Herrmann provtränar med Landskrona

Måns Herrmann närmar sig spel i division 1.
Anfallstalangen kommer nämligen provträna med Landskrona BoIS under veckans gång.
”Det ska bli intressant att se vad han går för”, säger Landskrona–tränaren Agim Sopi till HD.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.16:02, 9 januari, 2017

Herrmann provtränar med Landskrona
Herrmann i landslagströjan som 16–åring. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.

I somras lämnade Måns Herrmann, 19, nederländska Feyenoord. Sedan dess har anfallaren provtränat med flera klubbar i allsvenskan och superettan. Nu kan det istället bli division 1–spel för Herrmann.

Kristianstad FC:s seriemotståndare, Landskrona BoIS meddelar nämligen på sin hemsida att anfallstalangen kommer att träna med klubben under veckan.

– Jag är van vid spelare som haft det lite tufft. Jag har inte sett honom tidigare, men det ska bli intressant att se vad han går för, säger Landskrona–tränaren Agim Sopi till Helsingborgs Dagblad.

Måns Herrmann inledde sin karriär i Wä IF, innan han som 13–åring gick vidare till Helsingborgs IF och sedermera Feyenoord.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstadstalang siktar på EM-slutspel

De första landskamperna på två och ett halvt år är avklarade. Nu siktar Kristianstadskillen Emil Isovic, 19, på att ta plats i truppen till sommarens U20-EM. ”Jag tror chanserna är höga”, säger baskettalangen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:03, 27 juni, 2017

Kristianstadstalang siktar på EM-slutspel
Emil Isovic tror att chanserna till EM-spel är goda. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Inför det stundande EM-slutspelet begav sig det svenska U20-landslaget i basket i förra veckan till Island, där Nordiska Mästerskapen väntade. I truppen återfanns ett lokalt namn – i form av den KFUM Kristianstad-fostrade Emil Isovic, 19.

– Riktigt spännande. Det var kul att förbereda sig inför EM. Vi mötte Finland, Island och Israel. Det var våra första matcher ihop med U20-laget. Vi var det klart bättre laget men fick inte med oss vinster i alla matcher. Så vi har lite att jobba på, men det känns bra inför EM, säger Emil Isovic när 24Kristianstad når honom.

Vad var det som gjorde att ni inte fick med er vinsterna?
– Vi missade lite skott i slutet av matcherna. Vi hade ledningen i halvtid i varje match, men tappade i slutet. Missade lite lägen som vi brukar sätta och är inte riktigt samspelta.

LÄS MER: De är kallade till läger inför U19-VM

Det var vid nio års ålder som Emil Isovic startade sin karriär i KFUM Kristianstad. Den Näsby- och Vä-uppvuxne guarden gjorde sedan som 15-åring flytten till Malmöföreningen Malbas, och förra säsongen kom debuten i Basketligan.

– Det var bra. Det var skönt. Vi hade inte den vassaste truppen, så man fick mycket speltid. Jag har utvecklats som mest förra säsongen – då jag fick spela med äldre, rutinerade spelare. Man får möta folk som spelar på hög nivå och matcha upp med dem på varje träning och så vidare, säger Emil Isovic och fortsätter därefter:

– Det gav jättemycket. Nu när man kommer spela U20, med folk i sin egen ålder igen, då känns det att man är redo för det här. Man tränar med folk som gått igenom detta innan.

170110 Malbas Emil Isovic deppar under basketmatchen i Basketligan mellan Uppsala och Malbas den 10 januari 2017 i Uppsala. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / 135759

Förra säsongen kom debuten i Basketligan. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.


De tre framträdandena
i Nordiska Mästerskapen var Isovics första landskamper sedan i januari 2015. Trots att Sverige förlorade mot både Finland och Island är han nöjd med sin egen insats, då han fick starta i en match och gjorde poäng i samtliga. Förhoppningen är nu att han ska ta en plats i den trupp som den 15 juli inleder U20-EM i Grekland – och han tror att hans chanser är goda.

– Jag tror de är höga. Jag har presterat på matcherna och gjort det jag ska göra. Sen kan det alltid bli bättre, men jag tror de är ganska höga, säger Emil Isovic.

Det svenska U20-landslaget samlas i helgen för ett läger i Malmö. Från 16-mannatruppen kommer sedan fyra spelare försvinna. För övriga tolv väntar därefter träningsmatcher mot Polen innan EM-slutspelet drar igång om två och en halv vecka.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK: ”Vi kommer tacka ja”

På måndagskvällen tog en enhetlig styrelse beslutet: De kommer tacka ja till spel i hockeyallsvenskan.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:22, 26 juni, 2017

KIK: ”Vi kommer tacka ja”
Foto: Jesper Hallberg

Kristianstads IK hade under måndagskvällen styrelsemöte, där tog en enig styrelse beslutet att ta chansen i hockeyallsvenskan – om den ges.

– Vi har ännu inte fått någon officiell förfrågan om att spela i hockeyallsvenskan. Men på en enig styrelse tog i kväll beslutet att tacka ja om vi skulle få den, säger KIK:s ordförande Christian Falk och fortsätter:

– Vi har haft en handlingsplan för både division 1 och hockeyallsvenskan sedan i mars månad. Det är ett mastodontjobb, men vi är beredda att ta chansen.

Christian Falk har redan märkt av ett ökat intresse från sponsorer om det skulle bli spel i hockeyallsvenskan.

– Det har vi definitivt gjort, det är många som som sagt att de är villiga att sponsra om vi går upp. Hockeyallsvenskan är en av de största serierna i Sverige med ett stort intresse, säger han.

Vad säger din magkänsla?
– Det är så många som spekulerar. Vi, inom klubben, behöver inte göra det. Nu avvaktar vi tills nämnden tar sitt beslut.

Texten uppdateras.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK-produkten testar med NHL-klubb

KIK-produkten Calle Persson får chansen med Ottawa Senators.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.18:18, 26 juni, 2017

KIK-produkten testar med NHL-klubb
Calle Persson i BIK Karlskogas tröja. Foto: Bildbyrån

Det är Kristianstadsjournalen som skriver att KIK-produkten Calle Persson har åkt över till Nordamerika för att träna med NHL-laget Ottawa Senators.

Persson lämnade Kristianstads IK 2011 för att gå hockeygymnasiet i Tingsryd, men återkom på lån till klubben förra året. Då blev det succé – och den gångna säsongen fortsatte succén när han vräkte in 50 poäng i hockeyallsvenskan.

I våras skrev han på för Karlskrona HK i SHL – nu kan det alltså bli spel i NHL för den snart 22-årige Persson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så gick det i helgens lokalfotboll

Midsommarfirande innebar att det inte spelades särskilt mycket fotboll i helgen. Innan dansen vid midsommarstången tog vid hann dock ett gäng lokala lag inviga långhelgen med just fotboll. Här är helgens resultat.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.10:28, 26 juni, 2017

Så gick det i helgens lokalfotboll
Hemma på Grönevi bärgade Näsby ännu en tung seger i helgen. Foto: Robert Rosén.

Herr

Division 4 Östra

Snogeröds IF 1-0 Åhus Horna BK
Mål: 1-0 Robert Kutlesovski (82).
Åhus Horna har en fortsatt kämpig säsong i fyran. Mot Snogeröd, som befinner sig på negativ kvalplats, hade man en fin chans att korta ner avståndet uppåt. Det slutade dock i säsongens tionde förlust.

Division 5 Nordöstra

Fjälkinge IF 5-1 Vinslövs IF
Mål: 1-0 Marcus Lovén (10), 2-0 Rasmus Sundholm (16), 2-1 Mert Yanev (37), 3-1 Patrik Persson (71), 4-1 Rasmus Råström (75), 5-1 Pontus Olsson (84).
Viktig bottenmatch, där Fjälkinge tog en övertygande och minst sagt viktig hemmaseger. De tre poängen innebar att Fjälkinge passerade Vinslöv och Kiaby i tabellen – och numera parkerar på negativ kvalplats.

Åsums BK 1-0 Tosteberga/Nymölla IF
Mål: 1-0 Nexhat Halili (71).
Åsum passade på att utöka avståndet neråt i tabellen, med en hemmaseger mot Tosteberga/Nymölla. Nu ser bägge lagen ut att gå till sommarvila på betryggande mittenplaceringar.

Näsby IF 5-2 Ovesholms IF
Mål: 0-1 Fredrik Berlin (30), 1-1 Jakub Mesanovic (46), 2-1 Edonis Krasniqi (66), 2-2 Fredrik Berlin (70), 3-2 Edonis Krasniqi (75), 4-2 Kushtrim Sokoli (79), 5-2 Edonis Krasniqi (80). 
Näsby tog hand om alla tre poängen i toppmötet på Grönevi. Noterbart är att Ovesholm inom loppet av några minuter efter dryga timmens spel – och ställningen 1-1 – missade en straff, drog på sig ett rött kort och därefter fick se Edonis Krasniqi göra 2-1 på just straff.

Division 6 Östra

Edenryds IF 1-0 Önnestad BoIF
Mål: 1-0 Jiovanni Landu Puati (59).
Edenryd, som redan nu ser ut att kunna börja ställa in sig på kval till femman, lyckades till slut besegra bottenlaget Önnestad. För bortalaget ser det däremot att kunna bli en nervös höst, då man bara har ett poäng ner till negativ kvalplats.

Österslövs IS 0-16 Näsums IF
Mål: –
Österslöv upplever en minst sagt tung säsong, och inkasserade i helgen den trettonde förlusten av tretton möjliga. Näsums målorgie innebär att man nu har gjort flest mål i serien, och likt Edenryd ser ut att kunna ställa in sig på kval uppåt.

Division 7 Nordöstra

Degeberga GoIF 1-1 Skepparslövs IF
Mål: 0-1 Tony Svensson (5), 1-1 Kim Jönsson (71).
Trots att skyttekungen Tony Svensson åter skrev in sig i målprotokollet fick Skepparslöv nöja sig med en poäng. Därmed gick man miste om chansen att överta serieledningen.

Dam

Division 3 Nordöstra

Hanaskogs IS/IFK Knislinge 3-1 Wä IF
Mål: 1-0 Ulrika Andersson (2), 2-0 Ulrika Andersson (23), 2-1 Tilda Jeppsson (28), 3-1 Elisabeth Pragner (70).
Den tajta toppstriden i damtrean börjar alltmer utkristallisera sig. Medan Hanaskog/Knislinge går en fajt om avancemang går Wä till sommarvila i ingenmansland. Efter elva omgångar har man 13 poäng till nedflyttningsplats och 11 poäng till uppflyttningsplats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu invigs idrottsplatsen på Vilan

Under måndagskvällen är det invigning för den nya spontanidrottsplatsen på Vilans IP.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:06, 26 juni, 2017

4 bilder
 • Spontanidrottsplatsen vid Vilans IP invigs under måndagskvällen. Foto: Robert Rosén.
  Spontanidrottsplatsen vid Vilans IP invigs under måndagskvällen. Foto: Robert Rosén.
 • Idrottsplatsen är inklämd mellan Vilan IP och väg E22. Foto: Robert Rosén.
  Idrottsplatsen är inklämd mellan Vilan IP och väg E22. Foto: Robert Rosén.
 • Lagidrotter som fotboll, volleyboll och basket kan utövas. Foto: Robert Rosén.
  Lagidrotter som fotboll, volleyboll och basket kan utövas. Foto: Robert Rosén.
 • Även styrketräning och löpning finnas bland idrotterna att utöva. Foto: Robert Rosén.
  Även styrketräning och löpning finnas bland idrotterna att utöva. Foto: Robert Rosén.

I höstas ansökte Kristianstads kommun om bygglov för en spontanidrottsplats vid Vilans IP. Nu står bygget färdigt och under måndagskvällen är det dags för invigning.

– Min förhoppning är att den kan bli en mötesplats, gärna över generationsgränserna. Där man träffas och sysslar med olika idrotter. Man kan spela volleyboll eller syssla med löpning eller styrketräning, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Jonas Fasth (L). och lägger kort därpå till:

– Rör du dig så mår du bra och presterar bra i skolan och på jobbet. Det är jätteviktigt. En nyckel för att lyckas som människa och må bra är att du måste röra på dig. Nu har vi skapat en möjlighet så att man kan gå och träna, röra på sig och umgås.

Att spontanidrottsplatsen nu är på plats och blev som man tänkt sig är givetvis någonting som man är nöjda med från kommunens sida. Inledningsvis har idrottsplatsen dock blivit utsatt för vandaliseringar.

– Vad jag fått rapporterat in har man varit och kört in med bilar där och förstört. Det är tråkigt. Vi har vidtagit åtgärder med ytterligare staket, som vi hoppas förhindrar den typen av vandalisering och att vi får ha det helt nu, säger Jonas Fasth och fortsätter:

– Det är ju en möjlighet för alla som bor i området, och alla som kan ta sig dit, att röra på sig. Där finns inga villkor och det är inte föreningsbundet. Utan när andan faller på finns möjlighet att röra på sig.

Spontanidrottsplatsen vid Vilans IP är finansierad av Kristianstads kommun och Skåneidrotten, där Kristianstads DFF sökt finansiella medel från dem sistnämnda.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng