Dubbla provspelare på plats hos KFC

Under tisdagen gjorde Kristianstad FC säsongens första fotbollsträning. På plats fanns två provspelande mittbackar. ”Han har varit inbjuden hos Bayern München”, säger sportchefen Anders Swahn om den ene.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:15, 10 januari, 2017

3 bilder
  • Under tisdagen gjorde Kristianstad FC säsongens första fotbollsträning. Foto: Robert Rosén
    Under tisdagen gjorde Kristianstad FC säsongens första fotbollsträning. Foto: Robert Rosén

Kristianstad FC drog igång säsongen redan under måndagen, då det vankades fystester. Det var dock först på tisdagen som klubben för första gången i år beträdde konstgräset på Kristianstads IP – för säsongens första fotbollsträning.

Medan fyra spelare saknades under träningspasset – nyförvärven Emil Åberg och Antonio Rojas, U19–spelaren Albin Trobäck och anfallaren Andreas Grahm – fick KFC–spelarna stifta bekantskap med två stycken provspelande mittbackar.

– Den ene är Oliver Ekroth, från Västerås, som vi haft lite kontakt med här under hösten. Som kom ner här i går och ska va här nu till på lördag. En spelare vi egentligen vet ganska mycket om redan men som får komma ner och känna sig för lite. Och vi får känna på honom, säger Anders Swahn.

Medan 24–årige Ekroth, likt Kristianstad FC, spenderat de senaste säsongerna i division 1, saknar den andre provspelaren erfarenhet från svensk fotboll.

– Sen har vi den här andra, från Serbien, Ranko eller Raka tror jag han heter. Jag har lite dålig koll på hans uttal och sådär. En ung spelare, född -99, 1,90 plus och såhär. Så det ska bli spännande att se honom i dag, berättar Swahn och lägger till att mittbacken imponerade under måndagens fystester.

Den serbiske mittbackens provspel är frukten av en kontakt från västra Skåne. Förutsatt att han håller kvalité nog är det även bestämt att han kommer vara hos Kristianstad FC i dryga två veckors tid.

– Vi har en bra kontakt med en kille som är från Helsingborg som har flyttat ner där nu och jobbar med detta. Vi har haft kontakt med honom hela hösten och lagt upp en plan för vad vi vill att han ska hitta och nu är de här bägge två i 14 dagar ungefär, sen får vi väl se.

Vad är det för nivå han lirat på i Serbien?
– Alltså han har ju tillhört en förstaligaklubb där nere. Sen har jag jävligt svårt att bedöma vad som är vad och sådär men han har varit inbjuden hos Bayern München bland annat. Jag menar, det innebär ju att man har nån kvalité ju men som sagt vad, det får vi se här själva nu under den här veckan.

Truppsituationen i övrigt?
– Den är bra. Vi är långt framme så för vår del sitter vi lugnt. Vi har inte någon stress med någonting utan det är egentligen en mittback och en ytterback som vi ska ha in och det behöver vi inte skynda sådär väldigt med – om det inte är någonting som vi tycker är bra nog, då tar vi det såklart.

Vad gäller ytterbackspositionen är Kristianstad FC i förhandlingar med både en och två spelare.

– Fredrik Widlund är ju här och tränar fortfarande fast han inte har något kontrakt. Så där håller vi på att pratar lite med hans agent och sen har vi en annan som inte behöver provspela, utan som vi vet redan, som vi också håller på och förhandlar med. Så får vi se om det blir någon av dom två kanske.

Förutom Fredrik Widlund, 21, råder det även osäkerhet gällande ytterligare en spelare som representerade KFC förra säsongen. Nämligen mittfältaren Granit Stagova, 19.

– Ja, Stagova, har ju inte heller kontrakt men han tränar ju. Så där får vi se vad det blir här framöver. Men vi är ganska många spelare på mitten ju, så konkurrenssituationen är tuff, så att det är lite mer vad han vill och sådär va. Men det får vi se. Han tränar på här i alla fall.

Nyligen gjorde Kristianstad FC klart med två nya kontraktsförlängningar, då Anton Bloom, 21, och Jesper Modig, 22, under gårdagen förlängde sina kontrakt.

FaktaKristianstad FC:s nyförvärv/förluster:

IN: Truls Verngren (Malmö FF U19), Albert Ejupi (Mjällby AIF), Antonio Rojas (Halmstads BK), Robin Clason (Kalmar FF U19) och Emil Åberg (Eskilsminne IF). Dessutom har Sixten Mohlin (Malmö FF) förlängt sitt låneavtal.

UT: Henrik Fribrock (Nosaby IF), Mohammed Al Farhan (Ifö Bromölla IF), Jesper Rindmo (–), Christoffer Ekström (–), Astrit Seljmani (FC Rosengård), Mohammed Mbye (Mjällby AIF), Emeh Izuchukwu (Mjällby AIF) och Oliver Sigefjord (Nosaby IF).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel