”Jag blev förbannad när jag upptäckte det”

Röda korsets insamlingsbössa har stulits från Videocenter i Åhus.
Uppskattningsvis fanns mellan 2 500 och 3 000 kronor i bössan.
"Vi kommer definitivt att hitta den som har gjort det här, men vi vill först ge personen en chans att komma fram själv", säger videobutikens ägare Leo Kisswani till Kristianstadsbladet.

Jonas Bengtsson

Jonas Bengtsson

Kl.15:20, 8 januari, 2017

”Jag blev förbannad när jag upptäckte det”
Röda korsets insamlingsbössa stals från Videocenter i Åhus. Foto: Bildbyrån

Tredjeklassare sparade ihop pengar till barn i krigsdrabbade Syrien, men nu har Röda korsets insamlingsbössa stulits från Videocenter i Åhus, skriver Kristianstadsbladet.

Stölden ska ha skett någon gång mellan onsdagen den 4 och lördagen den 7 januari.

– Jag blev förbannad när jag upptäckte det, säger videobutikens ägare Leo Kisswani som uppskattar att det fanns mellan 2 500 och 3 000 kronor i bössan.

Personalen på Videocenter har samlat in pengar till Röda korset under ett par år och har tömt bössan vid tre tillfällen de senaste fem månaderna.

– Min dotter som går i tredje klass kom med idén att hon och hennes klasskompisar skulle gå runt och samla in pengar till barnen i Syrien. De fick in jättemycket, alla gav dem pengar. Det var nästan bara hundralappar i bössan, säger Leo Kisswani.

Stölden har polisanmälts och på måndag kommer Leo Kisswani att gå igenom butikens övervakningsfilmer.

– Vi kommer definitivt att hitta den som har gjort det här, men vi vill först ge personen en chans att komma fram själv, säger han till Kristianstadsbladet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel