Dödades i skottlossning – fler förhör ska hållas

Ingen gärningsman är ännu gripen för mordet på den Kristianstadsbo som blev skjuten i Malmö. Så här arbetar polisen och åklagaren med fallet just nu.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:57, 11 januari, 2017

Dödades i skottlossning – fler förhör ska hållas
Polisen utreder mordet på en 21-årig Kristianstadsbo. Foto: Bildbyrån.

En 21-årig man från Kristianstad blev dödad i en skottlossning vid höghuset på Docentgatan i Malmö den 3 januari. Polisen ser det hela som en avrättning. Mannen hittades i anslutning till en lekplats, där barnfamiljer blev vittnen till händelsen. Han ska enligt uppgifter till Kvällsposten ha blivit skjuten med 22 skott.

Den 22-åriga man som blev gripen och anhållen för medhjälp mordet har släppts på fri fot. Den personen är inte längre misstänkt för gärningen.
– Han kommer att bli avskriven från ärendet, säger Pär Andersson, chefåklagare på åklagarkammaren i Malmö.

Någon annan misstänkt person finns inte heller i dagsläget. Polisen har varit ute i området för att knacka dörr. Den försöker nu att skapa sig en bild över händelseförloppet.
– Just nu samlar vi så mycket information som möjligt och kommer också att hålla förhör med ett flertal personer. Vi väntar också svar från den forensiska undersökningen, säger Pär Andersson.

Polisen är samtidigt hoppfulla om att hitta gärningsmannen. Motivet har de valt att inte gå ut med i media ännu, men de uppges ha ett flertal spår att följa upp.
– Ett antal människor sprang från brottsplatsen i olika riktningar. Både gärningsmän och flyende allmänhet. Vi jobbar nu för att reda ut vilka som är vilka, men tycker oss ha fått en klar bild av hur gärningsmännen har sprungit från platsen, säger kriminalkommissarie JB Cederholm till 24malmo.

Text: Henrik Nordell och Filip Beijer

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel