Gammal sedel kan göra att stöldgods återlämnas

En sedel från 60-talet med koppling till Åhus folkpark. Det är fyndet som polisen nu hoppas ska göra att stöldgods kan återlämnas till ägaren.

Nils Jönsson

Nils Jönsson

Kl.22:09, 10 januari, 2017

Gammal sedel kan göra att stöldgods återlämnas
På sedeln står antecknat: "Britts Femma. Hemkörd från Åhus Folkpark". Foto: Polisen

Femkronorssedeln från 1967 hittades tillsammans med misstänkt stöldgods i samband med ett häleriärende under 2016. Polisen tog bland annat smycken i beslag, som man tror kommer från en rad inbrott i bland annat Hässleholm och Kristianstad.

På sedeln står antecknat: ”Britts Femma. Hemkörd från Åhus Folkpark”. Polisen i Ljungby, Markaryd, Osby och Älmhult har nu gått ut med en efterlysning på sin facebooksida. för att försöka få tag på ägaren eller någon som vet mer om sedeln. Polisens teori är nämligen att sedeln och en del av smyckena som hittats hör ihop, och man hoppas på det här sättet kunna få tag på ägaren till smyckena.

Den som känner igen sedeln uppmanas kontakta polisen via 114 14.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel