Åhus-företaget får kontrakt på tiotals miljoner

Åhus-företaget Malmberg håller nu på att bygga ett reningsverk i Ljusdal. Nu går de in i fas två av projektet med ett kontrakt värt tiotals miljoner kronor.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.08:57, 10 januari, 2017

Åhus-företaget får kontrakt på tiotals miljoner
Här är skissen på reningsverket i Ljusdal, som Åhus-bolaget Malmberg bygger om.

För ett år sedan vann det familjeägda Malmberg i Åhus upphandlingen om att renovera och bygga om Ljusdals Avloppsreningsverk. Det är ett verk sommar byggt på 1960-talet och som behöver en upprustning för att klara utsläppskraven, eliminera luktproblem i omgivningen och förbättra arbetsmiljön.

Den första fasen av renoveringen är nu genomförd och nu ska Malmberg starta nästa fas i byggprocessen. Den delen av projektet är värt 56 miljoner kronor för Åhus-bolaget och innebär ett mer praktiskt arbete. Malberg har som totalentreprenör gjort en detaljplanering av hur byggnationen ska gå till och ska nu det närmaste året genomföra ombyggnationen.

– Ljusdal Vatten, Malmberg och alla inblandade i projektet har gjort ett kanonjobb, kommenterar Erik Malmberg, vd för Malmberg Water AB

FaktaDetta är Malmberg.

Ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. De grundades år 1866.

Har cirka 170 anställda, varav de flesta inom Malmberg Water.

Omsatte år 2015 cirka 557 miljoner kronor. Vinsten efter finansnetto uppgick till cirka 42 miljoner kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel