JUST NU: Ovädret har nått Kristianstad

Starka vindar har dragit in över Kristianstad i samband med att ett område med blötsnö passerar. På många håll kan det komma upp till tio centimeter snö, enligt SMHI.

Nils Jönsson

Nils Jönsson

Kl.13:24, 11 januari, 2017

JUST NU: Ovädret har nått Kristianstad
Enligt Skånetrafiken går tågen till och från Kristianstad just nu enligt tidtabell, trots ovädret. Foto: Nils Jönsson

Det blir en blåsig eftermiddag med hårda eller mycket hårda sydliga vindbyar. Sent i eftermiddag vrider vinden mot sydväst och avtar något, enligt SMHI:s prognos. Temperaturen i natt och under torsdagen blir 1-4 plusgrader.

I samband med att snöbyarna drar bort övergår nederbörden helt eller delvis i regn, enligt SMHI:s prognos.

SMHI har utfärdat en Klass 1-varning för Skåne, vilket innebär att det kan finnas risker för allmänheten och att vädret kan leda till störningar för vissa viktiga samhällsfunktioner. Runt lunch började snön falla över nordöstra Skåne. Och på vissa håll blåser det mycket starka vindar. I Everöd har man till exempel uppmätt 24,2 sekundmeter i byarna, rapporterar Kristianstadsbladet.

Enligt Skånetrafiken går tågen till och från Kristianstad just nu enligt tidtabell, trots ovädret. Däremot är det just nu stopp mellan Malmö och Ystad och mellan Malmö och Trelleborg, enligt Skånetrafiken.

LÄS MER: SMHI varnar för snökaos

Trafikverket varnar från 13-tiden att det på flera vägar i nordöstra Skåne råder mycket besvärliga förhållanden på grund av lössnö. Det gäller bland annat för väg 21 mellan Kristianstad och Hässleholm och E22 mellan Kristianstad och Tollarp. Plogning kommer att pågå under eftermiddagen på flera sträckor, meddelar Trafikverket.

När det gäller flygtrafiken är det en avgång från Kristianstad till Stockholm Arlanda klockan 17.05 i eftermiddag, och den går enligt tidtabell, enligt information från Kristianstad Österlen Airport.

Har du bilder från snöfallet? Mejla gärna redaktionen@24kristianstad.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel