Allsvenskt meriterad anfallare klar för Bromölla

Ifö Bromölla IF förstärker offensiven.
André Reinholdsson, med allsvenska meriter, är klar för division 3–klubben.
”Det är klart vi hoppas han ska kunna bidra med lite mål”, säger Bromölla–tränaren Hampus Lundquist.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.18:32, 11 januari, 2017

Allsvenskt meriterad anfallare klar för Bromölla
André Reinholdsson lämnar Mjällby för Bromölla. Foto: Idrottsfoto/Bildbyrån.

Hösten 2013 fick en 17–årig André Reinholdsson göra två allsvenska inhopp – i Mjällby AIF:s matcher mot Halmstads BK samt Kalmar FF. Sedan dess har den Åhusbördige anfallaren haft det tyngre och förra säsongen blev det blott tre inhopp i division 1 södra.

Nu står det klart att Reinholdsson lämnar Mjällby – för spel i Ifö Bromölla IF. Under gårdagen kritade nämligen Reinholdsson på ett tvåårskontrakt med division 3–klubben.

– Han var ju hos oss redan i somras och var nära ett låneavtal redan där. Sen har det dragit ut på tiden men vi har haft kontakt hela tiden och han tar tränat med oss med jämna mellanrum men igår blev allt klart, säger Bromölla–tränaren Hampus Lundquist.

Beslutet att lämna Mjällby kommenterar André Reinholdsson på följande vis:

– Jag kände att det var dags för en förändring. Jag har varit i Mjällby i nästan sex år och fick inte så mycket speltid på slutet och kände att det var det jag behöver. Att få tillbaka lite glädje och få spela igen.

Efter att ytterligare en utlåning till just Ifö Bromölla gått i stöpet under vintern valde Reinholdsson att lämna Mjällby. Det som följde var en betänketid – där anfallaren fick fatta beslutet om han skulle försöka sig på ett provspel högre upp i divisionerna eller om han skulle skriva på för Bromölla. Till slut fann sig valet dock ganska självklart:

– Jag kom på att det viktigaste var att få tillbaka glädje och få spela igen, det känner jag att Bromölla kan bidra med. Speciellt glädjen, förklarar Reinholdsson.

Hur känns det nu när det är klart?

– Det är jätteskönt. Det har varit lite velande. Det är division 3 men det gör mig ingenting. Jag ser det bara som en möjlighet för mig att utvecklas mer och få spela seniorfotboll, så det är bara positivt.

Hampus Lundquist väljer att beskriva sin Åhus Horna BK–skolade adept på följande vis:

– Det är en djupledsgående forward, en duktig avslutare, orädd inne i straffområdet. Han är löpstark i djupled och en bra avslutare så det är klart vi hoppas han ska kunna bidra med lite mål. Och sen kommer han passa bra in i gruppen utanför också så det känns jättebra.

Vad betyder den här värvningen för er del?
– Det återstår att se men vi gjorde för lite mål förra året. Vi har redan bra forwards men vi gjorde för få mål förra säsongen och har velat spetsa lite offensivt. Och det har vi gjort nu med både André, Momma Al-Farhan och Marcus Andersson som är offensiva spelare.

FaktaNamn: André Reinholdsson
Ålder: 20
Position: Anfallare
Tidigare klubbar: Åhus Horna BK (moderklubb), Nosaby IF, Kristianstads FF och Mjällby AIF

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel