Kristianstadsbo åkte fast i Skatteverkets granskning

Skatteverket har beslutat att eftertaxera en kvinna boende i Kristianstad. Företag har satt in pengar på hennes konto, utan att kvinnan har kunnat ge någon förklaring.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.07:32, 11 januari, 2017

Kristianstadsbo åkte fast i Skatteverkets granskning
En Kristianstadsbo eftertaxeras efter Skatteverkets granskning.

Kvinnan hade redovisat inkomster på cirka 250 000 kronor som lön från två företag samt ersättning från Försäkringskassan. Den uppgiften i deklarationen bestämde Skatteverket att kontrollera nämnare. De begärde ut kontoutdragen från kvinnans bank och hittade uppgifter som inte hade redovisats.

I kontoutdraget finns det ett flertal insättningar både från privatpersoner och från företag. En del av det ska vara återbetalning av ett lån, men det har Skatteverket inte fått se några papper på. En del av pengarna ska enligt kvinnan tidigare ha förvarats i ett bankfack, men inte heller det har kunnat bevisas.

Skatteverket gör därför antagandet att kvinnan haft inkomster som myndigheten inte fått reda på. Därför gör de nu en ettertaxering. Cirka 150 000 kronor höjs hennes inkomst med, något som nu ska beskattas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel