Musikpaviljongen

Alla inblandade inväntar rättens beslut

Aktivister, polis och byggföretag går alla just nu och väntar på beslut från Kammarrätten. Efter att hela dagen ha ockuperat byggarbetsplatsen i Officersparken har Evert Storm och de andra aktivisterna gått för att värma sig.

Nils Jönsson

Nils Jönsson

Kl.15:06, 10 januari, 2017

Alla inblandade inväntar rättens beslut
"Vad vi har hört kommer det ett beslut i eftermiddag eller i morgon bitti", säger aktivisten Evert Storm till 24kristianstad.

Från tidigt i morse har aktivisterna varit på plats vid musikpaviljongen i Hässleholm för att  hindra arbetarna från att påbörja jobbet med att flytta paviljongen. Efter över sju timmar lämnade man dock byggarbetsplatsen i Officersparken. Lämnat platsen har även polispatrullerna och byggföretaget gjort, berättar Evert Storm, en av demonstranterna. Nu inväntar samtliga inblandade på vad Kammarrätten i Göteborg ska komma fram till.

– Nu väntar vi på beslutet, och polis och byggföretag väntar på detta. Vad vi har hört kommer det ett beslut i eftermiddag eller i morgon bitti, säger Evert Storm till 24kristianstad vid strax före klockan 14 på tisdagseftermiddagen.

Då hade han och de andra aktivisterna lämnat platsen för att värma sig och invänta rättens beslut.

LÄS MER: Nu påbörjas flytten

Det är Douglas Roth (M), andre vice ordförande i Hässleholms kommunfullmäktige, som har vänt sig till Kammarrätten för att överklaga beslutet om kommunens affär, där de sålt marken till K-fastigheter. Nu väntar han på ett beslut om inhibitation, det vill säga att ett förbud att flytta paviljongen innan Kammarrätten tar sitt beslut.

– Det finns ett stort folkligt stöd bakom att låta paviljongen stå kvar. Man genomförde en namninsamling och fick in 5 000 namn, men trots det genomfördes ingen folkomröstning, säger Douglas Roth.

Kommunen sålde marken för en miljon kronor och ska betala 2,5 miljoner kronor för att flytta paviljongen. Vad tycker du om det?
– När man säljer marken för en miljon kronor så blir det en ren förlustaffär för kommunen. Sedan tycker jag inte att man ska bygga i en park, det är inte så vanligt. Jag vet inte varför man har slagit sig fast vid just detta område, säger Douglas Roth.

Evert Storm och de andra aktivisterna kommer oavsett kammarrättens beslut inte att släppa frågan.

– Nej, det gör vi inte. Vi har ett möte inbokat i morgon eftermiddag där vi ska diskutera hur vi går vidare, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel