Nu påbörjas flytten – av musikpaviljongen

Musikpaviljongen i Hässleholm kommer att flyttas. Arbetet drar igång under veckan. ”När vädret tillåter sätter arbetet äntligen igång”, säger Lars Olsson (C), ordförande i tekniska nämnden till kommunens hemsida.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.18:00, 9 januari, 2017

Nu påbörjas flytten – av musikpaviljongen
Flytten av musikpaviljongen påbörjas under veckan. Foto: Julia Åkesson/Bildbyrån

Musikpaviljongens flytt har varit den kanske mest omdiskuterade frågan, i Hässleholm med omnejd, de senaste månaderna. Nu är det dock slut på diskussionerna om paviljongen kommer förbli på T4–området eller ej. Under veckan påbörjas nämligen arbetet med att flytta musikpaviljongen till kasernplan.

– Bygglov och startbesked finns, så när vädret tillåter sätter arbetet äntligen igång, säger den tekniska nämndens ordförande Lars Olsson (C) till Hässleholms kommuns hemsida.

På grund av byggnadens skick kommer den inte att förflyttas i sin helhet. Istället kommer vissa delar av paviljongen att bytas ut – då den kommer få en ny grund, nya pelare och nya väggstommar.

– Med den nya placeringen hoppas jag att paviljongen även i framtiden kommer att vara mycket uppskattad och komma ännu mer till användning. Samtidigt skapar vi plats för nya bostäder som Hässleholm behöver för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S).

Kostnaden för flytten är beräknad till dryga 2,5 miljoner kronor och ska vara färdig den 30 april.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel