Gallerian slog nytt besöksrekord

2016 blev ett framgångsrikt år för Galleria Boulevard. Under årets gång slog de nämligen nytt besöksrekord. ”Vi har legat över i princip hela året så vi hade förhoppningar om att hamna över under de sista månaderna”, säger gallerians event manager Hanna Meijer.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:14, 11 januari, 2017

Gallerian slog nytt besöksrekord
Galleria Boulevard slår rekord.

Det har nu passerat mer än tre år sedan Galleria Boulevard slog upp dörrarna för första gången. När köpcentrumet nu summerar det gångna året står det klart att det var ett framgångsrikt sådant. Det då de slog nytt besöksrekord.

– Det känns ju jätteroligt. Vi var ju nöjda med besökssiffrorna från 2015 och att vi toppade det 2016 är vi ju jätteglada för, säger Hanna Meijer som är event manager på Galleria Boulevard.

Efter att ha haft knappa 5,7 miljoner besökare år 2015 ökade antalet besökare det gångna året med 189 000. Någonting som innebär att gallerian hade knappa 5,9 miljoner besökare 2016.

– Vi hade ju en öppning 2015, av den andra etappen, som gjorde att vi hade väldigt mycket besökare och vi var lite tveksamma om vi skulle klara av att öka 2016. Men vi har legat över i princip hela året så vi hade förhoppningar om att hamna över de under sista månaderna. Sen ska alla besökare också omvandlas till betalande kunder så är vi ännu mer nöjda men potentialen finns ju, säger Hanna Meijer.

Även om gallerian redan nu kan jubla över ett nytt besöksrekord återstår det att räkna ihop vad omsättningen låg på 2015. Klart är att det ser ut att bli en signifikant ökning från de 579 miljoner kronor som varuhuset omsatte 2015. Än har inte alla siffror från det gångna året kommit in, men Meijer uppskattar att den totala omsättningen kommer att landa i höjd med budgeten, vilken ligger på 630 miljoner kronor.

– Hittills är vi nöjda men vi har inte fått inte alla siffror, så omsättningsmässigt kan jag inte svara men besöksmässigt och med trycket är vi väldigt nöjda med.

Medan den första etappen av gallerian öppnade upp i oktober 2013 och den andra i mars 2015 är den tredje och sista etappen fortsatt oöppnad. Där fortgår dock arbetet med att finna butiker till öppningen.

–Jo, vi jobbar for fullt med att hitta etableringar till den delen och har, som jag tycker, väldigt intressanta diskussioner. Sen ska det bara landa med. Men det känns väldigt positivt så jag hoppas de planer vi har går i lås. Men jag kan inte säga något öppningsdatum, för det har vi inte dagsläget.

Har ni någon förhoppning gällande öppningsdatumet då?

– Det kan jag inte säga någonting om. Utan vi håller på med diskussioner nu, så får vi se när de landar och när de isåfall vill öppna. Men vi har väldigt positiva diskussioner, så det känns väldigt bra.

Klart är i alla fall att de positiva siffrorna – med ett nytt besöksrekord – lär ha en påverkan när företag ska besluta gällande en etablering i Galleria Boulevard eller ej.

– Det är klart att det gör. De som är intresserade av att etablera sig tittar givetvis på besökssiffror och hur det går för butikerna i dagsläget. Så det är väldigt bra att kunna visa positiva siffror, så det är vi väldigt glada för och det är ju ett enormt spring av människor i hela huset tiden, avslutar Hanna Meijer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN

Två bostäder i Kristianstad är landets mest populära

Två bostadsannonser i Kristianstads kommun finns med bland landets tio mest klickade den gångna veckan. Nedan följer hela topp tio-listan från Hemnets klicktoppen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:53, 23 juni, 2017

Två bostäder i Kristianstad är landets mest populära
Två bostäder i Kristianstads kommun var bland landets mest klickade vecka 24.

20804110

1) Stationsbacken, Maglehem, Degeberga. Utgångspris: 2 450 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Landets sjätte mest klickade villa vecka 24 är belägen i Maglehem. Den gamla stationsbyggnaden är 124 kvadratmeter stor och belägen vid porten till Österlen. Hela annonsen hittar du här.

4libe2mv0jhqo4jl

2) Spegelvik Allarp, Arkelstorp. Utgångspris: 4 500 000 kronor.
Foto: Skånegårdar/Hemnet.
Även gården vid Oppmannasjön tog sig in på topp tio över hela landet förra veckan. Gården är i 1800-talstil med nio rum och en tomt på 9,5 hektar – fördelat på skog och åker. Hela annonsen hittar du här.

arkelstorpsvagen-164_kn9gfv

3) Arkelstorpsvägen, Österslöv. Utgångspris: 3 375 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
Villan från 1910 är helt nyrenoverad invändigt, men har behållt en lantlig stil. Längor på tomten erbjuder möjlighet till att djur eller verksamhet. Hela annonsen hittar du här.

8b8349ed-2cc1-4807-91b1-755dc9d8a510

4) Säterdalsvägen, Träne. Utgångspris: 1 150 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
I Träne, mellan Ovesholm och Venestad, är den gamla skolan och lanthandeln nu till salu. Den gamla Skånelängan är modernt renoverad och erbjuder en stor trädgård. Hela annonsen hittar du här.

22849814-2

5) Slåttervägen, Helgedal, Kristianstad. Utgångspris: 1 595 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Enplansvilla, på 160 kvadratmeter, som är belägen på en hörntomt. Trädgården är insynsskyddad och boendet ligger i ett barnvänligt villakvarter. Hela annonsen hittar du här.

6) Stora Vägen, Everöd. Utgångspris: 995 000 kronor.
Den 150 kvadrateter stora villan, med sex rum, är troligtvis såld. Det då den numera är bortplockad från Hemnets hemsida.

annat-1

7) Åstavägen, Helgedal, Kristianstad. Utgångspris: 2 795 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
En friliggande villa i bra skick. Förutom det fem rum stora boningshuset finns även uterum och garage på tomten. Hela annonsen hittar du här.

fasad

8) Skepparslövsvägen, Skepparslöv. Utgångspris: 2 225 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
Den sex rum stora familjevillan har ett nyrenoverat källarplan och rymligt uterum. Planlösningen är luftig. Hela annonsen hittar du här.

mde4ohwwmdawmda5mty4ohw5ng

9) Byholmsvägen, Viby. Utgångspris: 35 000 000 kronor.
Foto: LRF Konsult/Hemnet.
Brogården är fortsatt till salu. Den klassiska gården, med sin omtyckta gårdsbutik och stora marker ”är en egendom som tillfredsställer högt ställda krav”. Hela annonsen hittar du här.

22906766-2

10) Fjälkingevägen, Möllebacken, Kristianstad. Utgångspris: 795 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
1,5-plansvilla med källare och som dessutom har en stor trädgårdstomt. Förråd med dubbelgarage finns på tomten. Villan är i renoveringsbehov. Hela annonsen hittar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Kristianstads bästa pizzerior

Invånarna i Kristianstad har sagt sitt. Här är de tio bästa pizzeriorna i staden.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.20:01, 22 juni, 2017

Här är Kristianstads bästa pizzerior
Pizzatoppen har sammanställt betygen från invånarna. Foto: Gunnar Creutz/Wikimedia Commons.

Pizzatoppen.se använder sig av Facebook och väger där samman flera faktorer, som antal likes och antal besökare, för att sedan sammanställa vilka pizzerior som når högst betyg – och därmed alltså är bäst enligt befolkningen. I Kristianstad toppas listan, som uppdateras varje vecka, utav Baltazar Pizzeria på Västra Storgatan.

Pizzerian, som är belägen i de södra delarna av staden, kvitterar ut 8 av 10 i betyg och hamnar därmed precis före den italienska restaurangen Narins.

På topp tio-listan i Kristianstad trängs nämligen just italienska restauranger med mer traditonella pizzerior. Hela listan ser ut som följer:

1. Baltazar Pizzeria, Västra Storgatan 64. Betyg: 8.0.
2. Narins, Västra Storgatan 51P. Betyg: 7.9.

3. Katrins Pizzeria och Restaurang, Hönedalsvägen 4. Betyg: 7.8.
4. Oasen Restaurang och Pizzeria, Näsbychaussén 48. Betyg: 7.7.

5. La Finestra Italiana, Västra Storgatan 30. Betyg: 7.6.
6. Restaurang Martini, Döbelnsgatan 2. Betyg: 7.5.

7. Sommarlust Kolgrill, Kanalgatan 94. Betyg: 7.4.
8. Pizzeria Dilano, Prästallén 6. Betyg: 7.4.

9. Dinos Restaurang & Pizzeria, Kanalgatan 50. Betyg: 7.4.
10. Vä Pizzeria, Kung Knuts Väg 19. Betyg: 7.3.

Noterbart är att ingen av pizzeriorna som befann sig i topp tre bland OnlinePizza.se:s användare återfinns på topp tio-listan.

Fotnot: China Wall Restaurant på Almvägen återfinns på den ursprungliga listan. Då den restaurangen huvudsakligen serverar asiatiska rätter och inte pizzor, har 24Kristianstad valt att utesluta den från listan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är de dyraste fastighetsköpen i Kristianstad

Fastigheter värda tiotals miljoner har sålts i Kristianstad under de senaste åren. Här är de dyraste objekten hittills enligt webbsidan Booli.se.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:17, 21 juni, 2017

LISTA: Här är de dyraste fastighetsköpen i Kristianstad
Här i Åhus har det sålts både villor, fritidshus och mark värda tiotals miljoner kronor under de senaste åren.

Boprissajten Booli presenterar ständigt nya försäljningar av bostäder i alla landets kommuner. Deras lista baserar sig på lagfarter. Det vill säga den officiella registreringen av en ny ägare. Inom Kristianstads kommun har flera fastigheter sålts för tiotals miljoner kronor under de senaste åren. Här är listan på de objekt som ligger i topp:

1. Oxbärsvägen 10 i Åhus: Där finns det en registrerad försäljning både i augusti och i november år 2015 av en markfastighet. Området som ligger bara ett stenkast från stranden och med närhet till tallskogen, håller på att byggas ut med marklägenheter. Pris: 48 miljoner kronor.

2. Sjögatan i Åhus: Kedjehuset ligger bara ett 50-tal meter från vattnet. Lagfarten registrerades i juli år 2009. Pris: 31 miljoner kronor.

3. Henning Anderssons väg, Fjälkinge: Gården ligger bara någon kilometer från Fjälkinge station och omgärdas av stora åkermarker. Där finns också ett bostadshus på 225 kvadratmeter. En försäljning registrerades år 2011. Pris: 21 miljoner kronor.

4. Venestad: En skogsfastighet registrerades där som såld år 2009. Enligt ett dokument från LRF Konsult är marken cirka 168 hektar stor och hade för några år sedan ett virkesinnehav på 39 000 kubikmeter. Pris: 15,3 miljoner kronor.

5. Kungsliljevägen, Hammarslund: Här registrerades försäljning i augusti och september år 2011. Det är oklart vad som omfattas. Pris: 15 miljoner kronor.

6. Kavrövägen, Åhus: Här såldes ett kedjehus år 2009. Beläget nära golfbanan. Pris: 14,7 miljoner kronor.

7. Vittskövle Allé: Denna gård som ligger söder om Kristianstad, är omgärdat av stora åkermarker. Det framgår inte hur stor hela fastigheten är. Köpet registrerades år 2012. Pris: 13,4 miljoner kronor.

8. Vittskövle: Denna gård på Killegropsvägen såldes år 2014. Enligt en gammal annons på hemnet ingår där 54 hektar mark samt ett bostadshus som är 150 kvadratmeter stort. Pris: 11,7 miljoner kronor.

9. Kustvägen, Åhus: Denna beskrivs som en tomt och ligger alldeles i närheten av havet. Det är oklart ifall det ingick ett hus i köpet. Försäljningen registrerades år 2009. Pris: 11,2 miljoner kronor.

10. Julebodavägen: Denna gård i Degeberga ligger en stenkast från havet. Där ska ha ingått ett bostadshus på 325 kvadratmeter. Pris: 11 miljoner kronor.

Längre ner på listan finns ett flertal gårdar runtom Kristianstad som sålts för 8-10 miljoner kronor enligt lagfarterna. Det har också sålts flera villor och fritidshus i Åhus för lika stora belopp enligt Boolis lista.

LÄS MER: Största sålda husen i Kristianstad

Landets dyraste husköp hittills år 2017 skedde i Stockholm. Där köpte förre Ericsson-chefen Carl-Henric Svenberg ett radhus på Östermalm för 120 miljoner kronor, skriver Expressen.

Riktigt samma summor kommer husköpen i Skåne inte upp till, men även här säljs villorna för många miljoner.

Årets hittills dyraste husköp i Skåne:

32 925 000 kronor. Pålsjö, Bengt Langhs gata, 518 kvadratmeter.

23 750 000 kronor. Limhamn-Bunke, Gustavsgatan, 394 kvadratmeter.

16 800 000 kronor. Tomelilla, Östra Ingelstad, 80 kvadratmeter.

16 000 000 kronor. Ljunghusen, Duvstråket, 191 kvadratmeter.

15 500 000 kronor. Ljunghusen, Anders Görens väg, 236 kvadratmeter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisens uppmaning inför semestern

Polisen har gått ut med en uppmaning till alla företag inför semestern. "Sommarens bästa investering är väl kända rutiner".

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.07:11, 21 juni, 2017

Polisens uppmaning inför semestern
Foto: Pixabay

Semesterperioden närmar sig och många verksamheter har inte sina ordinarie funktioner på plats. Under den här tiden finns det en ökad risk för företag att bli utsatta för bedrägerier. Polisen skriver att bedrägerier mot företag oftast är två stycken – vd-bedrägeri eller bluffakturor.

”Vd-bedrägeri innebär att någon vilseleder en person med mandat att göra utbetalningar till att felaktigt auktorisera en större betalning, för det mesta utomlands”, skriver polisen på Facebook.

Bluffakturorna kan exempelvis se ut som vanliga fakturor eller erbjudanden från företag som har en kundrelation till mottagaren.

Med anledning av detta uppmanar polisen företag att ha tydliga och väl kända rutiner för alla utbetalningar som görs.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populär restaurang i centrala Kristianstad ska säljas

Med ett utgångspris på 3,9 miljoner kronor är en restaurang i centrala Kristianstad nu till försäljning. Ägaren vill hitta en köpare som kan driva verksamheten med ett liknande koncept.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:00, 20 juni, 2017

3 bilder
  • Här på Tivoligatan ligger restaurangen som ska säljas.
    Här på Tivoligatan ligger restaurangen som ska säljas.
  • Steakhouse no 9 är till salu på Blocket.
    Steakhouse no 9 är till salu på Blocket.
  • Steakhouse no 9 är till salu på Blocket.
    Steakhouse no 9 är till salu på Blocket.

Steakhouse no 9, som drivs på klassiska Garvaregården, är till salu. Sedan en tid tillbaka ligger restaurangen till försäljning på Blocket. I annonsen anges det att anledningen till försäljningen är att ägaren vill fokusera mer på kärnverksamheten.

Steakhouse no 9 ägs av samma företagsgrupp där restaurang Rosegarden ingår. Under det namnet driver de matställen i bland annat Kristianstad, Malmö och Umeå. Nu vill ägarna fokusera på det asiatiska köket och väljer därför att sälja den klassiska restaurangen Steakhouse no 9 på Tivoligatan i centrala Kristianstad.

Annonsen inleds med följande beskrivning: ”AAA-läge, mitt i City i en historisk känd plats och miljö.Stor charmig uteservering med bar.”

Vidare skriver man att omsättningen ligger på cirka 8 miljoner kronor och att det begärda försäljningspriset är 3,9 miljoner kronor. I dag erbjuder restaurangen såväl lunchbuffé som á la carte.

Enligt en av ägarna söker de nu någon som vill ta över och driva restaurangen med ett liknande koncept som tidigare. Det ska vara en verksamhet som passar i stil med den gemytliga miljön och där det krävs en seriös hyresgäst.

Fotnot: 24Kristianstad har varit i kontakt med Steakhouse no 9:s ägare, som dock inte vill uttala sig om försäljningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.