppen till fotbollens distriktsturnering, som i år vänder sig till spelare födda år 2000. I 18–mannatruppen finns fyra spelare som i dagsläget representerar klubbar i nordöstra Skåne. IFK Hässleholm bidrar med två representanter i form av målvakten Carl Lundahl Persson och yttermittfältaren Anthony Svenning, VMA IK:s försvarare Jonathan Nyström tar en plats medan Kristianstad FC:s anfallstalang Omar Dampha fullbordar kvartetten.

Samtliga i kvartetten fanns med redan i gruppspelsfasen. Till skillnad från då finns även spelare från Helsingborgs IF med den här gången medan den andra skånska giganten, Malmö FF, återigen inte har med några spelare.

Om Skåne tar sig vidare från gruppspelet vankas semifinal den 6 juni. För Skåne, som är regerande mästare, är det även näst sista chansen att ta hem turneringen. Då Skånes Fotbollsförbund valt att förändra spelarutbildningen bildas inte längre några nya distriktslag – utan pojkar och flickor födda 2000 respektive 2001 är de sista lagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel