Lämnades av ambulans med bruten arm och rygg

En person som trillat från en stege och brutit armen fick inte åka med ambulansen till sjukhuset. Istället fick patienten vänta i flera timmar på en bårtaxi. Det framkommer av en ny rapport från Region Skåne.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.09:42, 11 januari, 2017

Lämnades av ambulans med bruten arm och rygg
Patienten fick inte åka med ambulansen, trots en bruten arm och rygg. Foto. Bildbyrån/NILS JAKOBSSON

Det var i maj månad som en person från Kristianstad ramlade från en två meter hög stege och föll ner på en grusplan. Hen slog sig illa i ryggen och ena armen. Det visade sig vid en röntgen senare på dagen, att personen hade drabbats av ett flertal frakturer.

Trots det svåra smärtan tar ambulanspersonalen beslutet att patienten ska vårdas hemma. För att kunna åka till sjukhuset måste hen beställa en bårtaxi, vilket också gjordes. Det innebar en flera timmar lång väntan på att få vård. När läkarna undersöker patienten på sjukhuset upptäcker man frakturerna.

Händelsen har utretts av Region Skåne, men utan att man angett någon egentlig orsak till beslutet att inte låta patienten åka med i ambulans. Det som anges i rapporten är att ambulanspersonalen har konsulterat en läkare, som gjort bedömningen att patienten kan lämnas hemma.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel