Kristianstad IK–Vimmerby HC

Backman fick äntligen måla – men hyllade backkollegan

Det tog åtta matcher – sedan fick Eric Backman göra sitt första mål och poäng i KIK-tröjan. Efter matchen hyllade han Joel Persson. "Det är väldigt enkelt att spela med honom", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:57, 11 januari, 2017

Backman fick äntligen måla – men hyllade backkollegan
Eric Backman firas efter sitt första mål i KIK-tröjan. Foto: Jesper Hallberg

Kristianstad IK plockade i början av december in den spelskicklige backen, Eric Backman, efter att bland andra, Jesper Alasaari, lämnat klubben. Backman är känd som en poängspelare och gjorde 23 poäng i Västervikströjan i fjol. Men i KIK har det ekat tomt på poängkontot, åtminstone fram till i kväll.

– Jag har haft många bra lägen. Men man måste ha lite mer medstuds så kommer det. Jag har kanske fått en något mer defensiv roll hittills men det har funkat väldigt bra, säger Eric Backman.

I mitten på andra perioden fick han äntligen spräcka sin poängnolla. Backman sköt ett distinkt slagskott långt ner i anfallszon – ett skott som letade sig in bakom Vimmerbymålvakten, Oscar Fröberg. Efteråt hyllade Backman sin backkollega, Joel Persson.

– Jag har en bra kollega där i Joel Persson som har ett bra spelsinne. Det är väldigt enkelt att spela med honom. Han hittade mig fint på bortre sedan var det bara att blunda och skjuta. Den gick in mellan benen, någon decimeter över isen, säger Backman.

Ni klickar bra ihop?
– Ja, verkligen. Vi har samma tänk, sedan kanske jag fått ta den mer defensiva rollen, eftersom han spelar powerplay. Det har funkat jättebra hittills.

Hur var känslan när du såg att pucken gå in?
– Det var bara glädje. Jag vände mig om och körde någon pump som målgest. När jag vände mig om såg jag att det var tomt från rad ett till sex just där. Det var riktigt skönt och ett viktigt mål.

Nu har du varit i KIK ett tag. Kan du se några likheter med Västervik som du spelade upp i Hockeyallsvenskan i fjol?
– Absolut. Vissa matcher spelar vi kanske inte så bra – trots det tar vi poängen. Till exempel Nybro borta där vi vände på steken och tog två poäng. Det är poängen det handlar om just nu.

 

FaktaAllettan Södra
Kristianstads IK–Vimmerby HC 5–1
(2–0, 2–1, 1–0)
Målen: 09:23 1–0 Daniel Andersson, (Sebastian Magnusson, Fredrik Hetta), 19:30 2–0 Fredrik Hetta, (Acke Ringström, Fredrik Hansson), 21:35 3–0 Christoffer Lindholm, (Malte Sjögren, Herman Hansson), 22:05 3–1 David Stenbacka, (Oskar Carlsson, Daniel Nilsson), 24:38 4–1 Eric Backman, (Joel Persson, Daniel Andersson), 49:13 5–1 Malte Sjögren.
Skottstatistik: 21–27 (6–8, 12–13, 3–6).
Utvisningar: KIK: 3x2 VHC: 5x2
Publik: 844, Kristianstads ishall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel