Gallerian slog nytt besöksrekord

2016 blev ett framgångsrikt år för Galleria Boulevard. Under årets gång slog de nämligen nytt besöksrekord. ”Vi har legat över i princip hela året så vi hade förhoppningar om att hamna över under de sista månaderna”, säger gallerians event manager Hanna Meijer.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:14, 11 januari, 2017

Gallerian slog nytt besöksrekord
Galleria Boulevard slår rekord.

Det har nu passerat mer än tre år sedan Galleria Boulevard slog upp dörrarna för första gången. När köpcentrumet nu summerar det gångna året står det klart att det var ett framgångsrikt sådant. Det då de slog nytt besöksrekord.

– Det känns ju jätteroligt. Vi var ju nöjda med besökssiffrorna från 2015 och att vi toppade det 2016 är vi ju jätteglada för, säger Hanna Meijer som är event manager på Galleria Boulevard.

Efter att ha haft knappa 5,7 miljoner besökare år 2015 ökade antalet besökare det gångna året med 189 000. Någonting som innebär att gallerian hade knappa 5,9 miljoner besökare 2016.

– Vi hade ju en öppning 2015, av den andra etappen, som gjorde att vi hade väldigt mycket besökare och vi var lite tveksamma om vi skulle klara av att öka 2016. Men vi har legat över i princip hela året så vi hade förhoppningar om att hamna över de under sista månaderna. Sen ska alla besökare också omvandlas till betalande kunder så är vi ännu mer nöjda men potentialen finns ju, säger Hanna Meijer.

Även om gallerian redan nu kan jubla över ett nytt besöksrekord återstår det att räkna ihop vad omsättningen låg på 2015. Klart är att det ser ut att bli en signifikant ökning från de 579 miljoner kronor som varuhuset omsatte 2015. Än har inte alla siffror från det gångna året kommit in, men Meijer uppskattar att den totala omsättningen kommer att landa i höjd med budgeten, vilken ligger på 630 miljoner kronor.

– Hittills är vi nöjda men vi har inte fått inte alla siffror, så omsättningsmässigt kan jag inte svara men besöksmässigt och med trycket är vi väldigt nöjda med.

Medan den första etappen av gallerian öppnade upp i oktober 2013 och den andra i mars 2015 är den tredje och sista etappen fortsatt oöppnad. Där fortgår dock arbetet med att finna butiker till öppningen.

–Jo, vi jobbar for fullt med att hitta etableringar till den delen och har, som jag tycker, väldigt intressanta diskussioner. Sen ska det bara landa med. Men det känns väldigt positivt så jag hoppas de planer vi har går i lås. Men jag kan inte säga något öppningsdatum, för det har vi inte dagsläget.

Har ni någon förhoppning gällande öppningsdatumet då?

– Det kan jag inte säga någonting om. Utan vi håller på med diskussioner nu, så får vi se när de landar och när de isåfall vill öppna. Men vi har väldigt positiva diskussioner, så det känns väldigt bra.

Klart är i alla fall att de positiva siffrorna – med ett nytt besöksrekord – lär ha en påverkan när företag ska besluta gällande en etablering i Galleria Boulevard eller ej.

– Det är klart att det gör. De som är intresserade av att etablera sig tittar givetvis på besökssiffror och hur det går för butikerna i dagsläget. Så det är väldigt bra att kunna visa positiva siffror, så det är vi väldigt glada för och det är ju ett enormt spring av människor i hela huset tiden, avslutar Hanna Meijer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel